CONCURS FOTOGRAFIE EDITIA 2 - Comentarii

o imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte

Mesajde memetshot » Mar Sep 20, 2005 9:25 am

4. sa fie luate in considerare foto prelucrate cu crop/resize/levels/curves si indicat detaliat cum si ce a fost prelucrat

asta mi se pare o sugestie misto. din pacate stiu cel putin un fost jurat care te-ar depuncta pentru neste modificari mai ample
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde mactrix » Mar Sep 20, 2005 6:28 pm

memetShol scrie:asta mi se pare o sugestie misto. din pacate stiu cel putin un fost jurat care te-ar depuncta pentru neste modificari mai ample

Intr-adevar, daca se exagereaza cu photoshopu' se pierde scopul initial, adica ala de a invata sa facem poze bune. Pe de alta parte se devine experti de photoshop... si se poate face un concurs de prelucrari cu phoshop (la care io sigur n-am sa particip. Deci cred ca interesul fiecaruia e sa prelucreze cit mai putin fotogramele... crop resize, curves fara a exagera....
mactrix
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Sep 22, 2005 1:32 am

Mare atentie: concurenti inscrisi, useri indecisi, tat poporu sa ciuleasca oriclele, ca avem sponsorizare (sa zicem ca de la Fabrica de Taiat Taitzei Bragadiru) - una mare suta-ntreaga de parai sta sa plece spre castigatorul acestei editii a "CONCURSULUI DE FOTOGRAFIE"; mai vine o carte de fotografie, si este posibil sa se mai adauge un sincronizator (optic, adica uaierles) de blitz.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

titlul

Mesajde mactrix » Joi Sep 22, 2005 6:49 am

deci s-a stabilit care e tema concursului? sau e la liber? mai e o saptamina pine pe intii octombrie (asta parca e data inceperii). regulamentul e definitiv?
mactrix
Junior Member

Mesajde ShortcutToHell » Joi Sep 22, 2005 8:20 pm

aaaaa... sa nu incepeti concu inainte de 15 octombrie, ca sa poata sa aibe timp tot norodu sa se intoarca pe la case, si sa-si vina-n simtiri dupa chefurile ce vor urma dupa reintalniri (studentesti) ...
ShortcutToHell

Mesajde kant emir » Vin Sep 23, 2005 1:21 am

Daca mai cer si altii, amanam, nu-i bai!
kant emir

Mesajde memetshot » Vin Sep 23, 2005 8:59 am

din partea mea ii fuarte oke data de 15 octombre. deci, ioi ma, il sustin pe nea shorcat.

apropo: cine face regulamentu creca ar trebui sa baje fuarte clar
1. metodologia de punctare (penca la concursu trecut au fost unele note date din burta)
2. modificarile permise in fotoshop (io imi mentin propunerea de mai sus, avand in vedere ca acele modificari se pot face si pozelor pe film) - modificarile astea sa nu fie depunctate (aviz jurilui)
3. modificari minore asupra pozei cu fotoshopu (daca or sa fie permise), modificari care se depuncteaza.
4. perioadele de postare a pozelor (fara abateri). avand in vedere ca eu unu stau cam mult la munca, as propune ca fiecare proba sa aiba la dispozitie un uichend

cam atat momentan. reviu cu sugestii cand le-oi avea
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde kant emir » Vin Sep 23, 2005 6:28 pm

Uite ca avem deja doi doritori de amanare: daca nu protesteaza nimeni, asa ramane, de pe 15 octombrie.
Metodologia de punctare: din punctul meu de vedere, o poza frumoasa poate sa ia 10 chiar daca are mici "scapari" (aspecte tehnice, respectarea cerintelor temei, etc), dupa cum si o poza mai putin frumoasa, dar impecabila (dupa aceleasi criterii) tot 10 merita. Pentru asta, ma gandesc sa elaboram un regulament si o tematica flexibile (publicam la vreme, ca sa ascultam si pareri).
Despre modificari am mai zis: crop, resize, exposure (paaarerea mea).
Perioadele de postare: ca si probele, vor fi saptamanale. As vrea sa tinem seama ca vremea nefavorabila poate impiedica userii sa pozeze chiar dupa pofta inimii, de aceea cred ca ar fi bine sa permitem "intarzierea" postarii cu o saptamana, la fiecare proba si fiecarui user care solicita asta.
kant emir

Mesajde memetshot » Lun Sep 26, 2005 10:06 am

As vrea sa tinem seama ca vremea nefavorabila poate impiedica userii sa pozeze chiar dupa pofta inimii, de aceea cred ca ar fi bine sa permitem "intarzierea" postarii cu o saptamana, la fiecare proba si fiecarui user care solicita asta.

iaca aici nu-s de acord. daca probele sunt facute in asa fel incat sa nu ceara plecarea de prin locatia ta de bastina) nu vad dece vremea nefavorabila sa te impiedice.
din aceasta cauza ideal ar fi ca probele sa se incadreze mai mult in zona urbana si mai putine peisaje in natura & stuff. Ideal este ca acest concurs sa mearga pe ideea "poze pe care le faci in saptamana asta" nu "poze bestiale de le ai pe acasa".

preferabil, de asemenea, ar fi sa nu avem aceleasi probe ca la concursul trecut.
memetshot

Mesajde nbm » Lun Sep 26, 2005 11:23 am

kant emir, iti repet sugestia facuta cu citeva saptamini in urma: fa un regulament clar de punctare (eventual dupa modelul celui facut pt concursul de literaturi), ca sa eviti eventualele nemultumiri ;)

secundo, imi anunt cu aceasta ocazie retragerea candidaturii la juriu, confirmind de asemenea anuntul de a nu participa la acest concurs. muncile s-a cam aglomerat in ultimu tinp si prefer sa nu ma mai leg la cap.
va asigur insa ca voi urmari de pe margine - cind voi avea posibilitatea - si voi circoti daca e cazu :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde memetshot » Lun Sep 26, 2005 11:26 am

mare bulangiu. nu ne lasi sa te batem, asa-i?

bulangiu mare de tot :D
memetshot

Mesajde nbm » Lun Sep 26, 2005 11:43 am

memetule, ba io te las sa ma batzi daca vrei. duar sa nu dai prea tare la ficat :D
nbm

Mesajde Paragusul » Lun Sep 26, 2005 7:40 pm

M-am activat si eu.
15 octombrie - fine with me.
Chestia cu cropul - nu sunt de acord cu ea.
Poate eu am mers 100 de metri in spate sa imi asa asa - sau poate nu am avut grandangularul la mine.
De asemenea nu sunt de acord cu poze facute in saptamana respectiva. Eu nu le am cu taratul aparatului prin orache, dupa cum nu imi ajung 7 zile pentru a face poza, a o developa, a o scana si a-i face un resize (asta ultimul e drept ca dureaza cel mai putin).
In fine, orice as comenta, vad ca nu e luat in seama. Ma bag oricum, si nu pentru premiu, chit ca poate am mai multe pe cap decat nbm-ul (deci scuzele astea sunt inacceptabile pentru un concurs de amatori).
Cu mii de pipe si purici,

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde nbm » Lun Sep 26, 2005 7:47 pm

Paragusul scrie:deci scuzele astea sunt inacceptabile pentru un concurs de amatori

domle, nu vreau sa fiu rautacios ca mneavoastra, dar io cind ma bag intr-o treaba, vreau sa o duc pina la capat, nu sa ma opresc pe parcurs din lipsa de tinp, chef etc :D
iar la cum se prezinta viitoru in acest moment, miram-as sa mai intru pe fc, d-apai sa si concurez.
si apoi daca tot as concura, as concura sa cistig, nu duar pt prezenta. iara daca tinpu nu permite sa fac poze mishtou, apai la ce bun? :D
nbm

Mesajde kant emir » Lun Sep 26, 2005 10:09 pm

Paragusul scrie:1)Chestia cu cropul - nu sunt de acord cu ea.
Poate eu am mers 100 de metri in spate sa imi asa asa - sau poate nu am avut grandangularul la mine.

2)De asemenea nu sunt de acord cu poze facute in saptamana respectiva. Eu nu le am cu taratul aparatului prin orache, dupa cum nu imi ajung 7 zile pentru a face poza, a o developa, a o scana si a-i face un resize (asta ultimul e drept ca dureaza cel mai putin).

3)In fine, orice as comenta, vad ca nu e luat in seama.

1) aici io n-am inteles cu ce nu esti de acord: sa permitem cropu sau sa-l depunctam? Eu cred ca trebuie permis - exemplu banal: faci portret "de strada" (cam ca taranii tai din Mehedinti), nu poti sa "ceri voie" ca nu mai iese nimic, deci il faci cu "tele" si p'orma tai ce-i in plus, nu?
2) aici sunt de acord cu tine, e greu sa faci pozele "la comanda" in timp limitat, pt ca nu gasesti oricand si subiectul, si conditiile atmosferice, si timpul necesar.
3) aici te foarte inseli.
nbm: sugestia am "prins-o" din prima, dar ma tem ca nu va fi exact asa (vor fi criterii de punctare/depunctare, dar va fi si libertate de "interpretare" - altfel n-are cum, ca nu e de "pro")
memetu: nu se poate numa poze de oras, si primim si "poze bestiale de le ai pe acasa", numa sa-ti apartina
mactrix: nu e la liber, va fi regulament si vor fi probe (anuntate din timp)
si mai asteptam inscrieri, comentarii, sujestii si etc-uri
kant emir

Mesajde memetshot » Mar Oct 04, 2005 4:20 pm

2) aici sunt de acord cu tine, e greu sa faci pozele "la comanda" in timp limitat, pt ca nu gasesti oricand si subiectul, si conditiile atmosferice, si timpul necesar.

aici nu sunt de acord cu voi. se poate face o poza "la comanda" in timp limitat daca subectele is de asa natura incat sa permita asa ceva.
cropul sper sa nu fie depunctat.

apropo: ALB - NEGRU, atata timp cat se poate face din absolut orice camera de luate poze io zic ca trebe si el bagat la "se poate face cu fotoshopu sau alt editor".
memetshot

Mesajde kant emir » Mar Oct 04, 2005 8:45 pm

Merge si alb-negru, merge si sepia; daca va fi nevoie, vom introduce si in regulament aceste precizari (btw, daca mai sunt si alte trebi despre care credeti ca trebuie "reglate" - la regulament, fireste - spuneti din vreme, pt ca dupa 15 oct nu mai schimbam nimic).
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Oct 06, 2005 8:17 am

hai noroc, kant emire !
am tot cautat prin regulament si nu numai sa vad data de incepere a concursului si n-am vazut nimic. ai idee cand deubuteaza a doua editie a concursului ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Oct 06, 2005 9:06 am

moshule: daca citeai prin comentarii vedeai ca pe 15 octombre....
vezi ca deja prima proba s-a afisat
memetshot

Mesajde kant emir » Joi Oct 06, 2005 9:30 am

Are si iel dreptate, lincu ie pe singal post; uite treadu: http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=15580
(na, ca uitasem de "hai noroc!" - noroc, pipal)
kant emir

Mesajde kant emir » Joi Oct 06, 2005 10:45 am

gaina_verde (in locu wrong) scrie:deci ca sa inteleaga si tuta din mine care n-a participat la editia trecuta... melodia postata e tema de concurs da? :blush:

Pe aproape (si postatu, si parerea): nu toata melodia, ci doar fragmentul postat; tresa "culegi" o sugestie pe care sa inplementezi intr-o poza, macsim doo (si iar copirait lu omu respectiv).

(numa aici comentariile si intrebarile, merje?)
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Oct 06, 2005 12:44 pm

eu tot n-am inteles care e prima proba :(
ce sunt cu mp3-urile alea ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Oct 06, 2005 12:48 pm

ci doar fragmentul postat; tresa "culegi" o sugestie pe care sa inplementezi intr-o poza, macsim doo (si iar copirait lu omu respectiv).
moshule, mneata ce intelegi de aici?
memetshot

Mesajde kant emir » Joi Oct 06, 2005 1:34 pm

Oribilul Mosh scrie:ce sunt cu mp3-urile alea ?

cu iempetreiele sunt asa: se da gios, se asculta; porma, pe baza celor sugerate de verz/muzica/etc, se inchipuie un soi de poza (care se si transpune in picseli, si se mai si posteaza) care sa aiba (un soi) de legatura cu "ideea" pe care o canta/recita/etc uomu/uoama cu pricina.
Fragmentul (de muzica, poezie si ce-o mai fi) are de unde sa sujereze fro doo-trei questii, ca sa aiba OMul de unde alege; in felul asta, la fiecare proba se vor posta mai multe genuri de poze (si se va elimina comparatia obijnuita "portretu lu cutare vs portretu lu altcutare"; va fi "portretu lu ics mai fromos decat peizaju lui igrec"; ca suntem tot pozasi amatori si de fun iubitori, no?)
kant emir

Mesajde Daimon » Joi Oct 06, 2005 1:46 pm

mishto idee. ==D
Daimon

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Oct 06, 2005 1:47 pm

am inteles ceva, ceva. deci ajung acasa si ascult mp3urile...si tre sa fac o poza care sa sugereze ce mi-a inspirat mie muzica, da ?

sunt vreo 4 mp3uri acolo...deci tre sa fac 4 poze ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Oct 06, 2005 1:51 pm

Prima proba ie specificata ("Lumina"); cele din postul urmator sunt doar pentru orientare/pregatire (ai ascultat, tzi-ai facut idee, puate pica ceva interesant de pozat).
inc-o precizatzie (eh, mai scrie undeva): o poza sau doua la fiecare proba
(ms daimoane)
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Oct 06, 2005 2:11 pm

aha. am inteles. deci la prima poza este ca tema lumina ! ok ! interesanta proba, dar foarte grea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Oct 06, 2005 2:16 pm

OMule, tema nu ie neaparat "lumina", ci va fi (personalizat, dupe sensibilitatea fiecaruia) sujerata de fragmentul din pesa "LUMINA"
(l-ai ascultat? are si versuri)
Dar sa stii ca poate fi si (pursisinplu) lumina, nu ie nici un brublem.
kant emir

Mesajde memetshot » Joi Oct 06, 2005 2:16 pm

mosh: un sfat casa faci o poza mega interesanta
pui factura de la curent intrun copac si pozezi.
memetshot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fotografie