Care e adevaratul sens al Vietii?
78 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Oscilez mereu intre "daca ati sti, oameni, cat de mult va iubesc, ati muri de atata iubire" rostit de aducatorul noului cuvant, Iisus si "Dumnezeu a murit demult" grait de Zarathustra. Intamplarile banale, agonice sau extaziante ma fac sa trec dintr-o extrema in alta. Adevarul (ne-am obisnuit deja) undeva la mijloc se afla si e cuprins in inceputul de la Montecinque a lui Coelho: "Dumnezeu nu e nici rau, nici bun, el ESTE ! Este si furtuna care iti darama casa, si mana care ti-o recladeste !"(citat aproximativ). Este, cred eu, problema fundamentala, te poti situa ori "intru" credinta, ori in afara ei si de aici incep toate discursurile.
Sensul vietii e sa-i cauti sensul, zicea blandul Noica! Pai asta ar justifica cam orice actiune si, implicit, orice esuare. Sensul vietii il cauta si pilotul terorist din 11 septembrie si meditatorul din Tibet.
Ce silogisme, dom'le, ce silogisme !
Te urci la volanul masinii si incepi:"care-i sensul, oare?", pe cand de sus, o voce te intreaba, tunator : "da' un' vrei sa ajungi, omule?"
Sensul vietii e sa-i cauti sensul, zicea blandul Noica! Pai asta ar justifica cam orice actiune si, implicit, orice esuare. Sensul vietii il cauta si pilotul terorist din 11 septembrie si meditatorul din Tibet.
Ce silogisme, dom'le, ce silogisme !
Te urci la volanul masinii si incepi:"care-i sensul, oare?", pe cand de sus, o voce te intreaba, tunator : "da' un' vrei sa ajungi, omule?"
- costasilviu
WOW! Ce post a avut cs! Cum stie el sa abordeze problema! Cu detasarea omului de geniu si cu dubiile filosofului. Nici nu mai conteaza ca-i scapa esenta! Prea frumos post! Admirabil, costa! Sigur ai scris tu? Nu d-alta, da' vad ca n-ai injurat pe nimeni!
PS: O sa mai iau de tine, peste tot ca-mi esti simpatic!
Cre'ca te iubesc!
Scuzati offtopicu', lume!
PS: O sa mai iau de tine, peste tot ca-mi esti simpatic!

Scuzati offtopicu', lume!
If there's a war, we'll all fight!
-
bhuttu - Mesaje: 2510
Initial trimis de gcm
Cred ca pilotul terorist cauta un zgarie nori nu sensul vieti. Nu ti se pare ?! Mai ales dupa consecintele pe care le a avut cautarea lui ?
Nu, GMC, nu poti judeca pe cineva daca nu esti "intru", dupa cum ziceam ! Pentru el si pentru toti ai lui, este un erou! Putem sa-i intelegem intrebarea? No, vedem doar semnul de exclamare, doar catastrofa ! A gresit ? Dar americanii au gresit cand au ucis tot si pe unde au vrut muschii lor ? Soldatii morti in Vietnam sunt teroristi sau eroi ? Dar cei din Coreea? Dar cei din Jugoslavia ? A, difera cauza zici? Pai vezi, aici vroiam sa ajung, CAUZA ! Invingatorul are dreptate intotdeauna si in razboi si intr-un meci de box! Daca cauza e pierzatoare esti terorist, daca nu, esti erou si te canta poetii!
- costasilviu
in ordinea prioritatilor
1.familia pentru care evident,faci orice
2.f**i nu f**i,vremea pu**i trece!
3.sprit & haleala
am invatat aceste principii de la cea mai buna scoala,scoala vietii si cred in ele!tot ce e filosofic nu e principiu,e hobby!
1.familia pentru care evident,faci orice
2.f**i nu f**i,vremea pu**i trece!
3.sprit & haleala
am invatat aceste principii de la cea mai buna scoala,scoala vietii si cred in ele!tot ce e filosofic nu e principiu,e hobby!
-
SOD - Mesaje: 6035
Nu e despre sensul vietii, ci despre cum ar merita traita... trebuie sa spun ca jumate din respectul pentru Jim Morrison vine din urmatoarea intamplare, povestita de Pamela la scurt timp dupa moartea sa:
Era la inceputurile formatiei. Cantau in primul lor club, "The London Fog". Era ultima piesa a serii si in club mai erau vreo trei oameni beti si Pamela. Trupa era insa dezlantuita. Morrison canta cu o pasiune extraordinara - cum nici Pamela si nici ai sai nu-l mai vazusera. Pam, mirata, il intreaba odata ajunsi acasa "Erau patru oameni in club in timpul ultimei piese. Dar ardeai parca ai fi cantat pentru mii. De ce ai mers atat de departe pentru o audienta care abia daca era constienta de prezenta ta ?".
A raspuns: "Pentru ca niciodata nu stii cand e ultima piesa"
So, esenta ar fi live every day like it were your last. "Imagine there's no tomorrow" Lennon, samd...
Aaa, si ca sa ramanem la muzici ar mai fi Sinatra... "I've lived a life that's full. I've traveled each and ev'ry highway; But more, much more than this, I did it my way." <- sa fie asta sensul vietzii, ca ajuns moshulica de saij' de ani tremuracios si miop sa te uiti inapoi si sa zici "much more than this, I did it my way" ???
Era la inceputurile formatiei. Cantau in primul lor club, "The London Fog". Era ultima piesa a serii si in club mai erau vreo trei oameni beti si Pamela. Trupa era insa dezlantuita. Morrison canta cu o pasiune extraordinara - cum nici Pamela si nici ai sai nu-l mai vazusera. Pam, mirata, il intreaba odata ajunsi acasa "Erau patru oameni in club in timpul ultimei piese. Dar ardeai parca ai fi cantat pentru mii. De ce ai mers atat de departe pentru o audienta care abia daca era constienta de prezenta ta ?".
A raspuns: "Pentru ca niciodata nu stii cand e ultima piesa"
So, esenta ar fi live every day like it were your last. "Imagine there's no tomorrow" Lennon, samd...
Aaa, si ca sa ramanem la muzici ar mai fi Sinatra... "I've lived a life that's full. I've traveled each and ev'ry highway; But more, much more than this, I did it my way." <- sa fie asta sensul vietzii, ca ajuns moshulica de saij' de ani tremuracios si miop sa te uiti inapoi si sa zici "much more than this, I did it my way" ???
- dinu
- Junior Member
bhuttule , mai tii minte cand am discutat despre asta pe YM?
acum postez ceea ce ti-am zis , numai ca mai bine formulat:
"...dar tot ce stiu e ca trebuie sa continui sa traiesc, sa umplu acea nisa din univers ce imi e rezervata , pentru ca el la randul lui sa fie complet si sa isi ocupe locul lui..."
sau cam asa ceva
acum postez ceea ce ti-am zis , numai ca mai bine formulat:
"...dar tot ce stiu e ca trebuie sa continui sa traiesc, sa umplu acea nisa din univers ce imi e rezervata , pentru ca el la randul lui sa fie complet si sa isi ocupe locul lui..."
sau cam asa ceva

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
"sa ai curajul sa renunti la ce nu poate fi schimbat si sa ai puterea sa schimbi ce trebuie schimbat"
cam asa ceva...
cam asa ceva...
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
[quote]Initial trimis de dinu
Si cu intelepciunea sa faci deferenta intre cele doua cum ramane ? :p [/QUOT
probabil ca trebuie sa fii deja intelept ca sa o faci
Si cu intelepciunea sa faci deferenta intre cele doua cum ramane ? :p [/QUOT
probabil ca trebuie sa fii deja intelept ca sa o faci
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de maximusInitial trimis de dinu
[B]Si cu intelepciunea sa faci deferenta intre cele doua cum ramane ? :p [/QUOT
probabil ca trebuie sa fii deja intelept ca sa o faci [/B]
:con: well n-am inteles faza... oricum here's the quote:
"God grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference."
AKA Serenity prayer.
- dinu
- Junior Member
Voi fi scurt si la obiect: Sensul vietii este sa-i cautam sensul. Asta mi s-a parut destul de plauzibil. Mentionez ca nu imi apartine aceasta declaratie...pt cei care le au cu filosofia.
In the middle of everlasting darkness...
-
ElMundo - Junior Member
-
Daimon - Mesaje: 5074
78 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3