Moarte

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde onk » Mie Mai 15, 2002 1:42 am

... sau razbunare,
insist pe ideea sa te sinucizi, sa lasi un biletel explicativ-acuzator si sa te intorci ca spiridush ca sa vezi ce trairi ai nascut in cel acuzat mai mult sau mai putin pe nedrept.
asta dak crezi in viata de dupa moarte. pentru cei care nu cred, ii rog sa se opreasca la jumatatea frazei si sa inlocuiasca "vezi" cu "inchipui"
situatie disperata da disperata rau de tot? da, marfa sa presupunem ca omu are datorii maaaaaaaari. dak e singur si nu le plateste, ajunge la parnaie unde tare cald si bine le este baietasilor. dak are famelie, prin autoomor, dak n-are asigurare de sinucidere, ii darama si pailalti, ca tre sa plateasca arderile, ca de popa la sinucidere nu poate fi vorba... in fine, cum o dai, nu se leaga disperarea cu suicidul

a, sinuciderea pentru onoare, samurai, sepuku, da, JOS PALARIA!!!!!

atat
onk

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 1:57 am

Pai la situatzie disperata pune fiecare ce vrea...io nu ma gandesc la asha ceva...shi in legatura cu faptu k lasi in urma datorii alea -alea shi ii darami pe ceilaltzi,well ,sunt unii la care nu le pasa...

Aia cu samuraii shi moarte ptr o cauza nobila e tare...ai citit Imperiul Soarelui...e shi cu asha ceva...de exemplu Kamikadze...dar nu pot sa fiu de acord cu cei care se omoara shi ii omoara shi pa altzii ,indoctrinatzi de o credintza uneori stupida shi plini de fanatism(Hezbolah etc)
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde bhuttu » Mie Mai 15, 2002 3:18 am

Onka, vorbesti asa de doct despre sinucidere de parc-ai fi lucrat in domeniu. La un moment sau altu' si mie mi-au trecut prin cap toate variantele tale. Da' ai scapat o situatie: sinuciderea de sictir, de plictiseala, de spleen! Doua exemplificari: "Procesul" de Kafka si "American Beauty", filmul. De asta ce zici?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde gaga » Mie Mai 15, 2002 8:50 am

da bhuttu, sinuciderea la shto, de dragul unei senzatii, asta e pana la urma cea mai marfa idee. si tot pentru exemplificare, e o nuvela a lui Baiesu "Acceleratorul" pe nume pe care zic eu ar trebui sa o cititi. Pe scurt, femeia apriga care vrea sa faca bine barbatului cu orice pret; el visator, traind perfect intr-o lume a lui, detasat, ea ii face ordine in viatza, sinucidere intr-un final apoteotic: tipul se lasa mancat de lupi, cu un ultim gest saruta botul insangerat care-l sfasaia.

p.s. american beauty e mai bun decat ma asteptam, cred ca din cauza ca am vazut in el multe cupluri pe care le cunosc si deasemenea acea detasare.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde onk » Mie Mai 15, 2002 9:55 am

Initial trimis de DANA
da bhuttu, sinuciderea la shto, de dragul unei senzatii, asta e pana la urma cea mai marfa idee.

yeah, right, whatever, fight club,......
daca-mi mergea netu, nu mai apucai s-o spui, ca o scriam io... :p
a, si mai e si curiozitatea....ca motiv
onk

Mesajde gaga » Mie Mai 15, 2002 10:41 am

Initial trimis de onk

yeah, right, whatever, fight club,......
daca-mi mergea netu, nu mai apucai s-o spui, ca o scriam io... :p
a, si mai e si curiozitatea....ca motiv

cum explicitam cuiva, apropos de senzatzii, e interesant sa te gandesti ca ultimul sunet pe care-l auzi sa fie al propriilor oase troznind. da' daca dupa nu-i nimic, pe unde scoti camasa?
asa e dragutz sa te simti bine, viata OK si sa te arunci de pe Inter fara nici un bilet... sa-i confuzezi pe totzi... sa le spui prin gest: atzi intzeles pe draq, n-atzi intzeles nimic

suna a teribilism feroce, or what? fightclubo :D
gaga

Mesajde onk » Mie Mai 15, 2002 11:16 am

si dak e ceva dupe, pe unde scoti camasa again, 'cause am auzit ca sinuciderea te baga direct la clasa II-a

am citit un pasaj misto in martin eden, se sinucide meseriasul afundandu-se in ocean, si, cu ultima rasuflare, dand aerul afara din plamani, mai da din doo maini spre afundare, si stiu ca ii pleznesc plamanii, si stiu (accent pe u) ca n-are aer sa se intoarca, " si, in momentul in care stiu asta, inceta sa mai stie....the end"

da, si io ma gandeam ca e marfa sa ti-o tragi singur in momenttul in care n-ar exista motiv nici 0.00000000000001 la mie sa o faci, ca sa vezi dupaia explicatii: "traume in copilarie, molestari, efectul intarziat al unei dragoste apuse, neimplinirea in viata sociala...." bleah
onk

tot de mortzi

Mesajde gaga » Mie Mai 15, 2002 11:23 am

mishto pasajul ala. mie mi-a venit in minte una tot din Baiesu (nu am o obsesie, asa imi veni acu') in care pe unu' il urmareste prietenul lui mort, chitzimia. Faza marfa e ca nimeni nu-l vedea pe chitzimia ca se tot intampla ca-n filmele americane, cand sa-l arate, hop nush ce se intampla si nu mai voiau sa-l vada, numai psihiatru' i-a zis, "adu-l mah la mine" si chitzimia a zis ca daca-l deranjeaza el pleaca, asta fericit ca a scapat, dar in drum spre casa aude pashi in urma :j

schitza e marfa, io am simplificat-o, Baieshu descrie cum a murit chitzimia, razboi, scene casnice...
gaga

Mesajde bhuttu » Mie Mai 15, 2002 12:34 pm

Chiar ca daca n-ar fi asa ireversibila as incerca si eu o data sinuciderea asta. Da ' banuiesc ca aici e tot smenu'...
Oricum pe mine m-a socat K al lui Kafka, ala care, dupa ce toata cartea neaga procesul, acuzatiile si forurile se hotaraste brusc sa se lase omorat, mai mult asa, la misto. Pentru ca atunci cand e prea tarziu sa-si dea seama ca de fapt ii pare rau. Asta-i un ciudat!
Dupa aia vine si Socrate, cu moartea lui in sictir asa, cu dispret fata de prostii ailalti. "Ce ba, voiati sa ma vedeti cersindu-va viata? Nu prostilor, ia uite ma omor, ca oricum nu-mi pasa, si tot voua o sa va para rau! sa va cer iertare voua,ba prostilor? Ia mai du-va dracu'!"
si daca studiem cazuri, fiecare are ciudateniile lui, da' uite, mai dau o idee: daca v-ati gandit vreodata sa incercati sinuciderea, cam de care dintre cauze v-ati apropia cel mai mult?
bhuttu

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 1:30 pm

Daca as vrea sa ma sinucid asa gasii un motiv exterem de stupid...cred k as face asta numai k sa sochez...sa zica ailaltzii saracu`...asta era dus rau de tot...de exemplu cum ar suna sa te omori fiindca ploua(sau k nu ploua)?
MiG29

Mesajde onk » Mie Mai 15, 2002 1:51 pm

daca as vrea sa ma sinucid, de angoasa si de lene m-as sinucide, ca astea ma dor, si din aceleasi motive n-as reusi sa fac nimic in acest sens......
onk

Bai cioranienilor

Mesajde costasilviu » Mie Mai 15, 2002 2:24 pm

Moartea e o cestiune de printi, ce vad in ea sfarsitul lumii, vorba lui. Da atat de impotenti sunteti ca la subiectul "moartea" voi vorbiti numai de sinucidere si nu de crima! ... Si pedeapsa, eventual !
costasilviu

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 2:31 pm

costas...stai ma linistit...nu am ajuns inca la crima.o sa ajungem shi acolo...da noi ne referam la moarte in sens metafizic...shi te rog shi eu sa nu mai jignesti asa fara sa intelegi...vii aici din an in paste shi o faci pe desteptu
MiG29

Mesajde costasilviu » Mie Mai 15, 2002 2:46 pm

Initial trimis de MiG29
shi te rog shi eu sa nu mai jignesti asa fara sa intelegi...vii aici din an in paste shi o faci pe desteptu

migule, eu nu jignesc, exprim pareri despre o parere. Daca parerea mea pica pe un complex de inferioritate si naste o drama existentiala, nu-i vina mea.
Si, auzi, de cate ori ar trebui sa vin "aici" ca sa fac pe prostul?
Oricum , din ceea ce am citit pana acum, pe "moarte" faceti numai laba.
hai pa
costasilviu

Mesajde MiG29 » Mie Mai 15, 2002 4:17 pm

Daca traiesti asa cum gandesti ...cred k o sa mori tanar...ar fii pacat totushi...in legatura cu masturbarea...vad k te cam obsedeaza subiectu asta(ceva frustrari din copliarie?)
MiG29

