Ce ziceti de copacii de-a lungul soselelor?ajuta cu ceva?
60 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Ce ziceti de copacii de-a lungul soselelor?ajuta cu ceva?
M-a pus pe ganduri accidentul de la Slobozia in care au murit 15 persoane in microbuzul izbit de un copac.Ma gandeam odata cine si cu ce scop a plantat copacii pe marginea soselelor si daca au vreun rost....In majoritatea accidentelor din afara localitatilor este implicat si cate un copac,chiar e nevoie de ei?pt ce?sa tina piept vantului,sau pt ca zapada sa nu fie viscolita cu usurinta pe sosea...sau sa tina umbra vara?sau sa aiba vitezomanii or ghinionistii in ce se opri?
Pe vremuri cand se circula cu caruta erau buni ce-i drept pt a tine umbra,dar acuma?
Daca nu erau copaci pe margine,cate vieti erau crutate in accidentul de ieri de exemplu?sau in atatea cazuri in care multi si-au gasit sfarsitul cu masina intr-un copac....
Daca ar fi dupa mine, as taia toti acei copaci care is pericol pt masini...
Voi ce parere aveti?ce ati face cu ei?is bine asa unde sunt???
Pe vremuri cand se circula cu caruta erau buni ce-i drept pt a tine umbra,dar acuma?
Daca nu erau copaci pe margine,cate vieti erau crutate in accidentul de ieri de exemplu?sau in atatea cazuri in care multi si-au gasit sfarsitul cu masina intr-un copac....
Voi ce parere aveti?ce ati face cu ei?is bine asa unde sunt???
- dany82iepan
- Junior Member
asta era....nu viteza prea mare ci copacii is de vina.
domnu politist un copac vendea din fata cu o viteza stationara de fics 0 km/h si m-a lovit in mod intentionat.
domnu politist un copac vendea din fata cu o viteza stationara de fics 0 km/h si m-a lovit in mod intentionat.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
ce te faci cu drumurile forestiere bre?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
dany, dar te-ai gandit vreodata ce rol au pietrele de pe calea ferata ? cam acelasi rol au si copacii pe o sosea...
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Nu e vba de drumuri forestiere,ci de cele unde se circula cu viteze,nu prea are legatura intrebarea ta...
- dany82iepan
- Junior Member
Sunt o multime de drumuri fara copaci si nu am vazut sa aiba nush ce probleme.
Nu dau vina pe copaci,oamenii gresesc,nu zic ca nu sunt de vina,dar eu vreau sa pun problema : ce se intampla cu o masina DUPA ce a iesit de pe carosabil si NU cauza...
Daca de exemplu dintr-o defectiune tehnica in plina viteza sunt aruncat de pe carosabil,prefer sa ma rostogolesc sau sa ma scutur putin daca am noroc decat sa zbor prin parbriz...
Nu dau vina pe copaci,oamenii gresesc,nu zic ca nu sunt de vina,dar eu vreau sa pun problema : ce se intampla cu o masina DUPA ce a iesit de pe carosabil si NU cauza...
Daca de exemplu dintr-o defectiune tehnica in plina viteza sunt aruncat de pe carosabil,prefer sa ma rostogolesc sau sa ma scutur putin daca am noroc decat sa zbor prin parbriz...
- dany82iepan
- Junior Member
Daca nu erau copaci pe margine,cate vieti erau crutate in accidentul de ieri de exemplu?sau in atatea cazuri in care multi si-au gasit sfarsitul cu masina intr-un copac
Ai dreptate. Ba mai mult, daca nu existau mari si oceane cate accidente maritime ar fi putut fi evitate. nu?
e simplu: pe drumurile pe care se circula cu "viteze", vitezomanii respectivi isi asuma niste riscuri.
............................
- sin ella
io zic ca depinde de sistemul de referintza! sa esplic: pentru shoferii normali, copacii sunt de-a lungul shoselelor; pentru aia de fac accidentele, ei sunt de-a latul, caci vorba poetului: "e lung autobahnul/ba e lat"!
deci depinde cum priveshti problema!
deci depinde cum priveshti problema!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color][/color][/color]
[/color][/color][/color][/color]
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
[quote="sin ella"]Ai dreptate. Ba mai mult, daca nu existau mari si oceane cate accidente maritime ar fi putut fi evitate. nu?
Securitatea unui drum nu consta doar in asfalt,daca sunt sau nu gropi...etc,ci si in ce este langa acel drum.I-a un drum cu camp liber alaturi si i-a altu cu plopii de rigoare...si acum fa media:ce procent din accidentati au murit pe unu si ce procent pe celalalt?
Daca nu ar avea importanta ce e pe margine,de ce pe drumurile de langa prapastii se pun parapet?De ce nu au zis drumarii ca decat sa cheltuiasca ei cu parapeturi ,sa-si asume soferii riscul?Simplu:pt ca se calculeaza ce se intampla DACA....
Iar daca s-ar calcula ce se intampla cu o masina dupa ce iese de pe carosabil,cu siguranta ca nu ar fi acelasi rezultat in cazul unui accident.
Securitatea unui drum nu consta doar in asfalt,daca sunt sau nu gropi...etc,ci si in ce este langa acel drum.I-a un drum cu camp liber alaturi si i-a altu cu plopii de rigoare...si acum fa media:ce procent din accidentati au murit pe unu si ce procent pe celalalt?
Daca nu ar avea importanta ce e pe margine,de ce pe drumurile de langa prapastii se pun parapet?De ce nu au zis drumarii ca decat sa cheltuiasca ei cu parapeturi ,sa-si asume soferii riscul?Simplu:pt ca se calculeaza ce se intampla DACA....
Iar daca s-ar calcula ce se intampla cu o masina dupa ce iese de pe carosabil,cu siguranta ca nu ar fi acelasi rezultat in cazul unui accident.
- dany82iepan
- Junior Member
Copacii de pe marginea drumului au rolul de aproteja carosabilul de intemperiile naturii. Pana aici e ok, dar problema este in momentul in care un sofer scapa masina de pe carosabil, sansele ca acesta sa se izbeasca de un copac sunt foarte ridicate. Unde mai pui ca majoritatea sunt plopi, plopul fiind un lemn de esenta moale, nu rezista la vanturi puternice, existand riscul sa cada peste sosea (au fost destule cazuri).
Cred ca ar fi mai bine fara copacii astia.
Semper Fidelis
-
The Kid - Junior Member
The Kid scrie:Cred ca ar fi mai bine fara copacii astia.
io creca mult mai bine ar fi fost fara masinile de pe contrasens, ca alea vin mai iute decat plopii cu pricina; ca sa nu mai zicem de poduri, cai ferate, pante, curbe, intersectii, precipitatzii, forme de relief, aviuanele den ceriu, cozile de la cate ceva si multe alte optstacuole - tuate stanjenesc circulatia si pericliteaza garantarea securitatzii in caz de nushce, no?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
The Kid scrie: sunt plopi, plopul fiind un lemn de esenta moale, nu rezista la vanturi puternice, existand riscul sa cada peste sosea (au fost destule cazuri).
o mai fost si cazuri cant o cazut soseaua peste plopi(e drept ca mai rar). in cazu asta ar fi mai bine fara sosele:D
pe de alta parte problema asta mio adus aminte de niste savaanti de prin anii 1800si ceva care pe baza de formule matematice fuarte precise o stabilit ca corpu uman nu poate suporta viteze mai mari de 26 km/h. Din fericire pentru unii, realitatea depaseste orice imaginatie a altora, adica io contrazis pe aia.
sapoi si un banc interesant. un contabil si un marinar stateau la o tacla in crasma. contabilu il intreaba pe marinar: bah, cum o murit strabunicutau.
raspuns: pai pe mare intr-o furtuna.
da bunicto.
pe mare intro furtuna
da tacto
tot pe mare intro furtuna.
s-apoi nu tie frica sa mai pleci pe mare?
la care urmeaza replica marinelului
dauzi bre. strabunicto cum o murit?
in pat , inconjurat de familie si prieteni......
da bunicto?
tot in pat cu familia injur-ul lui
da tacto?
pai la fel, in pat cu anturaju de riguare
da bine bre, da nu tii frica sa te mai pui in pat?
DEci in cazu in care n-am fost destul de explicit io zic ca lasa copacii in treba lor sa tina umbra vara si zapada iarna si fii atent la drum. sau daca nu stai ghinisor acasa ca acolo riscu sa dea copacu peste tine e mult mai mic.
si apropou de riscuri clujenii tre sa stie de ala de pe panta feleacului care o fost invadat in dormitoru propriu de un camion cu sofer cu tot desi statea la etaj omu, si camionu no intrat pe usa ca omu normal ci dirept prin zid.

gata acu ca ma ia unii la penaltiuri ca nu sunt pe subiect.(si inca mai am in minte freo cateva bancuri pe tema asta)
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
[quote="kant emir"]io creca mult mai bine ar fi fost fara masinile de pe contrasens, ca alea vin mai iute decat plopii cu pricina]
Eu zic ca ar fi mai bine sa vorbeasca cei care conduc de cel putin un an....
- dany82iepan
- Junior Member
subiectu a loat traiectoria normala, adica spre caterinci 

-
aide bre ochila. io creca era de stiinta.
mai ales ca trebe calculat suma fortelor pe care le aplica acel copac stationar cand intra in masini
mai ales ca trebe calculat suma fortelor pe care le aplica acel copac stationar cand intra in masini
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
-
copacii de-a lungu drumului e treaba comunista, le era frica sa nu aterizeze avioanele inamice pe shoselele noastre, ce sa ne mai tavalim
iar in afara de faptul ca sunt foarte periculoshi pentru circulatzie, mai strica shi shoseaua cu radacinile lor.
iar in afara de faptul ca sunt foarte periculoshi pentru circulatzie, mai strica shi shoseaua cu radacinile lor.
-
maxx1nsane - Mesaje: 713
memetule, trateaza cu fane daca ti-l primejte pe jtiinte si sa muara bibi daca nu-l mut acolo 

-
trojan scrie:ma pitesc dupa copac si scap
io mă pitesc după copac cand mă pij şi nu mai pot să mă ţin pană acasă sau nue vecee ecologice in rază de 10 maxim 11 kilometrii cubi.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
iauzi tata
maxule: de unde pisici pansati metalizati ai scoso pasta ma?
copacii de-a lungu drumului e treaba comunista, le era frica sa nu aterizeze avioanele inamice pe shoselele noastre, ce sa ne mai tavalim
-
tocma o fi terminat de citit "Şoseaua Nordului".
ANTI
-
baixinho© - Mesaje: 14117
memetShol scrie:iauzi tata
- deci domne, eu nu bag mana in foc pentru asha, dar am auzit-o la multe persoane mai in varsta, shi mi se pare shi lojic, acu nushtu, poate fi asha, sau nu poate fi asha

- nu domnu baixinho, nu am citit shoseaua nordului, de fapt nu citesc nimic, nu imi place sa citesc, shi nici timp, iar singura carte pe care am reushit sa o citesc, a fost Site-uri web in HTML , acu 3 ani daca nu ma inshel

-
asa.
copacii aia aveau drept rol protejarea betonului (caldura, viscol, etc...)
la ora asta exista diverse substante care adaugate la bitum nu mai necesita existenta copacilor...
copacii aia aveau drept rol protejarea betonului (caldura, viscol, etc...)
la ora asta exista diverse substante care adaugate la bitum nu mai necesita existenta copacilor...
-
eu asta cu protejatu nu o cred, uitatzi-va la shoselele vechi, cum radacinule copacilor au reushit sa infloreasca asfaltul, le protejeaza de intemperii shi le strica pe urma cu radacinile?
parerea mea
parerea mea

-
gata. gura ca va zice io care posed din nouajtrei carnet.
deci intodeauna copacu ie de vina. ca stateam odata la niste beri la corbeanca la ferma si medicu de la steaua (veterinaru de la cai) a zis la un arab "vai ce benvveu dtagutz hac ai" si arabu ia zis "da o tura cu iel ca e nou" si asa aprig a venit pomu spre iel ca si acu are urma pomu'.
asa ca io propun sa ne unim intru demolarea pomiculturii. io zic sa se puna vitza de vie pe marginea drumului. cu butoaiele si teascurile aferente. si conduc de mai mult de un an asa sa stitz.
,maxinsein tu vorbesti de trotuare bre soselele ie alceva, ie carosabil pe unde ar trebui sa se mearga pe cauciuce. unde e rupt asfaltu ie unde treci tu cu picioru.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
gaga scrie:...maxinsein tu vorbesti de trotuare bre soselele ie alceva, ie carosabil pe unde ar trebui sa se mearga pe cauciuce. unde e rupt asfaltu ie unde treci tu cu picioru.
nu bre, deci ie shi strade asha, sa mor io

deci io shtiu un strada dinasta care e varza din cauza copacilor ashtia

deci iei e de vina
shi de fapt cine dracu mai shtie care e shosea shi care e trotuar, ca la cum merg handicapatzii ashtia.....
mai ieri era sa dea unu cu mashina peste mine ecsact pe troruar....sau asha cred eu

mashinele la ashtia e de vina, deci shi iele shi pomii, sa ii omoram pe totzi

-
trojan scrie:Dupa mine, ca pieton, e bine sa fie copaci pe marginea drumului pentru ca daca vine unu' cu viteza mare catre mine ma pitesc dupa copac si scap. Daca ar fi camp deschis ar juca miuta cu mine...
E vba de drumuri europene sau de cele in afara localitatilor unde se circula cu peste 70km/h...mai tre sa repet aspectu asta?
- dany82iepan
- Junior Member
60 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii