Buckethead

ce-a fost pe Muzici o data

Mesajde whatever » Lun Mai 22, 2006 2:00 pm

Luati in considerare urmatoarele elemente :

1) un chitarist cu o viteza uluitoare, precizie matematica, care stapaneste tehnica de a canta la chitara la perfectie ...

2) ... dar care live de multe ori prefera solouri atonale, acorduri dubioase care aparent si uneori chiar intentionat suna fals, si armonii care suna extrem de fain

3) o masca de plastic pe fata, si o galeata de la KFC pe cap

4) omul a fost crescut de gaini (cel putin asa zice el in autobiografie :n: )

5) Cam tot ce se stie despre el e faptul ca il cheama Brian Carroll, ca s-a nascut in 1969, si ca a cantat si cu Guns N' Roses

6) a aparut pe zeci de albume, are la randul sau zeci de albume scose, face piese pentru filme gen Mortal Kombat (word up, MK foreva), Dragon Ball Z sau Johnny Mnemonic.

7) Canta si cu Mike Patton (trebuia sa mentionez si aspectul asta)

Deci punem la un loc tot ce am zis mai sus, si avem ... tam tam tam ... un compozitor si chitarist avant-gardist, pe numele sau de scena Buckethead. Tipul imi place enorm prin tot ceea ce face, am ascultat vreo 2-3 albume (Enter The Chicken m-a dat gata, e genial, si e scos la casa de discuri a lui Serj Tankian, si si el canta pe cateva piese, The Cuckoo Clocks of Hell e absolut demential, are printre cele mai tari riffuri ce le-am auzit in viata mea, niste solouri care l-ar face si pe Vai sa se rusineze, si niste ritmuri de drum machine super faine, Kaleidoscalp care ca si alte albume ale sale e scos la Tzadik Records (suna familiar ? e vorba de casa de discuri a lui John Zorn).

Buckethead din punctul meu de vedere face parte din gasca de experimentalisti a lui Patton, Spruance, Zorn, DJ Eddie Def, Ichirou Agata sau Dj Flare. Omul e super tare, un artist de care nu cred ca o sa ma plictisesc vreodata.

Alti fani ?
whatever

Mesajde Shaki » Lun Mai 22, 2006 2:05 pm

whatever scrie:4) omul a fost crescut de gaini (cel putin asa zice el in autobiografie :n: )

are aviara? :D
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde whatever » Lun Mai 22, 2006 2:10 pm

slabe sanse, pentru ca in anii 70 nu cred ca era gripa aviara :D
whatever

Mesajde The_FrozenLord » Lun Mai 22, 2006 8:59 pm

nice find whatever. am luat Cuckoo Clocks of Hell, si niste solouri facute pt guns, pe nush ce album, e cel putin interesant, desi dupa cateva melodii te ia cu dureri de cap.
pe anumite melodii scoate niste sunete din chitara de chiar zici ca sunt gaini..
scoate niste chestii de-a dreptul progresive cateodata, din ritmuri bine calculate a la petrucci, in chestii ciudate, mai funk nitel. mai interesant ca nu foloseste pe majoritatea inregistrarilor decat un backtrack de tobe si propriul instrument, mai rar un bas sa il acompanieze

seamana putin ca sound cu john5, si albumele lui solo, desi asta din urma e mai melodic. adopta un stil mult mai accesibil.
Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde whatever » Lun Mai 22, 2006 9:08 pm

il stiam de multa vreme pe Buckethead, de cand l-am vazut in ceva live ce il aveam de la Primus cu Tommy The Cat, si se plimba omul asta nestingherit pe scena in timp ce Claypool isi acorda bassul.

oricum, ca veni vorba, el canta si la bass, si la clape, si sunt convins ca mai stie si altele, cel putin pe cateva dintre albumele sale el face toata instrumentatia. Iti mai recomand si Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brain, de fapt cam tot ce a scos Buckethead cu mista Claypool.

Deci ce mult imi place Buckethead ... ascult de destula vreme, dar numai azi am avut chef sa deschid threadul.
whatever

Înapoi la De pe muzica