Mesajde bhuttu » Mie Mai 15, 2002 4:30 pm

Total offtopic, o rugaminte pentru costa: nu vrei te rog sa intri pe forumurile Animal X, Hi-Q, Andre si 3 SE? Ca ne cam plictisim pe-acolo! Acolo e nevoie de oameni ca tine!
Costa, tara te cheama! ce faci?
bhuttu

Mesajde onk » Mie Mai 15, 2002 9:18 pm

Initial trimis de costasilviu

migule, eu nu jignesc, exprim pareri despre o parere. Daca parerea mea pica pe un complex de inferioritate si naste o drama existentiala, nu-i vina mea.
hai pa

auzi tu, sa-ti spun un secret, gata, stie toata lumea de tine, te-ai evidentiat suficient, o sa-ti dam si un premiu, ti s-a facut si un thread special, LASA-TE de bagat aiurea in seama, nu mai strica subiectele altora, ca s-ar putea sa-ti dispara posturile care pleaca depaaaaaaaaaaaaarte de subiect. Aloooo, io-s modu care te avertizeaza ca vorbesti cam uratel si cam pe dinafarutza la unele dintre subiecte.... prozac, xanax....hai, pace?
onk

Mesajde costasilviu » Sâm Mai 18, 2002 6:57 pm

Initial trimis de onk

auzi tu, sa-ti spun un secret, gata, stie toata lumea de tine, te-ai evidentiat suficient, o sa-ti dam si un premiu, ti s-a facut si un thread special, LASA-TE de bagat aiurea in seama, nu mai strica subiectele altora, ca s-ar putea sa-ti dispara posturile care pleaca depaaaaaaaaaaaaarte de subiect. Aloooo, io-s modu care te avertizeaza ca vorbesti cam uratel si cam pe dinafarutza la unele dintre subiecte.... prozac, xanax....hai, pace?

Astfel zise mititica
Dulce netezindu-mi parul
Ahh, ea zise adevarul
Eu am ras, n-am zis nimica ...
costasilviu

Mesajde gaga » Mar Mai 21, 2002 11:37 am

costasilviu, offtopic. a doua strigare. public.
ai stricat o gramada de subiecte demult, ai inceput si cu astea.
daca vrei sa injuri da PM sau limiteaza-te la cele doua threaduri, "pi. imbecilul..." si "scorpia si ghionoaia".
multam
gaga

Mesajde costasilviu » Mar Mai 21, 2002 4:54 pm

Initial trimis de DANA
costasilviu, offtopic. a doua strigare. public.
ai stricat o gramada de subiecte demult, ai inceput si cu astea.
daca vrei sa injuri da PM sau limiteaza-te la cele doua threaduri, "pi. imbecilul..." si "scorpia si ghionoaia".
multam

Uite care-i chestia, madam, eu nu am stricat nici un subiect, e a n-a data cand spui asta, daca vrei, putem face o analiza punctuala, vrei? Adica eu dau un citat din Eminescu, poetul nepereche, geniul nostru national, luceafarul poeziei romanesti si tu imi zici ca injur?
Si inca ceva, mi-e curul in lacrimi de "a doua strigare, public", am si inceput sa tremur, iata !
costasilviu

Mesajde onk » Mar Mai 21, 2002 11:34 pm

Initial trimis de costasilviu

...................
Uite care-i chestia, madam, eu nu am stricat nici un subiect, e a n-a data cand spui asta, daca vrei, putem face o analiza puntuala, vrei? Adica eu dau un citat din Eminescu, poetul nepereche, geniul nostru national, luceafarul poeziei romanesti si tu imi zici ca injur?
Si inca ceva, mi-e curul in lacrimi de "a doua strigare, public", am si inceput sa tremur, iata !

Dana, exista subiect de avertismente (!), propun sa nu mai stricam nici un thread
onk

Mesajde bhuttu » Lun Mai 27, 2002 1:16 pm

Am avut moarte=obsesie psihologica, moarte in literatura, sinucidere, nu ne apucam si de crima? (btw, mare om, CS asta! Mai da-mi unu' ca el si-ti fac anarhie!)
bhuttu

Mesajde onk » Lun Mai 27, 2002 5:25 pm

Initial trimis de bhuttu
Am avut moarte=obsesie psihologica, moarte in literatura, sinucidere, nu ne apucam si de crima? (btw, mare om, CS asta! Mai da-mi unu' ca el si-ti fac anarhie!)

k, raspund prima, sa zicem... moartea curativa, sa extirpam organul bolnav pentru a salva organismul, sa eliminam veriga slaba... mai nasol si mai greu e cu criteriile de selectie, de unde atata obiectivitate absoluta?

auz tu, Mig29 acu vazui ce ai scris mai sus: "dar nu pot sa fiu de acord cu cei care se omoara shi ii omoara shi pa altzii ,indoctrinatzi de o credintza uneori stupida shi plini de fanatism(Hezbolah etc)" dar dak exista si unii care cred in doctrine de genul asta, si se omoara constient, si sunt normali la cap? stii tu, istoria o scriu invingatorii, deci camicazii astia fanatici sunt, dupa caz, salvatori spirituali, sfinti, eroi, sau fraieri, pacalitii sortii, ...
a, si mai e o categorie, de oameni pe care potzi sa-i incadrezi... chiar, unde (?) - eroii revolutziei romane... dar mai ales cei din prima zi....
onk

Mesajde gaga » Mar Mai 28, 2002 8:02 am

mah, io credeam ca voi doritzi sa vorbitzi despre moarte in literatura, crima, stuff tot de-acolo nu sa politizam/incadram din punctul asta de vedere ci din punct de vedere al imaginii (sa zicem).

cum ar veni citeam la un moment dat undeva (draq mai stie in ce carte) o crima care chiar mi-a creat senzatia de oripilare pt. ca era aplicata unei femei gravide care a fost violata apoi despicata fiind gasita intr-o balta de sange cu burta plina de paie.

imagini ale mortzii hidoase prezinta "maestrul" marquez la greu numai ca sunt atat de amalgamate si purulente incat ar trebui toata cartea (cartile) prezentata(e), e destul de apocaliptica si are si o calitate (poate singura). chiar te face sa simtzi mirosul mortzii, sa-i auzi si sa-i vezi acest miros.
gaga

Mesajde bhuttu » Mie Mai 29, 2002 6:39 pm

Si ca tot veni vorba: avortul e crima sau nu e crima?
bhuttu

Mesajde onk » Mie Mai 29, 2002 8:25 pm

Initial trimis de bhuttu
Si ca tot veni vorba: avortul e crima sau nu e crima?

Exista viatí£ inainte de nastere?
dak da, de ce n-ar exista si dupa moarte? si dak e asa, unde mai e crima?
onk

Mesajde bhuttu » Joi Mai 30, 2002 12:40 am

Initial trimis de onk

[b]Exista viatí£ inainte de nastere?

dak da, de ce n-ar exista si dupa moarte? si dak e asa, unde mai e crima? [/B]

Nu e acelasi lucru, onk. Inainte de nastere ai functii vitale, metabolism, alte alea! Dupa moarte, ciuciu!
Oricum, iar o ai prima parere si iar iti multumesc! De data asta cu voce tare!
bhuttu

Mesajde gaga » Joi Mai 30, 2002 7:37 am

Bah poate-i putzin offtopic da-mi amintii acum un banc shi are legatura cu ce vorbitzi voi doi:

Cica:
cand shi-a dat seama mama lui Duncan McLaud ca ala era nemuritor?
dupa la treilea avort :D
gaga

Mesajde maximus » Joi Mai 30, 2002 8:01 am

Initial trimis de onk

[b]Exista viatí£ inainte de nastere?

dak da, de ce n-ar exista si dupa moarte? si dak e asa, unde mai e crima? [/B]

cit de departe esti in stare sa mergi ca sa afli un raspuns?
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
maximus
Junior Member

Mesajde costasilviu » Joi Mai 30, 2002 7:42 pm

Maximus, esti sumbru ma, ai bagat-o pe madama-n sperieti, termina! Sau esti... chiar el, ha? Pai daca esti , da-mi un PM, ca vreau sa te intreb ceva!
Realitatea intrece orice fictiune si atunci, ori vorbiti da criminali ca Othello sau varu' Oedip, ori de Terente si fratii sai, hotara-ti-va!
Avortul insa, ca tot povestirati de dansul, e cel mai cumplit lucru, nu pentru ca e o crima, ci pentru ca e privit de unele stoarfe (da, Dana, aflai ce inseamna, uite!) sau, ma rog, storfi, ca pe o clisma ! Daca pentru o crima, sa-i zicem normala, exista motive ce pot fi intelese, pentru un avort chiar ca nu poate exista vreo motivatie. Stau si ma gandesc, uite ca asta ai putea sa-i spui copilului cand te intreaba "da oamenii nu sunt tot animale, mami?" "Nu puiule, animalele nu avorteaza"
costasilviu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte