in ultimul timp, inainte de revolutzie, totul era pe cartela. nu shtiu daca laptele in mod specific, dar zaharul, uleiul, shi multe altele. pe care trebuia sa le iei numai dintr-un loc anume shi numai cand aducea. moshule... oricat de idilic ai privi lumea cand eshti copil, nu potzi totushi sa nu fi observat cat de marcat de lipsuri era totul

am fost shi eu comandanta de grupa cu shnur roshu. datoria mea era sa fac liste in pauza cu cine nu era cuminte, shi sa controlez copiii daca shi-au facut temele. nu notam niciodata pe nimeni shi era o galagie totala

nu puteam sa ma duc sa spun k cutare nu shi-a facut tema, in special daca ma ruga...
amintirile mele frumoase se leaga in special de excursiile pe care le faceam foarte des... pioniera am fost facuta la doftana, pe un frig cumplit, eram racita shi imi pusese mama o basmalutza... shi inghetzasem... de acolo n-am amintiri asha placute, dar din alte excursii, la munte, sinaia, predal, bushteni, transfagarashan, cozia, vidraru... da
imi placea inghetzata nu doar cea la cornet, ci shi cea in pachete, care semana cu untul. imi placeau ciocolatzelele cu alba ca zapada sau scufitza roshie. imi placeau desenele animate de sambata, de la "gala desenului animat", shi cum ii lua pisicii din generic coada foc

imi placea sa merg la cinema cu tata shi sunt printre amintirile foarte scumpe mie, pentru k eram apropiatzi atunci

imi placea sa ma joc cu cuburile
nu-mi placeau foarte multe lucruri, shi in special nu-mi placeau spitalele... shi ashteptarile din spitale... shi raceala shi brutalitatea asistentelor shi a doctoritzelor
din fericire, regimu de trista amintire a cazut in momentul in care eu eram in clasa a 4-a. asha k nu am prins utc shi alte prostii. nu k ash regreta, dimpotriva. nici nu ii intzeleg p-aia de sunt nostalgici, crek sunt inconshtientzi.