Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Daimon » Lun Noi 14, 2005 11:38 am

pai cu o farfurie in stanga, una in dreapta:D, nu-i asa de greu de imaginat:D
Daimon

Mesajde memetshot » Lun Noi 14, 2005 1:32 pm

sambata

pui cu bere (poza in stare bruta + rezultatul)
pui cu cartofi la cuptor (la fel)
ciumperci + pept de pui la gratar (numa rezultatu)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Lun Noi 14, 2005 3:11 pm

si cratitzile dupa bucatar memet shol cine le-o spalat? ca vaz ca-s dezastru :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde memetshot » Mar Noi 15, 2005 9:53 am

cine plm sa le spele. memetshol beat.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde pacha » Mar Noi 15, 2005 10:39 am

De ce naiba gatesti doar cu pui?
pacha

Mesajde memetshot » Mar Noi 15, 2005 10:44 am

penca din mai multe motive care mai de care mai jmechere:
1. e bun
2. voiam sa fac mai multe treburi pe aceeasi tema
3. era vb de un hapening (cum ar zice zimbabuenii), deci cheltuielile pe mancare trebuia tinute la minim sa avem loc sa bagam alcool. si cum puiu fu vro 70k kilu...:P
memetshot

Mesajde gaga » Vin Noi 18, 2005 12:42 pm

si io cu puiu am executat doo feluri care cica au fost bune dupa cum urmeaza:

supa de aripi si spate, simpla, cu legume fierte (ardei, gogosar, telina, ceapa, morcov, cartof) condimentata in plus cu doo cuisoare, piper alb si un sfert de pahar de martini alb (hac) dar in loc de galusti sau taitei, dupa ce am lasat-o limpede am garnisit-o cu tortelini proaspeti umpluti cu prosciutto... e super. fireste la final am pí£trunjelito :D

bucatile de carne le-am asezat intr-o cratita (de asteptare) si le-am impodobit cu un sos facut asa: legumele ramase le-am pasat impreuna cu: cativa catei de usturoi, piper, boia dulce, tarhon si smantana. garnitura: cartofii fierti in supa.
gaga

Mesajde sin ella » Dum Noi 20, 2005 2:17 pm

tin neaparat sa precizez ca e foarte gustos ostropelul baiatului care ma duce la Viena. am facut si eu aseara cu mici devieri de la reteta: nu am respectat cantitatile; in loc de zeama de lamaie am pus mai mult vin (alb); in loc de suc de rosii am pus vreo patru rosii date pe rozatoare :) ; am pus in plus doua buchetele de conopida, niste praz, patrunjel si frunze de telina; mamaliga am facut-o nici moale, nici groasa ci cum e mai buna. la servit am intins un strat subtire de mamaliga pe care l-am acoperit cu ostropel. a fost excelenta mancarea. cred ca am uitat ceva.

recomand ostropelul
............................
sin ella

Mesajde gaga » Joi Noi 24, 2005 10:36 am

aseara veni un musafir nepohtit si am zis sa fac ceva repede ca eram obo deci: spaghetti cu funghi porcini, bun si de efect. numai ca dupa ce am inmuiat ciupercile am realizat ca n-am paste deci am facut ceva asemanator: rizotto cu crochete de ton.~p

am procedat in halul urmator: am pus la fiert 3 pungulite cu orez (io aveam unu' nemtesc prefiert) si le-am lasat pana a fo orezu aproape gata dar nu in totalitate.

am tocat marunt (la robotel ca n-aveam chef) un morcov, o ceapa si 3 catei de usturoi. jumatate de morcov l-am facut fasii subtiri (ca tagliatelele).
am incins un sfert de pachet de unt si o cescuta de ulei de mazline si am pus la sfarait tocatura cu sare si piper, cand s-a sticlit am pus orezul scurs si am amestecat temeinic dupa care cu cea de-a treia mana am adaugat ciupercile scurse si taiate cu celelalte doo maini.

pe masura ce orezul absorbea zeama ii dadeam sa bea zeama in care au stat ciupercile la inmuiat + o cescuta de sos de rosii picant (ramas de la trenta pizza, voi puteti pune ce vreti).

cand mi s-a parut ca e gata am pus si o mana zdravana (nu de boxeur) de parmezan ras, am amestecat bine si am rasturnat intr-un vas.

repejor am purces la fabricarea crochetelor de ton ca nu stiam ce sa dau baietzilor langa rizotto. am desfacut, scurs de ulei si maruntit trei conserve de ton (intreg, cutii mici de la rio mare, voi puteti pune orice fel de ton chiar si cel mai ieften posibil).
am amestecat pana la omogenizare cu doo oo, sare, piper, verdeata, un pic de feta care se ratacise prin frigi si pesmet cat au inghitit.

incingeti voi porma uleiul si cu manutele ude faceti crochetele pe care le prajitzi in baia de ulei pana se fac aurii.

rasturnati orezul care va lua forma vasului in care a asteptat (nu se raceste pana-s gata crochetele, avantaj orezul) si serviti cu crochetele alaturi, de jur imprejur, in varf sau cum va taie capul. de preferat cu un sos de rosii alaturi cum am avut eu (tot de la trenta pizza da nu iute).
nu am aparat ca sa va arat dar am gasit pe net o poza si crochetele arata cam asa:
http://www.cookeryonline.com/RECIPES%20HTML/Potato%20Dishes/Images/Croquette.jpg

binentzeles ca puteti inlocui din ingrediente dupa cum aveti, parmezanul cu cascavalul, ciupercile cu orice altceva, rizotto e permisiv.
gaga

Mesajde Djinn » Joi Noi 24, 2005 10:43 am

bre, deci io votez ca gaga sa faca rost de un aparat d-ala digital. :D nu se mai poate.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde nae cinefil » Joi Noi 24, 2005 11:03 am

ai nebunit flufi?! poi pe frigurile astea, daca mai pune shi poze mi se face un polei in gura de luneca limba pana cine jtie unte!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color]
[/color][/color]
nae cinefil

Mesajde gaga » Joi Noi 24, 2005 11:16 am

naie cu poze ie mai usor ca poti poza pas cu pas retetele si cum io fie ca ma complic fie ca fac d'astea simple, intru destul de des la tigaie si atunci chiar ca am pune-o de o carte de bucate :D

din pacate am intrebat IT si mi-a zis ca cel mai ieften si mai de kkt e fo 4 bulioane asa ca pas. nush poate gasesc funu ieftin la mana a doua ... memet tu ce ziceai ca facusi cu ala vechiu al tau?
gaga

Mesajde eyewitness » Joi Noi 24, 2005 11:21 am

memet tu ce ziceai ca facusi cu ala vechiu al tau?

cu siguranta ca poze :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Joi Noi 24, 2005 11:47 am

io mor de ciuda ca oribilu poate pune poze si gaga nu.
Memetu parca-l vanduse??

iedit, ca m-a tras memetu de ureche :D pozele lui ie gigea, mea culpa ca uitasem de iele.
Djinn

Mesajde gaga » Joi Noi 24, 2005 12:02 pm

Nu bre memetu l-a dat la fracsu, aia ie. Oripilu poate pune poze da nu are la ce ~p

hai gata ca stricam subectu. pfui si miam amintit ca nam mai umblat la indexu ala.

edit later: vem 245 de retete pe subiectu asta, oare ar trebui sa il specializam nitel?
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=414657#post414657
gaga

Mesajde Djinn » Joi Noi 24, 2005 2:00 pm

sa le punem pe:
-pui
-porc
-vita
-miel
-fructe de mare
-vegetariene
-vegetariene cu ou :D
-paste si pizza

? bine ?
Djinn

Mesajde eyewitness » Joi Noi 24, 2005 2:03 pm

-vegetariene

fara spanac si dovlecei alfel sterg tot tredu, da? :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde gaga » Joi Noi 24, 2005 2:10 pm

nici chiar asa stricte dar ar merge o clasificare eventual in cateva categorii mai mari, chiar doo subforumuri

ma gandeam asa, forumu: haleli si potoale sa se imparta in subforumurile:

crajme
haleli
(si nu mai jtiu, eventual bauturi)

si acolo s afie pe fiecare subiecte dedicate
merge?
gaga

Mesajde Djinn » Joi Noi 24, 2005 2:17 pm

pai adica subiect de pui, subiect de porc, subiect de spanac si dovlecei? (care va fi sters imediat de aiu :D )
Djinn

Mesajde gaga » Joi Noi 24, 2005 2:23 pm

ma mai gandesc, mai veem, momentan continuatzi :D
gaga

Mesajde sin ella » Joi Noi 24, 2005 3:04 pm

aha! vreti sa renovati forumul? fug repede pana nu ma pune seful de santier la treaba :zambet:.

ce ziceti de un subiect comun pentru comentarii la toate subiectele? asa ceva cred ca lipseste si la literatura, sau n-am cautat eu destul, lucru pentru care imi asum sutul in ... de rigoare :)
............................
sin ella

Mesajde Amaterasu » Joi Noi 24, 2005 3:10 pm

eu am gatit de curand ceva si mi-a placut f mult si ma gandeam sa va spun si voua.

Reteta in original se numeste "Piept de pui cu miere si grepfruit" da` io i-am mai adaugat cate ceva...

Deci trebuie un piept de pui dezosat, un grep, miere, piper macinat, ienibahar macinat, sare, usturoi.

Se cresteaza pieptul de pui in asa fel incat sa obtineti niste buzunarele in care sa indesati cate o feliuta de grep (e musai sa fie rosu) decojit, puneti sare, piper si ienibahar (cu asta din urma puteti exgera chiar), apoi cu o lingurita turnati peste piept miere (daca e un pic mai tare incalziti-o intr-un vas cu apa fierbinte).
Bagati la cuptor la temp mai mare si spre sfarsit puneti 2 catei de usturoi taiati marunt.

Cam asta e.

Este f bun servit cu orez cu legume.
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde Daimon » Joi Noi 24, 2005 11:56 pm

tare ciudat ce zice Amaterasu. eu unul n-am incercat niciodata sa gatesc chestii cu miere. da asta cu puiu, merita verificat;)
Daimon

Mesajde gaga » Vin Noi 25, 2005 3:43 pm

Daimoane, daca ti se pare ciudat pot sa spun ca nu ai cultura culinara sau ca nu esti in general culturist.

Mi-e lene acu' revin zilele astea cu supa mov si praz cu mazline.
gaga

Mesajde Daimon » Vin Noi 25, 2005 11:45 pm

dej, tot ce se poate sa ai dreptate. mai ales, culturist sigur nu's....
oricum astept sa revii:D
Daimon

Mesajde gaga » Lun Noi 28, 2005 8:12 am

ca sa nu ramaie nemancat si anul acesta, gagutza s-a hotarat sa dea lu aiu noua reteta de praz cu mazline care nu difera mult de o reteta obisnuita, numai ca e mai buna :)

se ia juma de kil de praz si portionat king size se aseaza intr-un vas cu ulei de masline, putina apa si un morcovior si se da la cuptor sa se inabuse (de obicei il caleam dar acu' trebuie sa fac mancarea mai dietetica pt un menbru al familiei).

intre timp se mai arunca un ochi la kill bill sa se observe daca se mai poate ridica de jos eroina care fireste ca a putut deci m-am intors la prajii mei. pe care i-am extras si am adaugat in vas cam 400gr de mazlinute, o cana de vin rosu, o lingura de bulion si umpic de apa, sare si piper pusesem deja inainte sa ii taie mana lu femeia aia care vorbea in japoneza. inca o manuta (ceasca asa) de orez am mai pus, un cartofior taiat cuburi, dezabiat in prealabil am amestecat si am dat la cuptor.

m-am intors la kill bill si am adormit in momentul in care wonderwoman, uma thurman aia era sub rulota lu madsen, moment fuarte important in derularea procesului creativ deoarece m-a trezit taicamiu exact cand orezu absorbse toata zeama.

acu mai exagereaza regizorii astia da' ca tarantino mai rar, sa puna aschimodia aia sa-si incaseze mai ceva ca mel gibson si sa nu aiba nici macar o leziune craniana cand la greutatea ei si un stranut mai puternic din partea mea ar proiecta-o direct pe casa poporului. ma rog.

si tot in acea zi si tot de regim am facut supa mov. care este o banala supa de legume (albitura, telina, morcov, ceapa, cartof, verdeata, fasole verde) care beneficiaza de aportul unei jumatati de varza rosie tocata fideluta care ii da o superba culoare. binenteles nu uitati de ulei (de mazline daca este), sare si piper. cred ca arata la fel de efect si daca e supica de pui imbunatatita asa.

