Evenimente
40 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Evenimente
Sunt iar bunic!! am primit informatia de acasa ca tocmai mi-a depus peechea de betta , curios , nu mi s-a mai inamplat sa depuna in acv. comun(mai are si inaltime de 55 , saracu' mascul ,cred ca a facut febra de n drumuri a n icre x 55 = 55n cm, deci cam 100 m ), nu am oricum conditii sa tin puii , chiar daca le-as muta , masculul nu cred ca ar mai avea grija de ele(icrele),asa ca -alta data
- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Guppy
Wow , felicitari bunicule !!
Chiar vroiam sa intreb despre betta pe aici...
Foarte interesant cum isi ingrijesc ei puii ...
De ce zici ca nu au sanse astia de acum ?
pai, inprimu' rand ca icrele stau cum stau in cuib , dar cand or iesi puii sant prea neastamparati ca sa-i poata controla masculu', osa cada si o sa- i inhate jupanii ailalti din acvariu, daca separ icrele fara mascul se strica, pt ca masculu' are grija de ele , le duce sus unde e O2 mai mult,am mai facut eu experimentul asta
apoi ca nu am o maternitate deocamdata, urmeaza in scurt timp,nu am nici ouo artemia, nu discut fara ele
- Catalin B
- Junior Member
betta
Si eu sunt un viitor bunic ! Aseara betta-oasa mea si-a facut pt.prima data datoria de mama. Spectacolul a fost sublim ! Saracul barbatus a muncit din greu.
Intrebare pt. MAISTRI: In momentul in care icrele vor ecloza, cu ce voi hranii puisorii ? Astept raspunsuri si la cristid@rs.ro
Intrebare pt. MAISTRI: In momentul in care icrele vor ecloza, cu ce voi hranii puisorii ? Astept raspunsuri si la cristid@rs.ro
- cristid
- Junior Member
Re: betta
Initial trimis de cristid
Si eu sunt un viitor bunic ! Aseara betta-oasa mea si-a facut pt.prima data datoria de mama. Spectacolul a fost sublim ! Saracul barbatus a muncit din greu.
Salut Cristi si bine ai venit !
O rugaminte: vrem si noi sa mai auzim discutiile .
Dati aici raspunsuri , lasati mailul

-
Guppy - Mesaje: 414
Re: betta
Initial trimis de cristid
nu sint chiar MAISTRU,dar iti recomand ca acv. unde tii puii sa fie ultraplantat, apa veche si limpede ,sa ai aprins continuu un beculet mic de 15 W care sa bata in vegetatia de deasupra,puii se vor hrani cu microorganisme din plante, le dai si f. putin galbenus de ou , bine dispersat printr-un tifon,dupa o sapt. artemia eclozat, mai vorbim maine, trb. sa plec.
- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Guppy
Si eu sunt bunic iar !!!
Ajungand acasa am gasit vreo 20 de pui de guppy albinosi ; astia apar mai rar si cand apar ii cam mananca cei mari rapid . De data asta vad ca ii tolereaza alaturi de cei normali.
nu am avut niciodata guppy albinosi, doar xifo, nu credeamca exista
- Catalin B
- Junior Member
Re: Re: betta
Initial trimis de Catalin B
nu sint chiar MAISTRU,dar iti recomand ca acv. unde tii puii sa fie ultraplantat, apa veche si limpede ,sa ai aprins continuu un beculet mic de 15 W care sa bata in vegetatia de deasupra,puii se vor hrani cu microorganisme din plante, le dai si f. putin galbenus de ou , bine dispersat printr-un tifon,dupa o sapt. artemia eclozat, mai vorbim maine, trb. sa plec.
erata- galbenus de ou FIERT, nu mai mult de 3 ori pe zi.
- Catalin B
- Junior Member
Re: Re: Re: betta
Guppy, ma fericesti si pe mine cu cativa albinosi?
As vrea sa mai schimb un pic "aerul" prin acvariu, prea sunt toti la fel :-)
- duduloi
- Junior Member
evenimente
Initial trimis de Guppy
Si eu sunt bunic iar !!!
Ajungand acasa am gasit vreo 20 de pui de guppy albinosi ; astia apar mai rar si cand apar ii cam mananca cei mari rapid . De data asta vad ca ii tolereaza alaturi de cei normali.
cumva de la gupoaicele de la cucoana cu artemia ?
daca da stai linistit se fac rosii!!
stie cineva ce si cum despre sanitari? (coridoras)
duminica nesimtzita mi-a pictat geamurile de la acvariu cu o gramada de icre . cind eclozeaza? cum se hranesc.... etc
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP CA HABAR N-AM DESPRE OVIPARI.
-
razvan - Junior Member
GYPPY
Initial trimis de duduloi
Guppy, ma fericesti si pe mine cu cativa albinosi?
hombre
nu-ti zisei ca (virgula) cind ai timp da-mi o sirma si hai la autoservire? am tot 6272947
aviz si altor amatori (cit mai am de dat)
-
razvan - Junior Member
Initial trimis de Guppy
Ca tot suntem pe subiectul de evenimente , La multi ani, Catalin ! Acu' am vazut jos la forum ! Cifra rotunda,eh?
Dai ceva de baut la scalaru vesel?![]()
haa, e tapa , mi-am schimbat eu data nasterii pt. azi , de plictis, stai ca o scot acum si pun originalu, scuze daca e cam deplasata chestia
- Catalin B
- Junior Member
Re: Re: Re: betta
erata- galbenus de ou FIERT, nu mai mult de 3 ori pe zi.
Ba si tu, de cand te ocupi cu fiertul oualor de 3 ori pe zi ? Macar le schimbi sau sunt aceleasi si vrei sa le faci TARI ?
Ucius el, de colo...
- Vizitator
Re: Re: Re: Re: betta
Initial trimis de Anonim
Ba si tu, de cand te ocupi cu fiertul oualor de 3 ori pe zi ? Macar le schimbi sau sunt aceleasi si vrei sa le faci TARI ?
Ucius el, de colo...
bai pescarageamiu, tu daca nu vezi peste prin balti,fa- ti un acvariu (ma ofer sa teajut)
- Catalin B
- Junior Member
Re: guarami
Initial trimis de stavio
Am in acvariu doi guarami sidefii si de citeva zile masculul (cred) sta intr-un colt mai ascuns si nu lasa pe nimeni prin zona. Am examinat locul dar nu sint icre , nu e nimic (cuib de spuma ).
Stie cineva e bonlav sau are o criza de paternitate?
are abdomenul portocaliu?daca nu , nu e mascul sau nu e matur si nici prin cap nu-i trece sa depuna, oricum leeri depun destul de greu in acv. comun,trb. separati
- Catalin B
- Junior Member
dezamagire,
vineri dupamasa am gasit perechea de cribensis pazind o gramajoara de icre , depuse pe o pietricica in spatele unei tufe de ceratopteris,bine lipite, icre f. mari, cam de 2ori decat cele de scalari, femela se invartea in jurul lor si le misca cu pectoralii, masculu' nu lasa pe nimeni sa se apropie, am zis ca m-am scos
sambata dimineatza am obs. ca numarul icrelor a scazut , am crezut ca le-au mutat, dar duminica nu mai era niciuna, cred ca au fost mancate(de ei sau de ceilalti?)ce trb. facut pe viitor?
ps cribensisii sint ciclizii aia 2 din pesterile de la topicu' Pestinoi,sint dungatzi pe lungime , cu galben stralucitor intre benzi, cu burta rosie(femelul), si tare vioi, n-a avut nimeni asa ceva(sau asemanator,pseudotrofeus etc.)?
vineri dupamasa am gasit perechea de cribensis pazind o gramajoara de icre , depuse pe o pietricica in spatele unei tufe de ceratopteris,bine lipite, icre f. mari, cam de 2ori decat cele de scalari, femela se invartea in jurul lor si le misca cu pectoralii, masculu' nu lasa pe nimeni sa se apropie, am zis ca m-am scos
sambata dimineatza am obs. ca numarul icrelor a scazut , am crezut ca le-au mutat, dar duminica nu mai era niciuna, cred ca au fost mancate(de ei sau de ceilalti?)ce trb. facut pe viitor?
ps cribensisii sint ciclizii aia 2 din pesterile de la topicu' Pestinoi,sint dungatzi pe lungime , cu galben stralucitor intre benzi, cu burta rosie(femelul), si tare vioi, n-a avut nimeni asa ceva(sau asemanator,pseudotrofeus etc.)?
- Catalin B
- Junior Member
in carte zice ca nu trebe sare deloc , eu am destula in acv. comun, asta sa fie cauza, au murit icrele si le-au mancat? ziceti odata ceva, astept pareri si de la ATOTNESTIUTORI:D !!
efectiff mi-au mai depus mie fara probleme pe vremuri ciclizi asemanatorri,alde efectiff hemicromis bimaculatus
efectiff mi-au mai depus mie fara probleme pe vremuri ciclizi asemanatorri,alde efectiff hemicromis bimaculatus
- Catalin B
- Junior Member
Mulí¾umesc Cí£tí£line. Scuzí£-mí£ cí£ n-am ví£zut mai devreme mesajul tí£u, dar in ultima vreme cam sunt cu capul in nori. Cat despre betta am avut ºi eu vreo 2 da mi-au murit. Oricum, am ví£zut in strí£iní£tate mult mai miºto, cu niºte aripi mult mai mari ºi mai frumoase, dar oricat am cí£utat prin Craiova, n-am gí£sit. Poate aí¾i ví£zut ºi voi pe undeva prin Buc.?
Float Like A Butterfly Sting Like A Bee
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
Your hand can't hit What ur eyes can't See
Now u see me And now u don't
You think u will But I know u won't
-
Einstein - Junior Member
Initial trimis de Einstein
Mulí¾umesc Cí£tí£line. Scuzí£-mí£ cí£ n-am ví£zut mai devreme mesajul tí£u, dar in ultima vreme cam sunt cu capul in nori. Poate aí¾i ví£zut ºi voi pe undeva prin Buc.?
einstein, am cautat jumadeora si nu am inteles ce vrei sa spui
- Catalin B
- Junior Member
einstein, am cautat jumadeora si nu am inteles ce vrei sa spui

I tried sniffing coke once, but the ice cubes got stuck up my nose!
- RoDiscus
- Junior Member
40 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim