sportul are o istorie a iei, de necontestat, dar momentele notabile ale istoriei sale sunt aproape inexistente si din pacate vitrina cu trofee a sportului este pe cat de saraca pe atat de prafuita chiar daca sub drapelu alb negru au defilat jucatori precum aurica radulescu, sandu mircea, gino iorgulescu, octavian ionescu, chihaia, cazan, tanasescu, munteanu 2, kashai, rica raducanu, mihai marian etc... si nu in ultimu rand, gheorghe hagi
nu ie nici un secret ca prin anii 80 "sponsoru" sportului era nicu ceausescu. pacat insa ca, spre deosebire de fratele sau valentin, nicu era mult mai preocupat de altele decat de fotbal astfel ca titlurile pentru sportu au fost o himera, pokeru jucandu-se doar in 2, intre valentin ceausescu si tudor postelnicu, nicu fiind intotdeauna mana muarta.
sarind peste periuadele de divizie B, ajunjem in 2006 cand dupa mai bine de 20 ani sportul are o sansa unica la titlu, indiferent de forta si esperienta contracandidatelor. sunt suporter al sportului de cand ma jtiu, niciodata nu am tinut cu fro alta echipa si mi-aj dori enorm ca anul acesta sportul sa cucereasca titlul insa am ajuns la varsta cand elanul tineresc palejte in fata lojicii si a bunului simt. si imi pun intrebarea, bun loam titlul, da ce plm facem cu el? ca titlul de canpioana al romaniei reprezinta de fapt accesul in preliminariile ligii canpionilor si nu amarata de cupa de tinichea pusa pe raft sau nijte tricouri de canpioni cu enblema tricodava.
si-mi pun intrebarea, ce plm ar putea face sportu in liga canpionilor, cand jidanu de shiman isi bifeaza zilnic pe calendar amr-ul pana la finalu canpionatului, frecandu-si mainile gandindu-se la rotunjirea contului personal de la zurich bank cu banii de pe mazilu, balan, lazar, stancioiu, varga, ferfelea si altii ? probabil ca in primu tur preliminar din liga vom juca cu aptsolventii de liceu din canpionatu de folbal de sala al liceelor. in cel mai bun caz.
anu trecut si putin din anu asta m-am simtit mandru ca sunt roman urmarind tandemu steaua-rapid cucerind europa, reduta cu reduta. de ce aj dori uare ca aceasta mandrie sa-mi dispara urmarind un sportu incropit in fuga, parasind primu tur de calificare, inainte de a face prima baie in mare anu asta?
nu, cu siguranta nu, sportul NU trebuie sa ia canpionatu, m-aj face de ras in fata prietenilor si romania ar avea de pierdut. da bre, stelijti si rapidijti, luati-l voi, aveti fatza de europa ca ati demonstrat-o, noi o sa ne multzumim in continuare sa-i frijem pe dinapulea tomna cand le ie lumea mai draga

HAI SPORTU !