revin dupa o scurta paosa cu kill bill doi si ce s-a mai intamplat in bucataria de weekend, statzi tunatzi.
gaga

Mesajde gaga » Lun Noi 28, 2005 8:48 am

kill bill vol 2

atat de imbecil film, de mare inspiratie culinara pt ca de data asta a adormit covizionaru' meu si a trebuit sa-i povestesc dimineatza finalul si anume cum i-a zis david carradine la uma thurman ca iel a iubito si cand ziceam ca s-a isparavit, odata se intuarse scobituarea, se stranba ... da urat de tot asha ca m-am bucurat ca omu nu vedea faza sa aiba cosmaruri o viatza intreaga ... si ciup! l-a ciupit pe bill de o tzatza de l-a lasat pe ala paf. a trebuit el sa se ridice sa moara mai incolosha (probabil ca sa nu-l ciupeasca si de putza) si porma leoaica, cum zice un scenarist la uma aia , mie mi s-o parut mai degraba matza plouata, si-a luat progenitura si a plecat intr-un loc unde ia (ma-sa) a inceput sa planga de mama focului pe jos in buda in timp ce fi-sa urmarea heckel si jeckel da' p'orma i-a trecut si a venit la fi-sa si s-a farsit.

si dupa asa un final tembel ratat mi-am refacut moralul cu urmatoarele chestii (sa fiti atenti ca sunt legate intre ele, da?)

ciuperci la cuptor in sos de vin si usturoi

la 600gr de ciuperci li se reteaza picioarele (ca uma thurman la catziva din aia 88). se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline si/sau unt palariile iar picioarele se toaca marunt impreuna cu usturoi si patrunjel.
se umplu palariile, pe fiecare se aseaza o rondea de ceapa rosie si se presara parmezan apoi usurel se aseaza pana la jumatatea ciupercilor vin alb sec.

cam atata, merg marfa cu paine prajita si o parte din ele se pun deoparte pt cele ce vor urma.

pen' ca aveam inghetata de vanilie am comis o tarta tatin, cel mai simplu desert pe care pana si eu stiu sa il execut (nush daca am mai scris reteta, da' parca da).

fireste ca foitaju pt tatin a lasat niste resturi din care am executat vol au vent (sau volovanuri mai pe romaneste) cu ciuperci.

ele arata cam asa:
http://perso.wanadoo.fr/bourgogne.escargot/VOL%20AU%20VENT.jpg

deci coci aluatul de foitaj tubulete, toci cateva ciuperci anterioare si le amesteci cu umpic de smantana si ceva mai mult piper (merge si alt sos, maioneza, alb, olandez) si astepti. cum sunt gata aluatele (io le-am presarat si cu mac) le umpli, ornezi cu patrunjel si pac le halesti singur sau in grup. merg si reci, dar de umplut se umplu numai inainte de a se hali ca altfel se umezeste aluatul (spre deosebire de uma thurman cand era leguma violata).

si in final musacaua

cartofii rondele si prajiti nu ii mai descriu, arata ca niste cartofi rondele prajitz care se pun strat in tava. la calit am pus ceapa, morcov, carne tocata, ciupercile gatite anterior, patrunjel, bulion si apoi am lasat sa se inabuse si impreuna cu un pa'ar de vin alb, sare si piper. si cu toate ca nu ma orientez dupa carti am luat bucataria greceasca sa vaz metoda clasica (cartea, nu bucataria bre) si era aproape identic, fara morcov si ciuperci asa ca am asamblat dupa ideea cartii.

adica: cartofi, parmezan, carne, parmezan, cartofi, mult sos alb (de fapt oo cu faina si smantana), parmezan. si cam atat. s-o vad io pe aia care l-a killerit pe bill cu o ciupitura la tzatzí£ ca poa sa miste din cuptor un cratitzoi de musaca d'asta si p'orma sa vie la mine cu sabia. pai ... poate o las sa imi taie ceapa cu ia.
gaga

Mesajde gaga » Joi Dec 01, 2005 1:27 pm

deci am sa incerc sa coeritizez ce se poate face cu niste coaste de porc afumate (garfild d'alea).

se iau, adica se cumpara mai intai, ca daca se fura si te prinde e nasol.
p'orma se dau un clocot, se oparesc, ca asa mi-a zis odata un macelar sa oparesc ce cumpar daca nu e in tzipla ca ei se mai distrau pishandu-se pe carne.

porma se taie bucatzi. cate coaste atatea bucatzi. se pune ulei in tigaie si dupa ce constati ca nu incap coastele le pui cu tot cu ulei intr-o cratitza. le prajesti umpic apoi adaugi juma de kil de vin sec si najpa (ca daca era bun il beai), boabe de piper verde, foaie de laur, o ceapa taiata rondele, ardei iutzi. se pune un capac si se lasa sa transpire. daca e focu prea iute mai pui niste apica. cam cand sunt gata se scot din zama si se mai rumenesc umpic separat.

se consuma cu salata de varza rosie cu otet, ulei si cuburi de mere.

oasele, coastele si zemurile ramase se pun in oala subpresiune cu condimente dupa gust si plac, ceapa si morcovi si niste bulion si se fierb. sub presiune.

se scot mehmeturile ferte se alege ce e bun se pune inapoi si se mai pun cartofi cuburi, verdeata, capac si se fierb. sub presiune.

si reiese o magnifica mancarica de cartofi cu vin. si gata.
gaga

Mesajde gaga » Vin Dec 16, 2005 6:10 pm

doamnelor si domnilor in conced si cu un esec fasolicesc va prezint de la fatza locului pas cu pas da' fara pozne o papa banala: fasole verde cu porc

mai intai am dezghetat cam un kil de ceafa de porc si am condimentat-o, apoi am sters-o bine si am taiat-o bucati.

cat a stat acolosa am ras si tocat un sfert de tzelina, doi morcovi, un ardei gras, trei catei de usturoi si doo cepe.

am pus la calit separat carnea si legumele si le-am dat sare si piper.

apoi le-am unit si in vasul liber am pus apa la incalzit si fasolea sa le unesc la aceeasi temperatura. peste carne am pus si un pa'ar de sauvignon blanc de multaflar.

[paosa, astept]

a inceput sa fiarba fasolea verde si le-am dat impreunare de voie deci paosa iar si tranca fleanca cu dom' neco. ca de cand cu jobu asta de la munca ciuciu internet la liber.

am degustat ingredientele sa fie aproape gata si am mai pus o cutie de rosii cubulete, ceva sare ca cerea si umpic de tot de zahar. sa nu uit, apa fiarta mereu la dispozitie, cum scadea, cum o inecam.

[iar paosa]

si in final, magica atingere a mararului si ... pohta buna :D
gaga

Mesajde Necko » Vin Dec 16, 2005 6:58 pm

deci da. tranca fleanca cu daba care are prostu obicei de a ma ispiti cu fel si fel de idei shugubete si ma face sa ma apuc de gatit chiar de nu mi-e fuame.

adica sa vedetz ce mi-a facut. zic: "daba, cu fasolile tale mi se facu o fuame de nu te vaz. da nu am nica prin frigi." "chiar nica?" zice daba. "poi, nijte oo, nijte zmintina si nijte ton." si ce credeti ca me-a zis ?

"atunci te ajteapta PROBA DE FOC!"

"adicatelea?" - ntreb io. "adica din ce ai sa faci ceva bun si comestibil".

drept pentru care am parasit computadoru cu mare regret, dar minata de o pofta si o curiozitate iesite din comun si m-am apucat de trebi. deci:

am desfacut conserva de ton bucati in ulei, am scurs partial uleiul din ia, tinp in care ma gindeam io ca daca tonu ie-n ulei nu are rost sa mai pun io ulei dealalatu in tigaie. asa ca am rasturnat tonul in tigaia de teflon si l-am lasat sa se caleasca in ulei propriu (da nu mult ulei, doar otzirica) pina cind am batut bine, bine oolele npreuna cu doo linguri cu zmintina, am adaugat sare, piper, boia dulce si ierburi mediteraneene si cind sfiriia mai cu veselie tonul, tzusti cu oolele peste el. poi, cu o spatula de lemn, amestecat bine, bine, ca la papara ardeleneasca si gata !

nu va pot spune ce minunatie a iesit ! delicios! mniammmmm !!! si o bere merje struna.
zici ca-i baccala italieneasca.

deci va spui io ca daba asta nu-i pe treaba iei. io va sfatuiesc sa va feriti sa puneti in practica tot ce zice, ca alfel nu garantez pentru siluieta voastra. :)
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante