o carte care m-a marcat si de ce anume m-a marcat ea pe mine
shi ce te-a impresionat la toamna patriarhului? firul de praz care ieshea dintre buci sau coiu' care shuiera?
- aphextwinz
- Junior Member
Initial trimis de aphextwinz
shi ce te-a impresionat la toamna patriarhului? firul de praz care ieshea dintre buci sau coiu' care shuiera?
Dak spun k esti prost te superi?Anyway dak chiar itzi pasa atunci am fost impresionat de titlu...
Initial trimis de AcidJazz
Dak spun k esti prost te superi?Anyway dak chiar itzi pasa atunci am fost impresionat de titlu...
Nu se supara.
Dar din pacate cartea aia e o porcarie; daca incepi sa citesti o carte pentru ca titlul e dragutz si apoi gasesti si ceva intre coperti e una. Dar ca o carte sa te MARCHEZE datorita titlului... hmm, mi-as termina repede de citit biblioteca netrecand de titlu. Pana la urma de fapt ce ti-a placut la carte? In afara de titlu, bineanteles.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
aciduzzule, n-ai tu shanse sa ma superi pe mine
ia mai bine un hustler sau un atac la persoana, gaseshti acolo j-de titluri interesante pentru impresionatzi ca tine
ia mai bine un hustler sau un atac la persoana, gaseshti acolo j-de titluri interesante pentru impresionatzi ca tine
- aphextwinz
- Junior Member
newz
relativ recent am bagat doua publicatzii relativ proaspete:
Clive Barker-Cartzile insangerate(Nemira)....literatura gotica moderna, culegere de povestiri, stil de macelar, sange si oase zdrobite la tot pasu, un deliciu pentru o seara relaxata, cu carcass cantand in surdina....
Jose Saramago-Toate numele(editura Publirom).io zic ca e geniala shi face totzi banii.
Clive Barker-Cartzile insangerate(Nemira)....literatura gotica moderna, culegere de povestiri, stil de macelar, sange si oase zdrobite la tot pasu, un deliciu pentru o seara relaxata, cu carcass cantand in surdina....
Jose Saramago-Toate numele(editura Publirom).io zic ca e geniala shi face totzi banii.
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
Initial trimis de DANA
Nu se supara.
Dar din pacate cartea aia e o porcarie; daca incepi sa citesti o carte pentru ca titlul e dragutz si apoi gasesti si ceva intre coperti e una. Dar ca o carte sa te MARCHEZE datorita titlului... hmm, mi-as termina repede de citit biblioteca netrecand de titlu. Pana la urma de fapt ce ti-a placut la carte? In afara de titlu, bineanteles.
Faza aia cu titlu care m-a impresionat era o gluma,dak ink nu s-a prins nimeni(guess k nu prea avetzi simtzu umorului).Cu toate astea cartea aia chiar mi-a placut!Shi nu cred totushi ca esti tu in masura sa o cataloghezi drept porcarie(no offence)Nu as putea sa explc ce mi-a placut la ea,poate ideea (felul cum GGM incearca sa protesteze impotriva dictaturii) sau felul ala inconfundabil de alcatuire a frazelor(interminabile si pe alocuri geniale)
Initial trimis de aphextwinz
aciduzzule, n-ai tu shanse sa ma superi pe mine
Mda...la asha ceva ma si asteptam tre sa recunosc.Esti exact ce credeam k esti semidoctu care o face pe jmekeru pa forum shi nimic mai mult...Btw era AcidJazz(adik e un gen de muzica electronica)si nu Aciduzzu sau ce oi fii priceput tu acolo...
Initial trimis de AcidJazz
Shi nu cred totushi ca esti tu in masura sa o cataloghezi drept porcarie(no offence)Nu as putea sa explc ce mi-a placut la ea,poate ideea (felul cum GGM incearca sa protesteze impotriva dictaturii) sau felul ala inconfundabil de alcatuire a frazelor(interminabile si pe alocuri geniale)
no offence, but:
1. o cataloghez vis-a-vis de sistemele mele de referinta
2. eu pot explica (pe scurt) ce nu mi-a placut: mizeria prezentata in aproape fiecare pagina fara pic de incercare de metaforizare, repetitiile obsedant paranoice ale unor elemente neinteresante, propovaduirea ascunsa a dictaturii, obsesiile sexuale ale lui marquez care se repeta si in alte carti cu apogeu in incest, titlul de glorie al unor fraze interminabile care se rotesc precum o morishca, perpetuum mobile. asta pe scurt.
3. referitor la ce i-ai raspuns maestrului in "hai sa vorbesc fara sa zic nimic", adica aphextwingz: pana si eu stiu ca acid jazz e un gen de muzica electronica (Jamiroquai, Yada Yada, huh?), nickul lui aphex ar trebui sa-ti sugereze ca stie mai multe decat mine la acest capitol, cum ar veni esti pe teren minat.

p.s. aciduzzu (simtul umorului?) scrie te rog mai apropiat de limba romana, este forum de literatura iar moderatorul celalalt, momentan in concediu, a atras atentia asupra acestui lucru.
multumesc
- gaga
aciduzzule demonstrezi complexe de inferioritate daca asociezi numele unor reviste de scandal cu semidoctzii. apropos de aceshtia shi de muzica, acid jazzu este muzica re-worked a anilor 70 (ceea ce nu inseamna neaparat electronica). daca mai ai nelamuriri, deschide un thread pe muzica, te ashtept.
dana are mai multa rabdare decat mine shi tzi-a explicat de ce marquez sux. cu varsta shi cu putzin noroc, o sa realizezi shi tu.
shi cand o sa potzi sa explici ce itzi place la o carte shi ce nu, atunci te mai ashteptam pe aici
:bye:
dana are mai multa rabdare decat mine shi tzi-a explicat de ce marquez sux. cu varsta shi cu putzin noroc, o sa realizezi shi tu.
shi cand o sa potzi sa explici ce itzi place la o carte shi ce nu, atunci te mai ashteptam pe aici
:bye:
- aphextwinz
- Junior Member
(oarecum) off-topic
rabdare ai tu,da' ar trebui sa te calicesti cu banii dati pe tutun asteptandu-l pe asta!.....cum eu ma gandesc la viitorul material al caminului nostru ,te somez sa-l lasi pe agariciul ala cu neputintele lui si sa vii acasa ca ti-am facut orez cu lapte cu scortisoara deasupra.
rau de gura!
- curly
- Junior Member
Re: (oarecum) off-topic
Initial trimis de curly
rabdare ai tu,da' ar trebui sa te calicesti cu banii dati pe tutun asteptandu-l pe asta!.....cum eu ma gandesc la viitorul material al caminului nostru ,te somez sa-l lasi pe agariciul ala cu neputintele lui si sa vii acasa ca ti-am facut orez cu lapte cu scortisoara deasupra.
Mda....vad k se poarta umoru de neam prost...asa k va las sa va complacetzi in orezu vostru cu lapte!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
acidule, norocul tau se numeshte curly, altfel trebuia sa recunoshti ca n-ai habar de acid jazz sau de marquez
cretzule, gelos ca de obicei :p
cretzule, gelos ca de obicei :p
- aphextwinz
- Junior Member
curly shi aphextwingz, offtopic, muta-ti-va pe PM.
deci cartea care a marcat cariera trecatoare a lui AcidJazz pe literatura e de fapt un titlu, sau cum ar zice cineva: l-am mancat si pe asta
deci cartea care a marcat cariera trecatoare a lui AcidJazz pe literatura e de fapt un titlu, sau cum ar zice cineva: l-am mancat si pe asta

- gaga
Mi-am adus amite de un titlu care pe drept cuvant m-a marcat si care l-am comentat destul de mult la berile de rigoare cu amicii: " ESTETICA MORTII" de Mircea Ciobanu. E o carte neterminata, Ciobanu a murit cand intrase mai abitir in miezul problemei. Oricum e genul de carte care nu are nici inceput si nici sfarsit. Tipul a scris-o in urma unei depresii (depresii acide) pe care a avut-o dupa ce a aflat ca i-au fost furate toate tablourile, el fiind pictor in prima enstanza. E superba!!!
- Fester
- Junior Member
recitind primul post...
da, pe lista cartilor care au determinat reactii organice se mai inscriu:
Amintiri despre viitor = Erich von Daniken . reactii? mai degrab revelatii sa le spun mistice, sa le spun stiintifice... ramane de vazut..
astea cu templierii, incepand cu pendulul si terminand cu "societati secrete"... reactii? cheful de a afla absolut toate variantele de istorisiri/ legende pe tema asta... si mai cu sema senzatia ca accezi spre niste idei pe care daca le intelegi fara explicatii s-ar putea / sau nu/ sa-ti deschida drumul spre... wtf... spre ce?
Amintiri despre viitor = Erich von Daniken . reactii? mai degrab revelatii sa le spun mistice, sa le spun stiintifice... ramane de vazut..
astea cu templierii, incepand cu pendulul si terminand cu "societati secrete"... reactii? cheful de a afla absolut toate variantele de istorisiri/ legende pe tema asta... si mai cu sema senzatia ca accezi spre niste idei pe care daca le intelegi fara explicatii s-ar putea / sau nu/ sa-ti deschida drumul spre... wtf... spre ce?
-
onk - Mesaje: 1841
Stiam ca vei spune asta ;D
Sincer sa fiu mi-am dat seama ca pana la urma va dispare neamul Buendia si ca ultimul cuplu va face incest si un copil cu coada de porc. Mi-a placut insa faza cu descifrarea pergamentelor de catre Aureliano si finalul romanului.
Sincer sa fiu mi-am dat seama ca pana la urma va dispare neamul Buendia si ca ultimul cuplu va face incest si un copil cu coada de porc. Mi-a placut insa faza cu descifrarea pergamentelor de catre Aureliano si finalul romanului.
- FrozeN
- Junior Member
am citit recent cartea-documentar "CODUL BARAT". aceasta carte chiar m-a marcat. nu va pot povesti ce spune aceasta. trebuie citita foarte bine si inteleasa. nu este o care grea, insa necesita foarte mare atentie.
K-gula.
K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
-
K-gula - Mesaje: 951
Initial trimis de K-gula
am citit recent cartea-documentar "CODUL BARAT". aceasta carte chiar m-a marcat. nu va pot povesti ce spune aceasta. trebuie citita foarte bine si inteleasa. nu este o care grea, insa necesita foarte mare atentie.
K-gula.
are legatura cu 666?
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de K-gula
pai da.
K-gula.
atunci banui ca nu ai de gind sa obtii noile carti de identitate
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
- maximus
- Junior Member
Initial trimis de onk
a penny for the story.... pe bune, baga detalii domnu K-gula-K-gula (iti zic asa finca am vazut catz place sa te semnezi de doo ori). nu serios, baga detalii de poveste...
ai ca-ti spui eu ceva pina primesti de la origine o informatie.
in mare este vorba despre codurile de bare care apar pe toate produsele. ca sa poti vinde un produs intr-o tara oarecare de pe mapamond sa facut acest sistem de bare dupa care un produs poate fi recunoscut. acest cod are la rindul lui o cheie de identificare. daca te uiti pe orice astfel de produs care iti cade in mina ai sa vezi ca are doua linii mai lungi la inceput, doua la mijloc si doua la sfirsit. ei bine aceste lini se traduc la decodificare ca cifra 6. deci 666. problema a aparut cind si in sistemul american (la ora actuala sint doua sisteme de codare cu bare, unul european si altul american) a fost introdusa ca si cheie de verificare a codului acelasi 666. de aici lucrurile au evoluat astfel incit acum urmeaza ca si cartile de identitate sa fie marcate cu acelasi cod de bare care are inserata cheia 666. de aici pina la o paralela dusa intre apocalipsa din biblie (cei insemnati in frunte cu cifra diavolului 666) si codul de bare de pe cartile de identitate (adicatelea vom fi insemnati cu aceasta cifra) n-a mai fost decit un pas. grecia a fost prima tara din lume care a luat atitudine impotriva acestui sistem si a atras atentia asupra lui.
asta ar fi in mare...
- maximus
- Junior Member
Ieri am terminat Siddhartha de Hermann Hesse. E o carte foarte buna, ce a reusit sa ma puna serios pe ganduri, fancandu-ma sa-mi dau seama printre altele ca am interpretat gresit cartea Lupul de stepa, a aceluiasi Hesse.
- FrozeN
- Junior Member
Tot la capitolul Hesse, e superba Gertrude si mi-am dat sema ca a avut dreptate curly cand a deschis thread-ul despre neamtzul asta mai altfel. E mai altfel. Nu m-a marcat neaparat da-mi place cartea.
- gaga
ai incercat in anticariatele alea doua? intamplator am primit hesse de ziua mea, de-aia m-am spart in el. dar pe bune ca e marcant, exprima cu adevarat niste stari chiar daca nu-i foarte imbarligat sau greoi, te face sa simti si sa vezi ceea ce scrie, chiar ma mir ca-i neamtz.
si btw, la anticariatele alea il poti gasi daca ai timp sa cauti si daca exista editii mai vechi din hesse, eu cred ca exista dar nu stiu nimuc sigur. dar daca-ti prisosesc 250.000 lei cumpara "Gertrud * Rosshalde * Ultima vara a lui Klingsor". Eu zic ca merita.
si btw, la anticariatele alea il poti gasi daca ai timp sa cauti si daca exista editii mai vechi din hesse, eu cred ca exista dar nu stiu nimuc sigur. dar daca-ti prisosesc 250.000 lei cumpara "Gertrud * Rosshalde * Ultima vara a lui Klingsor". Eu zic ca merita.
- gaga