Credeti in Dumnezeu???

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde mirciox » Vin Sep 15, 2006 3:59 pm

Eu zic ca biserica asta si-a cam dat in cap cu "inchizitia"...crezi: bravo tie, te respectam, nu crezi: atunci mori...evident ca s-a facut o propaganda pro biserica...si exista argumente despre existenta lui Dumnezeu la fel cum exista argumente contra, daca le pui in balanta cam pica biserica si daca citesti o tzra de filosofie si istorie vei vedea ca se infrunta cu inamicul ei: Loja Francmasona...acu cine domina mai bine lumea nu stiu si nu cred ca stiu numai cei in cauza, dar se pare ca biserica ca si instutie are ceva de spus si in ziua de azi...si e asa de bine facuta incat mai are adepti...e nevoie de ea pt echilibru, eu am echilibrul meu si nu am nevioe deloc de ea, pot sa spun chiar ca o urasc(nu de alta da a cam omorat juma omenirea).Acu multi o sa spuna ca aici nu e vorba de biserica ci de Divinitate...pai la noi divinitatea e Dumnezeu reprezentat prin biserica.
mirciox
Junior Member

Mesajde FleurDuLys » Dum Oct 08, 2006 10:03 am

Ca in orice topic de genul asta (care duce aproximativ nicaieri, dar deh, c'est pour faire la conversation) presupun ca se gasesc (sau ar fi cazul) cuvinte cum ar fi: Darwin, evolutionism, Biblie, Nietzsche, reguli, conformism, biserica, inchizitie, rai, iad, liber arbitru samd. Ma gandesc sa dau un search cuvantului 'iubire' sa vad ce as gasi. Probabil sunt pesimista... cred in Dumnezeu tocmai din cauza acestui ideal care se naruie zi de zi sub proprii ochi. De ce nu as crede? Nu cred in Dumnezeu atunci cand realizez ceva, nu incetez sa cred in El nici atunci cand mi se intampla ceva rau. Pur si simplu cred in iubire, in altruism,in libertatea de alegere, in tot felul de lucruri demodate azi. Ii respect pe cei care au ales sa nu creada insa mi se pare penibil sa incerci sa-i convingi pe cei care au trait si traiesc credinta la nivel mistic sa nu mai creada.Cum de asemenea mi se pare ridicol sa invoci argumente de genul 'inchizitia a facut si a dres' deoarece facand o mica analogie, cand citesti o carte, o citesti pentru ca e buna, nu pentru ca autorul arata bine/ti-a facut un favor/era un om care a respectat cele 10 porunci ;) Nu confundati religia ca intreg si ca o miscare de masa cu ceea ce inseamna 'a crede'
FleurDuLys
Junior Member

Mesajde the_curse » Joi Oct 19, 2006 3:54 pm

XXXXXXX (Editat de moderator)

imi pare rau, n-ai voie cu linkuri spre alte forumuri.
the_curse
Junior Member

io stiu

Mesajde 120dB » Joi Oct 19, 2006 7:19 pm

Io am vorbit o data cu moise si zicea ca e cioaca. S-ombatat Isus odata si anceput sa delireze cum ca tasu ii dumnezeu si toate alea, iar a doua zi cand sa trezit sil tot intreba lumea despre dumnezeu iera frica casi ia o batuta de nici masa no sal mai recunoasca daca le zice ca mintea asa ca na avut de ales si a devenit profet. Acu, io nu stiu ce sa zic...dar tare mie ca sfintii aia demult atunci au baut prea mult din "sangele" lui Isus;)
man made beer.
god made weed.
who do you trust?
120dB
Junior Member

Mesajde Shaki » Joi Oct 19, 2006 7:44 pm

io cred k ieshti fuarte dobitoc, da nu-mi dau seama daca din nashtere sau ai devenit asha k oi fi baut ceva or smth
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Djinn » Joi Oct 19, 2006 7:45 pm

120db, nu suntem pe caterinci. Aceasta e o avertizare - ori discuti la subiect si fara mistouri, daca esti in stare, ori data viitoare direct avert.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde nbm » Joi Oct 19, 2006 8:57 pm

mai sa fie, ce dreptate impartziala imparte astazi Djinn :D
pentru mesajul asta offtopic, eu merit un avert, dar shaki merita ban direct pentru mesajul de mai sus...
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Djinn » Joi Oct 19, 2006 9:59 pm

nebeme, vrei avert?
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Daimon » Joi Oct 19, 2006 11:24 pm

ontopic: vad ca nu s-a scris prea mult pe treadul asta. asta e poate un semn ca problema nu (mai) starneste polemici foarte aprinse. cine crede, crede si are motivele lui sa o faca, cine nu.. are iarasi motivele si argumentele lui.

eu unul nu prea cred in viziunea clasica cu un Dzeu care face drege si imparte in dreapta si stanga bune si rele. dar nu pot sa nu admit faptul ca fara un "evolutionism" al spiritului/sufletului chiar e degeaba tot ce ni se intampla. chiar muncim ca sa avem bani sa facem vanzare la aia cu dozele de bere...

edit by Djinn: rezolvat. data viitoare apreciez discutiile si disputele privind moderarea pe privat, nu offtoapice pe thread. multumesc.
Daimon

cum definesti tu DUMNEZEU? ...

Mesajde minunata » Dum Oct 22, 2006 9:39 pm

Hades scrie:Rog, ca de obicei, sa dati argumente la raspunsurile voastre...

....ca sa ne exprimam/sa putem argumenta......

[quote="120dB"]Io am vorbit o data cu moise si zicea ca e cioaca. S-ombatat Isus odata si anceput sa delireze cum ca tasu ii dumnezeu si toate alea, iar a doua zi cand sa trezit sil tot intreba lumea despre dumnezeu iera frica casi ia o batuta de nici masa no sal mai recunoasca daca le zice ca mintea asa ca na avut de ales si a devenit profet. Acu, io nu stiu ce sa zic...dar tare mie ca sfintii aia demult atunci au baut prea mult din "sangele" lui Isus]
besides.....: care SFINTI???? ~a

edit by mod: minunata (bwahaha), n-ai voie cu posturi consecutive la mai putin de 3 ore distanta; in acest interval, te rog sa folosesti butonul "EDIT" din partea dreapta jos a mesajului daca mai ai ceva de adaugat. Altfel, avert. Citeste regulamentul.

De asemenea, te rog sa si SPUI ceva la subiect, nu numai sa pui intrebari ( > sau < aiurea). Altfel, vezi mai sus. Multumesc pentru atentie.

ps - eventuale observatii, plangeri, etc - pe pm, nu aici.
minunata
Junior Member

indeed.....

Mesajde minunata » Dum Oct 22, 2006 9:44 pm

[quote="120dB"]Io am vorbit o data cu moise si zicea ca e cioaca. S-ombatat Isus odata si anceput sa delireze cum ca tasu ii dumnezeu si toate alea, iar a doua zi cand sa trezit sil tot intreba lumea despre dumnezeu iera frica casi ia o batuta de nici masa no sal mai recunoasca daca le zice ca mintea asa ca na avut de ales si a devenit profet. Acu, io nu stiu ce sa zic...dar tare mie ca sfintii aia demult atunci au baut prea mult din "sangele" lui Isus]
besides.....: care SFINTI???? ~a
minunata
Junior Member

Anterior

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma