salut cells,
Cred ca i vorbit si in locul meu, eu nu sunt asa mare karatist de gura.
Mai putin faza cu ascultatul sub balcon,

fiindca in zona noastra nu erau balcoane, dar erau casetofoane...
Cum am si spus mai demult, fratello al meu era DJ(la o discoteca mica locala) si avea colectie mare de muzica din anii 80(din pacate nu le mai are).
Cum ai zis si tu, pe vremea aia nu era usor nici sa-ti cumperi muzica, cu toate ca aveai bani , fiindca nu erau la noi.
Mi-aduc aminte cum inregistra fratele meu muzica de pe Europa Libera cu prietenul lui.
Aveau a tactica de ce eu nu intelegeam atunci, dar nu intrebam nimic sa pot ramane cu ei. Erau cu 8 ani mai mari ca mine.
Deci incepea muzica (se anunta artistul, titlul piesei - normal ca ei nu intelegeau nimic ca erau pasta a engleza) si ei ascultau inceputul, cam un minut. Intre timp fiecare dadea din cap, unul ca da, altul ca nu, dar nu comentau verbal!!
Si asa luau ei decizia sa inregistreze melodia sau nu.
Asa ulterior situatia asta e comica, dar atunci asta era viata.
La fel colectionez si eu Italo ca tine, dar eu nu ma opresc la copiatul si descarcatul de pe net.
Un exemplu si termin.
Mi-a placut foarte mult o melodie, o auzeam foarte mult la radio, si spuneau artistul dar nu intelegeam nimic.
Intr-o dimineata merge melodia la radio. Cu tot tupeul ce aveam am scris un mail la radio si am intrebat ce melodie mergea mai inainte.
Surpriza placuta: o doamna mi-a spus ca era Finzi Contini - Cha cha cha.
Mi-a trimis piesa pe mail.