gata, splituit
deci ca sa urmam cursul firesc sa vedem ce zice un specialist in materie de condimente (in genere nu face nici un rau sa amesteci ierburile in carcaletzi sinelieni, dar condimentul potrivit la locul potrivit da o subtilitate).
ce ne invata RAR pentru fripturi:
miel: busuioc, rozmarin, usturoi
porc: tarhon (am o reteta de cotlete cu tarhon o nebunie), cimbru, coriandru, ienibahar, piper
pui: marar, usturoi, hrean, patrunjel
curcan: menta, piper, chimen, telina (seminte)
gasca: leustean, marar, piper, patrunjel, ienupar
ratza: ardei iute, hasmatzuchi, patrunjel
vitel: patrunjel, marar, piper
si tot dansul ne da niste dressinguri pentru salate cam asa:
sfecla rosie: hrean, chimen, boabe de mustar
salata verde: ceapa, marar, usturoi
castraveti: marar, cimbru
rosii: busuioc, piper, cimbru, usturoi
cartofi: patrunjel, chimen, marar
fasole verde: usturoi, tarhon, marar
ciuperci: patrunjel, marar, usturoi, cimbru
ardei copti: cimbru, leustean, usturoi
daca asa zice maestrul
