luna amara

Totul despre muzica rock

Mesajde cubu » Joi Apr 20, 2006 5:15 pm

nbm, nu ai inteles. Si mie imi place Luna Amara intr-o oarecare masura, am ascultat la greu Loc Lipsa cateva zile dupa ce am facut rost de album si abia astept sa-i vad live, pentru ca am inteles ca vin la Campina luna viitoare. Problema e alta, sunt unii oameni pe aici care nici macar nu incearca sa fie obiectivi si se iau la cearta pur si simplu pentru cacu tarescu i-a zis nustiuce nustiucand si s-a luat de muzica pe care el o asculta. Vezi inversunatul user LeShark.
indescifrabil
cubu

Mesajde Xin » Joi Apr 20, 2006 5:19 pm

.Asemenea.
Xin
Junior Member

Mesajde nbm » Joi Apr 20, 2006 5:27 pm

cubule, din pacate astia e userii, cu astia defilam :D
eu nu fac aprecieri de genul cine cu cine e si ce le place tuturor. voiam doar sa punem punct unor discutii care nu au neaparat legatura cu subiectul threadului si sa revenim la critici si laude constructive, indiferent de unde am fi de loc si ce muzici asculta fiecare pe acasa.
si eu dezaprob in aceeasi masura posturi de genul: "luna amara rullz", dar si "luna amara sucks", fara o explicatie cit de cit

si ca sa revin oareshcum la subiect:
mie imi plac cei de la luna amara tocmai pentru versurile care nu-i plac lui keshu :D, pentru sensibilitatea aparte a celor 'de dragoste' si pentru virulenta celor sociale. nu cred ca poti schimba mentalitati, cutume sau oameni prin versurile unor melodii, dar macar poti incerca. si pot sa-i apreciez pe cei care incearca, chiar daca poate fi o incercare sortita esecului
si apropos de concerte, imi place foarte mult cum suna luna amara live si imi place energia degajata de multe ori, chiar daca nu toate piesele sunt pe gustul meu...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde gaga » Joi Apr 20, 2006 5:46 pm

LeSharK scrie:eu sunt din Bucuresti. end of subject?

esti in politehnica, nu se pune. si daca nu ai fi ai fi o exceptie asa ca end tu :D

edit: xin, ai 3 posturi, toate pe threadul asta, exact ce spuneam, genul de fani proconsul, merci.
gaga

Mesajde trumpet_freak » Joi Apr 20, 2006 5:54 pm

end of subject. din punctul meu de vedere...
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Apr 20, 2006 5:57 pm

mihnea, ai mai zis asta. zi mai bine ce facem cu subiectul, il taiem, il impartim, scoatem ce e offtopic?

oricum io in locul tau i-ash bate pe fanii care se aduna ca mustele. dar nu sunt in locul tau :D
gaga

Mesajde toxic mind » Joi Apr 20, 2006 7:32 pm

oricum io in locul tau i-ash bate pe fanii care se aduna ca mustele. dar nu sunt in locul tau :D[/QUOTE]

Bine-ai zis, nu esti in locul lui....dar pare ca-ti doresti! Canta, poate ai noroc...sa fa si tu ceva bine - poate ar trebui sa vopsesti oua?

Clasifica-ma si pe mine, sa vedem cat de bun esti...ca sa te ajut, sunt din Bucuresti!

Rolul tau, dupa parerea mea, este altul....dar “ Maimuta este un animal prea blajin ca omul sa se fi tras din eaâ€Â
toxic mind
Junior Member

Mesajde LeSharK » Joi Apr 20, 2006 9:54 pm

gaga scrie:esti in politehnica, nu se pune. si daca nu ai fi ai fi o exceptie asa ca end tu :D
huh? nascut si crescut in pantelimon :nop:
Fanarioti slugarnici ai mondializarii
Ne vând minciuni spoite cu izul bunastarii

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde Xin » Joi Apr 20, 2006 10:19 pm

gaga scrie:esti in politehnica, nu se pune. si daca nu ai fi ai fi o exceptie asa ca end tu :D

edit: xin, ai 3 posturi, toate pe threadul asta, exact ce spuneam, genul de fani proconsul, merci.

Pacat ca nu-s si din Cluj, ca multumirea ta ar fi fost deplina...Nu prea am inteles, daca obtinem pe fanclub un subforum unde "sa ne pupam linistiti" (daca-mi permiti sa citez ce ai scris), te bagi si tu?
Xin
Junior Member

Mesajde trumpet_freak » Joi Apr 20, 2006 11:32 pm

gaga, as dori foarte mult sa nu scoti nici un post. respect LIBERTATEA DE EXPRIMARE a fiecaruia. asta nu inseamna, insa, ca respect si persoanele care se folosesc de aceasta libertate pentru a arunca "decrete" de tipul "luna amara sucks" sau "luna amara rulz". din punctul meu de vedere, asemenea persoane fie nu vor (si atunci sunt cam ipocrite sau fac parada de...enunturi), fie nu pot (si atunci sunt cam...sarace cu duhul) sa isi argumenteze afirmatiile. si, de fapt, nici macar asta nu ma supara cel mai tare: cel mai tare ma supara ca, desi aceste persoane nu se simt datoare cu vreo explicatie, sar intotdeauna in sus cand cineva din trupa nu da vreo explicatie.
aici nu e concurs, cine cat de multe posturi are si in functie de asta hai sa-i dam dreptul la opinie sau nu. aici e un FORUM: pt cine nu intelege, dex-ul sta la dispozitie.
daca am avut (si am) pretentia sa stiu, cu argumente, de ce cuiva ii place sau nu Luna Amara, n-a fost ca sa ma gadil la ego sau sa "castig adepti". a fost pt ca vreau sa stiu daca muzica si textul nostru sunt receptate coerent. si nu de putine ori am avut de invatat din criticile unora care nu aveau "decat 3 posturi"...
poate o sa salvam Rosia Montana, poate nu. insa daca o sa reusim, va fi meritul nostru si al altora ca noi, nu al celor care stau pe margine si comenteaza "cu durere-n pl.". si da, mi se pare ok sa vorbim aici de Rosia, mi se pare ok sa vorbim despre ce aveti voi chef. atata timp cat exista toleranta si argumente suficiente pentru o discutie.

muzica e ceva receptat in primul rand in mod subiectiv. de aceea, pot intelege ca, de cele mai multe ori, propozitiile incep cu "imi place / nu-mi place...". insa, daca vreti sa faceti un serviciu, in primul rand voua, dar si noua, incercati sa aduceti argumente obiective. cum spunea si "tovarasul meu de suferinta" A-) , we're in this together.

peace.
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde trumpet_freak » Sâm Apr 22, 2006 12:46 pm

sa papati multe oua rosii si sa va indopati cu cozonac!

un Paste rock! (ca eu ma duc la Sick Of It All azi... A-) )

the crazy bunny.

P.S. CHISINAU s-a confirmat pe 2 mai, Casa de Cultura a Sindicatelor. pizdet! :n:
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde fix002 » Dum Apr 23, 2006 10:12 pm

Casa de Cultura a Studentilor.:D
;)
"It has to start somewhere
It has to start sometime
What better place than here
What better time than now!.."(ratm)
fix002
Junior Member

Mesajde furnicaParazita » Lun Apr 24, 2006 1:22 pm

revenind la oile noastre.s-au publicat versurile pieselor de pe Loc lipsa la http://www.tiuk.reea.net/luna_amara.html ,desi cred ca sunt deja arhicunoscute, si mai gasiti aici si 2 poeme:ZIUA-I ALBA, PATUL TRIST - http://www.tiuk.reea.net/nick.html (din valuri ard) si TZARA ASTA - http://www.tiuk.reea.net/mihnea_poem.html ,semnate de Nick si Mihnea
furnicaParazita
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Apr 25, 2006 9:51 am

trumpet_freak scrie:P.S. CHISINAU s-a confirmat pe 2 mai, Casa de Cultura a Sindicatelor. pizdet! :n:

Eu am primit pe mail asa:

Comunicat LUNA AMARA
TURNEUL "LOC LIPSA": concertul din CHISINAU (organizat prin partenerul media, Revista CHEF din Chisinau) se amana pe luni 1 mai!
gaga

Mesajde trumpet_freak » Mar Apr 25, 2006 1:36 pm

pai aia e mai veche, gaga, cand trebuia sa fie pe 15 aprilie si s-a amanat pe 1 mai. pana la urma de pe 1 mai a ajuns pe 2 mai, care e si data finala si sigura a concertului.

CHISINAU, 2 MAI, CASA DE CULTURA A STUDENTILOR

peace.

P.S. ce-ati facut de pasti, v-ati imbuibat?... :cow:
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Apr 25, 2006 9:31 pm

Vroiam de ceva vreme să-mi dau şi eu cu părerea pe subiectul ăsta, şi uite că discuţiile recente m-au impulsionat s-o fac. Am supravieţuit nervos apăsării tastei "back" cand scrisesem cam 75% din mesaj, şi uite ce vroiam să zic.

Prima oară am ascultat Luna Amară prin '99 sau 2000 dacă nu mă-nşel, in orice caz nu erau deloc cunoscuţi. Cred că era acelaşi demo de care vorbeşte gaga, l-am găsit in colecţia de casete a unei prietene din Cluj. Auzisem destule lucruri bune despre ei dinainte, aşa că am fost curios să-i ascult, şi mi-au plăcut.

Comparativ cu ce insemna la vremea respectivă muzica rock "tanără" romanească (imi trece prin cap acum "Bruzli il bate pe Vandam", şi alte tampenii), mi s-au părut nedrept că nu erau mai cunoscuţi - destul de puţină lume ştia de ei atunci. Un nene de mult plecat de pe forum, Kriszti, le făcea reclamă pe fanclub prin 2002, dar in rest nu prea auzise lumea de ei.

N-am ascultat primul album - doar melodiile cele mai promovate: "Folclor" şi "Dizident" in mod special. In peisajul muzicii rock romaneşti de atunci mi s-au părut destul de inedite - versuri "angajate" cat se poate de percutante. Nu cred că mai auzisem aşa ceva de la Sterian incoace - ar mai fi şi Ada Milea, dar ea nu se exprimă aşa de direct. Pe Chilian nu-l pun la socoteală.

Dacă nu mă inşeală memoria, după ce melodiile respective au inceput să fie promovate, alte formaţii romaneşti au inceput să cocheteze cu acelaşi gen de versuri: Paraziţii imi vin in minte ("Fuck You Romania"), chiar şi BUG Mafia ("Romaneşte"). Ar mai fi exemple, dar am mai uitat şi eu; in orice caz, mi s-a părut o chestie evidentă la vremea respectivă.

Am citit un interviu cu Mihnea despre albumul al doilea (de pe site-ul "muzici şi faze") in care spunea că e ceva diferit faţă de primul, şi am fost surprins să constat că primele trei melodii de pe "Loc lipsă" continuă in mod evident linia "Folclor"/"Dizident". Deci prima impresie (deh, sunt totuşi trei melodii una după alta) era de "same stuff". Mi-a plăcut mult melodia "Loc lipsă", deşi versurile sunt per ansamblu (minus refrenul, pe care l-am dedicat de multe ori unor colegi de serviciu) mai slabe decat alte melodii vechi cu aceeaşi tentă. In schimb mi-au plăcut versurile de la "Se intamplă-n Romania", deşi melodia nu-mi place in mod deosebit.

De fapt, asta mi se pare o problemă la albumul 2, ordinea in care sunt puse melodiile. Trei melodii "supărate" la inceput, după care urmează vreo... 5-6 melodii liniştite una după alta. Cam mult, motiv pentru care nu prea ies in evidenţă, deşi majoritatea nu-s rele deloc - nu pot să spun care-mi place cel mai tare din "secvenţă", tocmai pentru că mi-e greu să le disting - poate "Downtown Jesus".

In schimb imi place "Din valuri ard" - am remarcat-o poate şi pentru colaborarea cu Mihai Iordache, poate şi pentru rifful acela după fiecare vers. Per total albumul imi place, n-am reţinut melodii cu adevărat slabe, poate doar mai puţin interesante, cel puţin dpdv muzical. Nu ştiu primul album, deci nu le pot compara. Referindu-mă la melodiile pe care le ştiu, pare că incearcă altceva, dacă mă uit la tematica versurilor ("Intunecare", "Luni de fiere"), dar şi la muzică - chit că n-am găsit melodii prea "progresive", de care vorbea Mihnea in interviul menţionat mai sus.

Of, mult am scris. Şi acu referitor la ceartă - piskeshu, fără supărare, mi se pare prostesc să judeci o formaţie prin prisma unora din fanii ei. Nu cred că există vreo formaţie care să nu aibă fani mai "limitaţi", care să nu accepte critici la adresa favoriţilor. Nu cred că LA au căutat publicul pe care-l zici tu - nu ştiu in ce măsură poţi "restricţiona" accesul la muzica ta. Şi spiritul de turmă nu e de subestimat. De asemenea, comparaţia fanilor de aici cu cei de pe Proconsul mi se pare cam deplasată.

Nu ştiu cum e treaba cu fanii şi de unde sunt, dar acu cam un an juma am vrut să merg la un concert LA in Bucureşti şi era prea omor in barul respectiv, aşa că am renunţat. In plus, o parte din rezervele pe care le am faţă de un membru al formaţiei se datorează unor poveşti auzite de la nişte prieteni din Cluj, poveşti care probabil că nu ajung şi-n alte oraşe.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde trumpet_freak » Mar Apr 25, 2006 10:51 pm

stefan, multumim atat pentru aprecieri cat si pentru critici. intr-adevar, "Loc Lipsa" e un album eterogen (piese dure, piese lirice...), insa, paradoxal, asta e tocmai ceea ce ne-a atras majoritatea laudelor: diversitatea muzicala pare sa fie foarte apreciata in ultima vreme...dupa parerea mea, e normal - mie, cel putin, mi-e greu sa ascult un album cu 15 piese la fel, stilistic. bineinteles ca mai avem mult de lucru pana cand aceasta diversitate isi va gasi liantul (muzical sau de alta natura) care sa faca un album sa sune 100% ca un intreg. consider, insa, cu multa convingere, ca suntem pe drumul cel bun...=)

daca ai rezerve fata de un membru al trupei, te rog, scrie-mi pe private si promit sa te lamuresc cu toata sinceritatea. pana una alta, povestile raman povesti.

mihnea

peace.
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Apr 26, 2006 7:14 pm

Păi eu nu mă plangeam de diversitate, ci de faptul că melodii asemănătoare ca stil/ritm au fost grupate una după alta, in loc să fie puse alternativ - de ex. după "Loc lipsă" să fi venit "Luni de fiere", dup-aia "Se intamplă-n Romania", dup-aia "Downtown Jesus" etc.

Dacă mă gandesc de exemplu la Beatles - "White Album", acolo melodiile ies in evidenţă tocmai pentru că ai alternanţe mari de stil, şi de compozitor - o melodie depresivă de la Lennon, una de modă veche de la McCartney, ici colo ceva de la Harrison... Altul ar fi fost rezultatul dacă fiecare avea melodiile lui puse una după alta.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde trumpet_freak » Mie Apr 26, 2006 10:44 pm

e si asta o viziune, asezarea de care spui tu. nu spun ca e mai rea sau mai buna ca a noastra, doar...altfel. diversitate de opinii... A-)

peace.
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde alxunder » Joi Apr 27, 2006 12:08 am

apropo de asezare, de ce ordinea e una pe cd si alta pe caseta? de ex, pe caseta, luni de fiere chiar e dupa loc lipsa...
alxunder
Junior Member

Mesajde piskeshu » Joi Apr 27, 2006 3:56 pm

Fane, ma refeream in primul rand la versuri, care mie nu-mi plac defel. Totusi se pare ca asupra fanilor la care te referi tu au un profund efect, vin ca fluturii la bec.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde nbm » Joi Apr 27, 2006 4:01 pm

keshule, poate ca nici mie nu-mi plac textele Floricai Zaha si cele ale lui Aurel Tamas, dar ma abtin sa fac afirmatii referitoare la calitatile interpretilor respectivi, intelegi? ;)
nbm

Mesajde stefan » Joi Apr 27, 2006 6:56 pm

Păi piskeshule, şi tu crezi că efectul respectiv este căutat? Plm, şi Charles Manson a ascultat Beatles şi şi-a inchipuit că aude profeţii şi alte tampenii.

Şi eu am tendinţa să fiu sceptic legat de o formaţie atunci cand i se ridică osanale, dar nu cred că e vina cuiva din "Luna Amară" că există oameni care manifestă o admiraţie poate exagerată pentru ei. Nici eu nu cred că melodia "Loc lipsă" este deosebit de inovatoare, dar n-aş zice nici că e banală. Firma, de exemplu, mi se par mult mai adolescentini, dar asta poate şi pentru că vocalul lor era cam adolescent cand au scos "La orbire".

Şi in plus, cred că trebuie făcută o comparaţie şi cu alte formaţii de rock romaneşti din aceeaşi generaţie. In respectivul context, Luna Amară mi se pare o trupă destul de interesantă (cel puţin).

(şi-acu să vină ochilă să ne ciondănească pen'că n-am zis nimic de LOST)
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Apr 27, 2006 7:09 pm

şi-acu să vină ochilă să ne ciondănească pen'că n-am zis nimic de LOST

ochila nu va ciondanejte pentru ca ochila inteleje ca nu tuata lumea are un IQ minim suficient sa-nteleaga muzica celor de la LOST :D

D-zeu a dat, D-zeu a loat, D-zeu fie laudat
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde trumpet_freak » Joi Apr 27, 2006 8:10 pm

alxunder, ordinea de pe caseta reprezinta, si pentru noi, o mare enigma... A-)
pe care, pana acum, nici "mareata" noastra casa de discuri nu a fost in stare sa ne-o explice...

lansez o intrebare, de curiozitate: la ce mergeti, la Deftones sau la Depeche Mode? sau la amandoua? sau la nici unul?

peace.
trumpet_freak
Junior Member

Mesajde nbm » Joi Apr 27, 2006 8:34 pm

mihnea,
eu merg la DM, mai mult la dorintza consuartei.
dar si pt ca sunt curios ce show o sa faca baietzii :)
nbm

Mesajde LeSharK » Joi Apr 27, 2006 8:35 pm

Deftones. n-am prins perioada depeshista in plina glorie, deci ma depaseste.
oricum Deftones au si ceva coveruri Depeche in repertoriu, poate avem parte si de ele :D
Fanarioti slugarnici ai mondializarii
Ne vând minciuni spoite cu izul bunastarii

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde fix002 » Joi Apr 27, 2006 9:08 pm

Concert de lansare a noului album LUNA AMARA - "LOC LIPSA"
CHISINAU! marti , 2 mai, ora 20:00 ,
Casa de Cultura a USM (linga Stadionul Republican) !!!!
(in deschidere: STEREODOPING) !!!!!
Pret: 50 lei .

+ Conferinta de Presa la 12:00 (2 mai) ,aceeasi Casa de Cultura !!!
"It has to start somewhere
It has to start sometime
What better place than here
What better time than now!.."(ratm)
fix002
Junior Member

Mesajde alxunder » Mie Mai 03, 2006 9:09 am

a fost careva de p-aici in utopia? e cumva la fel de mic ca si viking? sau poate da domnu' si vedem un concert luna amara intr-un spatiu ceva mai aerisit (in afara de preoteasa...)
eu nu ma duc nici la deftones, nici la dm...nu-s mare fan al niciuneia dintre formatiile astea.daca ar fi sa aleg, as alege deftones.oricum, e bine pt romania ca au inceput sa vina formatii mari p-aici..incepe sa se miste ceva
alxunder
Junior Member

Mesajde cristane » Joi Mai 04, 2006 10:41 am

Deftones, bineinteles. Nu ma pasioneaza DM. Iar Deftones e pe lista trupelor pentru care as merge oriunde in tara (si nu numai).
cristane
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rock