de baixinho© » Joi Mar 10, 2005 4:22 pm
10.03, 16:01
eri me-am luoat costumu de dumineca, am venit la serviciu sa fac oareshceuri, dupe care m-am prezentat la tribunal in calitate de martor intr-un proces despre ceva. am ajuns acolo la ora 10.45. avocatul partii adverse trebea sa ajunga pe la 12.00. din partz, evident.
la 12.15 s-a facut prima strigare in dosarul XX.
- martorul acuzarii sdfnmb dlfhn.
- absent dar il reprezint (zice avocatul care ma reprezenta si pe mine).
- martorul acuzarii zsDJ djgfksdjbklsr.
- absent, dar il reprezint.
si tot asha de fo trei-patru ori. la un momendat grefiera zice:
- gr(efiera): martorul acuzarii baixinho ©.
- eu: pr...
- av(ocatul care ma reprezenta, zice in acelashi tinp cu mine): prezent si il reprezint.
dupe care tanti grefiera a constatat ca partea cealanta nu era de fatza, drept pentru care a zis ca sa ashteptam a doua strigare. bucuros, gandindu-ma ca am scapat asha de ieftin comparativ cu ce ma gandeam c-o sa urmeze, intreb pe avocat:
- deci pot sa plec?
- nu, ca nu a venit partea jkfsdab (i-a zis intr-un fel, da nu am retzinut).
- asta e. data viitoare sa se grabeasca.
- pai va veni avocatul partii jkfsdab.
- cand?
- pana la a doua strigare.
- care va fi cand?
- azi.
- aha.
evident, avocata lu adversarii a venit la un sfert de ora dupa ce se facuse prima strigare. dosarul nostru avea un numar, XX. in total, in sala cu pricina se judecau YY dosare, unde YY = aproximativ de doua ori mai mare decat XX. ceea ce insemna ca aveam de ashteptat cel putin inca patru ore (chestie pe care am aflat-o foarte tarziu). daca shtiam, imi faceam treaba pe care o aveam, si reveneam la un moment dat la tribunal.
cert este ca am frecat duda pe acolo pana la 15.45 cand am intrat in sala pentru solutionarea dosarului (hai ca am inceput sa invatz termeni noi). in al doilea dosar de dinaintea noastra la strigarea a doua era vorba despre un divortz, in care se disputau si doi copii gemeni. doua ore au stat aia inauntru.
in dosarul de dinaintea noastra era vorba de "grí£nitzuire" - n-o sa uit termenul asta mult timp. adica exista undeva in tzara asta o bucata de pamant, care bucata de pamant apartinea lu doua familii: familia A si familia Be. familia A a tras un gard ca sa delimiteze parcela ei. problema este ca a facut gardul cu doi centimetri si jumatate mai incolo decat trebuia, motiv pentru care familia Be a dat-o in judecata.
am stat si m-am gandit cu mintea mea proasta: pai in gatu' ma-sii de traba, gardul ala (ca doar n-o fi gard din placstec) orcum este mai gros de 2,5 cm. daca e de sarma, mi-e greu sa cred ca stalpii care sprijina sarma au diametrul de 2 cm. iar daca e din beton, clar ca este mai mare. cand am auzit despre ce e vorba, am ieshit din sala, unde am revenit dupa trei sferturi de ora. interogatoriul a durat putin (noua intrebari). m-a surprins ca nu m-a pus sa jur cu mana pe Biblie desi toti martorii de dinaintea mea asa facusera. nu stiu de ce si nici nu ma intereseaza.
urmatorul termen este in aprilie, dar nici dracu nu se mai duce. am avut nishte stari in orele petrecute acolo de numa. ce mi-au vazut ochii si mi-au auzit urechile nu doresc nimanui sa traiasca. rromi cat cuprinde. cand ma vedeau imbracat de duminica ma luau cu "boerule, sa ai sanatate toata viatza, spune-ne si noua unde este sala in care ....?" sau "trai-tz'-ar copilashhi, shefu, unde este ...?". sper sa nu mai am vreodata ocazia sa ajung in vreun tribunal.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)