Retete proprii si cartzi de bucate
cred ca se referea la ardeiul iute si la grasimile lui flufi
hopla, ce amanunt important era sa-mi scape! nu ai idee ce ingrediente stimuleaza pofta de munca? ca m-ar interesa. acum pe bune, esti draguta sa detaliezi un pic?
ingrediente care stimuleaza chestii
hopla, ce amanunt important era sa-mi scape! nu ai idee ce ingrediente stimuleaza pofta de munca? ca m-ar interesa. acum pe bune, esti draguta sa detaliezi un pic?

............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
exista un singur ingredient care stimuleaza forta de munca: BANII! MULTI BANI!
cat despre ardeiul iute, daca nu ai fun pui de ulcer este foarte sanatos in lupta impotriva racelii dar si (spicuiesc dintr-un articol gasit pe afterhours) "Un efect ascuns al consumului de ardei iute este secretia unor substante naturale de catre organism, numite endorfine, capabile sa anihileze efectul de ´iute´ pe care il simtim de la ardei uneori pe tot tractul digestiv. Aceste substante sunt veritabile ´droguri´, inrudite cu cofeina, novocaina sau cocaina si dau acea senzatie de placere profunda pe care o simt consumatorii de mancaruri iuti si in general orice om al carui tesut este in curs de vindecare prin actiunea acestor substante."
Probabil ca nu este sanatos pt hamsie sa scape de boala paharului (era un articol si despre asta undeva), de aia nu ii convine.
Iar carnea aia in untura neapreciata de fluf este ceea ce francezii numesc "confit" si este o delicatesa, plus ca se consuma de taranii care dau cu sapa si sting munca si slana cu acid sulf ... asta ... palinca
cat despre ardeiul iute, daca nu ai fun pui de ulcer este foarte sanatos in lupta impotriva racelii dar si (spicuiesc dintr-un articol gasit pe afterhours) "Un efect ascuns al consumului de ardei iute este secretia unor substante naturale de catre organism, numite endorfine, capabile sa anihileze efectul de ´iute´ pe care il simtim de la ardei uneori pe tot tractul digestiv. Aceste substante sunt veritabile ´droguri´, inrudite cu cofeina, novocaina sau cocaina si dau acea senzatie de placere profunda pe care o simt consumatorii de mancaruri iuti si in general orice om al carui tesut este in curs de vindecare prin actiunea acestor substante."
Probabil ca nu este sanatos pt hamsie sa scape de boala paharului (era un articol si despre asta undeva), de aia nu ii convine.
Iar carnea aia in untura neapreciata de fluf este ceea ce francezii numesc "confit" si este o delicatesa, plus ca se consuma de taranii care dau cu sapa si sting munca si slana cu acid sulf ... asta ... palinca

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
dana......si nu numa sa aia. din pacate anu asta nam avut deloc carne la uala. dar daca se schimba ceva la anu, vorbim 

I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
moa ce pohta am de o carne deaia, nu am mai halit demult de tot de cand are tot neamu congelator si frigider, ei chiar foloseau treaba asta ca pe o metoda de conservare, bagau si carnatz si erau excelentzi. cu muraturi yam yam.
pt sinela am gasit articol in J National:
Ardeiul iute este un puternic stimulent digestiv, fiind deseori recomandat in tratarea asteniilor digestive si dispepsiilor atone. In uz extern este revulsiv si rubefiant, folosindu-se cu succes in ameliorarea unor afectiuni: lumbago, algii reumatismale si crampe musculare.
O alta boala pe care o poate trata este alcoolismul cronic. Cand apare nevoia de a consuma alcool, se poate pregati, oricand, o tinctura de ardei iute. 10-30 de picaturi se amesteca intr-o ceasca de ceai amar. Atunci cand ardeiul iute este asociat cu sucul de cartofi, poate fi utilizat ca afrodiziac. Decoctul de ardei iute poate fi folosit in tratarea oboselii corzilor vocale.
itz ai seama ca pt hamsie e nociv, nu?
pt sinela am gasit articol in J National:
Ardeiul iute este un puternic stimulent digestiv, fiind deseori recomandat in tratarea asteniilor digestive si dispepsiilor atone. In uz extern este revulsiv si rubefiant, folosindu-se cu succes in ameliorarea unor afectiuni: lumbago, algii reumatismale si crampe musculare.
O alta boala pe care o poate trata este alcoolismul cronic. Cand apare nevoia de a consuma alcool, se poate pregati, oricand, o tinctura de ardei iute. 10-30 de picaturi se amesteca intr-o ceasca de ceai amar. Atunci cand ardeiul iute este asociat cu sucul de cartofi, poate fi utilizat ca afrodiziac. Decoctul de ardei iute poate fi folosit in tratarea oboselii corzilor vocale.
itz ai seama ca pt hamsie e nociv, nu?

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
si noi puneam carne d-aia si carnati cand nu aveam congelator, dar daca bine-mi amintesc pe vremea sapei nu mai era nimic. dar flufi zicea ceva de ulei si nu de untura.
din prima parte a articolului n-am inteles mai nimic. tre sa caut vreo zece cuvinte in dictionar
acum trebuie sa apelez si eu la fierbere ca mi-am facut o salata si am pus prea mult otet plus ca am scapat tarhon in loc de oregano. pfui
din prima parte a articolului n-am inteles mai nimic. tre sa caut vreo zece cuvinte in dictionar
acum trebuie sa apelez si eu la fierbere ca mi-am facut o salata si am pus prea mult otet plus ca am scapat tarhon in loc de oregano. pfui
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
dar flufi zicea ceva de ulei si nu de untura.
las-o iubi pe flufa, ia are inca nijte mici nelamuriri cu uleiul, bunica, ulei de la bunica, da iti promit ca cu un tratament adecvat isi va reveni
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
gaga scrie:Iar carnea aia in untura neapreciata de fluf este ceea ce francezii numesc "confit" si este o delicatesa, plus ca se consuma de taranii care dau cu sapa si sting munca si slana cu acid sulf ... asta ... palinca![]()
pai aia ie bre, carnea aia ie facuta sa fie mancata de omini care fac munci fizice din greu, nu de sedentari ca noi

precizare pentru tot poporu nedumerit: in ULEI. Pana anu asta, a pus in untura, dar nu tinea foarte mult, adica la un moment dat incepea sa faca neste penicilina v

Si da, este absolut delicioasa

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
lasa bre ca am auzit io svonuri serioase ca tuata ziua bunaziua dai cu sapa la straturile de mujchi:DDjinn scrie: omini care fac munci fizice din greu, nu de sedentari ca noi
pe de alta parte carnea aia in untura daca ie facuta cum trebe se poate tine destul de mult fara sa deie semne primaveratice de inflorire:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
gigiell scrie:lasa bre ca am auzit io svonuri serioase ca tuata ziua bunaziua dai cu sapa la straturile de mujchi:D
si daca mujchiu creste si grasimea nu scade, rezulta ca ma fac mai mare decat sunt

pe de alta parte, cate luni ar trebui sa tina carnea aia in untura? ca la mine nu tinea din decembrie pana-n vara

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
depinde de cantitatea de carne, de numaru de mancai si de foameangat cei caracterizeaza:DDjinn scrie:cate luni ar trebui sa tina carnea aia in untura? ca la mine nu tinea din decembrie pana-n vara
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
carnea aia rezista muuult si bine, pastrata in conditii bune, adica la beci la bunica.
cind eram io taranca, numai 2 luni/an, adica in iulie si august, scoteam in tigaia incinsa vreo citeva bucatele aromate de carne, spargeam vreo 2 oo de gaina cu galbenusul portocaliu-verde, o farima de brinza de oaie si eraaaaam fericitaaaaaa...
cind eram io taranca, numai 2 luni/an, adica in iulie si august, scoteam in tigaia incinsa vreo citeva bucatele aromate de carne, spargeam vreo 2 oo de gaina cu galbenusul portocaliu-verde, o farima de brinza de oaie si eraaaaam fericitaaaaaa...
- mindrulita
- Junior Member
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Mar 14, 2006 1:00 pm
- Localitate: la oras !
in functie de cantitatea de untura pusa peste, gradul de prajire al carnii, calitatea grasimii topite, regimul alimentar al guitatorului, gradu de alcole tie(sau mie:D), sexu, varsta de castrare(sau lipsa acesteia) in concluzie (merluc) nu stiu:Pfluf scrie:lasata in pace in untura
da ma pot interesa la persoane care mai practica metoda:)
ca si parere personala, din ce mai mi-aduc aminte, e ca conteaza sa fie ferita de lumina, ca altfel rancezeste mai usor, de umezeala ca favorizeaza mucegaiurile, si de caldura. deci trebuie pastrata la loc intunecos, racoros si uscat ca sa fie comestibila mai multa vreme, si secret ca sa reziste diversilor daunatori:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
gigiell scrie:conteaza sa fie ferita de lumina, ca altfel rancezeste mai usor, de umezeala ca favorizeaza mucegaiurile, si de caldura. deci trebuie pastrata la loc intunecos, racoros si uscat
ah, deci d-aia, ca io o tineam la frigider, unde era si umezeala si lumina din cand in cand

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
"Originally Posted by gigiell
conteaza sa fie ferita de lumina, ca altfel rancezeste mai usor, de umezeala ca favorizeaza mucegaiurile, si de caldura. deci trebuie pastrata la loc intunecos, racoros si uscat"
pervers mic ce iesti!
conteaza sa fie ferita de lumina, ca altfel rancezeste mai usor, de umezeala ca favorizeaza mucegaiurile, si de caldura. deci trebuie pastrata la loc intunecos, racoros si uscat"
pervers mic ce iesti!
bravo baixule!
-
marian jan - Mesaje: 2100
- Membru din: Dum Mar 10, 2002 12:00 am
ca am lamurit cu carnea sa va zic repede ce am invatat de la jenialul Jamie si am aplicat, avand in dotare ingredientele folosite de el.
si o sa mai continui cu combinatii de haleala "la punga" fiind absolut excelent rezultatul + avantajul ca se poate face in avans in caz de mosafiri, e ca o semipreparata numai ca nu e semipreparata.
io am facut ezapt ca jamie pui thai "la punga" (cu o mica diferenta, eu am mai si marinat putin puiu si nu l-am pus bucata intreaga ci fasii).
pasul unu e sa confectionezi un fel de punga din aluminiu alimentar sau sa pui cumva intr-o tava in asa fel incat sa poti sigila perfect continutul, ca ceea ce e inauntru sa se faca in proprii aburi.
am pus fasii de pui la marinat (sos iute + sos de stridie + soya).
am oparit taitzei de orez. am taiat fasii un ardei iute, unul fras rosu, am mai pus si 4 cepe verzi taiate marunt.
am amestecat pastele cu legumele si cu ulei de susan, sos soya si sucul unei lamai verzi. am amestecat bine, am pus in staniol, deasupra am asezat fasiile de pui, am mai adaugat ceva apa ca sa aiba taiteii ce absorbi si am sigilat bine punga.
25 de minute la cuptor la foc mare.
bre e de mare angajament ce mirosuri de degaja cand tai staniolu' ala, a fo demential. o sa mai incerc si cu cartofi si porci si alte bazdaganii, ideea e (zicea maestrul) sa nimeresti combnatiile perfecte intre carbohidrati si restu de trebi plus condimente ca sa iasa dracia cum trebe. oricum nu crez ca merge cu vita ca dureaza mult prea mult, poate ceva peste sau numai legume. vad io.
pana atunci noapte buna.
si o sa mai continui cu combinatii de haleala "la punga" fiind absolut excelent rezultatul + avantajul ca se poate face in avans in caz de mosafiri, e ca o semipreparata numai ca nu e semipreparata.
io am facut ezapt ca jamie pui thai "la punga" (cu o mica diferenta, eu am mai si marinat putin puiu si nu l-am pus bucata intreaga ci fasii).
pasul unu e sa confectionezi un fel de punga din aluminiu alimentar sau sa pui cumva intr-o tava in asa fel incat sa poti sigila perfect continutul, ca ceea ce e inauntru sa se faca in proprii aburi.
am pus fasii de pui la marinat (sos iute + sos de stridie + soya).
am oparit taitzei de orez. am taiat fasii un ardei iute, unul fras rosu, am mai pus si 4 cepe verzi taiate marunt.
am amestecat pastele cu legumele si cu ulei de susan, sos soya si sucul unei lamai verzi. am amestecat bine, am pus in staniol, deasupra am asezat fasiile de pui, am mai adaugat ceva apa ca sa aiba taiteii ce absorbi si am sigilat bine punga.
25 de minute la cuptor la foc mare.
bre e de mare angajament ce mirosuri de degaja cand tai staniolu' ala, a fo demential. o sa mai incerc si cu cartofi si porci si alte bazdaganii, ideea e (zicea maestrul) sa nimeresti combnatiile perfecte intre carbohidrati si restu de trebi plus condimente ca sa iasa dracia cum trebe. oricum nu crez ca merge cu vita ca dureaza mult prea mult, poate ceva peste sau numai legume. vad io.
pana atunci noapte buna.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
gaga scrie:poate ceva peste
pai n-a aratat si cu peste?

ps - bre, n-am gasit emoticon care saliveaza, protestex.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
io am rezolvat o treaba faina cu neste capete de crapceni. adica am cumparat, cu ocazia sarbatorilor de paste, patru bucati la aproape juma de chil bucata (adica aproape 2 kg), cu gandu sa fac o ciorba in loc de ciorba de miel, ca era mult mai ieftin. din pacate so schimbat planurile asa ca capatanile or ajuns in congelator pentru pastrare. in weekendu asta le-o venit pana la urma sorocu si or ajuns sa fie la inaltime - la propriu si la figurat.
adica la piatra cetii din muntii trascaului o ajuns in doua oale de 2 litri fiecare (nu am avut vas mai mare asa ca am impartit capetele in 2 oale.
reteta o fost foarte simpla.
am pus de cu seara oalele pe jar cu cate 2 capete de caciula:D, si cu apa pana la buze. dupa un prim clocot o trebuit sa dau oalele deoparte ca s-o strans poporu(destul de numeros) in juru focului pentru activitati culturale si artistice. a doua zi de dimineata, am continuat fiertul pestelui, la care am adaugat niste ramasite de ceapa verde uitate de lume in jurul focului, jumatate de borcan de zacusca ramasa de asemenea din gresala, niste frunze de leustean aduse de un localic foarte binevoitor (intru a testa ramasitele de tuica), cativa catei de usturoi pe care i-am mai gasit prin rucsaci, doi pumni de ciuciuleti pe care iam gasit prin zona, zeama de la o lamaie, niste vin alb ce nu so baut seara si sare. cand so terminat de fiert pestele l-am scos afara, am mai completat oalele cu ceva apa, am separat carnea de oase si am puso la loc in oale, un ultim clocot si gata. o ciorba de peste mult mai buna decat ce am mancat la restaurant in sulina (adica in mijlocu deltei). si asta no fost duar parerea mea subiectiva:D ci si a celorlanti consumatori.
din pacate omu cu aparatu de pozat o venit abia la final
adica la piatra cetii din muntii trascaului o ajuns in doua oale de 2 litri fiecare (nu am avut vas mai mare asa ca am impartit capetele in 2 oale.
reteta o fost foarte simpla.
am pus de cu seara oalele pe jar cu cate 2 capete de caciula:D, si cu apa pana la buze. dupa un prim clocot o trebuit sa dau oalele deoparte ca s-o strans poporu(destul de numeros) in juru focului pentru activitati culturale si artistice. a doua zi de dimineata, am continuat fiertul pestelui, la care am adaugat niste ramasite de ceapa verde uitate de lume in jurul focului, jumatate de borcan de zacusca ramasa de asemenea din gresala, niste frunze de leustean aduse de un localic foarte binevoitor (intru a testa ramasitele de tuica), cativa catei de usturoi pe care i-am mai gasit prin rucsaci, doi pumni de ciuciuleti pe care iam gasit prin zona, zeama de la o lamaie, niste vin alb ce nu so baut seara si sare. cand so terminat de fiert pestele l-am scos afara, am mai completat oalele cu ceva apa, am separat carnea de oase si am puso la loc in oale, un ultim clocot si gata. o ciorba de peste mult mai buna decat ce am mancat la restaurant in sulina (adica in mijlocu deltei). si asta no fost duar parerea mea subiectiva:D ci si a celorlanti consumatori.
din pacate omu cu aparatu de pozat o venit abia la final
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
-
jeorj - Junior Member
- Mesaje: 1138
- Membru din: Joi Ian 20, 2005 12:00 am
am halit un gulash marfa la paprika si mi-a venit keful sa fac si eu si am facut (adica inca mai e pe foc) unul mai special
gulash a la gaga
primo: se ia un rasol tzapan cu multa maduva si se pune la fert in oala sub presiune cu o ceapa, un morcov, pastarnac, boabe de piper ceva sare si doi litri de bere (un pet).
secondo: se taie dupa plac niste ceapa si morcovi, ardei iuti si grasi (divers colorati daca aveti), un catel de usturoi si ceva costita afumata.
Se pune carnea de vita taiata cuburi la calit in ulei de masline. Cand s-a rumenit usor se adauga legumele si costita si se lasa sa se caleasca impreuna. Se stinge carnea si legumele cu supa de bere si rasol (rasolul se consuma la botul calului, este delicios facut in bere). Legumele ramase de la rasol se paseaza si se adauga in sos.
Se condimenteaza cu sare, boia iute, chimen si maghiran, se mai adauga apa calda, un pahar mic de vin (vin dupa bere ... o placere) si se lasa pe foc acoperit pana ce carnea se patrunde bine.
In acest moment se pun si cartofii iar dupa 15-20 de minute se pun rosiile in bulion si se mai subtiaza zeama daca este cazul cu apa calda. In timpul in care fierb cartofii se face un aluat moale din ou, faina si apa (sau bere sau lapte). In final se fac galusti cu o lingurita si se pun la fiert in zeama.
Eu acum sunt la episodul dinainte de galusti
dupa miros o sa fie o feerie gustativa, culmea e ca la culoare aduce cu borsul lui gigiel. de ce nu l-ai pus bre la retete din peshte?
gulash a la gaga
primo: se ia un rasol tzapan cu multa maduva si se pune la fert in oala sub presiune cu o ceapa, un morcov, pastarnac, boabe de piper ceva sare si doi litri de bere (un pet).
secondo: se taie dupa plac niste ceapa si morcovi, ardei iuti si grasi (divers colorati daca aveti), un catel de usturoi si ceva costita afumata.
Se pune carnea de vita taiata cuburi la calit in ulei de masline. Cand s-a rumenit usor se adauga legumele si costita si se lasa sa se caleasca impreuna. Se stinge carnea si legumele cu supa de bere si rasol (rasolul se consuma la botul calului, este delicios facut in bere). Legumele ramase de la rasol se paseaza si se adauga in sos.
Se condimenteaza cu sare, boia iute, chimen si maghiran, se mai adauga apa calda, un pahar mic de vin (vin dupa bere ... o placere) si se lasa pe foc acoperit pana ce carnea se patrunde bine.
In acest moment se pun si cartofii iar dupa 15-20 de minute se pun rosiile in bulion si se mai subtiaza zeama daca este cazul cu apa calda. In timpul in care fierb cartofii se face un aluat moale din ou, faina si apa (sau bere sau lapte). In final se fac galusti cu o lingurita si se pun la fiert in zeama.
Eu acum sunt la episodul dinainte de galusti

dupa miros o sa fie o feerie gustativa, culmea e ca la culoare aduce cu borsul lui gigiel. de ce nu l-ai pus bre la retete din peshte?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
initial nu am vrut sa pun reteta de sarmalutzen foi de vitza. mai ales la retete proprii. fiindca nu e proprie deloc. dar ceea ce a rasarit dupa ce am plantat in cratitza a fo foarte propriu asa ca o sa va zic.
se trimite un om la cules cca 60 frunze de vitza care se oparesc pana devin maleabile.
pentru umplutura se ia de la bulgaroaica un kil de carne tocata amestec.
se caleste in oloi (de mazline au ba) o ceapa maaare, un morcov ras, toate presarate cu sare. cand s-au sticlit se pune un pumn de orez si se mai nadusesc impreuna.
se amesteca la carne treaba asta (racita), un ou, 3 legaturi de marar si muuult piper proaspat rasnit.
se amesteca bien, se fac sarmaile apoi se aseaza asa: pe funful cratitei foi de vitza. peste ele kaizer afumat. sarmaile se dispun concentric iar in mijloc se lasa un ardei gras umplut cu compozitie de sarmale (pentru parfum).
se face capac tot din foi de vitza, se acopera cu apa in care s-au oparit frunzulitele si se dau la cuptor o ora jumate spre doua dupa care se scot (capacu' se mai stropeste cu zeama) si li se pune un borcan de rosii in bulion si jur imprejur trei ardei iutz. da' iutz nu asha!.
se mai lasa pana scade zama si sarmalutzele se rumenesc. stiu, cam iutz da' pentru ce s-a inventat berea?
se trimite un om la cules cca 60 frunze de vitza care se oparesc pana devin maleabile.
pentru umplutura se ia de la bulgaroaica un kil de carne tocata amestec.
se caleste in oloi (de mazline au ba) o ceapa maaare, un morcov ras, toate presarate cu sare. cand s-au sticlit se pune un pumn de orez si se mai nadusesc impreuna.
se amesteca la carne treaba asta (racita), un ou, 3 legaturi de marar si muuult piper proaspat rasnit.
se amesteca bien, se fac sarmaile apoi se aseaza asa: pe funful cratitei foi de vitza. peste ele kaizer afumat. sarmaile se dispun concentric iar in mijloc se lasa un ardei gras umplut cu compozitie de sarmale (pentru parfum).
se face capac tot din foi de vitza, se acopera cu apa in care s-au oparit frunzulitele si se dau la cuptor o ora jumate spre doua dupa care se scot (capacu' se mai stropeste cu zeama) si li se pune un borcan de rosii in bulion si jur imprejur trei ardei iutz. da' iutz nu asha!.
se mai lasa pana scade zama si sarmalutzele se rumenesc. stiu, cam iutz da' pentru ce s-a inventat berea?

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
hop si eu
Paste cu somon cu sos de whiskey
O reteta simpla, dar parca un pic pic pic prea elaborata pentru threadul cu sandviciurile lui gonzales:
Se taie niste filet de somon (300 gr) in bucatele de orice forma. Se rumenesc bucatelele in niste ulei de masline. La un moment dat (momentul X) se toarna o ceasca de whiskey, se lasa sa scada, apoi se pune o cutie (250 gr) de frisca nebatuta si diverse condimente (sare, piper, boia iute, marar, un picutel de usturoi, niste patrunjel, o frunzulita mica de dafin), se mai lasa sa fiarba nitel, se mai pune whiskey (daca va lasa inima), se amesteca, se bea o bere, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se oparesc degetele (optional), se drege sosul cu niste zeama de lamaie si cu ce mai trebe in functie de gust, se aseaza pastele artistic pe farfurii, se adauga sosul, se mananca si gata. buuuuuuuuuuun
Paste cu somon cu sos de whiskey
O reteta simpla, dar parca un pic pic pic prea elaborata pentru threadul cu sandviciurile lui gonzales:
Se taie niste filet de somon (300 gr) in bucatele de orice forma. Se rumenesc bucatelele in niste ulei de masline. La un moment dat (momentul X) se toarna o ceasca de whiskey, se lasa sa scada, apoi se pune o cutie (250 gr) de frisca nebatuta si diverse condimente (sare, piper, boia iute, marar, un picutel de usturoi, niste patrunjel, o frunzulita mica de dafin), se mai lasa sa fiarba nitel, se mai pune whiskey (daca va lasa inima), se amesteca, se bea o bere, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se oparesc degetele (optional), se drege sosul cu niste zeama de lamaie si cu ce mai trebe in functie de gust, se aseaza pastele artistic pe farfurii, se adauga sosul, se mananca si gata. buuuuuuuuuuun
............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
se prea poate... n-am citit tot threadul. dar am intreprins o mica cautare acusica. poate zici de asta:
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=274297&postcount=93
sunt cateva mici diferente pe ici pe colo si anume in locurile esentiale: eu nu am pus whiskey crema, desi chiar ma gandeam ca ar merge mult mai bine cu din ala si altele.
doar nu crezi ca as copia-o de la tine si as pune-o aici?
m-a servit o prietena cu ceva asemanator, iar eu am adaugat whiskey (in ultima secunda ca era cat pe ce sa pun Kagor de la Moldova) si am schimbat putin modul de preparare si condimentele. si gata.
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=274297&postcount=93
sunt cateva mici diferente pe ici pe colo si anume in locurile esentiale: eu nu am pus whiskey crema, desi chiar ma gandeam ca ar merge mult mai bine cu din ala si altele.
doar nu crezi ca as copia-o de la tine si as pune-o aici?

............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
da, aia e
nici vorba bre, credeam ca e o coincidentza. az am cumparat o ciorba de burta la cutie. o fi buna? tare-s curioasa.

doar nu crezi ca as copia-o de la tine si as pune-o aici?
nici vorba bre, credeam ca e o coincidentza. az am cumparat o ciorba de burta la cutie. o fi buna? tare-s curioasa.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori