eyewitness scrie:-in ploaia de cacaturi aparute in 2005, [...], house of 9 a fost mai rasarit. deci ia afirmatia duar in comparatie cu productiile 2005
hehe, da' filmu' e facut tomna in 2003, in mioriticul Buftealand. Si ma mir ca de tzatzoasa de Kelly Brook n-ati zis nimic.
Ce-am mai vazut io:
Hustle & Flow (2005) - cu 6 nominalizari la Oscar, printre care si cel mai bun rol principal masculin (Terence Howard - Hart's War, Four Brothers), dintre care n-a castigat decat unul, cea mai buna melodie originala, pe buna dreptate dupa parerea mea.
In mod normal nu-mi plac filmele "cu negrii". Nu pentru c-as fi rasist, ci pentru ca in majoritatea lor sunt comedii, iar in covarsitoarea lor majoritate sunt proaste. Filmele "cu negrii" e denumirea generica pentru filmele care au ca teme predilecte: marijuana, hip-hopul, tarfele, cartierul.
Hustle & Flow ar cam intra in categoria astora, povestea principala fiind a unui peste/traficant de droguri care vrea sa scape de cartier si sa se apuce de hip-hop.

Dar perspectiva e una inedita. Povestea e spusa de asa natura incat reusesti sa intelegi personajele si le intelegi dramele, motivatiile si aspiratiile. Performantele sunt bune mai toate, si asta ajuta mult. Terence Howard face cu siguranta cel mai mare rol al carierei lui de pana acum, si as zice ca nominalizarea la Oscar si-o merita.
Unele episoade sunt usor suprarealiste (necredibile), totusi, dar cred ca mai mult din frica de a nu lungi filmul decat din imposibilitatea de a exploata naratiunea. Si scenaristul, si regizorul lasa impresia ca stiu ce fac. Imaginea e si ea ok, cu un pic de emfaza pe personajul principal intotdeauna.
Cele mai slabe bucati sunt conflictul producatorului cu nevasta-sa si secventa de 4 iulie, cu Skinny Black, dar in schimb episodul sarutului DJay-Shug mi s-a parut unul impresionant.
Gata, am zis destul. Un film bun, dupa parerea mea. 7.5-8/10
Corpse Bride - o alta poveste a nebunului de Tim Burton, imediat dupa Charlie si Fabrica de Ciocolata. Tot cu Johnny Depp (de data asta doar voce), Corpse Bride e insa mult mai aproape de spiritul povestilor de secol XIX, cu mirese, oameni rai, tineri eroi si final fericit.
O animatie destul de atipica si dupa aspect (un fel de manga englezeasca, daca-mi e permis), si dupa procedeul de realizare, se pare (n-as putea sa spun mai multe).
Ce atrage intr-adevar atentia e contrastul dintre atmosfera care se vrea sumbra si replicile care sunt amuzate mai tot timpul. Se abuzeaza de tonuri reci si de obscuritati, iar la inceput filmul chiar are un puternic iz dickensian.
Rezolvarea conflictului e totusi dubios de simpla.
Pesonajul meu favorit - omul-ziar-clopot-sandwich, 100% original. Dar toate rolurile secundare sunt simpatice (viermele, scheletii dansatori, scheletii dansatori, scheletul preot, Emil servitorul etc.)
Cu toat astea, Corpse Bride e o comedie (normal, e animatie), si inca una simpatica. Atractiv in primul rand vizual, in al doilea rand prin poantele presarate mai la tot pasul, si - in sfarsit - prin atmosfera de poveste din copilarie, Corpse Bride poate face o seara mai placuta. 6.5/10