cartile voastre preferate
va multumesc tuturor, din pacate tre'sa fac un referat la engleza si ne-a dat nushce lista de curente literare si a zis k dak are mai mult de 500 pagini ajunge doar rezumat sa facem, fara fisa de autor si alte alea. d-aia intrebam eu 

i love you, you pay my rent
-
Dee-Dee71 - Mesaje: 388
"Crima si pedeapsa" - F. Dostoevsky
"De veghe in lanul de secara" - J. D. Salinger
De la noi : "Balanta" - Ion Baiesu
"De veghe in lanul de secara" - J. D. Salinger
De la noi : "Balanta" - Ion Baiesu
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
as reciti oricand cu placere "Morometii", "Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi" si "Un om sfarsit" - Giovanni Papinni - e deosebita cartea, unele capitole cam greutze dar nu de neinteles. V-o sugerez
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
- o_tzestoasa
- Junior Member
aventurile lui habarnam si ale prietenilor sai.
ie o carte mai usuara, nefiind nevoie sa stai cu dexu langa tine, pentru cei care nu ie musai sa citeasca doar greutati exagerate, numa de a avea un palmares.
ie o carte mai usuara, nefiind nevoie sa stai cu dexu langa tine, pentru cei care nu ie musai sa citeasca doar greutati exagerate, numa de a avea un palmares.
-
weed13 - Mesaje: 1868
Habarnam-super carte.
Off-topic.Un nepot de-al meu a pastorit anul trecut vreo 10 zile oarece italieni rataciti prin Cluj,cu dracu stiie ce ocazie.Si tot scotandu-i prin oras asti il tot intrebau:Aia ce-i ?,da ce e aia ?,etc.Si el analfabetul raspundea senin:habarnam.Asa i-a ramas porecla in grup
Off-topic.Un nepot de-al meu a pastorit anul trecut vreo 10 zile oarece italieni rataciti prin Cluj,cu dracu stiie ce ocazie.Si tot scotandu-i prin oras asti il tot intrebau:Aia ce-i ?,da ce e aia ?,etc.Si el analfabetul raspundea senin:habarnam.Asa i-a ramas porecla in grup
- pacha
weed13 scrie:aventurile lui habarnam si ale prietenilor sai.
.
bre iera misto. da mai misto era ale lu doftoru Aumaduare
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
solaris scrie:Editia 1954, 215 x 275 x 57, catonata? just curious, thank you.
Tiparit in URSS. © Editura Raduga, Moscova, 1985. © Traducere de Editura Ion Creanga, Bucuresti, 1985.
Titlul editziei in original: bla bla bla ruseshte... Mocқвa 1958.
+ dedicatzia...4.V.1985 ... solaris, n-avuseshi de treaba, n-am mai deschis cartea asta din .. de foarte mult timp.

-
nocturna - Mesaje: 8725
[quote="nocturna"]Titlul editziei in original: bla bla bla ruseshte... Mocқ]
...nieznaika, in English dunno. Sorry de plans.
To be forgiven, ia de vezi:
Teodor Baconsky, Rasul patriarhilor, Ed.Anastasia, nu gasesc anul
Scrisa parca pe genunchi, undeva pe puntea corabiei lui Sebastian, cu marea in ochi, o carte despre homo ridens, <ipostaza a unei umanitati prudent neascultatoare>, < singura fiinta capabila sa-si savureze esecurile fara a se prabusi in disperare>. In fapt o carte despre avatarurile deriziunii, din pruncia ei aurita deci de la zeii rasului pana la veacul nostru, unde ajunge <sec, lipsit de Dumnezeu si purtator al unei negativitati fara alternativa>. O carte de eruditie, in care toata lumea pare sa cada la pace cu Hobbes : <Pana acum nimeni n-a putut spune care este natura acestei veselii, ce gandim si in ce consta izbanda noastra cand radem>.
Deci da, Asimov a-ncercat : zice ca e de origine extraterestra.
...nieznaika, in English dunno. Sorry de plans.
To be forgiven, ia de vezi:
Teodor Baconsky, Rasul patriarhilor, Ed.Anastasia, nu gasesc anul
Scrisa parca pe genunchi, undeva pe puntea corabiei lui Sebastian, cu marea in ochi, o carte despre homo ridens, <ipostaza a unei umanitati prudent neascultatoare>, < singura fiinta capabila sa-si savureze esecurile fara a se prabusi in disperare>. In fapt o carte despre avatarurile deriziunii, din pruncia ei aurita deci de la zeii rasului pana la veacul nostru, unde ajunge <sec, lipsit de Dumnezeu si purtator al unei negativitati fara alternativa>. O carte de eruditie, in care toata lumea pare sa cada la pace cu Hobbes : <Pana acum nimeni n-a putut spune care este natura acestei veselii, ce gandim si in ce consta izbanda noastra cand radem>.
Deci da, Asimov a-ncercat : zice ca e de origine extraterestra.
-
sol - Junior Member
-
Daimon - Mesaje: 5074
mah exista mai multe carti care mi-au placut la nebunie..una ar fi "alexandru cel mare" de maurice duron..."de veghe in lanul de secara"de salinger..."numele trandafirului"de umberto eco...sh cam tot ce exista de alexandre dumas 

- lost_in_u_dee
- Junior Member
"My Family and Other Animals" de Gerald Durrell.
"The picture of Dorian Grey" de James Joyce.-
"Lolita" de Vladimir Nabukov.
"Yhe Innocents Abroad",de Mark Twain.
"De-a puia gaia",de Vlad Musatescu(pardon,Conan Doi)
Umor nu prea consumati...
"The picture of Dorian Grey" de James Joyce.-
"Lolita" de Vladimir Nabukov.
"Yhe Innocents Abroad",de Mark Twain.
"De-a puia gaia",de Vlad Musatescu(pardon,Conan Doi)
-
incoherent - Junior Member
epzact lafel si dumneavoastra, va asigur! adica duar consumati, si atat. il transformati ulterior in defecatie. din pacate, am putut constata asta.
iaodi, "changi" de james clavell. mie cartea asta meo placut mult de tot. nush de ce, da imi placea de tipu ala, king parca ii zicea, ca reusea sa se descurce cam in orice situatie.
-
Seria Cain si Abel de Jeffrey Archer
Shall We Tell the President?
Kane and Abel
The Prodigal Daughter
(offtopic) Weed,era vorba de literatura umoristicasi nu inteleg cu ce te-am putut supara,oricum ai un buton cu ignore daca ma gasesti atat de insuportabil.
A,extraordinara mi s-a parut si Shogunul lui Clavel.
Shall We Tell the President?
Kane and Abel
The Prodigal Daughter
(offtopic) Weed,era vorba de literatura umoristicasi nu inteleg cu ce te-am putut supara,oricum ai un buton cu ignore daca ma gasesti atat de insuportabil.
A,extraordinara mi s-a parut si Shogunul lui Clavel.
-
eu nu citesc carti prefer sa ma uit la un film, singurele carti care le-am citit au fost romanele care mi-au trebuit la Bac. daca as sta asa sa ma gandesc ce carte mi-a placut din putinele pe care le-am citit ar fi "Legendele Greciei Antice" 

bani nu sunt un scop, sunt un mijloc.
-
Sică - Junior Member
deci care stai asa, ca am ratat umpic, ocazie cu care imi cer scuze pt afirmatia de mai sus, pt ca am confundat iuzaru, din graba prea mare.
-
TheBlue scrie:"The picture of Dorian Grey" de James Joyce.
hehe. uidule, n-ai fost pe faza. iaca unde se ascundea umorul de consumat. foarte subtil.
albastrule, sa-ntzelegem ca tu ai citit cartea, da' ai omis coperta.

-
pai da, epzact asa am confundat si io iuzaru, ca si albastrul autorii. ma rog...
eniuei, unu mai intelijent ca mine te-ar pune pe ignore, nu te-ar baga in seama, si asa ar scapa de probleme. eo din pacate prefer alfel, ca scap duar io, da ma gandesc la restu.ce sa-i faci, altruismu asta...
eniuei, unu mai intelijent ca mine te-ar pune pe ignore, nu te-ar baga in seama, si asa ar scapa de probleme. eo din pacate prefer alfel, ca scap duar io, da ma gandesc la restu.ce sa-i faci, altruismu asta...
-
Auleo ce-am scris
Nu stiu de unde pana unde l-am bagat pe saracu Joyce in toata treaba...Hai ca stiti voi cine a scris cartea
si portretu tanarului artist am facut si io ce se face la scoala,ce sa-i faci,batranetea
Weed-is prea prost sa inteleg ce vrei sa spui,lasama-n inocenta mea .
Nocturna,am mai scris si Clavel ... merit sa trimiti asasinii peste mine

Weed-is prea prost sa inteleg ce vrei sa spui,lasama-n inocenta mea .
Nocturna,am mai scris si Clavel ... merit sa trimiti asasinii peste mine

-
TheBlue scrie:stiti voi cine a scris cartea
noi shtim. n-ai tu grija noastra. problema ta e daca tu shtii.
is prea prost sa inteleg ..lasama-n
imi permitzi sa adaug, shi agramat.
-