Emiroi, uita-te la mine si spune sincer, am eu moca de militian corupt sau de de-al care incaseaza taxa de protectie?
Pai stii ce facui? Dupe ce ma sculai, cand sa plec vazui ca o roata de la caruta era dezumflata. Si cum in garaj nu mai era picior de masina, il sunai pe nea Rada sa-l intreb cand termina treaba ce-o are (turna niste beton) si, mai la urma sa-i spun sa m-astepte la marginea orasului ca ma intorc cu el la cartierul general.
Deci, plecai la marginea orasului, pe Calea Targu Jiului. Acolo, pe un pod, vad 3-4 masini parcate, 3 insi discutand cu voce tare si cateva grupulete de oameni pe langa ele ce pareau sa astepte
ocazie.
Ajung, ma rezem de gardul podului si-mi indrept privirea spre al mai vorbaret dintre ei, ca gesticula de mama focului. Il privesc insistent cateva clipe (ma uitam la mustata lui) apoi intorc capu si ma uit dupa masina lu nea Rada. intorc capu spre aia si ma pomenesc fata in fata cu mustaciosu'. Asta tinea un teanc de bani in mana si ma-ntreaba:
Tu esti seful?. Eu, vazandu-ma cu sefia pe caciula era cat pe ce sa zic ca
da dar, mi-am zis in gand:
Ce anm?!, de unde stie asta de mine, ca nu l-am vazut in viata mea.. Ii zic:
Nu cred ca sunt "seful" pe care-l cauti, eu astept pe cineva, la care mustaciosu face dreapta-mprejur si se departeaza.
Dupa un timp, ca la un semnal toti oamenii de care am vb+ altii abia sositi se-mbarca in masinile alea 3 si se roiesc. Atunci mi-am mai venit eu de-acasa: aia erau soferi care fura clientii autobuzelor. Un fel de taximetristi ilegali. Dupa un timp, mai vine unu acolo cu o masina. Eu, cu ochii pe el. Asta vine la mine si ma-ntreaba daca sunt "seful"!

. Ii zic ca nu, face drepta-mprejur, la fel ca mustaciosul si pleaca...
Creca e din cauza felului in care i-am privit fiindca, eu cand ma uit la cineva, il privesc in ochi; si banui ca astia au luat-o ca pe un "Vino incoa!"
Asta cu ma-ntreb cine o fi fost "sefu'". Frunu de la militie?