kantemire, be strong. nu te lasa; fii barbata, Zoe

Moderator: anjin-san
) si se nicotineaza afara, in aer liber.

Apropo, nici in afara nu se fumeaza in tren, dar in vagonul restaurant da

(nu arata prea blajin la fatza, ca altfel ii explicam personal). precizare: era taman langa locul meu 
eram la clasa intai si nenea s-a simtit cheferist cu drepturi si si-a cam bagat pl in cei de pe langa el si a fumat in compartiment..
P-aci, vor sa interzica fumatul in locuri publice, cafenele, restaurante

dar in tren, nu vad de ce naiba sa nu ii lase sa fumeze in unele vagoane...
)

djin scrie:Weet-weet, ce fel de tren era? accelerat, rapid sau intercity? ca daca era din ultimele doua era suficient sa-l reclami la conductor si, cheferist sau nu, ii zicea sa se potoleasca.
as simple as that.. in irlanda au facut-o deja de frun an. e fuarte apruape clipa cand o vor face in tuata uniunea europeana
Apropou, in avioane, zice mereu " acest zbor este nefumator" deci exista si alea unde se poate fuma? Ca nu cred ca e problema de aerisire.. parca exista aer conditionat, nu?

aiutz, in avion intzeleg, k deh... nu prea vad cum potzi sa aeriseshti daca e fum dar in tren, nu vad de ce naiba sa nu ii lase sa fumeze in unele vagoane
deci un vagon pentru fumatori n-ar afecta pe nimeni, deci nu s-ar pune problema fumatului pasiv ca in cazu aviuanelor. problema ie alta, ca si in cazu fumatului in tren sau al cointeresarii profesorilor pentru pregatirea generatiilor viituare, al eficientei medicilor in sala de operatie sau al armatorilor romani care isi pun pe nave paviliuane de conplezenta, ca cei care ne voteaza legile sunt depasiti total de evenimente 
insa io am vazut romani care n-au rezistat la drum lung (11 ore) si fie fumau pe ultimele locuri (iar saracele stewardese nu puteau sa le impuna ca, deh, erau ominii de la o anumita companie si aveau o anumita functie), fie in tualeta.
daca nu da fumul spre mine si tine tigara mai departe), sau cei care din proprie initiativa ma feresc de fum. O mare parte din vina pentru aerul irespirabil din baruri il poarta patronii, care fie nu au instalat aer conditionat calumea, fie fac economie la electricitate.
nu fumeaza
Ma alatur si eu (cu rusinea de rigoare) fumatorilor. Eu m-am apucat de fumat pe la 15 ani dintr-o mare prostie. (aka teribilism-ca sa fiu scurta) N-am reusit sa ma las nici acum desi am avut cateva tentative... esuate cu brio as adauga.
) etc
Iar in vagoane, problema e ca unele n-au geamuri care se deschid, sau e tren fara oprire si nu poti sa deschizi geamu, sau e mai cald afara ca inauntru (ca deh, intercity - aer conditionat) si te bate nenea conductoru daca te prinde ca deschizi geamu...(valabil si iarna, ca sboara caldura).
in avion intzeleg, k deh... nu prea vad cum potzi sa aeriseshti daca e fum dar in tren, nu vad de ce naiba sa nu ii lase sa fumeze in unele vagoane

) ci cu altcineva ... 
) si 2. oamenii sunt practici, un pachet de tigari e in jur de 6-7 euro parca iar ei prefera sa isi cheltuie leafa pe alte chestii. Cat priveste fumatul in locuri publice, eu sunt de acord cu nefumatul acolo, foarte bine cine se apuca de fumat sa patimeasca na! Deh, noi fumatorii acum vrem drepturi si avem impresia ca suntem pedepsiti dar noi ne pedepsim organismul si mai tare deci...
In Franta desi s-au dat legi severe impotriva fumatului, lumea tot mai fumeaza. Se preconizeaza scoaterea tutunului in afara legii, foarte bine, exista piata neagra. In final, e o decizie personala. vrei sa-ti torturezi plamanii, indura, nu-i tortura si pe ai celorlalti. Oricum, eu una prefer tigara savurata acasa

eyewitness scrie:vezi tu fro referire la deschiderea ferestrelor? io unu nu
ideea era ca daca primesc mai multe semnale de genul asta de la publicucalator (preferabil nu de la aceeasi persoana :p ), s-or gandi sa faca ceva.
aici era sncfr, acu ie CFR Calatori (ala de ne intereseaza pre noi in cazu de fatza ). Da, sunt chitzibushara si optsedata
Voi va vreti dreptul la viciu, io-mi vreau dreptul la plamani curati. Voi alegeti sa fumati, constienti de riscurile la care va expuneti, mie insa nu-mi dati posibilitatea sa aleg. Cam asa stateau lucrurile in trenuri pana acu si cam asa stau in continuare in baruri si alte alea. Daca voua (fara a generaliza) nu va pasa de nefumatorii din jur, noua de ce sa ne pese de voi?
Problema din punctul meu de vedere, ca si fumator e urmatoarea : tu ai posibilitatea sa alegi, dar noi nu avem posibilitatea sa alegem. Un nefumator poate oricand sa intre intr`un restaurant, sa mearga cu trenul sau avionul si sa se simta bine cu viciile pe care le are (care pot sa fie deranjante pentru ceilalti din jur), etc etc, pe cand un fumator isi vede ingradit dreptul la fumat (viciul sau) intr`un anume restaurant, sau pe tren si avion. Deci unde mai e celebrul "freedom of choice" ? Cum poti sa interzici fumatul in baruri ?!? Adica mergi acolo de dimineata inainte de lucru, facultate, pana si scoala (ma gandesc ca sunt cazuri aici) si iti iei o cafea, si nu poti sa fumezi ? Mie imi pare aberant sa iesi tu afara din respectivul local ca sa poti sa savurezi la un loc cafeaua si tigara.
Si o sa fumam mai putin ...

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator