Deci sunt foarte multe formatii pe aici, foarte multa lume posteaza pe aici...foarte multe pareri. Insa am si eu o intrebare...nu spune nimeni nimic de rockul progresiv. sunt foarte multe formatii care merita atentia voastra...a celor care va dati "ascultatori de muzica buna". dar refuzati sa va scoateti capul din aria voastra...sunt foarte multi dintre voia care asculta numai death metal sau trash sau power sau orice alt gen de rock...si nu accepta ca poate fi altceva mai bun de atat. Eu am ascultat de la black la house trecand prin toate genurile de muzica...(sunt si exceptii pe care le-am sarit din principiu) si cu toate astea m-am intors in lumea rockerilor...dar la rock-ul progresiv...incercati sa ascultati...nimic altceva...sa ascultati si sa intelegeti. Este printre cele mai complexe genuri de muzica...cel mai minutios lucrate opere...albume conceptuale...adevarate capodopere muzicale..ce se intampla in aceasta arie a muzici este simplu si intr-un cuvant...ARTA!!!...Auditie placuta!
Aici aveti o lista cu cateva nume relativ necunoscute din industria rock-ului progresiv.
Ayreon, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Circus Maximus, Syrinx, Stream of Passion, Aghora, Cosmosquad, Gordian Knot (John Myung - Dream Theater), MCM, Tiles, Fates Warning, Office of Strategic Influence (Mike Portnoy - Dream Theater), Chroma Key, Shadow Gallery, Symphony X, Lquid Tension, Riverside.
Si pentru a afla mai multe despre acest gen...mai multe formatii si pareri depre albume si trupe...accesati:
http://www.progarchives.com/