Credeti in Dumnezeu???

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde Ursu Mihai » Lun Mar 21, 2005 11:53 am

Cred in dumnezeu ,, ca exista ,dar totusi ar trabui sa fie mai exigent ,Adica sa faca dreptate ,si sa-l rasplateasca pe cel corect ,si sa-l pedepseasca aspru pe cel vinovat ,,cate o data am-i fac impresia ca nu exista ,ca nu face dreptate
Ursu Mihai
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Mar 21, 2005 12:06 pm

ash-a ceva an jenu l-ui bronson an dezuish, nu ?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde The Tzar » Mar Mar 22, 2005 1:57 am

Sunt atatea de spus... crede si nu cerceta (fii un bun crestin)... sau cauta raspunsuri (vei muri in iad deoarece il pui la indoiala pe Dumnezeu) etc. etc.

btw check this out: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=28447
(108 pagini=3 210 posturi)

P.S. Sper sa nu iau dracului ban.
The Tzar
Junior Member

Mesajde tzache » Mie Iul 20, 2005 9:12 am

Niciodata nu m-am ferit sa vorbesc pe fatza despre subiectul asta. Chiar daca lumea zicea "vorbesti cu pacat". Nu vi se pare totusi prea artificial? Adica ne-am mai trezit si noi acuma, ca omenire vorbesc. E prea copilaresc ce ni se povesteste in Biblie. Mi se pare imatur. Inainte omenirea era mult mai credula. Nu contest utilitatea Cartii si pildele din ea (mereu m-a amuzat cuvantu asta, scuze ca n-am sinonim). Este poate cea mai frumoasa carte, recunosc ca nu am citit-o. Dar va asigur ca nu vb in necunostinta de cauza. Consider ca religia e buna pentru a te cunoaste mai bine, sa fii un om mai echilibrat. Nu contest nici cele 10 porunci. Ganditi-va cat e de veche Biblia si la mentalitatea oamenilor de atunci. Erau mult mai creduli, erau foarte usor de manipulat (scuze inca o data de lipsa de sinonim :D ) si pacaliti cu explicatii de 2 lei. O fi un sambure de adevar in Biblie, dar ma oftica modul de expunere.

Apartenenta la o credinta imi da o stare de neliniste pentru ca implica anumite obligatii. Nu ma dimt liber daca apartin unei anumite credinte. Sa zic vreo doua si despre preot. Imi da el sfaturi si ma invata el sa imi fac cruce si sa ma spovedesc lui. Imi zice sa fac 15 matanii si sa zic Tatal nostru de 10 ori si pacatele mele vor fi iertate. Hai sa fim seriosi! Nu am nevoie de biserica. Sau icoane in casa.

Cam asta e parerea mea despre religie. Nu imi place "mancarea asta, si nu o mananc". Am eu biserica mea, credinta mea si nimeni nu ma impiedica. Si ma simt bine.
tzache

Mesajde Bulldoser » Dum Iul 24, 2005 12:32 am

Eu cred ca exista. Cica a demonstrat-o matematic unu', Descartes. :D
Shit... i've lost my brakes! Watch oouuuuuuuuuuuuut!
Bulldoser
Junior Member

Mesajde sol » Dum Iul 24, 2005 9:14 am

older scrie:Intotdeauna am avut o intrebare: de ce daca in Biblie se spune sa nu facem chipuri cioplite etc, omenirea exact la ele se si inchina!?
:)

Chipurile cioplite (cred eu) sunt metafore pentru marotele si fetishurile noastre in care investim ca sa ne agatam de ceva, de teama sa fim liberi. ne pierdem vremea pe alei infundate in loc sa ne indreptam in viteza spre noi insine. Biblia e un abecedar de circulatie, esti liber sa faci totul pe dos si sa tragi singur concluziile.
Biserica e (cred eu) ca scoala - uniora le e necesar, altora le face placere... destui gasesc in ea pricina de poticneala si sminteala, destui se descurca pe cont propriu, in ritm propriu... e loc sub soare pentru toti.
Cred (ca si tine) ca ma aflu ca picatura in ocean in raport cu dumnezeirea (substanta primordiala, tind sa cred ca ea este bunatatea, asa cum tind sa cred ca Iisus este metafora pentru iubire si Sf.Duh matafora pentru adevar, legitate, stiinta). Cine traieste in aceste valori se simte implinit si fara metaforele bisericii. Cine nu, semnatul condicii la biserica nu-i ajuta.
Oricum cred ca libertatea interioara este prima conditie (de manifestare a divinitatii in plan uman, in sensul ca nimeni nu se mantuieste nici prin sine singur si nici pentru sine). Exemplu: elita anticomunista interbelica in spatiu concentrational (prototip: Tutea), rezistenta in munti (prototip:Elisabeta Rizea).
sol
Junior Member

;)

Mesajde Er1ca » Mie Aug 03, 2005 1:01 pm

Nu cred. L-am inventat din nevoie.
Er1ca
Junior Member

Mesajde blue_wing » Mie Aug 03, 2005 4:02 pm

nu cred. sunt ateu. probabil ca zeii s-au nascut din imaginatia bogata a oamenilor. d-zeul crestin este si el un caz particular ca si zeii altor religii.
cred ca cu foarte mult timp in urma, cand oamenii traiau in pesteri si nu prea aveau explicatii stiintifice la ceea ce se intampla in jurul lor au inceput sa creada ca anumite fenomene precum ploaia, fulgerele, cerul, universul etc sunt controlate de niste oameni cu puteri supraomenesti. asa s-au nascut zeii. de-a lungul timpului oamenii din dorinta (nebazata pe fundamente stiintifice) au crezut ca daca nu pot sa controleze natura pot vorbi cu zeii sa o faca. asa s-au nascut ritualurile. insusirile atribuite zeilor de-a lungul timpului au crescut. daca in antichitate fiecare religie care se respecta avea mai multi zei acum majoritatea au unul singur. cam toti aia vechi in unul.
cam asa cred ca sta treaba cu d-zeu
"Pe buzele ei mi se naste sufletul." (L. Blaga)
Si daca dragostea spune NU mai sunt 665 de motive ca sa traiesti.
blue_wing
Junior Member

Mesajde ina_cicky » Joi Iun 29, 2006 2:47 pm

DA cred in DUMNEZEU pt k el ne vrea noua numai binele si am atatea dovezi sa cred k el exista k de exemplu:noi oamenii suntem o dovada a existentei lui Dumnezeu
ina_cicky
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 3:14 pm

ba io as zice ca oamenii sunt dovada faptului ca necuratu' si-a bagat coada in planurile de lucru ale lui Dumnezeu.

cred in DUMNEZEU pt k el ne vrea noua numai binele

asta nu e un motiv de credintza. Asa pot si io sa zic "cred in aiu* finca stiu ca-mi vrea numai binele, deci cred ca aiu exista" :D

pentru cei care nu-s din localitate, *aiu = userul eyewitness
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde kant emir » Joi Iun 29, 2006 4:03 pm

noi oamenii suntem o dovada a existentei lui Dumnezeu

noi? noi totzi? si criminalii, violatorii, dabaliubush si cu gutza, victorashuluponta si cu terente, hitler si cu stalin, tu si cu ramuna - totz astia iti probeaza tzie ceva? multi dintre acestia enumeratzi ma duc cu gandul la darwinism, nicidecum la creationism
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde cubu » Joi Iun 29, 2006 4:54 pm

Djinn scrie:deci cred ca aiu exista

I-auzi aiule, flufaneaua crede ca egzisti, nu stie, deci care cum ar veni nu esti o certitudine, esti o posibilitate. ~p
indescifrabil
cubu

Mesajde Djinn » Joi Iun 29, 2006 5:11 pm

nu bre, este o credintza.
Djinn

Mesajde eyewitness » Joi Iun 29, 2006 6:32 pm

bre cubule, urasc sa admit treaba asta da flufa are dreptate :D. in lumea virtuala ia crede ca exist, nu jtie cu certitudine, sunt un uarecare nick din fata monitorului, daca m-ar fi vazut in veatza reala, ar fi supt o bere alaturi de mine sau m-ar fi calcat cu tocurile atunci avea certitudinea ca exist. :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde cubu » Joi Iun 29, 2006 11:50 pm

Deci flufa confunda credinta in aiu cu credinta in existenta aiului. E o diferenta. Vezca la chestiile astea te imbarliga rau, iti spui io, doar stiu bine ca pensia aia alimetara nu o platesc degeaba. :D
indescifrabil
cubu

Mesajde =ll=Kain » Dum Iul 16, 2006 11:57 pm

nu...........
=ll=Kain
Junior Member

Mesajde Djinn » Lun Iul 17, 2006 9:58 am

Kain, de ce?

Ma uitam aseara la primul episoi din "Maestrul si Margareta" si taman intrebarea asta se punea: de ce nu crezi in Dumnezeu? Nu e suficient sa zici "nu cred". Puncte-punctele alea trebuie inlocuite cu ceva.
Djinn

Mesajde =ll=Kain » Lun Iul 17, 2006 11:47 am

mereu trebuie sa argumentez c spun...dar acu fac o exceptie, consideraMA satanist, punkerus, sau cum vrei tu, dar despre subiectu asta, nu am c zice mai mult, e vorba de ceea c simti si e greu de spus in cuvinte.
si punctele reprezinta ceva :D trebuie minim 10 caractere pt un post.:))
=ll=Kain
Junior Member

Mesajde jeorj » Lun Iul 17, 2006 1:08 pm

la intrebarea pusa aici se pot da doar doua raspunsuri:
1.Da(urmat de argumente mai mult sau mai putin abstracte)
2.Ce e aia?(urmat de alte intrebari si tot mai multe nelamuriri)

deci eu merg pe varianta a doua(care ordine a fost aleasa aleator din intamplare:D)
adica NU STIU cu ce se mananca chestia asta da stiu ce e greu de inghitit:D
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde pacha » Lun Iul 17, 2006 2:29 pm

Nu credeti dar va e frica!
Si asta trece !
pacha

Mesajde Route*666 » Mar Iul 18, 2006 10:19 am

=ll=Kain scrie:mereu trebuie sa argumentez c spun...dar acu fac o exceptie, consideraMA satanist, punkerus, sau cum vrei tu, dar despre subiectu asta, nu am c zice mai mult, e vorba de ceea c simti si e greu de spus in cuvinte.
si punctele reprezinta ceva :D trebuie minim 10 caractere pt un post.:))

Sunt total de acord cu Kain..in subiectul asta este vorba de ceea ce simti..nu exista justificari reale la orice parere ai avea sau orice sentiment ai avea vis-a-vis de treaba asta..eu unul cred ca ceva superior noua exista pentru ca sunt destule lucruri dubioase si neintelese de noi, insa nu stiu daca acel ceva se cheama dumnezeu..eu unul prefer sa am retineri si sa imi vad de viata, iau lucrurile asa cum sunt si pentru ce mi se intampla rau nu dau vina pe satana sau pe faptul ca nu mi-am spus rugaciunile, iar daca mi se intampla ceva bun, imi asum meritul sau o parte din meritul acestui lucru..oricare ar fi el..

va salut cu respect!
A vast radiant beach in a cool jeweled moon
Couples naked race down by it's quiet side
And we laugh like soft, mad children
Smug in the wooly cotton brains of infancy
The music and voices are all around us.
Route*666
Junior Member

Mesajde houranos14 » Vin Iul 21, 2006 8:43 pm

Dumnezeu există. Suntem siguri de acest lucru datorită argumentului ontologic. Este cea mai simplă şi concisă (í  propos de Ockham) demonstraţie a existenţei Sale.
houranos14
Junior Member

Mesajde cubu » Vin Iul 21, 2006 9:08 pm

Route*666 scrie:Sunt total de acord cu Kain..in subiectul asta este vorba de ceea ce simti..nu exista justificari reale la orice parere ai avea sau orice sentiment ai avea vis-a-vis de treaba asta..

Pai scuza-ma, flacau/duduita, dar asta inseamna ca nu te ridici mai mult de nivelul mamiferului care se hraneste, mictioneaza sau si-o trage cu un specimen de sex opus din rasa lui doar pentru ca asa a fost "programat".

Si o intrebare: 666u' ala de ce ti l-ai adaugat la nick, doar pentru ca asa ai simtit tu, ca e trendy/flendy sau poti sa dai "justificari reale"?
indescifrabil
cubu

Mesajde Route*666 » Vin Iul 21, 2006 9:53 pm

[quote="cubu"]asta inseamna ca nu te ridici mai mult de nivelul mamiferului care se hraneste, mictioneaza sau si-o trage cu un specimen de sex opus din rasa lui doar pentru ca asa a fost "programat".

da, exact..si asta e tot ce imi trebuie sa stiu..nu-mi trebuie teorii de la oameni care desi cunosc de existenta lui nu fac nimic pentru a-l "promova"..nu-mi spune ca tu mergi duminica la biserica si iti spui rugaciunea inainte de fiecare masa sau inainte sa dormi..nici nu vreau sa intru in alte lucruri/obiceiuri/ritualuri sau cum vrei sa le zici pe care le presupune credinta in D-zeu..oricine poate spune ca exista, insa in momentul cand constientizezi si nu faci nimic pentru D-zeu cred ca devii mai jos ca mine, care sunt un mamifer...ceea ce cred ca suntem cu totii de altfel..

666:

1. poate insemna ca sunt nascut intr-un anume fel si intr-adevar se potrivesc niste lucruri si imi place ca are "catch" daca vrei..
2. poate insemna ca e trendy-flendy pur si simplu..
3. poate insemna ca vreau sa iti arat tie si altora ca nu dupa aparente trebuie sa iti faci pareri..
4. poate sa nu insemne nimic.

Iti alegi pe care vrei..mie imi e indiferent..nu tin neaparat sa iti faci o parere de un anume fel despre mine..si mai ales..nu prin id..

- atitudinea ta usor superioara, ca sa zic asa, ma face sa cred ca aici nu e rost de concluzii bune din discutiile cu voi..eu doar mi-am spus o parere..credeam ca asta se face pe aici..accept-o sau explica-mi tu alte lucruri si eu o sa le inteleg sau nu..nu suntem mai mult decat oameni si puterile noastre sunt limitate..intelegem ce si cum vrem..sunt destul de proaspat prin lumea asta a forumurilor..daca gresesc cu ceva TE ROG atentioneaza-ma si nu o sa mai repet..credeam ca toate parerile sunt binevenite.

va salut cu respect!
Route*666
Junior Member

Mesajde kacio » Vin Iul 21, 2006 11:25 pm

Hades scrie:Rog, ca de obicei, sa dati argumente la raspunsurile voastre...

Asta e cea mai mare prostie sa iti justifici credinta in Dumnezeu . Asta nu se justifica , nu e un lucru material , asta se simte . Credinta e peste tot , credinta se poate afla in orice . Un om care nu crede in Dumnezeu nu prea are cum sa-si schimbe "pozitia" pentru ca este fixat pe ideea asta , la fel cum nici un bun sau un simplu crestin nu poate sa renunte la credinta lui in Dumnezeu indiferent orice i-ai spune . Si da cred in Dumnezeu si ca o parere , un om care nu crede in Dumnezeu e pierdut pe un drum cu mii de intersectii pentru ca oricand poate lua calea altei religii si crede orice i se spune. Un om fara credinta e un om usor de manipulat , chiar daca voi poate spuneti ca nu e asa
kacio
Junior Member

Mesajde hakalbak » Vin Iul 21, 2006 11:27 pm

un lucru e sigur:ar fi prea usor sa nu crezi.
si ar mai fi u lucru :pentru mantuirea sufletului toti trecem prin iad.asa ca cititi mai jos:
undefinedpace spiritului
hakalbak
Junior Member

Mesajde cubu » Vin Iul 21, 2006 11:56 pm

Route*666 scrie:da, exact..si asta e tot ce imi trebuie sa stiu..nu-mi trebuie teorii

Teoriile alea nu trebuie neaparat sa le iei de bune, dar poti sa "cerni" cate ceva din ele si sa-ti formezi propria parere. Dar daca tu te simti bine asa, nu pot decat sa iti urez noapte buna.
Route*666 scrie:nu-mi spune ca tu mergi duminica la biserica si iti spui rugaciunea inainte de fiecare masa sau inainte sa dormi..nici nu vreau sa intru in alte lucruri/obiceiuri/ritualuri sau cum vrei sa le zici pe care le presupune credinta in D-zeu..

Nu ma duc la biserica si nu respect toate ritualurile mai mult sau mai putin cre(s)tine, dar nici nu neg existenta unei entitati, un creator, o civilizatie... cum vrei tu sa-i zici... in nici un caz un barbos care arunca cu fulgere.
Route*666 scrie:oricine poate spune ca exista, insa in momentul cand constientizezi si nu faci nimic pentru D-zeu cred ca devii mai jos ca mine, care sunt un mamifer... ceea ce cred ca suntem cu totii de altfel..

Opaaa... faci morala crestina? ~p La fel de bine cum eu nu pot sa-ti demonstrez ca exista, nici tu nu poti sa-mi demonstrezi ca nu exista. Cuvantul meu impotriva cuvantului tau. :D Si da, suntem mamifere, dar avem ceva in plus fata de celelalte. Ce? Chestia aia.
Route*666 scrie:eu doar mi-am spus o parere..

Tocmai, ca nu ti-ai spus.
indescifrabil
cubu

pt Cubu:

Mesajde Route*666 » Lun Iul 24, 2006 5:09 pm

[quote="cubu"]Teoriile alea nu trebuie neaparat sa le iei de bune, dar poti sa "cerni" cate ceva din ele si sa-ti formezi propria parere. Dar daca tu te simti bine asa, nu pot decat sa iti urez noapte buna.

- nu prea inteleg despre ce teorii vorbesti..eu am folosit cuvinte destul de simple..

Nu ma duc la biserica si nu respect toate ritualurile mai mult sau mai putin cre(s)tine, dar nici nu neg existenta unei entitati, un creator, o civilizatie... cum vrei tu sa-i zici... in nici un caz un barbos care arunca cu fulgere.

- nici eu nu neg...am spus ca probabil exista ceva dincolo de tot, insa nu stiu daca se cheama dumnezeu..ce nu pricepusi tu, nu stiu..

Opaaa... faci morala crestina? ~p La fel de bine cum eu nu pot sa-ti demonstrez ca exista, nici tu nu poti sa-mi demonstrezi ca nu exista. Cuvantul meu impotriva cuvantului tau. :D Si da, suntem mamifere, dar avem ceva in plus fata de celelalte. Ce? Chestia aia.

- "justificarile" despre care am vorbit eu in prima faza exact asta trebuie sa insemne..ca nici tu nu imi poti demonstra ca exista si nici eu tie ca nu exista..deci suntem si aici de acord..

- suntem mamifere..deci da, iarasi de acord..

- nu stiu ce crezi ca ai in plus, dar eu zic sa eviti naivitatea..pune situatiile limita si o sa vezi ce ai in plus..daca ai in plus, foloseste ce ai in plus..

- nu stiu de fapt ce nu intelegi..parerea mea cred ca a fost destul de clara..daca nici de data asta nu intelegi, spune-mi si iti dau date de contact sa comunicam pe msg ca aici poate plictisim lumea cu discutia asta inutila.
Route*666
Junior Member

Mesajde cubu » Mar Iul 25, 2006 12:05 am

Route*666 scrie:Sunt total de acord cu Kain..in subiectul asta este vorba de ceea ce simti..nu exista justificari reale la orice parere ai avea sau orice sentiment ai avea vis-a-vis de treaba asta..

O parere vis a vis de treaba asta, zic eu, ar incepe cu: "Nu cred in Dumnezeu pentru ca..." sau "Cred in Dumnezeu pentru ca...". Justificari se gasesc. Asta ca sa fim on topic.

Nu-mi dau seama de unde ai dedus ca as avea eu ceva in plus sau in minus... Aici nu e vorba de o competite, sunt schimburi de idei.
indescifrabil
cubu

Mesajde Route*666 » Mar Iul 25, 2006 2:33 pm

cubu scrie:O parere vis a vis de treaba asta, zic eu, ar incepe cu: "Nu cred in Dumnezeu pentru ca..." sau "Cred in Dumnezeu pentru ca...". Justificari se gasesc. Asta ca sa fim on topic.

Nu-mi dau seama de unde ai dedus ca as avea eu ceva in plus sau in minus... Aici nu e vorba de o competite, sunt schimburi de idei.

Pai vad ca in sfarsit ne intelegem..practic eu mi-am exprimat punctul de vedere, insa am evitat sa dau justificari..tocmai asta am si spus..justificarile nu pot fi niciodata prea convingatoare, nici de o parte si nici de cealalta..o sa incerc totusi sa imi mai exprim o data parerile..

Deci probabil ca exista ceva dincolo de toate misterele..viata, moarte, de unde venim si unde ne ducem..poate exista..poate exista un soi de entitate care ne poate explica viata, moartea, dragostea si reteta ei -daca exista, si multe alte subiecte fara sfarsit..

Pornesc de la ideea urmatoare: Dumnezeu inseamna dragoste. Eu unul nu o simt in jurul meu, nu simt dragostea altora pentru aproape si trebuie sa recunosc ca nici nu o ofer tuturor; nu simt protectia lui in vremuri de restriste, si nici nu ii dedic vreun succes lui. nu simt ca daca zic rugaciuni viata mea e mai linistita, nici mancarea nu intra mai bine daca zic rugaciuni inainte de masa; nu simt, pur si simplu, dumnezeul descris in biblie pe lumea asta.

Nu stiu daca in sfarsit m-am facut inteles..sper ca da..daca mai stie cineva de unde a inceput toata discutia asta..:)
Route*666
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma