Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde eyewitness » Joi Mar 30, 2006 6:35 am

acest post nu se adreseaza maestrului h0va

din ciclul "oldies but goldies"

catch-22- 1970

cartea lui joseph heller, catch 22, aparuta dupa cel de-al doilea razboi mondial, a fost primita cu proteste vehemente de catre publicul american. in contextul eroismului soldatilor americani, al victimelor razboiului, al slavirii faptelor de vitejie, cartea lui heller a venit ca un dush rece, o palma pe obrazu armatei americane. cartea este de fapt o incursiune in spatele cortinei razboiului, imortalizand cu un umor de exceptie, fin si uneori sec, viata unui escadron de bombardiere amplasat undeva prin italia, pe malul mediteranei. firul epic te duce de la explozii de ras la lacrimi si de la lacrimi la explozii de ras in decurs de cateva pagini, alternanta ras si plans fiind farmecul romanului lui heller care nu incearca sa creioneze faptele eroice ale armatei americane ci dimpotriva, subliniaza stupiditatea, defectele, ignoranta si grotescul personajelor ce formeaza "eroica" armata americana

in ciuda unei distributii de exceptie :alan arkin, martin balsam, martin sheen, john voight, orson welles, anthony perkins, art garfunkel(din duetul simon & garfunkel) filmul nu reusheshte pe deplin sa ofere satisfactia romanului, actiunea fiind segmentata exagerat si multe aspecte interesante ignorate.

chiar in aceste conditii filmul merita vazut si poate parea mult mai bun pentru cei care nu au citit cartea
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde jiji » Vin Mar 31, 2006 9:13 pm

eyewitness scrie:catch-22- 1970

filmul merita vazut si poate parea mult mai bun pentru cei care nu au citit cartea

Very much so. Cartea e imposibil de redat intr-un film de 3 ore, eu zic ca au reusit destul de bine.
..., părerea mea, ...
jiji
Junior Member

Mesajde DonDoron » Sâm Apr 01, 2006 2:58 am

Am vazut "Tom Yum Goong" sau "Ong Bak 2" cu TONY JAA,filmul nu are nicio legatura cu primul Ong Bak doar ca este facut cu (aproape)aceiasi actori iar actiunea se intinde pana in Australia.Daca in Ong Bak 1 eroului nostru i se fura o statuia sacra,in Tom Yum Goong i se fura ... elefantii... ca sa fie facuti potol in Australia, si cum in Thailand e mai bine sa fii injurat de mama decat de elefant se lasa cu scandal,urmariri si cu bataie. Filmul incepe foarte pasnic,cadrele sunt pline de culoare,peisaje exotice,cascade si ritualuri.Filmul este dur,lipsesc acele "pastile" comice pe care le-am vazut in primul Ong Bak,scenele de lupta sunt cat de cat ...credibile in afara de scenele de final unde eroul nostru se lupta cu niste mastodonti de oameni,unii d-aia plini de muschi si tatuaje care numai daca ar cadea peste tine te-ar face terci,dar asa cum mai spunea cineva aici pe forum, o scoti la capat daca esti asiatic.Totusi filmul aduce elemente noi in scenele de lupta,stilul Muay Thai poate fi la fel de spectaculos ca Kung-Fu ,Capoeira sau Karate ,deci cine se da in vant dupa filme de genul asta este recomandat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
DonDoron
Junior Member

Mesajde adutzel » Sâm Apr 08, 2006 10:40 pm

Chiar ieri am vazut Ice Age 2! A-)

Dar parca tot primul mi-a placut .
ADVTZEL.
adutzel
Junior Member

Mesajde shiona » Sâm Apr 08, 2006 11:30 pm

si eu am vazut ice age 2....tot ieri....duper filmu...ce-i drept nu-l pot compara cu primu dar a fost marfa...s-a meritat....si veveritza criminala ca si in primul.....asha mi-o placut la final :P
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
shiona
Junior Member

Mesajde adutzel » Sâm Apr 08, 2006 11:37 pm

Veveritza asta pe cat e de sarita de pe fix, pare ca ar face tot filmul. :*
:aplauze1:
ADVTZEL.
adutzel
Junior Member

Mesajde shiona » Sâm Apr 08, 2006 11:42 pm

adevaru-i ca fara veveritza nu-i ice age...nici nu ma gandesc ce-ar fi iesit fara ea....si cand te gandesti ca nu vroiau sa o puna la inceput...da pana la urma au lasat-o sa dea proba si....a fost acceptata :D
"Ar trebui pus un gratar la intrarea in orice suflet.Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul." M Sorescu
shiona
Junior Member

Mesajde adutzel » Dum Apr 09, 2006 12:58 am

==D

Stiau ei ce stiau!!Oricum , a fost super, poate vine si Ice Age 3 [-o
ADVTZEL.
adutzel
Junior Member

Mesajde nbm » Dum Apr 09, 2006 1:04 am

ce am aflat noi din ultimele posturi?
ca doo persoane au vazut ieri filmul ice age 2, in care e o veveritza ticnita care nu se stie ce face, dar e sarita de pe fix. aaa, si ca e mai bun primul. f interesant...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde adutzel » Dum Apr 09, 2006 1:35 am

se pare ca nu intelegi ca forum-ul este pentru discutii libere.
Daca tu ai vreo problema nu te obliga nimeni sa postezi .
Daca plitiseala te roade prupune tu un subiect interesant.
ADVTZEL.
adutzel
Junior Member

Mesajde nbm » Dum Apr 09, 2006 1:43 am

se pare ca nu intelegi ca forum-ul este pentru discutii libere.

tu ai zis-o. pentru discutzii, nu pentru chat.
daca vrei sa discutzi despre veveritze, nu ai decit sa-ti faci subiect separat.
aici se discuta despre filme, se fac scurte comentarii, se noteaza...

eu unul mai ma uit pe recomandarile de aici si mai urmaresc un film, in functie de ce mai zice unul si altul despre el. dar din cele cinci mesaje de mai sus, am inteles exact ce ziceam acolo. adica nimic concludent.
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde adutzel » Dum Apr 09, 2006 1:49 am

:calm: Ok, ok !!

Am inteles!
ADVTZEL.
adutzel
Junior Member

Mesajde vali » Dum Apr 09, 2006 4:47 pm

Ice Age The Meltdown (2006)
L-am văzut şi la cinema şi pe computer. E foarte ok, dar parcă mult prea scurt.

The Vikings (1958)
Slab, un film făcut la repezeală, doar ca să apară Kirk Douglas şi Tony Curtis in acelaşi film.

North Country (2005)
Plictisitor.

The Deal (2006)
Complicat şi de mana a doua.

Casanova (2006)
Inutil.

Aeon Flux (2005)
Altă porcarie de 2 lei.
some people deserve to die
vali

Mesajde shiona » Joi Apr 13, 2006 9:09 pm

Duma: destul de boring...cu exceptia unor scene mai funny
pe scurt: un pushti impreuna cu tatal lui gasesc un pui de ghepard pierdut si-l iau in grija...puiu creste si exact inainte de a-l duce inapoi in salbaticie tatal pustiului moare si mama pustiului se hotaraste sa se mute la oras si sa doneze ghepardul unei rezervatii...so pustiu fuge cu ghepardu pe-un motor prin desert pt a-l duce in salbaticie...si bine-nteles se termina cu happy end...
shiona
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Apr 14, 2006 2:53 am

second in command 2006 - ultima "creatie" vandamiana care se inscrie pe orbita precedentelor, adica slabut

match point 2006 - dupa primele 10 minute se poate dibui usor scenariul in continuare. in permanenta am trait cu inpresia ca filmu este o ecranizare in versiune moderna a cartii lu theodore dreiser "o tragedie americana". sfarsit lamentabil si...imoral, duar daca nu ni se pregateste si match point 2. io sper ca nu :D
eyewitness

Mesajde older » Vin Apr 14, 2006 9:56 am

Memoires of a Geisha 8/10 - O copila de 9 ani este vanduta unei matroane (nu cred ca am folosit termenul e corect). Toata povestea se creaza in jurul dorintei ei de a deveni iubita unui diplomat. Scenariul e destul de previzibil, dar compenseaza prin jocul actorilor si frumusetea costumelor si a decorurilor. Il recomand...
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde memetshot » Vin Apr 14, 2006 10:13 am

Aeon Flux (2005)
Altă porcarie de 2 lei.

zoso tata....2 lei noi sau vechi?
in ambele cazuri creca il supraapreciezi
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde whatever » Vin Apr 14, 2006 10:29 am

am fost ieri la cinema cu Iulia sa vedem Ice Age The Meltdown. Deci a fost absolut superb, se ridica cel putin la nivelul primului Ice Age. Personajele care au ramas sunt si mai fain conturate, si cele noi is de vis. De-a dreptul dementiali Crash si Eddie, cei 2 "frati" a lui Ellie. Concluzia ar fi ca trebuie vazut :D

9/10
whatever

Mesajde cr3tz » Vin Apr 14, 2006 12:18 pm

ice age 2 10/10

basic instinct 2 4/10 (pt lipsa de idei si tzatze :D )
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde old lord » Lun Apr 24, 2006 6:44 am

TRABSPORTER 2 film cu prosti, atat am de zis, nu se compara cu primul
UNDEWORD EVOLUTION bun film, imi place ideea
final destination3 un film de 3 lei, nu aduce nimic nou si actorii is vai de capul lor
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde Titina » Lun Apr 24, 2006 12:03 pm

Invidie - "f mishto" filmu,n-am c zice :)) vi-l recomand 22ror :)) a fost km o pierdere de vreme,da totushi pot sa zik k am ras la el...da e km aiurea orikum
6/10
Titina
Junior Member

Mesajde elissa » Mie Apr 26, 2006 9:29 am

Memoires of a gheisa. Eu cred ca este un film bun care este ecranizarea cartii cu acelasi nume.Mai ales ca pentru documentare autorul a apelat la cea mai faimoasa gheisa a anilor '60-'70.Deci filmul se bazeaza pe date concrete.
elissa
Junior Member

Mesajde Shaki » Mie Apr 26, 2006 10:14 am

[quote="elissa"] Eu cred ca este un film bun care este ecranizarea cartii cu acelasi nume.[quote]
decida, care este... :D
acu k sa nu fiu duar rautacioasa, elissa, filmul este dragutzel, imaginile, costumele, sunt frumoase, dar povestea, atat in carte cat shi in film, din cate am intzeles este o abordare simplista, privita prin ochii unui occidental, a ceea ce este o geisha. in plus, geisha de care vorbeshti, cu care autorul cartzii a discutat pentru a se documenta, l-a dat in judecata ulterior pentru k a simtzit k cele spuse au fost redate intr-o lumina proasta... (ma refer in special la licitatziile pentru virginitatea unei fete...)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde old lord » Mie Apr 26, 2006 4:52 pm

Der Untergang
un film de nota 10, ultimile zile din viata lui hitler - cam asa ar suna numele filmului in limba romana si cu asta cred ca am zis totul despre actiunea acestui film
actorii au jucat f bine

am fost ieri la cinema cu Iulia sa vedem Ice Age The Meltdown. Deci a fost absolut superb, se ridica cel putin la nivelul primului Ice Age. Personajele care au ramas sunt si mai fain conturate, si cele noi is de vis. De-a dreptul dementiali Crash si Eddie, cei 2 "frati" a lui Ellie. Concluzia ar fi ca trebuie vazut

asta e un film desen animat, despre asta e vorba ?
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde eyewitness » Mie Apr 26, 2006 5:24 pm

asta e un film desen animat, despre asta e vorba ?

un fel de tom si jerry in versiune polara. nu te loa dupe uateveru, iel fuse cu iulia la filmu asta si dupe ce-i inplanta iuliei dejetelele lui fine de chitarist neinteles in pitpalacu-i ca de ghiata, a urmat inevitabil meltdaunu de se inundara chiloteii iuliei precum calafatu la trecerea dunarii unflate. in general un film bun, cu subintelesuri.
eyewitness

Mesajde yoshi_656 » Mie Apr 26, 2006 5:33 pm

ice age 2 8/10 , bun dar nu la fel ca primul
v for vendetta 8/10
basic instinct 2 1/10 , nu face un dvd chior :D
feed (2005) -7/10 , interesant dar cam socant...
yoshi_656
Junior Member

Mesajde just|me » Joi Apr 27, 2006 12:54 pm

PERSONA a lui ingmar bergman m-a impresionat...
filmele alb negru...psihedelice...le iubesc!
just|me
Junior Member

Mesajde yoshi_656 » Joi Apr 27, 2006 1:26 pm

just|me scrie:filmele alb negru...psihedelice...le iubesc!

dintre filmele noir : sin city mi s-a parut reusit....
yoshi_656
Junior Member

Mesajde RajaF » Joi Apr 27, 2006 3:51 pm

Ice Age 2 (2006) - 10/10 (All hail The Fire King) unul dintre cele mai bune filme de animatie facute vreodata

V for Vendetta (2005) - 10/10 opinia mea pur subiectiva pentru ca sunt un fan al fratilor Wachowski, altfel primea 9/10 pentru ca este un film genial :D

Fun With Dick and Jane (2006) - 5/10 o comedie slabuta
Live fast, die young!
RajaF
Junior Member

Mesajde Titina » Joi Apr 27, 2006 10:32 pm

Scary Movie 4 - super mishto,ma ashteptam orikum sa iasa super kterink shi a4a parte shi kiar asha e...primele 2 mi se par cele mai bune,is mai reushite k 3 shi 4,dar orikum am ras super mult la toate 4. deci nota : 8.5/10
Titina
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film