ceea ce caracterizează un individ nu-i atat de mult genotipu cat fenotipu. pp că e valabil şi la văcuţa doly

Moderator: ghionoiul
colegu scrie:e vorba de acel aer nou pe care-l aduc simfoniile lui beethoven faţă de compoziţiile la kil semnate moţart şi haydn
AlexN scrie:Well, daca ne luam dupa feeling, temperament si zbucium metafizic, atunci Beethoven trebuia sa fie romantic,
irina8082 scrie:ciuh, iar despici firul in paispe, gen "mie mi se pare ca si cutare e in aceeasi masura, aceeasi profunzime, aceeasi calitate, etc".![]()
unii apeleaza la impaciuirea mediocritatii si nivelare cand nu-s in stare sa-si ierarhizeze niste seturi de preferinte.
unii apeleaza la impaciuirea mediocritatii si nivelare cand nu-s in stare sa-si ierarhizeze niste seturi de preferinte.
Humbert scrie:Aerul acela, doar ca nu e acelasi ca la Haynd nu legitimeaza incadrarea eroicii in alt curent. Si in repertoriul romantic sunt compozitori care se diferentiaza prin feeling, prin temperament. Eu am identificat elementele ce fac ca pentru mine a 3-a sa aiba rezonanta clasica: e vorba de tranzitii, ritm si tematica.
AlexN scrie:Well, daca ne luam dupa feeling, temperament si zbucium metafizic, atunci Beethoven trebuia sa fie romantic, iar Brahms clasic
Ciuhandru scrie:Nu stiu ceilalti ce parere au, dar din punctul meu de vedere un ascultator avizat este acela care audiind o lucrare stie sa faca diferenta intre Haydn si Schumann (era sa zic intre Tristan si Kurwenal, dar m-am abtinut...) sau intre oboi si contrabas, care are ceva cunostinte de istoria muzicii (iar in cazul ideal, si de teorie muzicala) --- pe scurt, ascultator avizat este pentru mine sinonim cu meloman.
colegu scrie:ş-acu s-avem rezon, io pricep ce-i aia teoria perturbaţiei sau mai ştiu io ce, insă teorie muzicală? adică cum să facem muzică plăcută, whow!!
Daïmon scrie:
nu ma intereseaza daca faci trimitere la cineva sau nu, sunt doar de acord cu ideea (aplicabila in orice domeniu)
Ciuhandru scrie:Bineinteles. Cand n-ai argumente proprii, nu poti face altceva decat sa dai credit unora mai avizati.
Ciuhandru scrie:Teoria muzicala te invata cum sa faci muzica, punct. Placuta sau nu, asta e treaba ascultatorilor sa judece. Stiu ca tu te crezi in stare sa compui fara sa ai habar de tonici, dominante sau cvinte paralele, dar asta nu inseamna ca asa si este.
Ciuhandru scrie:Teoria muzicala te invata cum sa faci muzica, punct. Placuta sau nu, asta e treaba ascultatorilor sa judece. Stiu ca tu te crezi in stare sa compui fara sa ai habar de tonici, dominante sau cvinte paralele, dar asta nu inseamna ca asa si este.
Ciuhandru scrie:Rog moderatorii sa se sesizeze de incalcarea grava a regulamentului prin aceste postari consecutive.![]()
eu scrie:Ai in partea din dreapta jos a fiecarui mesaj, trei iconite.
Ai "Quote", apoi o foicica cu ghilimele si un plusuletz, si ultima un creionas.
Quote ala e ceea ce stii deja. Creionasul e un quick reply.
Foaia cu ghilimele, daca o apesi, softul de vbulletin va tine minte mesajul (poti marca astfel mai multe mesaje). Dai apoi Post reply si in mesajul tau vor fi incluse automat mesajele pe care doresti sa le comentezi.
colegu scrie:e vorba de IDEE, nu de formă.
colegu scrie:dragă domnule, iată! acesta este modul in care poţi aprecia o lucrare - iei frumos bisturiul din dotarea fiecărei minţi, şi incepi să diseci partitura in căutare după motive, cai verzi pe pereţi, tranziţii de fază, oscilaţii anarmonice şi perturbaţii nestaţionare, stai c-o iau pe arătură, revin - contrapunţi şi ritm, tematică reevaluată in reezpoziţiunea din coda, şi tot soiul de găselniţe formale.
eliana scrie:s-a rezolvat. pt referinte, vezi mai sus. ca browserul arata acelasi lucru si pe MAC:P
Humbert scrie:acel feeling clasic (vezi irina?) pe care mi-l da simfonia aia.
irina8082 scrie:ciuh, repet: cate cunostinte de teorie muzicala avea mozart la 4 ani?
cate cunostinte de teorie muzicala avea mozart la 4 ani?
Daïmon scrie:totusi.. nu vi se pare un pic fortata (si irelevanta la un moment dat) orice incercare de generalizare plecand de la cazuri de exceptie cum a fost si mozart ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator