de eyewitness » Vin Noi 18, 2005 1:33 pm
the man who wasn't there
initial nu am fost prea convins ca merita sa-mi petrec doo ore din viata pentru aceasta pelicula, insa la final , surprinzator, am constatat ca a meritat chiar daca filmul, ca gen de film noir modern, nu intra in preferintele mele. actiunea filmului este lenta chiar daca, paradoxal, scenariul este "stufos" si presarat din plin cu situatii neprevazute. billy bob thornton ofera cadenta filmului, un dirijor a carui partitura are pe prima pagina tiparit: andante si care impune intregii orchestre un ritm lent, rar si linistit lasandu-le spectatorilor momentele propice de a digera simfonia.
the man who wasn't there, ed crane(billy bob thornton) vioara a doua atat la munca cat si in familie. nimeni nu-l observa, nimeni nu-l baga in seama, nimeni nu-i cere parerea ca si cand nu ar exista. un adulter, un santaj, o crima, o sinucidere ar putea afecta pe oricine dar nu pe ed crane. el ramane nepasator si impasibil la tot ce se intampla in jurul sau. nimic nu-l afecteaza, nimic nu-l impresioneaza. the man who wasn't there, chiar nu a fost acolo. un rol deosebit si bine interpretat de billy bob thornton.
chiar daca pe alocuri filmu ia o turnura hitchcockiana regizoru joel coen se opreste la limita, fara a depasi-o, aspect pe care l-am apreciat in mod deosebit. e mare diferenta intre un omagiu si un plagiat
un film care merita vazut si pe care-l recomand
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee