Care E Filmul Vostru Preferat Din Toate Timpurile?

sub lumina lanternei magice

subcategorii

Mesajde just|me » Vin Mai 12, 2006 2:00 pm

filme care m-au pus pe ganduri la modul cel mai serios :
1.SALO SI CELE 120 ZILE ALE SODOMIEI(passolini)
2.PINK FLOYD THE WALL
3. Z (frantuzesc, nu mai tin minte regia)
4.THE SEVEN SEAL(ingmar bergman)
5.CONVERSATIA

filme care m-au socat:
1.DOGGVILLE
2.EFECTUL RAZELOR GAMA...
3.BARAKA
4.LA CIOCIOARA - pur si simplu nu mai pot scapa d privirea fetitei dupa...!ochii aia morti!de gheata!pur si simplu sunt cateva imagini socante, to filmu e ok, linistit, plin de umor, si la un moment dat dupa ce te atasezi bine d tot de peronaje, te loveste mah!iti fute una-n moalele capului de nu mai poti uita cat traiesti! aceeasi chestie si-n EASY RIDER, numa ca ala e sec si plictisitor.
5.VIRIDIANA - mai putin, dar e un film care mi-a placut prea mult ca sa nu-l mentionez...oricum, pe moment, m-a socat, doar ca mi-a trecut.
si mai sunt, da nu-mi amintesc amu...

filme pe care le-as interzice TOTAL:
1.SALO SI CELE 120 DE ZILE ALE SODOMIEI
2.THE WALL

filme pe care le-as revedea ORICAND:
1.FORREST GUMP
2.HAIR
3.THELMA SI LOUIS
4.PARFUM DE FEMEIE
5.BLACK CAT WHITE CAT
6.ICE AGE 1
7.ZORBA
...iar nu mi le amintesc pe toate...

BEST OF...nu prea pot alege... e prea multe!
so I ran, again...and again...and again...and again...and...
just|me
Junior Member

Mesajde Shaki » Vin Mai 12, 2006 3:24 pm

conversatzia, te referi la the conversation a lu coppola?
de ce ai interzice total the wall?...
interesante listutze ai acolo... :)
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Iulius » Vin Mai 12, 2006 6:15 pm

just|me scrie:filme pe care le-as interzice TOTAL:
1.SALO SI CELE 120 DE ZILE ALE SODOMIEI
2.THE WALL

tocmai filmele la care ma chinui sa ma uit de vreo 3 saptamani :))
Emmanuel Goldstein adept
Iulius
Junior Member

Mesajde MoonLady » Sâm Mai 13, 2006 9:01 am

[Posted by 81.181.133.80 via http://webwarper.net This is added while posting a message to avoid misuse.
Try: http://webwarper.net/webwarper.exe Example of viewing: http://webwarper.net/ww/~av/google.com ]
Cel mai bun film vazut vreodata e Braveheart..cu Mell Gibson...chiar merita vazut,mai ales ca e unul dintre putinele filme care nu au un happy ending...cum se obisnuieste la americani :dir:
MoonLady
Junior Member

Mesajde Geon Uein » Mar Iun 13, 2006 6:30 pm

"Sint timid dar ma tratez", comedie pishatoare cu jac fransoa. Eh, nu-l cheama jac fransoa, asa l-am numit odata cind nu-mi mai aminteam numele lui Pierre Richard, stiam ca suna doua "nume mici", prenume, frantuzesti, si primele care mi-au venit in minte au fost jaques si fracois. La ce moaca are fiinta aia, rid pina si la numele pe care i l-am gasit! Vedeti filmu-asta! Ha ha ha!
Geon Uein
Junior Member

Mesajde Angst » Mar Iun 27, 2006 8:53 pm

The Hours
Hero
Dogville
Eyes wide shut

intr-o ordine aleatoare
Angst
Junior Member

Mesajde hxaxsg » Mie Iun 28, 2006 8:12 pm

Snatch si Braveheart
www.bebemicu.com-website-ul meu
hxaxsg
Junior Member

Mesajde Sehnsucht » Mie Iun 28, 2006 8:26 pm

Lista lui Schindler
Pacientul englez
La rascruce de vanturi
Sehnsucht
Junior Member

Mesajde pacha » Joi Iun 29, 2006 8:15 am

"Cinci detectivi la miezul noptii"

Nu s-a mai facut o asemenea comedie.
Si asta trece !
pacha

Mesajde eyewitness » Joi Iun 29, 2006 8:45 am

pacha, merluc
stii cumva care este titlul original ca cel romanesc nu-mi spune nica?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Sehnsucht » Joi Iun 29, 2006 9:47 am

titlul original este Murder by Death (1976) (asta daca te refereai la Cinci detectivi la miezul noptii)
Sehnsucht
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Iun 29, 2006 10:03 am

da, il jtiu acum. ie o comedie draguta, insa poate cam exagerata afirmatia ca nu s-a facut comedie mai buna, chiar in filmografia lui peter selers consider ca "the party" ie mult mai reusit. peter falk si david niven au totusi un umor limitat pentru a fi partasi "la cea mai buna comedie, ever"
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 11:06 am

Salutare tuturor! E primul meu mesaj pe astfel de forumuri. Am vazut cateva topicuri interesante si am zis sa ma loghez ca n-o fi foc. Am si eu cateva filme pe care vreau sa le aduc in discutie si pe care nu le-am vazut in ce ati scris voi pana acuma. Este foarte posibil sa le fi vazut toti dintre voi, dar daca nu vi le recomand si va promit ca nu o sa regretati:

- Fightclub
- Forrest Gump (stiu ca a fost mentionat)
- Trainspotting
- Snatch (s-a mai zis)
- Pink Floyd - The Wall --> trebuie sa cunoasteti cate ceva si despre Roger Waters
- Natural Born Killers
- Pulp Fiction - dupa parerea mea trebuie vazut de 2 ori ca sa fie apreciat ca lumea..
- Seven
- Sever Years in Tibet
- Scent of a Woman
- Scarface
- Donnie Brasco
- Taxi Driver
- Schindler's List
- Dead Poets Society
- As good as it gets
- A few good men
- One Flew Over the Cuckoo's Nest
- Cool Hand Luke
- Black cat, white cat

Ar mai fi, insa am impresia ca deja exagerez si va pierdeti in ele..nici nu stiu daca cititi lista pana la capat..nu stiu cum merg treburile pe aici..daca e prea lung sau mai stiu eu ce probleme sa aiba mesajul va rog spuneti-mi si o sa incerc alta data sa fiu mai scurt sau mai la obiect. Va salut!
A vast radiant beach in a cool jeweled moon
Couples naked race down by it's quiet side
And we laugh like soft, mad children
Smug in the wooly cotton brains of infancy
The music and voices are all around us.
Route*666
Junior Member

Mesajde nbm » Joi Iun 29, 2006 11:09 am

Route*666, ai putea selecta din lunga lista trei filme, sa zicem, si sa ne povestesti pentru fiecare ce anume ti-a placut si de ce ti se pare deosebit?
cred ca ar fi destul de greu si obositor pentru toata lumea sa-ti cer acelasi lucru pentru toate :)
si cred ca nu se supara nimeni daca dai detalii amanuntite (aka lungi :D)

aaa, si bun venit pe forum :)
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 11:39 am

sunt curioasa, ala e un top? ca ma cam zgarie prezenta lui fightclub si forrest gump peste dead poets' society si pisicile lu kusturica, ca exemplu :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 1:21 pm

Djinn scrie:sunt curioasa, ala e un top? ca ma cam zgarie prezenta lui fightclub si forrest gump peste dead poets' society si pisicile lu kusturica, ca exemplu :D

Nu, nu e un top...asa le-am scris..daca vreti le pot imparti in doua categorii..unele care imi plac foarte mult si celelalte..insa toate imi plac de acolo..ca sa fac o lista mai scurta si nu un top, here it goes:

- Forrest gump: foarte bine realizat, coloana sonora de exceptie, foarte bine jucat de Tom Hanks, mai multe planuri foarte frumos suprapuse/expuse in povestea filmului.

- Fightclub: o idee foarte misto a filmului, un personaj complex - fascinant dupa parerea mea , roluri bine jucate de Brad Pitt si Edward Norton.

- Trainspotting: foarte bine realizat, coloana sonora de exceptie, foarte bine jucat de Ewan McGregor, poveste de exceptie care are la baza o idee americaneasca cred, insa se vede ca filmul e facut de un european. Nota 10:P

- Natural Born Killers - cred ca cea mai frumoasa poveste de dragoste. Romanta a la Oliver Stone; de exceptie.

- Scent of a woman - Pacino face practic acest film. Are o interpretare care nu ii poate aduce decat critici pozitive (daca exista asa ceva). E de geniu.

- Pink Floyd - The Wall - nu prea am ce sa explic..ar fi prea multe..insa nici pana in ziua de azi nu am vazut vreun film de 5 replici cred care sa exprime atatea lucruri numai prin muzica si imagine..bineinteles la baza lui albumul The Wall - recomandat la orice ora si oricand..:D

Si ca pentru sfarsit imi mai venira in cap doua filme de exceptie pe care iarasi le recomand: Le fabuleaux destin d'Amelie Poulain si Goodbye, Lenin! - ambele cu coloana sonora de Yann Tiersen, pe care presupun ca toata lumea il stie.

Punct si nu va mai deranjez:)
Route*666
Junior Member

Mesajde nbm » Joi Iun 29, 2006 1:24 pm

Punct si nu va mai deranjez

ba deranjeaza-ne :)
uite, de exemplu, m-ai facut curios. de ce e - in opinia ta - povestea din NBK cea mai frumoasa poveste de dragoste?
nbm

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 1:28 pm

De ce Trainspotting e peste Requiem for a dream? si cum naiba ti-a placut Amelie avand in vedere celelalte filme preferate? multe din ele sunt si pe lista mea, dar abia am rezistat sa vad Amelie.
Moved away.
Cristy

pt nbm

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 1:36 pm

nbm scrie:ba deranjeaza-ne :)
uite, de exemplu, m-ai facut curios. de ce e - in opinia ta - povestea din NBK cea mai frumoasa poveste de dragoste?

Cred ca interviul cu Micky spune totul. Treaba cu Light-Dark, Ying-Yang, Day-Night, Om-Umbra...mie mi se pare ca alea spun totul..multa lume se opreste in crime, insa filmul nu este despre asa ceva..tot el explica si puritatea crimelor si scopul lor..mi-e destul de greu sa explic cu cuvintele mele lucrurile astea..poate de-aia imi si place asa de mult filmul..pentru ca sunt lucruri pe care le gandesc si eu sau le-am gandit si mi-e greu sa le vorbesc cu persoane care prefera sa se uite la filme de genul What women want...nu vreau sa supar pe nimeni...este numai o chestie de gusturi si personalitate...unele descriu mai bine pe unii, iar altele pe altii..cam asta e ce pot sa iti spun..

pt. Cristy

Cristy scrie:De ce Trainspotting e peste Requiem for a dream? si cum naiba ti-a placut Amelie avand in vedere celelalte filme preferate? multe din ele sunt si pe lista mea, dar abia am rezistat sa vad Amelie.

Sincer sa fiu si Requiem for a dream imi amintesc ca mi s-a parut dragutz, insa trebuie sa recunosc ca in momentul asta nu mai stiu ce si cum era..l-am uitat..insa trainspotting pentru mine inseamna mult pentru ca in anul intai de facultate am trecut prin niste lucruri de genul..si este un film nemaipomenit dupa parerea mea...cat despre amelie, poate nu iti place franceza..nu stiu de ce nu ti-a placut..toata povestea decurge intr-un mod foarte frumos..mie mi-a placut foarte mult..

mod edit: nu ai voie cu posturi consecutive la interval mai mic de 3 ore. de aceea exista butonul "edit". diferentierea intre destinatari se poate face cu bold, italic, underline. ~ Djinn ~
Route*666
Junior Member

pt Cristy

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 1:41 pm

Cristy scrie:De ce Trainspotting e peste Requiem for a dream? si cum naiba ti-a placut Amelie avand in vedere celelalte filme preferate? multe din ele sunt si pe lista mea, dar abia am rezistat sa vad Amelie.

Sincer sa fiu si Requiem for a dream imi amintesc ca mi s-a parut dragutz, insa trebuie sa recunosc ca in momentul asta nu mai stiu ce si cum era..l-am uitat..insa trainspotting pentru mine inseamna mult pentru ca in anul intai de facultate am trecut prin niste lucruri de genul..si este un film nemaipomenit dupa parerea mea...cat despre amelie, poate nu iti place franceza..nu stiu de ce nu ti-a placut..toata povestea decurge intr-un mod foarte frumos..mie mi-a placut foarte mult..
Route*666
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 2:36 pm

Cristy scrie: abia am rezistat sa vad Amelie.

tz tz tz, ma dezamagesti tinere :D

Recunosc ca e un film facut intr-o maniera speciala si probabil nu se "pupa" cu gusturile unor cinefili, fie ei si inraiti. De fapt, tocmai pentru ca e facut asa, mi-a placut la nebunie :)
Djinn

Mesajde piskeshu » Joi Iun 29, 2006 2:41 pm

Io la Amelie m-am uitat la inceput c-o anumita retinere. Dupa care am fost f. impresionat si clar e printre filmele mele preferate.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 2:45 pm

In general ma omor cu vechiturile, film-noirul, cyberpunkul, thrillere, dramele, dar nu ma abtin de la Richard Curtis, Nicholas Sparks, Nick Hornby, Nora Ephron si altii care fac filme cu influente romantice (desi in general ma dau dupa Fincher, Coppola, de Palma, Scott, Jackson, Proyas, Burton, Tarantino, Raimi, Kurosawa, Kubrick, Hitchcock, Haggis, Nolan, Aronofsky, Singer, Leone, Scorsese, Zemeckis sau Hanson). Ma asteptam ca Amelie sa fie Forrest Gump pentru fete (cel putin asa imi recomandase cineva). Asa ca am tot asteptat si asteptat si asteptat sa ma prinda magia filmului si a lui Audrey, dar fara succes. Is there sumthin' wrong with me ?!
ps: Gilmore Girls se bate cu X-Files pentru showul meu preferat (desi la ambele se vede o depreciere a calitatii in ultimele sezoane), chiar daca peste 70 episoade sunt scrise de femei si publicul tinta sunt femeile intre 18 si 38 de ani.
Moved away.
Cristy

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 3:00 pm

Cristy scrie:Ma asteptam ca Amelie sa fie Forrest Gump pentru fete (cel putin asa imi recomandase cineva).

:blink:

~p

nu se poate, no way... cum sa compari bre filmele astea doua?!
Djinn

Mesajde Cristy » Joi Iun 29, 2006 3:09 pm

Ma indoiesc ca vorbea despre poveste, ci de efectul pe care-l au asupra ta, faptul ca au o actiune interesanta, povestita intr-un mod delicios. Faptul ca amandoua au propria lor magie cu care-i incanta pe spectatori, ca au personaje principale neobisnuite cu viziuni foarte personale asupra vietii, care sunt hotarate sa faca o diferenta. Deoarece Forrest Gump a placut mai mult baietilor decat fetelor, iar Amelie invers. Cred ca asta a vrut sa zica.
Moved away.
Cristy

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 3:26 pm

pe mine foarte mult la Amelie m-a impresionat viziunea regizorala, modul in care este spusa povestea, acele mici "intermezzo"-uri suprarealiste.... Din cate tin io minte, Forrest Gump nu e spusa in acelasi mod, e diferit. D-asta nu le pot compara si pace.
Djinn

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 3:42 pm

Sunt de aceeasi parere cu ultimii in ce priveste pe Amelie si Forrest Gump...filmele astea doua nu sunt comparabile...si nu sunt de acord ca unul a placut mai mult baietilor si unul mai mult fetelor...mie mi-au placut ambele..si am un singur sex...va asigur:)) :D :p
Route*666
Junior Member

Mesajde nbm » Joi Iun 29, 2006 3:42 pm

Cristy, sunt baiat si mi-a placut Amelie, ba chiar foarte mult (poate facem un cerc, un fel de AA :D)
si da, poate fi si un film dulceag, de vazut cu o gagica intr-o duminica seara, dar poate fi si un film de arta, profund, de vazut peste ani la telecinemateca

serios, eu iti apreciez foarte mult opiniile de pe forumul de filme, de multe ori surprinzatoare (avind in vedere virsta din profil, nu stiu daca e si corecta, nu-i problema mea eniuei). inclin sa cred ca, peste ceva timp, daca vei avea un pic de rabdare o sa adori Amelie

Route*666, inteleg din mesajul tau de ce ti-a placut foarte mult NBK, dar tot n-am inteles de ce o consideri o poveste de dragoste exceptionala, evntual - ca tot vorbeam - peste cea din Amelie :)
nbm

Mesajde Route*666 » Joi Iun 29, 2006 4:11 pm

Citate NBK:

Mallory: "I do. 'Til you and I die, and die, and die again. 'Til death do us part."
Mallory: "We'll be living in all the oceans now."
Mallory: "You make every day feel like kindergarten."
Mallory: "I see angels, Mickey. They're comin' down for us from heaven. And I see you ridin' a big red horse, and you're driving them horses, whippin' 'em, and the're spitting and frothing all 'long the mouth, and the're coming right at us. And I see the future, and there's no death, 'cause you and I, we're angels... "
Mickey: "We're not killing anybody on our wedding day."

Am expus aici cateva citate din film..si nu pot spune ca povestea de dragoste din NBK este peste cea din Amelie..nu pot compara contextul iubirilor lor...imi place ideea din NBK pentru ca asa cum zic si ei la un moment dat totul incepe si se termina cu celalalt, ca nu te poti ascunde de umbra ta(ce spuneam mai devreme cu Ying-yang, alb-negru, etc.)...astea sunt lucruri care mie imi plac..citatele de mai sus sunt ca un reminder a ceea ce se zice prin film si ce imi spune mie ca cei doi se iubesc nespus de mult..o consider exceptionala pentru ca actiunea se petrece pe parcursul unei perioade destul de mare de timp si setea unuia pentru celalalt nu se pierde, iar lucrul asta e foarte bine pus in evidenta de Oliver Stone si prin imaginile suplimentare/inchipuiri daca vrei..capitol la care Stone sta bine dupa parerea mea..ma rog..deja dau impresia ca sunt mare critic si mare cinefil, ceea ce nu sunt..sunt doar un om cu neshte pareri..:D :p
Route*666
Junior Member

Mesajde halo » Joi Aug 24, 2006 10:43 pm

Nimeni nu a mai scris de mult pe aici,asa ca,fiind nou venit,am sa-mi scriu si eu preferintele.Din filmele pe care am apucat sa le vad pana acum,(si regret ca nu am vazut mai multe filme europene sau/si de pe alte continente),cateva filme in ordine aleatoare:
Taxi driver
Angels with dirty faces
One flew over the cuckoo's nest
7 samurai
Groundhog day
Psycho
Stalker
Solaris
A clockwork orange
Sunset boulevard
12 angry men
The silence of the lambs
Trainspotting
Casablanca
The deer hunter
La strada
Roma
Memento
Blade runner
Brazil
American history x
Ar mai fi ele, dar nu vreau sa plictisesc.Oricum,lista e oarecum provizorie si in acest moment , cine stie peste vreo zece ani....
halo
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film