Semnal M

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Semnal M

Mesajde stefan » Lun Apr 29, 2002 12:20 am

Salut!

N-am avut rabdare sa parcurg toate paginile din discutia despre "cea mai tare formatie romaneasca" pentru a vedea daca apar pe-acolo si "Semnal M". In caz ca nu apar, eu zic ca-s un candidat destul de serios, cel putin asa reiese din cele trei albume pe care le-am ascultat up to now- "Cantece transilvane", "Unplugged" si "Povesti la gura sobei". Merca era un compozitor absolut fantastic, mi se pare pacat ca lumea sa numeasca formatii care nu mi se par ca ies in evidenta (ex: Compact, Pasarea Colibri) si sa neglijeze formatii excelente romanesti care totusi au existat si, probabil, inca mai exista. Poate e legat si de proasta promovare a majoritatii trupelor vechi.

Ce credeti?:con:
stefan
Junior Member

Mesajde MadMax » Lun Apr 29, 2002 4:54 pm

Alte vremuri, alt sound...
Oricum, de calitate!
MadMax
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Apr 29, 2002 10:03 pm

Initial trimis de MadMax
Alte vremuri, alt sound...
Oricum, de calitate!

Nu stiu daca alte vremuri, Merca a murit totusi in '99 si pana atunci trupa a fost activa - au si-un album in '96 cam inegal, dar bun. Ca sa nu mai zic ca baietii vor sa continue acum si fara Merca (sincer, suna excelent in concert, dar nu i-am vazut cu Merca niciodata pentru a face o comparatie) - sper sa nu dea chix prea tare...
Oricum, daca prin "alte vremuri" intelegi ceva de genul ca muzica lor e influentata in general de muzica anilor '70, de acord. Nu cred ca e un lucru rau.

Oricum, n-am intentionat sa polemizez etc. Eram curios ce parere are lumea (buna/nebuna etc.) despre ei.
stefan
Junior Member

Mesajde Kryszti » Mie Mai 01, 2002 2:00 am

Semnal M merita tot respectul. Mercala fel. Pacat ca fara el, Semnal M nu mai e acelasi lucru. Cel mai rau imi pare de faptul ca eu am descoperit ce misto e trupa asta f.f.f tarziu (prin 98) si nu am prins mai nimic din ea.

(cat despreCompact, ce vrei, mai... E muzica copilariei/tineretii multora...)
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
Kryszti
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Mai 07, 2002 10:59 pm

Initial trimis de Kryszti
Semnal M merita tot respectul. Mercala fel. Pacat ca fara el, Semnal M nu mai e acelasi lucru. Cel mai rau imi pare de faptul ca eu am descoperit ce misto e trupa asta f.f.f tarziu (prin 98) si nu am prins mai nimic din ea.

Da eu, ca i-am descoperit anul trecut - noroc cu o prietena din Cluj, ca altfel as fi crezut ca sunt un fel de "one hit wonders", hit-ul fiind "La fereastra ta"...

(cat despreCompact, ce vrei, mai... E muzica copilariei/tineretii multora...)

N-am nimic cu ei, dar ziceam ca altii ar fi meritat sa fie la fel de cunoscuti, that's all.

Cat despre albumul ala nou, ar cam trebui s-apara. Finger crossed sa nu se faca de ras (prea tare).
stefan
Junior Member

Corect

Mesajde Kryszti » Joi Mai 09, 2002 12:23 am

Ar fi meritat mult mai mult, e foarte adevarat.

Pai stai linistit, ca eu auzisem de ei cand eram pusti (92) cu Balul de laApahida, care pe vremea aia mi se parea o porcarie. in 98 abia am ajuns la spune-mi cine esti si fereastra ta, iar prin 2000 am inteles aproape tot...

Albumul nou trebuie sa fie interesant, zic eu. Dar sper sa nu fie acelasi lucru ca pasarea colibri [desi daca nu ma insel, tu ai altaparere si ne-am mai "certat" pe tema asta :) ]... Adica, intr-un fel e mai bine sa faci ceva frumos si sincer pe care sa il inteleaga cine vrea, decat ceva mediocru pentru multime...
Dar sper ca nu e cazul cu semnalu'.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Re: Corect

Mesajde stefan » Joi Mai 09, 2002 8:36 pm

Ar fi meritat mult mai mult, e foarte adevarat.

Pai stai linistit, ca eu auzisem de ei cand eram pusti (92) cu Balul de laApahida, care pe vremea aia mi se parea o porcarie. in 98 abia am ajuns la spune-mi cine esti si fereastra ta, iar prin 2000 am inteles aproape tot...

Ehei, ce vremuri erau prin '94 in Bucuresti, cand era Fun Radio si avea top nostalgic (sau asa ceva), la care era number one odata "Shine On You Crazy Diamond" si-l dadeau in intregime (plus Genesis, Jethro Tull etc), era un top romanesc, unde era si "Bal la Apahida", si o melodie misto a vechiului Krypton, careia i-am uitat numele (duh!), sau top-ul suparat... Hey, ce vremuri! N-au putut sa concureze cu Radio Contact si alte tampenii prea mult, dar macar au rezistat vreo cativa ani.

Albumul nou trebuie sa fie interesant, zic eu. Dar sper sa nu fie acelasi lucru ca pasarea colibri [desi daca nu ma insel, tu ai altaparere si ne-am mai "certat" pe tema asta :) ]... Adica, intr-un fel e mai bine sa faci ceva frumos si sincer pe care sa il inteleaga cine vrea, decat ceva mediocru pentru multime...
Dar sper ca nu e cazul cu semnalu'.

Nu, sper ca nu e cazul, problema e ca forta lor era in compozitie (zic eu), desi nici la interpretare nu stau rau, si toata lumea o sa-i compare cu perioada "pre-Merca". Eu zic ca ar fi promovat mult mai bine numele "Semnal M" cu un best of sau niste reeditari de albume, ca vreo doua nici nu le gasesti prin magazine, si doar ultimul mi se pare ca a iesit pe CD... Daca scot o chestie sincera, dar mediocra (dac-ai ascultat ultimul lor album stii cam ce compune Boldijar - basistul -, melodii decente, dar nici pe departe la fel de memorabile ca Merca), risti sa nu fii luat deloc in seama, ceea e cel mai rau lucru care se poate intampla.

Cat despre Colibri, nu cred ca te-ai certat cu mine, must've been somebody else... Sunt OK, dar nu sunt o formatie mare sau asa ceva - trebuie sa pastram proportiile.
stefan
Junior Member

Mesajde Kryszti » Joi Mai 09, 2002 10:17 pm

Piesa lu' Krypton: "Va fi randul tau" cumva? Sau "Vinovat"?

Macar daca se pastreaza 60% din feelingul pe care il trimite semnalu' vechi e ok pt. mine!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

nu stiu,,,

Mesajde stefan » Joi Mai 09, 2002 11:15 pm

Piesa lu' Krypton: "Va fi randul tau" cumva? Sau "Vinovat"?

Macar daca se pastreaza 60% din feelingul pe care il trimite semnalu' vechi e ok pt. mine!

Cred ca "Va fi randul tau", dar nu mai stiu, era chiar super. Cum era refrenul?
Oricum, beton piesa, oricare-o fi fost.

PS: Parca deschisesesi acum vreo luna un topic cu "Filantropica" - ziceai ceva ca seamana cu "American Beauty", dupa ce l-am vazut am tot vrut sa dau un reply da' n-am apucat - parerea mea este ca e totuna cu a spune ca "American Beauty" si-a luat ideea de la "Lolita". Plus ca 1) Caranfil nu e genul sa fure ideile altora (judecand dupa "E pericoloso sporgersi", "Asfalt Tango" si "Dolce far niente") si 2) scenariul de la "Filantropica" a fost facut inainte sa apara "American Beauty". Cel mai mult seamana cu "Cacealmaua" (The Sting) din '75 sau asa ceva cu Robert Redford si Paul Newman, dar nu in asa masura incat sa fie vorba de "furt de idee", in nici un caz.
stefan
Junior Member

Re: nu stiu,,,

Mesajde Kryszti » Joi Mai 09, 2002 11:40 pm

Initial trimis de stefanp

Cred ca "Va fi randul tau", dar nu mai stiu, era chiar super. Cum era refrenul?
Oricum, beton piesa, oricare-o fi fost.

"Intr-o zi vei vedea ca ai gresit/Intr-o zi o sa-ti para rau/Intr-ozi vei afla ca te-am iubit/Intr-o zi va fi randul tau"

:)
Desi n-are nici o legatura, eu ramana la parerea initiala: Filantropica e celmai bun film romanesc ever, dar seamana suspect de mult cu American Beauty (inclusiv la capitolul unghiuri de filmare,scene etc.) Nu la modul scarbos (hai sa traducem scenariul. Dar sunt multe scene aproape identice (fanteziile personajului principal, faza cu muzica la masa - atat imi vin in cap acum). Chiar daca seamana sau e doar inspiratie, filmul are si multa originalitate, iar Caranfil ... tot respectul...
(Nu ca ar conta, dar nu prea cred ca TOT scenariul a fost facut inainte de American Beauty)

PS: Parca deschisesesi acum vreo luna un topic cu "Filantropica" - ziceai ceva ca seamana cu "American Beauty", dupa ce l-am vazut am tot vrut sa dau un reply da' n-am apucat - parerea mea este ca e totuna cu a spune ca "American Beauty" si-a luat ideea de la "Lolita". Plus ca 1) Caranfil nu e genul sa fure ideile altora (judecand dupa "E pericoloso sporgersi", "Asfalt Tango" si "Dolce far niente") si 2) scenariul de la "Filantropica" a fost facut inainte sa apara "American Beauty". Cel mai mult seamana cu "Cacealmaua" (The Sting) din '75 sau asa ceva cu Robert Redford si Paul Newman, dar nu in asa masura incat sa fie vorba de "furt de idee", in nici un caz.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Re: Re: nu stiu,,,

Mesajde stefan » Vin Mai 10, 2002 12:11 am

Probabil ca e "Va fi randul tau". Pacat ca nu pot sa mai ascult melodia nicaieri... Mai e prin comert vreo compilatie sau chiar album cu vechiul Krypton?

Cat despre "Filantropica", mi-am permis si eu o scurta digresiune "off-topic", pentru ca la timpul potrivit nu am putut sa-ti dau un reply. Imi cer scuze daca nu am respectat "netiqueta" :-) (serios, smiley-ul se refera ca cuvantul "netiquette"). Adevarul ca e un forum de muzica, right? Poate discutam pe http://www.filmebune.ro, daca exista, some other time...

:)
Desi n-are nici o legatura, eu ramana la parerea initiala: Filantropica e celmai bun film romanesc ever, dar seamana suspect de mult cu American Beauty (inclusiv la capitolul unghiuri de filmare,scene etc.) Nu la modul scarbos (hai sa traducem scenariul. Dar sunt multe scene aproape identice (fanteziile personajului principal, faza cu muzica la masa - atat imi vin in cap acum). Chiar daca seamana sau e doar inspiratie, filmul are si multa originalitate, iar Caranfil ... tot respectul...
(Nu ca ar conta, dar nu prea cred ca TOT scenariul a fost facut inainte de American Beauty)
stefan
Junior Member

Serios

Mesajde Kryszti » Vin Mai 10, 2002 12:33 am

Era o versiune mai moderna si mai proasta pe un album aparut acum vreo 5 ani cred, intr-o perioada in care krypton isi schimba componentala 2 ore (cu o mica exagerare). N-avea nici o legatura cu ce e acum, dar nici cu versiunea veche si buna.
Mai sap eu si poate gasesc o caseta cu originalul (aveam o inregistrare slaba dintr-un concert live , o fac mp3, o pun pe un site si iti spun de unde sa o iei. Dar nu-mi amintesc ce am facut cu caseta aia... Stiu ca o am in format banda de mag, dar n-am cum s-o encryptez ca n-am magnetofon :( ...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Re: Serios

Mesajde stefan » Vin Mai 10, 2002 12:40 am

Era o versiune mai moderna si mai proasta pe un album aparut acum vreo 5 ani cred ...

OK mersi mult anticipat. Can't wait.
stefan
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii