eyewitness scrie:...sa tentelejem si noi

faca-se voia vuastra! voi ecsplicita:
asea - umfel de "carevasazica asa crede domnia vuastra despre domnia nuastra! boooon, tzinem minte!" - uo introducere amical-malitziuasa, menita sa prepareze cetitoriul pentru cele ce vor urma:
fuarte multzamim pentru atentzie - adica legitima nuastra fuduleala ca neatz bagat in seama, ca neatz optservat, ca nu ne icnoratz, ca ne cititz cu uoareshce luare-aminte si ne mai si raspundetz:
(nu poci pencasazic si nuapteabuna de riguare, ca nui cazu) - asta nui decat uo paranteza - crainicutzele teveriste de pe vremea lu rapusatu (de catre ilici) ceashca, asa incheiau iemisiunutzele alea de ciucalata (dar sa nu uitam de Tudor Vornicu, nununu!), cand, desi nu iera nica de vazut la TV, tot rumanu se omora sash ea teveu (chear cacaturile alea colorate, scunpe in draci si "programate" cu luni de zile inainte): "va multzumim pentru atentzie, nuapte buna!" - da nefiind cazu, am spus si io ca nui cazu
ase ie - adica avetz rezon, atz nemerito, atz grait cu dreptate]separat[/B] - asha grait-a priceputa gura vuastra:
ca iel ie separat de alea doo
(unde "iel" ie ieu) adica nare nicio treaba cu freuna (sa fie apartzinator, menbru cotizant, suporter legitimat etc)
sinacelash tinp - aici intervine schepsisu ca strepsilsu - ie uo treaba ca feciuara cu copii; desi dupa cum bine atz marcat, ie separat de dansele, mai ie ceva de precizat:
nedemontabil - revin mai acush
inbinat - ie inbinat, deshi am picat de acord ca ie separat; ie IN BI NAT, ba chear mai mult, iel ie veriga lipsa dintre inposibilele contrarii, care dupa cum nu se pot respinge cu adevarat, nici de atras nu se pot hotara sa se atraga naibii o data; iel ie cel ce le face sa devina un tot unitar, desi mintea nu puate sa conceapa asta
acuma tresa revin, asa cum am promis mai sus:
nedemontabil - la inbinare se refara, iel (adica tot io) ie inbinat NEDEMONTABIL, ie ca sudura, nu ie ca shurubu; ie "nedemontabil" inbinat cu alea doo:
cu anbele categorii - alea pe care le'ai ienumerat matale:
cei care au inconcediat cat si pe cei care mai trudejte.
amu (presupunand ca ai cetit pana aici) nu crezi ca am muncit amandoi degeba-degebutza? io sa scriu si tu satz obosejt retina lu aiu lu matale sa cetejt atata? ca nici m'ai lamurit n'ai eshit (ladincontra), si nici io nus cinejtiece satisfacut de prestatzie
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine