Crescatori de Discus!

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

Discusi pe SELARI

Mesajde duduloi » Lun Oct 01, 2001 12:44 pm

Am trecut sambata la ZOO pe Selari si am vazut discusi. Mari, frumosi , SUPERBI.

Pt cine a vazut discusi numai in poze, merita sa mearga pana acolo sa vada "pe viu". Sunt efectiv superbi.

(pretul e secret pt cardiaci)
duduloi
Junior Member

Re: Discusi pe SELARI

Mesajde Catalin B » Lun Oct 01, 2001 12:47 pm

Initial trimis de duduloi
Am trecut sambata la ZOO pe Selari si am vazut discusi. Mari, frumosi , SUPERBI.

Pt cine a vazut discusi numai in poze, merita sa mearga pana acolo sa vada "pe viu". Sunt efectiv superbi.

(pretul e secret pt cardiaci)

unde e domne selariul asta, sa trec si eu cand ajung in buc.?
Catalin B
Junior Member

Re: Re: Discusi pe SELARI

Mesajde RoDiscus » Lun Oct 01, 2001 1:02 pm

Initial trimis de Catalin B

unde e domne selariul asta, sa trec si eu cand ajung in buc.?

1.pe Lipscani langa Curtea Sticlarilor
2.sau altfel spus...pe o strada paralela cu cea care incepe din fatza Bancii Bomaniei
3....sau si mai altfel in spatele la Hanul lu' Manuc pe o straduta in stanga!.... :D
4....si cel mai exact in spatele bisericii Anton din spatele hanului!! :D:D:D
I tried sniffing coke once, but the ice cubes got stuck up my nose!
RoDiscus
Junior Member

Re: Re: Re: Discusi pe SELARI

Mesajde Catalin B » Lun Oct 01, 2001 1:25 pm

Initial trimis de RoDiscus

1.pe Lipscani langa Curtea Sticlarilor
2.sau altfel spus...pe o strada paralela cu cea care incepe din fatza Bancii Bomaniei
3....sau si mai altfel in spatele la Hanul lu' Manuc pe o straduta in stanga!.... :D
4....si cel mai exact in spatele bisericii Anton din spatele hanului!! :D:D:D

aaa, ala depe lipscani, au si un shop vecin cu tarantule si catei in colivii, nu? am fost p-acolo acu fro 2 luni, aveau niste discusi rosii si galbeni frumusei , nu's cat de adevaratzi,ceva pina intr-un milion si 300, si un acv. pe stanga sus cum intri plin cu scalarei de toate natiile,6mii buc. ,nu?
Catalin B
Junior Member

Mesajde duduloi » Lun Oct 01, 2001 1:28 pm

ala este ... eu astept inca parerea de cunoscator a lui RoDiscus :-)
duduloi
Junior Member

Mesajde Catalin B » Lun Oct 01, 2001 1:32 pm

ala este ... eu astept inca parerea de cunoscator a lui RoDiscus :-)

era o gagica acolo la vanzare , decenoluati sipeea pe forum?;) :D
Catalin B
Junior Member

Mesajde Guppy » Lun Oct 01, 2001 2:03 pm

era o gagica acolo la vanzare , decenoluati sipeea pe forum?;) :D

era la vanzare o gagica ?? ce pret avea, domnilor ? :D
era de rasa ?? :D :D
Guppy

Mesajde Guppy » Mar Oct 30, 2001 4:53 am

Hai sa scoatem iar pe prima pagina subiectul , se pare ca au mai venit discusari pe aici :p .
Guppy

salut discusari

Mesajde DISKUSFUN » Mie Oct 31, 2001 1:04 am

Initial trimis de Guppy
Hai sa scoatem iar pe prima pagina subiectul , se pare ca au
mai venit discusari pe aici :p .
va saluta noul discusar.ma ocup de discusi de aprox.10 ani si trebuie sa aflati ca exista un adevarat mit privind faptul ca discusul este un peste greu de crescut(am spus de crescut si nu de reprodus ceea ce este oricum altceva).din experienta mea cu discusii pot sa va spun ca este poate unul din cei mai rezistenti pesti de acvariu ,atita timp cit respecti citeva reguli de baza privind conditiile de mediu,hranirea.una din regulile de baza privind cresterea rapida a puilor de discus este nu asa cum s-ar crede o hranire excesiva cit schimbul de apa.in masura timpului pe care il am si a cunostintelor voi incerca sa va raspund la intrebari referitoare la discusi,la modul de crestere si intretinere a acestora.
DISKUSFUN

Mesajde Catalin B » Mie Oct 31, 2001 12:18 pm

daca esti asa experimentat in discusi, poti sa ne spui si noua exact cum ii cresti, apa, hranire etc, poate asa iti atragi clienti pt. marfa ta,pe mine ma cam bate gandul, numai ca trebuie sa ma convinga cineva, si, evident, sa vad daca am conditzii de crestere si ,obligatoriu, de reproducere
Catalin B
Junior Member

Mesajde RoDiscus » Vin Noi 02, 2001 10:24 am

pe mine ma cam bate gandul, numai ca trebuie sa ma convinga cineva, si, evident, sa vad daca am conditzii de crestere si ,obligatoriu, de reproducere

du-te sa ii vezi...neaparat...eu unu' am ramas paf....saptamana viitoare sper sa ii am la mine in bazin...in sfarsit!!!! :D :D :D
RoDiscus
Junior Member

Mesajde duduloi » Vin Noi 02, 2001 10:33 am

RoDiscus, dar asta este o veste excelenta !!! De mult ii cauti

spune:
- de unde
- cat
- cati

???!!

ma bucur mult pt tine, astept cu nebabdare pozele :-))))
duduloi
Junior Member

Mesajde Catalin B » Vin Noi 02, 2001 10:37 am

du-te sa ii vezi...neaparat...eu unu' am ramas paf....saptamana viitoare sper sa ii am la mine in bazin...in sfarsit!!!! :D :D :D

stai usor, de vazut am vazut destui, e vorba de conditii - generale si specifice celor procurati- tu ce conditii le-ai creat , cum o sa-i intretii?cum le asiguri pH, temperatura, apa calumea?
Catalin B
Junior Member

Mesajde Catalin B » Vin Noi 02, 2001 10:59 am

completare
zic asa- unde gasesc termostatul care, dupa ce il fixez la 29grd(pt discus) si deschid geamul si vine crivatu' de -50grd, face ca termometrul sa indice tot 29, nu 25 sau 23?
- care e hrana ideala pt. discus? in toate cartile am gasit numai recomandari, nu ceva concret, cum ca nu ar fi bine tubi, aia-aia, ca nu sint inca bine adaptati etc, eu vreau sa creasca la dimensiuni maxime , nu sa supravietuiasca
- apa, habar n-am, o schimbi, n-o schimbi, daca o schimbi trb. sa aiba deja pH mic,nu?
eu doar cu spatiul stau bine, acvariul meu e ideal
sint o gramada de informatii pe site-uri de afara, dar nu prea imi folosesc, este regula, valabila pt. toti pestii, ca discusului nostru ii trebuie conditii de-ale noastre(conditiile specifice sint mult mai importante decat cele generale)
Catalin B
Junior Member

Mesajde www.acvariu.ro » Vin Noi 02, 2001 12:23 pm

completare
....
- care e hrana ideala pt. discus? in toate cartile am gasit numai recomandari, nu ceva concret, cum ca nu ar fi bine tubi, aia-aia, ca nu sint inca bine adaptati etc, eu vreau sa creasca la dimensiuni maxime , nu sa supravietuiasca

Ha, eu am procedat cam asa:
la dau tubii / libelule cam 1-2 zile / saptamana
1 data la 10 zile - artemia congelata (nu le dau mai des ca se mai murdareste apa)
Fulgi Sera Vipan - restul timpului
alte alimente accidental (carne raci / inima vita)
Fulgii i-am ales asa: Le-am dat la inceput diverse produse 'speciale' (Tetra Diskus, alte feluri de fulgi, diferite 'fix-uri') si dintre toate astea pareau innebuniti dupa cei Sera VIPAN.
Nici macar nu au vrut sa auda de Tetra Discus (au preferat sa nu manance 2 zile). Tot ce gustau dadeau afara!

Din pacate nu am gasit Sera pt discusi. Sera vipan mi-am cumparat direct din Germania (la cutie mare = 210 gr). Mi-am luat mai multe cutii :))
1 cutie costa 11,5 DM.
La noi ar fi vandut-o baietii la 20DM pe putin.
Stie cineva unde pot gasi produse Sera (au aia si un ph-metru electronic, mic ca un pix. As vrea sa-mi iau...)
www.acvariu.ro
Junior Member

Mesajde Catalin B » Vin Noi 02, 2001 12:36 pm

Initial trimis de http://www.acvariu.ro

Ha, eu am procedat cam asa:
la dau tubii / libelule cam 1-2 zile / saptamana
1 data la 10 zile - artemia congelata (nu le dau mai des ca se mai murdareste apa)
Fulgi Sera Vipan - restul timpului
alte alimente accidental (carne raci / inima vita)
Fulgii i-am ales asa: Le-am dat la inceput diverse produse 'speciale' (Tetra Diskus, alte feluri de fulgi, diferite 'fix-uri') si dintre toate astea pareau innebuniti dupa cei Sera VIPAN.
Nici macar nu au vrut sa auda de Tetra Discus (au preferat sa nu manance 2 zile). Tot ce gustau dadeau afara!

Din pacate nu am gasit Sera pt discusi. Sera vipan mi-am cumparat direct din Germania (la cutie mare = 210 gr). Mi-am luat mai multe cutii :))
1 cutie costa 11,5 DM.
La noi ar fi vandut-o baietii la 20DM pe putin.
Stie cineva unde pot gasi produse Sera (au aia si un ph-metru electronic, mic ca un pix. As vrea sa-mi iau...)

pai vezi, trebuie sa dau o fuga pana in germania si apoi sa trec pe discusi,
si , efectul, crezi ca se dezvolta (discusii) intr-un ritm normal(adica vor ajunge la maturitate la dimensiunea care trebuie?)
Catalin B
Junior Member

KISS

Mesajde RoDiscus » Vin Noi 02, 2001 12:38 pm

RoDiscus, dar asta este o veste excelenta !!! De mult ii cauti

spune:
- de unde
- cat
- cati

???!!

ma bucur mult pt tine, astept cu nebabdare pozele :-))))

De la DISKUSFUN! am fost la el si m-a cam dat pe spate! are cateva bazine cu o multime de pui de discus (din care o saptamana viitoare sper sa imi iau si eu vro' 7) si cateva perechi superbe!!

pentru CatalinB...sper ca DISKUSFUN sa apara cat mai repede si sa te linisteasca si pe tine ...ca pe mine m-a linistit! :)
Mentionez ca i-am vazut super discusii insa spre mirarea, stupoarea, surprinderea mea nu am vazut super filtrele de sute de para, nu am vazut bazinele de mii de litri si nici zecile de teste de apa impreuna cu zecile de tipuri de chimicale! totul e curat sanatos vioi si superb...totul e...SIMPLU!
Am vazut ceea ce , pe afara, se cheama K.I.S.S. (keep it simple stupid) !!! Am mai postat despre asta pe aici pe undeva, iar pe site-ul meu totul incepe cu aceeasi intrebare..."e oare atat de greu sa cresti discus?"...se pare ca raspunsul e NU...de vazut am vazut asta la DISKUSFUN...urmeaza sa ma conving si singur...si abia astept!!!! :D :D :D
RoDiscus
Junior Member

Mesajde duduloi » Vin Noi 02, 2001 12:50 pm

ca o paranteza

FELICITARI, inclusiv lui Guppy, care ne-a facut tuturor un mare serviciu prin acest forum
duduloi
Junior Member

Mesajde Guppy » Vin Noi 02, 2001 12:56 pm

ca o paranteza
FELICITARI, inclusiv lui Guppy, care ne-a facut tuturor un mare serviciu prin acest forum

10x dudu, si tu ai pus umarul ;)
RoDiscus , ma bucur ca ti-ai facut in sfarsit rost de discusi calumea ... inspirat am fost ca l-am emailat pe Diskusfun sa-l chem aici :cool:

numai eu nu-mi gasesc un gupar adevarat :(
Guppy

Re: KISS

Mesajde Catalin B » Vin Noi 02, 2001 1:13 pm

De la DISKUSFUN! am fost la el si m-a cam dat pe spate! are cateva bazine cu o multime de pui de discus (din care o saptamana viitoare sper sa imi iau si eu vro' 7) si cateva perechi superbe!!

[B]pentru CatalinB
...sper ca DISKUSFUN sa apara cat mai repede si sa te linisteasca si pe tine ...ca pe mine m-a linistit! :)
Mentionez ca i-am vazut super discusii insa spre mirarea, stupoarea, surprinderea mea nu am vazut super filtrele de sute de para, nu am vazut bazinele de mii de litri si nici zecile de teste de apa impreuna cu zecile de tipuri de chimicale! totul e curat sanatos vioi si superb...totul e...SIMPLU!
Am vazut ceea ce , pe afara, se cheama K.I.S.S. (keep it simple stupid) !!! Am mai postat despre asta pe aici pe undeva, iar pe site-ul meu totul incepe cu aceeasi intrebare..."e oare atat de greu sa cresti discus?"...se pare ca raspunsul e NU...de vazut am vazut asta la DISKUSFUN...urmeaza sa ma conving si singur...si abia astept!!!! :D :D :D [/B]

hai ca ma lasasi cu gura cascata, bazine de mii de litri?
inseamna ca e tare inversunat tipu , isi si permite, oare o sa ajung si eu vreodata asa?
normal ca asa e simplu...kiss-ul
Catalin B
Junior Member

Mesajde duduloi » Vin Noi 02, 2001 1:19 pm

Catalin, RoDiscus spunea ca omul avea conditii "normale" , NU acvarii gigant...
duduloi
Junior Member

Mesajde Catalin B » Vin Noi 02, 2001 1:24 pm

Catalin, RoDiscus spunea ca omul avea conditii "normale" , NU acvarii gigant...

a ,scuze,nu am fost atent, postez in II cu niste discutii aprinse pe aici la servici, asa mai merge, abia astept sa apara "mesteru", o sa-l borbandez cu intrebari
deja ma simtisem un rataat, dar imi dau seama ca totul e la fel ca la scalari, trb. sa prinzi "coaja", apoi merge struna
Catalin B
Junior Member

discus

Mesajde Radu Borza » Dum Mar 24, 2002 5:59 pm

Sunt foarte interesat in Discus : Red Turqois , Pigeon Blood si Snake Skin .Daca are cineva de vanzare va rog contactatzi-ma .
radu21@gmx.net
Radu Borza

Re: discus

Mesajde razvan » Lun Mar 25, 2002 3:14 pm

Initial trimis de Radu Borza
Sunt foarte interesat in Discus : Red Turqois , Pigeon Blood si Snake Skin .Daca are cineva de vanzare va rog contactatzi-ma .
radu21@gmx.net

man intra pe forumul de la http://www.acvariu.ro
o sa gasesti mult mai multe
TOTI pestarii d'aici au migrat acolo. daca te uiti atent la topicurile de acvaristica o sa vezi ca nu s-a mai postat de o gramada de timp.
daca poti nu uita sa mentionezi ca ai fost indrumat catre forumul ala de razvan - bomb jack
razvan
Junior Member

Pentru iubitori de discusi!

Mesajde anima » Vin Mai 13, 2005 9:12 pm

Stiu o locatie unde gasesti discusi: bucuresti, bd. 1 mai 29 (fost compozitorilor), bloc c9, parter (e un magazin la parter de bloc cu un vivariu si un terariu la geam). e super!
anima
Junior Member

Bun

Mesajde Endo_ro » Lun Iun 13, 2005 10:52 am

Ceva preturi ?
Endo_ro
Junior Member

Mesajde johnny6600 » Mar Iun 21, 2005 1:10 am

Sunt total de acord http://www.acvariu.ro e cel ma important site de acvaristica romanesc unde s-au adunat muti pasionati de acvaristica cu multi ani de practica la acest capitol.
johnny6600
Junior Member

Anterior

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim