Tzestoase
94 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
TOTUL despre TESTOASE
DACA aveti orice intrebari legate de cresterea testoaselor,de comportament,incrijire
AICI gasiti raspunsurile pe care le cautati
AICI gasiti raspunsurile pe care le cautati
- kael
- Junior Member
pot sa le dau broscutelor mele de Florida carne cruda? ce altceva, inafara de mincarea uscata din farmaciile veterinare le pot da sa manince?
si inca o intrebare: cum pot afla ce sex au?
si inca una: le pot lasa sa circule libere prin casa?
am doua broscute de Florida, una de 2 1/2 ani si una de 1 1/2 ani.
si inca o intrebare: cum pot afla ce sex au?
si inca una: le pot lasa sa circule libere prin casa?
am doua broscute de Florida, una de 2 1/2 ani si una de 1 1/2 ani.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
Daca inchizi o broasca tzestoasa intr-o cutie ai ii pui lacat, noaptea vine mama ei si deschide lacatul cu un fir de iarba fermecat. Apoi il lasa jos linga lacat si pleaca cu puradelul dupa ea. Tu il iei, iti faci o taietura pe deget si bagi firul de iarba acolo. Acum poti deschide orice lacat cu degetul! Nu stiu daca merge si la yale! Eu am incercat asta acum vreo 25 de ani, dar nu a venit nici o broasca. Probabil din cauza ca stateam la bloc.
Si intrebarea: trebuie udata vara? Pe carapace? Sa nu se usuce?

Si intrebarea: trebuie udata vara? Pe carapace? Sa nu se usuce?
-
Nicholas_Alex - Junior Member
Necko,carne cruda mananca da nu stiu daca e recomandabil sa le dai.Incearca sa le dai mere,ardei,morcovi,chestii d-astea...
La aia cu sexu nu stiu ce sa zic.eu am avut una vreo 6 ani shi nici doctoru nu era tocmai sigur de sex,desi inclina spre mascul.Cat despre mers prin casa,da sigur,dar dupa ce le bagi inapoi in acavariu trebuie sa le speli.Shi ai grija ca tind sa se bage prin locuri intunecoase(sub pat,dupa dulapuri) shi s-ar putea sa nu le mai gasesti...
La aia cu sexu nu stiu ce sa zic.eu am avut una vreo 6 ani shi nici doctoru nu era tocmai sigur de sex,desi inclina spre mascul.Cat despre mers prin casa,da sigur,dar dupa ce le bagi inapoi in acavariu trebuie sa le speli.Shi ai grija ca tind sa se bage prin locuri intunecoase(sub pat,dupa dulapuri) shi s-ar putea sa nu le mai gasesti...
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
10x, Migule. uite ca n-am incercat cu fructe si legume, dar o sa incerc. In ceea ce priveste sexul, io cred ca aia mare, prima, careia i-am pus numele Eva, e baiat. Ca ne-a aratat ceva ciudat si negru la un moment dat. De aia mica, pe care o cheama Adam, nu stiu inca nimic.
Alex, si eu stiam aia cu iarba fiarelor dar cu arici. Ia sa incerci cu arici. Ca poate d-aia n-a venit nici-o broasca.
Alex, si eu stiam aia cu iarba fiarelor dar cu arici. Ia sa incerci cu arici. Ca poate d-aia n-a venit nici-o broasca.
aizzz&co
-
fara carne cruda daca se poate
Draga Neko si eu am doua testoase si sincer nu le-am dat niciodata carne cruda.Sfatul pe care l-am primit de la veterinar a fost sa nici nu incerc pt ca se invata cu cruditati si dupa aceea trag la mana.......
Cat despre sex stiu ca baiatul are coada mai mare si abdomenul mai bombat decat femela...
Broscutele mele sunt lasate zilnic sau tot la doua zile cate 2-2.30 sa se plimbe prin casa.In schimb eu nu le-am pus niciodata la hibernat stiu cum se face dar e foarte periculos daca nu esti atenta pot murii cand ies din hibernare........ :w
Cat despre sex stiu ca baiatul are coada mai mare si abdomenul mai bombat decat femela...
Broscutele mele sunt lasate zilnic sau tot la doua zile cate 2-2.30 sa se plimbe prin casa.In schimb eu nu le-am pus niciodata la hibernat stiu cum se face dar e foarte periculos daca nu esti atenta pot murii cand ies din hibernare........ :w
"Sa iubesti e bine,dar sa stii pe cine..."
-
dany_70 - Junior Member
dany, le-as lasa si eu sa se plimbe prin casa,dar mi-e ca se ascund si nu le gasesc la timp. plus ca mi-e frica sa nu se usuce prea tare. deci zici ca se poate? nici eu nu le-am pus la hibernat niciodata.
aizzz&co
-
Neko draga,din cate mi-a spus mie veterinarul pot sa stea si 2 zile fara apa ca nu patesc nimic,cat despre plimbatul in casa eu de obicei baricadez locurile in care stiu ca s-ar putea ascunde si in felul asta nu imi fac griji dar nu neg ca tot sunt cu ochii pe ele....
"Sa iubesti e bine,dar sa stii pe cine..."
-
dany_70 - Junior Member
TOTUL despre TESTOASE
DACA avti intreberi legate de testoase,de orice natura,aici o sa gasiti raspunsurile necesare
- kael
- Junior Member
hmmm da?
pai atunci ce zici de asta?
am 3 broaste de florida mari de 7 ani fiecare..iar una este cam suspecta de boala..cred ca pneumonie ceva pt ca sta cu gura cascata uneori si scoate un sunet gutural ca un tipat...am inceput sa-i fac tratament cu Linco(antibiotic) dexametazona si multivitarom Toate injectabile...am observat schimbari..acum mananca! Care ar putea fi cauzele?
apa e mereu curata si filtrata...acvariul il tin afara vara...care ar putea fi problema ca de alimentatie nu credd ca este pt ca le dau numai peste crud, piept de pui, inima de vita....deci nimik uscat plus complexe de vitamine?
Si inca ceva ..daca nu au conditii sa depuna ouale cum le depun?
le resoarbe organismul?
pai atunci ce zici de asta?
am 3 broaste de florida mari de 7 ani fiecare..iar una este cam suspecta de boala..cred ca pneumonie ceva pt ca sta cu gura cascata uneori si scoate un sunet gutural ca un tipat...am inceput sa-i fac tratament cu Linco(antibiotic) dexametazona si multivitarom Toate injectabile...am observat schimbari..acum mananca! Care ar putea fi cauzele?
apa e mereu curata si filtrata...acvariul il tin afara vara...care ar putea fi problema ca de alimentatie nu credd ca este pt ca le dau numai peste crud, piept de pui, inima de vita....deci nimik uscat plus complexe de vitamine?
Si inca ceva ..daca nu au conditii sa depuna ouale cum le depun?
le resoarbe organismul?
Orice optimist nu e decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost.
-
valbog - Junior Member
salut , am cautat cu google info despre testoase de Florida si am dat de site-ul asta , e super .. imi place ca se trateaza serios problemele. Am primit si eu acum vreo cateva zile o broscuta , nu stiu ce varsta are dar lungimea e cam de 17-18 cm. Nu stiu nici ce sex are pt ca e taiata/rupta coada
(saracutza). Am fost la un cabinet veterinar cu ea si mi s-a recomandat sa o pun la hibernare in frigider ca e temperatura optima. Am pus-o la hibernat dar nu in frigider (m-am gandit ca e sadic) ci in camara , dupa ce am verificat temperatura (e intre 5-10 grade C). Am o carte despre broscute , m-am documentat si stiu ca trebuie sa o las pana prin februarie-martie. Pana atunci vreau sa ii construiesc un acvaterar si vreau niste sfaturi. Am vazut ca mai e cineva din Bistrita si poate imi da locuri exacte unde sa ma duc si ce sa cumpar. De la ceilalti astept sfaturi cu privire la dimensiuni si accesorii.
P.S vreau sa ii gasesc si o pereche , daca stiti unde sunt de cumparat exemplare cam de aceeasi varsta nu micute.

P.S vreau sa ii gasesc si o pereche , daca stiti unde sunt de cumparat exemplare cam de aceeasi varsta nu micute.
- HyperLaur
- Junior Member
hmm de ce nu se raspunde la intrebari? poate nu stie nime... uite am si eu o problema
am o broasca de florida si am pus-o la hibernat intr-o cutie de carton , in camara , veterinarul cu care am vorbit a spus ca nu ii trebuie apa neaparat si ca e bine cum am facut eu , dar in carti spune de 2-3 cm de apa .. ce sa fac? de 3 zile e la hibernat... de trezit nu o pot trezi ca ma tem
am o broasca de florida si am pus-o la hibernat intr-o cutie de carton , in camara , veterinarul cu care am vorbit a spus ca nu ii trebuie apa neaparat si ca e bine cum am facut eu , dar in carti spune de 2-3 cm de apa .. ce sa fac? de 3 zile e la hibernat... de trezit nu o pot trezi ca ma tem

Master Of Organic Chemistry
- HyperLaur
- Junior Member
Ai grija !
Vezi ca un prieten de-al meu a pus-o la hibernat si in primavara a facut-o scrumiera, ca nu s-a mai trezit.
Eu am una de 2-3 ani si nu am lasat-o sa hiberneze ca nu e in mediul ei.
Prima data a incercat sa intre in hibernare. Incepuse sa nu mai manance si sa fie mai putin activa. I-am pus incalzitor si cum a dat de caldura a inceput sa pape.
A mea cred ca e mascul. Si are o boala sau asa am invatat-o. Sta o zi-doua in apa si mananca, dupa care o apuca spumele si face ca toate alea sa o scot din bazin. Cand o scot se duce sub pat, are ea un loc al ei, si iese peste 1-3 zile cand se vine la picioarele mele s-o bag in apa si sa-i dau mancare.
Cred ca are ceva minte in cap, cu toate ca-i surda si tembela.
Eu am una de 2-3 ani si nu am lasat-o sa hiberneze ca nu e in mediul ei.
Prima data a incercat sa intre in hibernare. Incepuse sa nu mai manance si sa fie mai putin activa. I-am pus incalzitor si cum a dat de caldura a inceput sa pape.
A mea cred ca e mascul. Si are o boala sau asa am invatat-o. Sta o zi-doua in apa si mananca, dupa care o apuca spumele si face ca toate alea sa o scot din bazin. Cand o scot se duce sub pat, are ea un loc al ei, si iese peste 1-3 zile cand se vine la picioarele mele s-o bag in apa si sa-i dau mancare.
Cred ca are ceva minte in cap, cu toate ca-i surda si tembela.
-
Endo_ro - Junior Member
hehe interesanta treaba . uite a mea e la hibernat de cam 2 luni si e ok , o mai verific din cand in cand si cand ridic paturica de pe ea ( e intr-o cutie in camara ) misca putin labutzele cat sa vad ca e ok si s-o las la somn in continuare
.

Master Of Organic Chemistry
- HyperLaur
- Junior Member
broscuta mea are probleme, ajutor!
Valbog, am doua testoase de Florida de 7-8 ani, una din ele are cam aceeasi problema cu a ta. Medicul i-a facut antibiotic si complex de vitamine, injectabile, timp de 6 zile. Dupa prima zi de injectii a inceput sa nu mai manance deloc, de sambata trecuta. Inainte, manca din ce in ce mai putin. De miercuri nu am mai dus-o la medic, ca am vazut ca are cosmare de la injectii, tresare in somn si fuge. Nu stiu ce sa mai fac, ca incepe sa se sufoce din nou. Dupa criza de sufocare e atat de obosita, ca-i ramane capul in palma mea, cu ochii dusi. Respira cu gura larg deschisa, facand eforturi, mi se rupe inima cand o vad. Te rog, imi poti da o adresa a medicului unde ai fost tu, sau macar concentratia exacta de antibiotic si celelalte medicamente pe care le-a facut testoasa ta?
- chrisemis
- Junior Member
salutare tuturor
salut...sunt noua pe aici.imi place sa vad ca mai tine si altcineva la aceste frumuseti.am si eu o broscuta de florida
momentan se plimba prin camera.am o mica intrebare: ce faceti voi ca sa nu-i miroase apa din acvariu? ca la mine tare mai miroase..... dak imi puteti da careva un sfat v-asi fi recunoscatoare.va multumesc anticipat

- katry
- Junior Member
sal
filtru are....iar apa o schimb in fiecare zi pt ca daca o schimb seara de exemplu, a doua zi cand vin acasa(adica seara)nici nu pot intra in camera
norocul meu e ca ii schimba mama apa cand vine de la servici iar eu cand vin acasa....alta viata.in rest e bine.nu am avut deloc probleme cu ea, si o au de 7 luni si are 12 cm deja. e foarte vioae si foarte ascultatoare.o iubesc enorm.deci...in concluzie...ce pot sa fac? 

- katry
- Junior Member
ii dau pestisori din aia uscati, carne fiarta(rar cruda) si legume.apa miroase a alge in putrefactie,daca stii cum miroase.de fapt miroase exact ca vara la mare in zonele cu multe alge pe tarm.am auzit la cineva ca s-ar gasi in piete plante cu nu stiu ce bacterii care distrug impuritatile din apa.stii ceva de asta?
- katry
- Junior Member
nu. eu nu le-am pus nici un fel de balarii.
si nici nu le dau legume. e posibil ca de la astea sa miroasa
presupun ca speli si filtrul de fiecare data cind schimbi apa
in mod normal, filtrul ar trebui sa absoarba macar partial impuritatile. ori e el prea mic, ori e infundat sau murdar
si nici nu le dau legume. e posibil ca de la astea sa miroasa
presupun ca speli si filtrul de fiecare data cind schimbi apa

in mod normal, filtrul ar trebui sa absoarba macar partial impuritatile. ori e el prea mic, ori e infundat sau murdar
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
a...multumesc mult.o sa-i schimb filtrul atunci. legume ii dau de putin timp.mi-a zis profu de la facultate ca e bine sa-i dau fructe si legume.apropo.....nu a crescut cam mult intr-un timp atat de scurt?
am o colega care are 2 broscute de 2 ani si nu au inca 12 cm,iar a mea.....are chiar putin peste 12 cm si are abia 7 luni. stiu sigur ca e mascul.
am o colega care are 2 broscute de 2 ani si nu au inca 12 cm,iar a mea.....are chiar putin peste 12 cm si are abia 7 luni. stiu sigur ca e mascul.
- katry
- Junior Member
Va rog sa-mi dati niste sfaturi
Am primit trei testoase de Florida si am nevoie de niste sfaturi. Cred ca le-am pus in apa prea rece pentru ca au intrat in hibernare. Nu stiu daca sa le las sau sa le trezesc, pentru ca am citit pe net ca daca nu hiberneaza cum trebuie mor. Acum nu sunt in acvariu, sunt afara, sub o paturica si dorm de doua zile. Ce sa fac?
- lelia
- Junior Member
lelia, nu e bine.
nu e bine sa le trezesti tu din hibernare, asteapta-le... doar ca e nashpa daca nu si-au golit sistemul digestiv inainte de a intra in hibernare.
poate se incalzeste totusi afara si se trezesc din proprie initiativa...
si cumpara un incalzitor pt apa din acvariu, unul cu termostat, si seteaza-l pe 27-28 de grade cel putin ca sa eviti astfel de evenimente de acum incolo...
nu e bine sa le trezesti tu din hibernare, asteapta-le... doar ca e nashpa daca nu si-au golit sistemul digestiv inainte de a intra in hibernare.
poate se incalzeste totusi afara si se trezesc din proprie initiativa...
si cumpara un incalzitor pt apa din acvariu, unul cu termostat, si seteaza-l pe 27-28 de grade cel putin ca sa eviti astfel de evenimente de acum incolo...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
Sunt de aceiasi parere cu gaga.Nici de supa nu mai sunt bune.Copilul meu cel mare are de la varsta de 14 in ingrijire una.Nu e foarte mare(apare undeva intr-o poza)caci primeste de mancare si o data pe luna.Nu a avut niciodata termostat sau apa calda in acvariu(ma rog).De un an a prins placerea de a sta afara pe un bolovan.Nu a hibernat niciodata.
Si asta trece !
- pacha
94 mesaje
• Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim