Shiva, sper ca cele trei posturi kilometrice consecutive nu erau menite sa "intimideze" pe eventualii interlocutori.
Nu cred ca intimideaza lungimea postarilor cat intimideaza ultimele randuri.
Legat de Alcibiade, problema era talcul pseudonimului, care ne spune cate ceva despre personaj. Or semna si altii cu el, dar eu cred ca Vadim l-a ales si, in cel mai rau caz, ai putea spune ca nu-l reprezinta pe el, ci pe tot partidul lui de caterinca.
Din ce ai scris tu acolo am retinut <<mania "tribunului" lui fish de a semna "Alcibiade" in "Romania Mare">> si de-aia am scris ce am scris. Mai demult m-am interesat despre Alcibiade si am gasit asta, si am zis ca-i de bine: //„Al·ci·bi·a·des, 450?-404 B.C.. Athenian politician and general whose brilliant military career foundered during the Peloponnesian War (431-404), during which he changed allegiance three times”//.
Mai pe scurt, Nocturna spune: „Alcibiade, personajul controversat, contestat de unii, slavit de altzii”. Daca ne uitam la continutul „Saptamanii pe scurt” observam ca este ticsit tocmai cu astfel de personaje. Am putea spune ca cei criticati si laudati (sunt si din astia) sunt de fapt „Alcibiade”.

Legat de antisemitism, e pacat ca-l citesti numai din '96. Omul a provocat un scandal monstru pe vremea lui Ceasca (1986, parcă, publicand niste versuri antisemite si atragand protestele lui Moses Rosen.
Mda, despre asta chiar nu stiu nimic.
Totusi…. din Alcibiade vorbire: „TVR, in schimb, a facut si lucruri bune. Mai intii, o foarte calda si umana emisiune care l-a avut invitat pe acad. Nicolae Cajal, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania. Aflat in vizibila suferinta fizica (are 84 de ani!), acest om remarcabil a dat o veritabila lectie de cinste, de demnitate, de iubire fata de Romania. Printre altele, el a spus ca in Romania nu exista antisemitism, ci antisemiti. Asa e, iar unul dintre cei mai mari antisemiti e Brucan (parerea noastra!), care ii infurie pe romani si aduce serioase deservicii evreilor. Si ce a mai spus venerabilul Cajal? A mai spus ca, din pacate, cei mai mari antisemiti din Istorie au fost… evreii! Asta cam asa e, de pilda acelasi Brucan, care e un mitocan, sa-i dam in cap c-un ciocan pina scuipa mentosan.”
Ca sa nu zic ca scuza cu "bre, era plecat din tara si a scris altul in locul lui" e rizibila
Daca tu asa interpretezi ceea ce am scris eu, atunci chiar e de ras. Eu subliniam faptul ca lui i se pune in carca absolut tot ce se scrie in revista (indiferent daca el este sau nu in tara). Si mai subliniam faptul ca autorul articolului antisemit a fost dat afara din scurt.
- hartoaga aia se vrea organul de presa al partidului, deci tot ce scrie acolo se presupune ca reprezinta punctul de vedere al partidului si implicit al conducatorului sau.
Nu e asa. In RM este o rubrica numita „Activitatea Partidului Romania Mare” si acolo scriu ce au mai facut ei, iar in RM poate scrie oricine. Dovada: „Gabriela-Maria Dugan P.S.: Si pentru a nu da eu dovadă de ingratitudine, vreau să multumesc redactorului-sef al revistei pentru bunăvointa de a-mi publica articolele, oarecum scolăresti.”
Am cautat o dovada mai graitoare dar n-am gasit-o. Era vorba de atentionarea unui colaborator (Mateescu)care incepuse sa critice articolele altui colaborator.
Cat despre cate despre categorisirea cu cuvantul „hartoaga”, se vede treaba ca tu nu stii ce se scrie acolo. Bine ca nu sunt hartoage cele citite de tine, care pe langa dezinformare ne mai miluesc si cu perlele de prostie. Ia uite niste mostre:
* „Romania Libera”- vezi citatul de mai sus, pe cei de la
*„Azi“- „Stolojan a devenit «nominae odiosa» in PNL“. Expresia corecta, in latina, este „nomina odiosa“ (nume odios, in sens de indezirabil)
* „Cotidianul”: cica inspectoarea Narcisa Georgescu era „regina spagii - caviar”, fiindca „prefera sa ia spaga icre rosii”. Ha-ha-ha! Pai caviar inseamna icre negre, nu icre rosii - astea se numesc icre de Manciuria.
*„Jurnalul National“ - la rubrica “s-a intamplat azi”„1655 - Saturn, cea mai mare luna (?!) al (?!) lui Titan, este descoperita de Christian Huygens - matematician si fizician german“. Dictionarul Enciclopedic spune asa: „Saturn, planeta a sistemului solar. Are peste 20 de sateliti, dintre care cel mai mare este Titan (descoperit in 1655 de Chr. Huygens)“.
s.a.m.d.
Cat despre dezvaluiri, unele-s chiar comice. Majoritatea nici n-au fost zise prima oara de Vadim. Cateva exemple: 1), 5) (Pacepa a fost cel care l-a demascat pe Magureanu),
La 1) chiar nu stiu. Ar fi mai bine sa-l intrebam pe el

Stiu ca o tine de mult cu asta, si-l acuza pe Ilici ca fiind agent al Moscovei.
La 5)…iar nu stiu, insa imi inchpui ca Vadim stiindu-se urmarit de Securitate inca din anii studentiei, o fi facut si el cercetarile lui si cum este tare-n clontz, probabil i-o fi luat fata lui Pacepa. Vad ca il bagi pe Pacepa la inaintare. Chiar azi am citit cum ca isi face partid. Ha-ha-ha! Cine l-a vazut pe Pacepa pana acum? Ala probabil e mort de mult, insa smecheri sunt multi, iar prosti, si mai si.
6) nu era nevoie sa ne-o zica tribunul, se vede cu ochiul liber,
Da, se vede! Dar se vedea atunci? Azi se vede ca UDMR vrea federalizarea Transilvaniei. Dar se vedea atunci? Nu se vedea! Se vedea doar ca Vadim delireaza, dar uite, ca nu delira. Mai plastic, a trebuit sa ne ferim capul, in loc sa-l impiedicam pe ungur sa-si faca bata.
11) (toata presa a speculat despre asta),
aici sunt in masura sa spun ca vadim a fost cel care a spus-o primul.
13) (iar, duh!).
n-am priceput ce vrei sa spui. Crezi ca nu e poasibil? Este, iti spun eu.
Altele sunt afirmatii cel putin discutabile, cum e cea despre Emil Constantinescu, cu care tribunul a pierdut ceva procese, daca nu ma-nsel, sau cea despre luptatorii Hamas, care a fost o mare gogorita. Pentru scandalul inchisorilor CIA inca nu exista dovezi.
Bolnav psihic, mai na… discutabil, dar infractor (Tigareta) si curvar, da. Cat despre pierderea proceselor (avea 7-8 procese pe zi) da, e adevarat. Dar stii ceva? Printre judecatori se afla Vlas si aialalta, adepta Misa, si asta spune multe.
Vor exista dovezi peste doi ani, cand or vrea aia din UE, sa ne santajeze cu ceva.
Cat despre fostii membri, nu a zis nimeni ca ar fi fost ce stiu eu ce somitati (nu stiu un om normal in partidul ala), dar e interesanta metamorfoza in ultima lepadaturi, ca sa vezi, ce coincidenta, tocmai dupa ce au plecat din PRM. Vai, ce om naiv tre sa fie tribunul.
Mda, aici chiar ai dreptate, dar stii cum ii cu nepotismul, cu interesele. E valabila si varianta ca se foloseste de ei, apoi cand se smecheresc, ii loveste unde-I doare mai tare. Da, politica e curva!
Acuma serios, nu pot decat sa compatimesc oamenii care-l iau in serios pe omul asta, si care nu-si dau seama cat la suta din vorbele sale sunt fanfaronada curata. Omul e un actor, si nici macar unul prea bun.
Eu, in locul tau, i-as compatimi pe aia care si-au luat lumea in cap, pe aia maghiarizati cu forta, pe aia care si-au pus capat zilelo fiindca nu mai aveau n-au ce pune pe copiilor pe masa, pe batranii care n-au bani medicamentele si intretinere, adica victimele celor pe care i-ai votat orbeste. Aici chiar ca nu poti spune nimic. Toate partidele au fost la guvernare si n-au facut nimic. La noile alegeri vei avea de ales intre “FALIMENT GARANTAT” si “NECUNOSCUT“, sau “ MAI BINE”, dupa parerea mea, fiindca mai jos de-atat nu putem cadea. PRM are sansa sa se eternizeze la putere si ar fi o prostie din partea lui sa isi incalce promisiunile.
Auzi, chiar, tu cu cine o sa votezi?