Ciclism
Moderator: baixinho©
57 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2
Imi fac datoria de moderator..si ii anuntz pe cei interesatzi ca vineri incepe Il Giro D'Italia !
Ultimul mare circuit..inaintea "Marii bucle"..Turul Frantei !
Eurosportul transmite LIVE...zi de zi..etapa de etapa .
Ultimul mare circuit..inaintea "Marii bucle"..Turul Frantei !
Eurosportul transmite LIVE...zi de zi..etapa de etapa .
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Nici eu nu il urmaresc...si probabil nu o sa urmaresc nici Marea Bucla..pentru ca se suprapune cu Mondialul de Fotbal si cu sesiunea ! :cry:
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Sunt disperaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat! Nu am gasit nici un site in care sa figureze absolut toti ciclistii care vor concura anul asta in Turul Frantei. O sa incerc (in limita timpului liber) sa postez aici toate clasamentele de etapa (primele cinci locuri, evident). Dar daca mai dau rateuri pe ici pe colo sa nu-mi sariti in cap.
-
baixinho© - Mesaje: 14117
Tarile de origine ale castigatorilor Turului
Maurice Garin (Franta)
Henri Cornet (Franta)
Louis Troussieller (Franta)
René Pottier (Franta)
Lucien Mazan (Franta)
Francois Faber (Luxemburg)
Octave Lapize (Franta)
Gustave Garrigou (Franta)
Odile Defraye (Belgia)
Philippe Thys (Belgia)
Firmin Lambot (Belgia)
Leon Scieur (Belgia)
Henri Pelissier (Franta)
Ottavio Bottecchia (Italia)
Lucien Buysse (Belgia)
Nicolae Frantz (Luxemburg)
Maurice de Waelle (Belgia)
André Leducq (Franta)
Antonin Magne (Franta)
Georges Speicher (Franta)
Romain Maes (Belgia)
Sylvére Maes (Belgia)
Roger Lapebie (Franta)
Gino Bartali (Italia)
Jean Robic (Franta)
Fausto Coppi (Italia)
Ferdi Kubler (Elvetia)
Hugo Koblet (Elvetia)
Louis "Louison" Bobet (Franta)
Roger Walkowiak (Franta)
Jacques Anquetil (Franta)
Charly Gaul (Luxemburg)
Federico Bahamontes (Franta)
Gastone Nencini (Italia)
Felice Gimonti (Italia)
Lucien Aimar (Franta)
Roger Pingeon (Franta)
Jan Janssen (Olanda)
Eddy Merckx (Belgia)
Luis Ocana (Spania)
Bernard Thevenet (Franta)
Lucien van Impe (Belgia)
Bernard Hinault (Franta)
Joop Zoetemelk (Olanda)
Laurent Fignon (Franta)
Greg Lemond (SUA)
Stephen Roche (Irlanda)
Pedro Delgado (Spania)
Miguel Indurain (SPania)
Bjarne Riis (Danemarca)
Jan Ullrich (Germania)
Marco Pantani (Italia)
Lance Armstrong (SUA)
Reamintesc ca anii in care cei de mai sus s-au impus in Marea Bucla se pot gasi pe formului dedicat intrecerii.
Henri Cornet (Franta)
Louis Troussieller (Franta)
René Pottier (Franta)
Lucien Mazan (Franta)
Francois Faber (Luxemburg)
Octave Lapize (Franta)
Gustave Garrigou (Franta)
Odile Defraye (Belgia)
Philippe Thys (Belgia)
Firmin Lambot (Belgia)
Leon Scieur (Belgia)
Henri Pelissier (Franta)
Ottavio Bottecchia (Italia)
Lucien Buysse (Belgia)
Nicolae Frantz (Luxemburg)
Maurice de Waelle (Belgia)
André Leducq (Franta)
Antonin Magne (Franta)
Georges Speicher (Franta)
Romain Maes (Belgia)
Sylvére Maes (Belgia)
Roger Lapebie (Franta)
Gino Bartali (Italia)
Jean Robic (Franta)
Fausto Coppi (Italia)
Ferdi Kubler (Elvetia)
Hugo Koblet (Elvetia)
Louis "Louison" Bobet (Franta)
Roger Walkowiak (Franta)
Jacques Anquetil (Franta)
Charly Gaul (Luxemburg)
Federico Bahamontes (Franta)
Gastone Nencini (Italia)
Felice Gimonti (Italia)
Lucien Aimar (Franta)
Roger Pingeon (Franta)
Jan Janssen (Olanda)
Eddy Merckx (Belgia)
Luis Ocana (Spania)
Bernard Thevenet (Franta)
Lucien van Impe (Belgia)
Bernard Hinault (Franta)
Joop Zoetemelk (Olanda)
Laurent Fignon (Franta)
Greg Lemond (SUA)
Stephen Roche (Irlanda)
Pedro Delgado (Spania)
Miguel Indurain (SPania)
Bjarne Riis (Danemarca)
Jan Ullrich (Germania)
Marco Pantani (Italia)
Lance Armstrong (SUA)
Reamintesc ca anii in care cei de mai sus s-au impus in Marea Bucla se pot gasi pe formului dedicat intrecerii.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
Dupa parerea mea Lance Armstrong estecel mai bun ciclist din plutonul profesionist la ora actuala.Cred ca anul asta.poate si anul viitor tot el va castiga Turul Frantei,pentru ca nu se poate bate nimeni cu el.
Recunosc ca imi place foarte mult shi doar datorita lui am invatat sa iubesc ciclismul.Este cel mai bun.
Apropo Turul Italiei este in mai.
Recunosc ca imi place foarte mult shi doar datorita lui am invatat sa iubesc ciclismul.Este cel mai bun.
Apropo Turul Italiei este in mai.
- rocky
- Junior Member
Giro 2003
///prieteni mai sunt cateva zile pana la primul mare test din lumea ciclismului pe care noi impatimitii il asteptam cu sufletul la gura ,prima mare batalie a sezonului din cele trei mari tururi///se stie ca Paollo Salvoldelli s-a alaturat celor de la Telekom nu va fi in pluton alaturi de Mario Cippolini ca sa-si apere titlul castigat anul trecut///sunt invitate nu mai putin de 11 echipe italienesti///premiile totalizeaza 1.3 milioane euro///se va pleca din Lecce si pentru prima data din 1999 vor exista 5 finisuri la altitudine din cele 8 etape de munte cu faimoasa catarare Zoncolan/// noile catarari-Fuessa, Sella Valcalda, Colle di Esischie, Sampeyre, Chianale si Cascate del Toce nu sunt asa de cunoscute ca Stelvio, Marmolada, Pordoi sau Mortirolo dar se pare ca spectacolul va fi deosebit///spre deosebire de anii trecuti anul asta GIRO se va desfasura doar in Italia, prima saptamana urmand sa aibe loc numai in partea de sud///
///Etapa 1 - May 10: - Lecce (Giro del Salento) 190 km
2 - Mai 11: - Lecce - Matera 184 km
3 - Mai 12: - Matera - Terme Luigiane 215 km
4 - Mai 13: - Terme Luigiane - Vibo Valentia 157 km
5 - Mai 14: - Messina - Catania 170 km
Odihna - 15 Mai
6 - 16 Mai: Aversa - Avezzano 210 km
7 - 17 Mai: Avezzano - Terminillo 146 km
8 - 18 Mai: Rieti - Arezzo 217 km
9 - 19 Mai: Arezzo - Montecatini Terme 154 km
10 - 20 Mai: Montecatini Terme - Faenza 202 km
11 - 21 Mai: Faenza - Santa Doní di Piave 190 km
12 - 22 Mai: S. Doní di Piave - Passo Zoncolan 185 km
13 - 23 Mai: Pordenone - Marostica 155 km
14 - 24 Mai: Marostica - Alpe di Pampeago 172 km
15 - 25 Mai: Merano - Bolzano (ITT) 42 km
16 - 26 Mai: Arco di Trento - Pavia 207 km
Odihna - 27 Mai
17 - 28 Mai: Salice Terme - Asti 130 km
18 - 29 Mai: Bra - Ponte Chianale 175 km
19 - 30 Mai: Colle Val Formazza - Cascate del Toce 213 km
20 - 31 Mai: Canobbio - Cantí¹ 120 km
21 - 1 Iunie: Milano Idroscalo - Piazza Duomo (ITT) 40 km///
///Etapa 1 - May 10: - Lecce (Giro del Salento) 190 km
2 - Mai 11: - Lecce - Matera 184 km
3 - Mai 12: - Matera - Terme Luigiane 215 km
4 - Mai 13: - Terme Luigiane - Vibo Valentia 157 km
5 - Mai 14: - Messina - Catania 170 km
Odihna - 15 Mai
6 - 16 Mai: Aversa - Avezzano 210 km
7 - 17 Mai: Avezzano - Terminillo 146 km
8 - 18 Mai: Rieti - Arezzo 217 km
9 - 19 Mai: Arezzo - Montecatini Terme 154 km
10 - 20 Mai: Montecatini Terme - Faenza 202 km
11 - 21 Mai: Faenza - Santa Doní di Piave 190 km
12 - 22 Mai: S. Doní di Piave - Passo Zoncolan 185 km
13 - 23 Mai: Pordenone - Marostica 155 km
14 - 24 Mai: Marostica - Alpe di Pampeago 172 km
15 - 25 Mai: Merano - Bolzano (ITT) 42 km
16 - 26 Mai: Arco di Trento - Pavia 207 km
Odihna - 27 Mai
17 - 28 Mai: Salice Terme - Asti 130 km
18 - 29 Mai: Bra - Ponte Chianale 175 km
19 - 30 Mai: Colle Val Formazza - Cascate del Toce 213 km
20 - 31 Mai: Canobbio - Cantí¹ 120 km
21 - 1 Iunie: Milano Idroscalo - Piazza Duomo (ITT) 40 km///
- catalin_manea20
- Junior Member
Dupa cum s-a mai postat pe forum, weekendul asta incepe Il Giro 2003.. Spicuind dinter participanti, cam lipsesc favoriti, si de asemenea lipsesc echipe: US Postal, CSC Tiscali, Telecom etc.
Dinter favoriti: Dario Frigo, F. Casagrande, G. Simoni, P. Caucchioli .. Ar trebui sa-i mentionez poatr si pe Tonkov si Pantani, desi sunt cam pe tusha de la o vreme.. De asemenea eu as paria ceva si pe Julio Perez Cuapio care de fiecare data in ultimii doi ani a facut spectacol pur si simplu.. Tare as dori sa-l vad pe podium..
Interesant, Savoldeli si T. Hamilton, care au terminat 1-2 anul trecut, nici nu participa.. (Hamilton este intr-o forma senztionala: dupa ce a cistigat Liege-Bastogne-Liege acum doua saptamini, saptamina trecuta a cistigat si Turul Romandiei care e 2HC.. )
Teoretic toti se rezerva pt. turul Frantei, si nu vor sa se uzeze in Giro, care anul asta pare destul de greu.. Eu zic ca o sa vedem ceva interesant in tururile de 4-5 zile 2.HC care au loc in timpul si dupa turul Italiei: Midi Libre, Dauphine Libere, Turul Cataluniei..
Dinter favoriti: Dario Frigo, F. Casagrande, G. Simoni, P. Caucchioli .. Ar trebui sa-i mentionez poatr si pe Tonkov si Pantani, desi sunt cam pe tusha de la o vreme.. De asemenea eu as paria ceva si pe Julio Perez Cuapio care de fiecare data in ultimii doi ani a facut spectacol pur si simplu.. Tare as dori sa-l vad pe podium..
Interesant, Savoldeli si T. Hamilton, care au terminat 1-2 anul trecut, nici nu participa.. (Hamilton este intr-o forma senztionala: dupa ce a cistigat Liege-Bastogne-Liege acum doua saptamini, saptamina trecuta a cistigat si Turul Romandiei care e 2HC.. )
Teoretic toti se rezerva pt. turul Frantei, si nu vor sa se uzeze in Giro, care anul asta pare destul de greu.. Eu zic ca o sa vedem ceva interesant in tururile de 4-5 zile 2.HC care au loc in timpul si dupa turul Italiei: Midi Libre, Dauphine Libere, Turul Cataluniei..
-
bobez - Junior Member
da exact maine incepe Il Giro.favortu meu ramane pantani prima dragoste nu se uita niciodata.cred ca va fi un "Il giro" interesant din cate am inteles vor fi multe catarari noi de dificultate mare!sper sa am ce vedea!
go, go pantani(cel putin nu te face de kkt)!
go, go pantani(cel putin nu te face de kkt)!
addio pirata!
-
alina - Junior Member
Iar eu voi tine cu Santiago Botero...unul dintre cei mai buni cataratori la ora actuala.
Oricum..Il Giro....nu se compara cu Tour de France. Alina....merita sa ma uit ?
Eu am in minte...spectaculoasa urcare....de pe muntele ala plesuv ....din Franta. Mai stitzi ...ce comentam noi 3....asta vara ? eu-tu-baixo . abia astept sa reinceapa iar....Marea Bucla.
Oricum..Il Giro....nu se compara cu Tour de France. Alina....merita sa ma uit ?
Eu am in minte...spectaculoasa urcare....de pe muntele ala plesuv ....din Franta. Mai stitzi ...ce comentam noi 3....asta vara ? eu-tu-baixo . abia astept sa reinceapa iar....Marea Bucla.

-
in prima sapt. nu prea ai la ce sunt etape pt. sprinteri eventual finalu merita!in rest da chiar se merita sunt catarari din plin5 etape cu final pe catarare si ceva contratimpuri, io o sa ma uit in limita timpul disponibil .botero, participa?cel putin la kelme nu figura pe lista.lasand la o parte simpatia mea fata de pantani, cred ca castigatoru se va decide dintre:A.Gonzales(Fasa Bortolo, daca nu ma insel), Simoni(daca va reusi la contratimp sa nu piarda mult timp) si Frigo(cel mai complet dintre toti, daca nu-l prinde la dopping).
etapa de azi n-am vazut-o numa finalu a castigat parca petachi(daca nu ma insel) ma bucur ca l-a luat pe chipolini, neam prost omu asta.
etapa de azi n-am vazut-o numa finalu a castigat parca petachi(daca nu ma insel) ma bucur ca l-a luat pe chipolini, neam prost omu asta.
addio pirata!
-
alina - Junior Member
mie imi place cipollini
da' se pare ca il saboteaza oficialii turului...
in afara de prima etapa care a fost clar a sprinterilor celelalte de plat au cate o mica catarare inainte de sosire asa ca bietul cipollini nu are nici o sansa in a bate recordul de victorii de etapa...
in ceea ce priveste il giro din acest an il vad castigator pe dario (parca) frigo si ii tin si pumnii

in afara de prima etapa care a fost clar a sprinterilor celelalte de plat au cate o mica catarare inainte de sosire asa ca bietul cipollini nu are nici o sansa in a bate recordul de victorii de etapa...
in ceea ce priveste il giro din acest an il vad castigator pe dario (parca) frigo si ii tin si pumnii
Un calculator fara COBOL si FORTRAN este ca un tort de ciocolata fara ketchup si mustar
-
deampulea - Junior Member
chit ca o sa trebuiasca sa stea in cursa pana la sfarsit, eu zic ca cipollini si-a propuis sa castige exact atatea etape cat sa intre definitiv in istoria "il Giro"... Adica 2!
intrebare: stie cineva daca va participa la Turul Frantei anul acesta?
intrebare: stie cineva daca va participa la Turul Frantei anul acesta?
-
aspyrin - Junior Member
nu cred ca echipa lu' cipolini are 'fata' de marea bucla... asa ca probabil va sta acasa...
da' nu-i nimic... vom urmari un frumos duel mcewan - zabel
da' nu-i nimic... vom urmari un frumos duel mcewan - zabel

Un calculator fara COBOL si FORTRAN este ca un tort de ciocolata fara ketchup si mustar
-
zabel acu la sprint e cam mort "norocu' " lui e ca pe langa ceilanti sprinteri mai are si ceva calitati de catarator d'aia a dus de atatea ori tricou' verde la paris.mcewan e bun si acu il ia lejer pe zabel. in general nu-mi plac sprinteri sunt niste profitori echipa duce greu si ei se imbraca cu laurii victoriei da mai tre sa fie si d'astia.
addio pirata!
-
alina - Junior Member
eu zic sa nu-l subapreciezi pe zabel... cred ca inca mai poate sprinta cum o facea... plus ca, din cate stiu eu (nu sunt sigur) configuratia din acest an a traseului turului frantei ii permite cateva victorii lui zabel si dupa etapele de munte si eu cred ca va iesi mai 'fresh' din munti decat mcewan
nu sunt de acord cu tine ca sprinterii ies in fata... cunoscatorii sportului cu pedale isi dau seama ca echipa, cei cu trena sunt creditati si ei cu victoria... ai observat la transmisiunile sportive cum ridica mainile in semn de victorie si ceilalti din echipa? ei stiu ca victoria e si a lor, asa cum stim si noi... restul ce conteaza? cat despre bani, ei se impart intre membrii echipei
p.s. unde stai in cj? poate vedem le tour impreuna... ca io nu cunosc pe nimeni sa-i placa ciclismul
nu sunt de acord cu tine ca sprinterii ies in fata... cunoscatorii sportului cu pedale isi dau seama ca echipa, cei cu trena sunt creditati si ei cu victoria... ai observat la transmisiunile sportive cum ridica mainile in semn de victorie si ceilalti din echipa? ei stiu ca victoria e si a lor, asa cum stim si noi... restul ce conteaza? cat despre bani, ei se impart intre membrii echipei
p.s. unde stai in cj? poate vedem le tour impreuna... ca io nu cunosc pe nimeni sa-i placa ciclismul

-
Uite ca a luat nea' cipollini cele doua etape de care avea nevoie sa isi asigure niste batraneti linistite...
in Turul Frantei iar nu l-au invitat... Mie faptul ca el nu prea face scandal imi spune multe... O fi de la controale?
in Turul Frantei iar nu l-au invitat... Mie faptul ca el nu prea face scandal imi spune multe... O fi de la controale?
-
aspyrin - Junior Member
varianta oficiala este ca el spera ca macar la anul sa fie acolo... jean marie le blanc (sper ca am scris bine) a declarat ca acesta nu este un tur pt cipolini pt ca se intra f repede in munti etc...
oricum cipolini mai are o sansa: sa nu i se ridice suspendarea echipei lu' ulrich (team coast)
oricum cipolini mai are o sansa: sa nu i se ridice suspendarea echipei lu' ulrich (team coast)
-
Salut "everybody" si eu sunt un mare admirator al ciclismului si a tuturor marilor tururi si chiar practic ciclismul, dar la un nivel mai de amatori. Ce vreau sa va mai spun e ca as vrea sa mai aud multe despre ciclism si despre oamenii care il practica ca poate cine stie, ne intilnim la un tur al Romaniei.
Toate cele bune de la Medias si "sa mearga bicicleta".
Toate cele bune de la Medias si "sa mearga bicicleta".
- O. Mihai
- Junior Member
Marco Pantani, caruia i se spunea si "Piratul" (datorita esarfei ce o purta pe cap) sau "Elefantino" (din cauza urechilor mai mari), campion italian la ciclism, a fost gasit mort sambata noaptea in hotelul Le Rose din Rimini. Liderul Ligii Lombarde, Umberto Bossi, si ministru pentru Reforme in guvernul italian, a declarat: "S-a omorat, pe cat era de puternic, pe atat era de slab din punct de vedere psihologic". Potrivit lui Bossi, moartea lui Pantani "este o mare durere: el personifica mitul omului singur, speranta oamenilor de a se ridica in zbor: cand l-au lovit, a clacat". Din 5 iunie 1999, Marco Pantani a fost implicat intr-o serie de procese legate de dopaj.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
ANTI
-
Hellou....de abia m-am inscris si eu...si din prima am si o intrebare mai idioata. In primul rand sa ma prezint......Sunt Jay si sunt mare FAN Turul Frantei....si nu numai..
Intrebarea este....Cine a castigat primele 2 etape la Giro de alaltaieri si ieri, ca nu am avut cum sa-l vad....Cam atat pentru inceput.....
Intrebarea este....Cine a castigat primele 2 etape la Giro de alaltaieri si ieri, ca nu am avut cum sa-l vad....Cam atat pentru inceput.....
- Jay
- Junior Member
site romanesc de ciclism
Hai sa nu mai vorbim asa numa pe http://www.ciclistu.go.ro puteti gasi fotografii si ciclisti din Romania , de ce sa nu promovam ce avem si ne uitam doar afara
-
ciclistu - Junior Member
apropo de vezica biliara, nush daca s-a lamurit, dar in timpul etapelor ciclistii care nu mai rezista raman in urma plutonului si isi fac treaba; mai exista si opririle de pluton.
in cazul ciclistilor importanti, din cate am inteles eu, sunt incercuiti de echipa(fara a se opri).
Ce parere aveti de Lance care anul asta a intrat in istorie cu a 5-a victorie consecutiva, pregatindu-si turul de anul viitor. Eu cred ca a fost cel mai
"usor" tur al lui nefiind incomodat aprope de nimeni; macar in anii trecuti se mai gasea un Vinokurov, Pantani, Ulrich care sa-i mai puna bete in roate.
O victorie poate nu atat de surprinzatoare pe cat a fost tricoul galben purtat multe etape de Voclaire, cel mai bun tanar, poate la anu va avea Lance concurenta.....
Interesant e faptul ca Armstrong, nu participa decat la turul Frantei, pe care il pregateste cu mult timp inainte,( de exemplu contratimpul individual de pe munte l-a parcurs de vreo 10 ori inainte....si tot nu a batut recordul lui Pantani
) asta explicand in parte "prospetimea" lui, fara oboseala acumulata din alte curse sau tururi.....
Nu stiti cand incepe Vuelta?
in cazul ciclistilor importanti, din cate am inteles eu, sunt incercuiti de echipa(fara a se opri).
Ce parere aveti de Lance care anul asta a intrat in istorie cu a 5-a victorie consecutiva, pregatindu-si turul de anul viitor. Eu cred ca a fost cel mai
"usor" tur al lui nefiind incomodat aprope de nimeni; macar in anii trecuti se mai gasea un Vinokurov, Pantani, Ulrich care sa-i mai puna bete in roate.
O victorie poate nu atat de surprinzatoare pe cat a fost tricoul galben purtat multe etape de Voclaire, cel mai bun tanar, poate la anu va avea Lance concurenta.....
Interesant e faptul ca Armstrong, nu participa decat la turul Frantei, pe care il pregateste cu mult timp inainte,( de exemplu contratimpul individual de pe munte l-a parcurs de vreo 10 ori inainte....si tot nu a batut recordul lui Pantani

Nu stiti cand incepe Vuelta?
Zoso's back to rock'n'roll
- Monolith
- Junior Member
sticklismu e tare de tot..
in da hooood... :t
-
its_snoopdog - Junior Member
57 mesaje
• Pagina 2 din 2 • 1, 2