Moarte

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde maximus » Vin Iun 21, 2002 3:13 am

salut oameni.
va sa zica onk ai fost cindva aproape de ea...
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
maximus
Junior Member

Mesajde onk » Vin Iun 21, 2002 6:30 am

va sa zica domnule, mare e mintea omeneasca, si puternice lucruri pot face celelalte 90% puteri nefolosite ale ei...
onk

Mesajde J.A.Tiranu » Sâm Iun 22, 2002 2:57 am

[quote]Initial trimis de DANA
[B]La revedere, drum bun.

==================

Sa revenim, as vrea sa va aud parerea sincera si fara matrapazlacuri la intrebarile care urmeaza, k?

Euthanasia... din urmatoarele puncte de vedere:

Presupuneti ca persoana la care in acest moment din viatza are o boala incurabila, stiti sigur ca va muri dar momentan poate fi tinut in viata cu eforturi financiare, fizice, yada yada.
Ce atzi face?

E1) daca persoana respectiva isi mai poate exprima dorinta, e treaba lui sa aleaga
E2) daca nu euthanasie fara niciun fel de remuscare
E3) daca eu ma aflu in situatia de a alege sa fiu euth. au ba, aleg euth
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde J.A.Tiranu » Sâm Iun 22, 2002 3:02 am

Initial trimis de DANA
Esti beat? :D

Mah, am pus bine problema dar n-am explicitat. Era in sensul fricii in fatza mortii, adica te duci la doctor, faci tot ce depinde de tine dar la un moment dat nu ramane decat sa asteptzi. Asteptzi au ba?

Si din ce zici tu intzeleg ca esti pentru. Adica daca nevasta-ta de langa tine ar avea (doamne fereshte) sa zicem SIDA i-ai lua zilele, huh?

Pai si cam asa ar trebui dar speranta ca poate cine stie s-o vindeca nu te lasa sa o faci
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde maximus » Sâm Iun 22, 2002 10:04 pm

1.n primul rind tiranule cred ca e dreptul meu sa aleg daca mor sau daca traiesc. vreau sa zic, excluzind divinitatea, eu am dreptul inaintea celorlalte fiinte sa aleg asupra destinului meu.
2.ce facem daca trebuie sa alegem asupra destinului altcuiva?greu...bag de seama ca voi ati pus problema ca respectiva fiinta sa se afle intr-un spital. dar daca e vorba de un razboi? cine poate acuza pe cineva care si-a ucis camaradul care avea stomacul afara si ambele picioare erau smulse? cred ca daca cineva alege sa moara, nu o poate face singur si timpul care i-a mai ramas de trait nu ii mai da posibilitatea sa isi atinga nici unul din obiectivele pe care le poti avea intr-o viata atunci ai dreptul sa iei o decizie pe care cel care a solicitat-o nu mai e in stare din punct de vedere fizic sa o ia.
3.de ce dai onk? ce ti-am facut?
din zei de-am fi coboritori c-o moarte toti suntem datori. dar una este leu sa mori si alta ciine-nlantuit
maximus
Junior Member

Mesajde onk » Sâm Iun 22, 2002 11:31 pm

domnule maximus, de ce crede toata lumea ca o exprimare ermetica ar fi un pumn? ai sa-tz explic pe indelete:
-am zis ca "am trait moartea"
-mi s-a zis ca nu se poate, macar literar (bhuttu)
-am zis ca o traire psihica intensa poate crea nu iluzia realitatii ci comportamentul real al organismului ca raspuns (nu hipnoza..
-mi-ai zis "deci te-ai apropiat"
-la care eu am raspuns ca procesele cognitive si tot ce se mai poate petrece prin partea nedescoperita si nefolosita a creierului (alea 90%) pot face acest lucru, si eu o stiu
-.....si, din dubiu in dubiu....
-mi-ai zis ca dau! eu? unde? de ce as face asta?
onk

Mesajde J.A.Tiranu » Lun Iun 24, 2002 7:39 am

Initial trimis de maximus
1.n primul rind tiranule cred ca e dreptul meu sa aleg daca mor sau daca traiesc. vreau sa zic, excluzind divinitatea, eu am dreptul inaintea celorlalte fiinte sa aleg asupra destinului meu.
2.ce facem daca trebuie sa alegem asupra destinului altcuiva?greu...bag de seama ca voi ati pus problema ca respectiva fiinta sa se afle intr-un spital. dar daca e vorba de un razboi? cine poate acuza pe cineva care si-a ucis camaradul care avea stomacul afara si ambele picioare erau smulse? cred ca daca cineva alege sa moara, nu o poate face singur si timpul care i-a mai ramas de trait nu ii mai da posibilitatea sa isi atinga nici unul din obiectivele pe care le poti avea intr-o viata atunci ai dreptul sa iei o decizie pe care cel care a solicitat-o nu mai e in stare din punct de vedere fizic sa o ia.
3.de ce dai onk? ce ti-am facut?

E dreptul tau intr-adevar, dar e o lume nedreapta, si daca pot, si am ajuns la concluzia, ca trebuie, o sa sar peste anumite drepturi...
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 24, 2002 8:39 am

Initial trimis de J.A.Tiranu

Pai si cam asa ar trebui dar speranta ca poate cine stie s-o vindeca nu te lasa sa o faci

buzzz wrong answer... sperantza n-are nimic de-a face cu asta
dar dvs ar trebui sa shtitzi mai bine, n-avetzi nici o sperantza si totushi existatzai.
onka, de ce dai mah? nu stii sa-njuri?
Tirane (daca nu intra bhuttu cu nick-ul tau)
E3) daca eu ma aflu in situatia de a alege sa fiu euth. au ba, aleg euth

go for it, e ushor sa dai din taste
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde J.A.Tiranu » Lun Iun 24, 2002 8:52 am

Initial trimis de DANA

buzzz wrong answer... sperantza n-are nimic de-a face cu asta
dar dvs ar trebui sa shtitzi mai bine, n-avetzi nici o sperantza si totushi existatzai.
onka, de ce dai mah? nu stii sa-njuri?
Tirane (daca nu intra bhuttu cu nick-ul tau)
Chiar asa impresii proaste despre bhuttu?
Si cine a zis ca nu am nici o speranta?( + ca romanii sunt mai ai draq)

go for it, e ushor sa dai din taste
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 24, 2002 9:04 am

N-am impresii proaste, e una singura.... da' buna
Eu am zis, daca romanii-s ai draq matale esti finlamdez

btw, invatza sa fol fanclubu' ca in interiorul unui citat pare ca n-ai zis nica si nu vreau sa creada lumea ca te cert pe degeaba, k hakkinen?
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Iun 26, 2002 11:14 am

Iata ce am gasit in aceasta dimineatza..intr-o carte de poezii :

Deunazi catre ziua visasem ca murisem...
Zaceam sub crini si roze,suflare nu aveam,
Si muma,frati,prieteni,si toti pe cati iubisem,
Coprinsi de-o jale adanca plangandu-ma-i vedeam.
Intrau in curte cioclii cu fata uscativa...
Calari intrau in treapat si doi sau trei ostasi...
Venea la urma popii ca buturii de grasi,
Cu pantecele rotunde umflate de coliva.
In albe sovonite sub flori de lamaite,
Vin fete inchiriate sa-mi tina de panglici,
Apoi o-ntreaga ciurta de orbeti si de lelite...
Pomana cand se face,se afla si calici !
Dar muzica e gata si popii s-afla gata,
Si toti vor sa ma duca mai iute langa tata
Ce doarme-n uniforma,gatita ca pentru bal,
Alaturea cu sada de-ostas si general.

.........
Atzi recunoscut desigur...stilul inconfundabil .
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde J.A.Tiranu » Mie Iun 26, 2002 1:07 pm

Initial trimis de DANA
N-am impresii proaste, e una singura.... da' buna
Eu am zis, daca romanii-s ai draq matale esti finlamdez

btw, invatza sa fol fanclubu' ca in interiorul unui citat pare ca n-ai zis nica si nu vreau sa creada lumea ca te cert pe degeaba, k hakkinen?

O sa ma stradui, poate si la continutul mesajelor(care recunosc, nu e tocmai elaborat, e mai mult instinctual) , dar o sa ia ceva timp. E bine Motor Mary?
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde MiG29 » Lun Iul 01, 2002 6:14 pm

Nu credeam ca o sa ajung sa postez aici,nu in conditiile de fata...cu toate astea acum poate inteleg mai bine moartea....e simplu....dupa ce mori ajungi intr-un loc mai bun...nu stiu daca e rai sau iad sau purgatoriu sau draq shtie...da scapi de viatza asta de 3 lei de care nu mai sunt fascinat de nici o culoare....Asa k poa sa zica cine vrea ce vrea...moartea e primu lucru mai bun care apare ....restu evenimentelor dunt atat de insignifiante in raport cu moartea incat nici nu mai merita amintite....mai greu e de cei care raman in urma
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde onk » Lun Iul 01, 2002 6:38 pm

atunci sa fie moartea un semn de lasitate? fuga de raspundere, teama de asumare a responsabilitatilor, etc?
ce te face sa crezi ca purgatoriul e mai bun ca viata? dar raiul? stii tu ce e acolo daca e acolo?
etc...etc...
onk

Mesajde MiG29 » Lun Iul 01, 2002 10:26 pm

onk am avut un deces in familie acum 4 zile...am vazut disperarea cauzata de moartea cuiva drag...dar totzii care plang isi plang lor de mila pentru k in mod sigur cel care a murit a scapat de griji.Nu e un act de lasitate,no way....nu sustin k stiu cum e dincolo dar trebuie sa fie mai bine.Daca nici dincolo nu e mai bine atunci de ce mai murim?
MiG29

Mesajde onk » Mar Iul 02, 2002 7:12 am

...cumva din cauza faptului ca organismul cedeaza?
onk

Mesajde MiG29 » Mie Iul 03, 2002 10:58 pm

Da onk,asta era.Iti multumesc pentru k m-ai luminat.Discutiile astea sunt tare constructive.
MiG29

Mesajde onk » Joi Iul 04, 2002 7:25 am

nu tre sa te ataci. pur si simplu am raspuns asa finca m-am saturat de "aplecarile" astea profunde asupra mortii cauzate de pierderea cuiva apropiat. chiar nu se poate gandi cine va la moarte pur si simplu?
a, si in plus, atata s-a vorbit de moarte in jurul meu in ultima saptamana incat nu mi se mai pare un lucru atat de impresionant. moarte? bleah, o chestie oarecare...moartea ca urmare a unei suferinte fizice indelungate? o linistire... moartea violenta (accident de masina)? o intamplare. moartea cuiva drag? o tragedie.
dar tot moarte se cheama fiecare.
onk

Mesajde MiG29 » Joi Iul 04, 2002 11:13 pm

Mda...pai ideea era cam asta...macar dupa moarte sa fie ceva (aici e problema,ceva-ul asta ) mai bun sau mai bine...
MiG29

Mesajde Mirela » Vin Iul 05, 2002 5:08 am

Da,Migule...dar daca u este nimic dincolo??daca te duci si gata,perdeaua.the end,am stins lumina si am ramas pe intuneric...asa cum afirmai pe la inceputurile threadului???

Call me stupid,dar nu recunosc nici un stil in poezia Moshului.

Asa...citind threadul mi-am adus aminte ca de curand am vazut un episod din Ally Mcbeal....controversa era cam asa:

Tatal,trecut de 45,era inchis pe viata pentru omor(isi omorase sotia din gelozie)
Fiica avea 16 ani si probleme cu inima,in maxim o luna doctorii crdeau ca inima ei o sa cedeze.
Fiind singurul donator compatibil,tatal cere sa i se curme viata,iar inima lui sa-i fie donata fiicei.El,oricum,nu mai e de folos societatii(ie are masa si casa pe banii contribuabililor).
Si totusi cererea ii este respinsa pana si de Tribunalul Suprem.

2 intrebari am:
-Ati face acest lucru pentru un membru al familie,un prieten apropiat??Dar pentru un necunoscut??

astept o parere despre cazul mai-sus expus...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iul 05, 2002 9:35 am

Mirela ! Cine altul poate zace fara suflare sub roze..decat marele Macedonski ? :p
Versurile fac parte din poezia Noaptea de noiembrie .

Poezia incepe cu urmatoarele cuvinte : " To die is landing on some silent shore . Where billows never beat,not tempests roar." Garth

Iar traducerea : A muri inseamna a poposi pe un taram singuratic. Pe care nu-l bat niciodata valurile furioase si unde nici nu urla furtuna.

O definitzie foarte frumoasa,in opinia mea.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde as xxl » Vin Aug 16, 2002 11:01 am

am citit cele scrise de voi despre moarte, poezia si fumosetea mortii, actul moartii reflectata in literatura, etc.

poate vreti sa aruncati un ochi si aici:

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=3919
maciuci©
as xxl

Mesajde bhuttu » Sâm Aug 17, 2002 2:49 am

Foarte interesanta problema Mirelei... Io zic asa: cred ca as pute renunta la viata mea in favoarea altuia, in conditiile in care eu cred ca ala merita sa traiasca mai mult ca mine. Dar n-am fost confruntat niciodata cu situatia. S-ar putea ca in realitate sa arate putin altfel decat in teorie.
as xxl, exact ce zicea si onk (cred): lasa-ne frate! N-o sa pot sa vad filmuletu', ca nu mai am net acasa, da' pun pariu ca m-ar amuza. Ce e? Ala caruia i se taie capul? Ala impuscat? Vedem sange, ce vedem? Si ce vrei sa spui cu asta? Io unul as experimenta moartea, da' inca n-o fac din doua motive:
1. o frica instinctuala tampita si enervanta
2. mai am niste chestii de experimentat inainte, si mi-e teama ca trebuie pastrata o ordine...
Si cu ce zici ca e filmuletul ala?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde as xxl » Mar Aug 20, 2002 8:21 am

Bhuttule: ce spui tu ar fi interesant daca ar trece de nivelul teribilisme adolescentine (putzoisme le numea profu' de fizica din liceu).
Io unul as experimenta moartea, da' inca n-o fac din doua motive:
2. mai am niste chestii de experimentat inainte, si mi-e teama ca trebuie pastrata o ordine...

tu ai vazut ce ai scris ? ai citit macar ?
da-te te rog jumatate de metru mai departe de monitor si mai citeste odata. daca nu ajuta, hai sa iti spun ce am inteles eu :
te-ai sinucide, dar:
1.nu ai curaj
2.nu ai motiv
poi, atunci ?!?

cumva sustii ca ca nu tz-e frica de moarte ? nici mie, da' imi place viata.

te-ar amuza filmuletzul ? daca sincer da, du-te repede de tot la un spital in care se poarta camasi cu maneci foarte lungi si legate la spate.
Ce e? Ala caruia i se taie capul? Ala impuscat? Vedem sange, ce vedem? Si ce vrei sa spui cu asta?

am dat toate explicatiile in subj respectiv.

In incheiere, te intreb legat de:
Io zic asa: cred ca as pute renunta la viata mea in favoarea altuia, in conditiile in care eu cred ca ala merita sa traiasca mai mult ca mine.

tz-ai da viata daca nu ar fi nimeni care sa te aprecieze si sa spuna in barba "ce baiat bun.. si ce suflet nobil .." ? (da pa bune ...)

later edit pootzin offtopic:
e o vorba care imi place si imi apartine:
" s-a sinucis ca sa arate ca se pot sinucide oamenii si fara motive.
- si a fost de fapt singura sinucidere cu motiv."
maciuci©
as xxl

Mesajde coffeedrunk » Lun Aug 26, 2002 9:57 am

Tare as vrea sa-l vad pe ala care se sinucide ca sa demonstreze ca-i ok.
Cand ti-e a te sinucide poti taia vena, cand nu, nu. Crezi ca-i intelectual procesul? Nu, mergi pe strada si vezi negru si simti ca poti muri si poti ucide. Moarte (a ta sau nu) devine o optiune.
Motivele sunt puternice si de obicei nici cand ti se pare asta nu ai de fapt curaj sa actionezi. La urma umeri, just do it if you have the guts si nu vad de ce ar trebui sa-ti pese ca-mi pasa sau nu.
p.s.:
pentru nimeni anume, ci impotriva modei romantice a sinuciderii.
coffeedrunk
Junior Member

Mesajde dinu » Lun Aug 26, 2002 2:25 pm

Apropos de by the way, citind astea imi amintii o povestire care se potriveste aici ca nuca in perete. E o nuvela scurta scrisa de un obscur scriitor predecembrist, care mie mi-a placut. Zice asa: ca un individ sta pe trotuar si se uita la o casa. Si se gandeste ce frumos ar arde. Sa-i dea foc. Dar cu ce, ca nu e fumator si nici chibrituri nu are. Sta si asteapta. Si primului trecator ii cere un foc. Asta il intreaba daca fumeaza. Raspunde ca nu, dar are nevoie de un foc. "Imi pare rau, nici eu nu fumez...". Soseste urmatorul trecator caruia i se cere un foc. Ii ofera o tzigare aprinsa. Inutila pntru scopul vast al actiunii. Vine altul si il intreaba la ce are nevoie de foc. I se explica si trecatorul, nedumerit, intreaba daca stapanul casei cu pricina i-a casunat vreun mare rau. Nu. Daca e chiar casa lui de care s-a saturat si vrea sa-si faca alta. Nu. Daca...[...] Si dupa alti cativa pietoni care ba il intreaba daca fumeaza, ba alte asemenea, omul pleaca enervat acasa cu concluzia "nimeni nu are foc in orasul asta... si ce netoti, gandesc ca singura trebuinta a unui chibrit e sa-ti aprinzi tzigara. Cata lipsa de imaginatie, sa nu poti vedea flacarile maretze mangaind casa aceea...".
No acu ce legatura are: pai citeam chestia cu ala care s-a sinucis doar pentru a demonstra ca se poate si fara motiv. Si asta e chiar ca individul care vrea sa dea, din senin si fara nici un motiv, foc casei, si nimeni nu-si poate inchipui asa ceva.
dinu
Junior Member

Mesajde manelesux » Lun Aug 26, 2002 2:48 pm

Initial trimis de bhuttu
Foarte interesanta problema Mirelei... Io zic asa: cred ca as pute renunta la viata mea in favoarea altuia, in conditiile in care eu cred ca ala merita sa traiasca mai mult ca mine. Dar n-am fost confruntat niciodata cu situatia. S-ar putea ca in realitate sa arate putin altfel decat in teorie.
as xxl, exact ce zicea si onk (cred): lasa-ne frate! N-o sa pot sa vad filmuletu', ca nu mai am net acasa, da' pun pariu ca m-ar amuza. Ce e? Ala caruia i se taie capul? Ala impuscat? Vedem sange, ce vedem? Si ce vrei sa spui cu asta? Io unul as experimenta moartea, da' inca n-o fac din doua motive:
Si cu ce zici ca e filmuletul ala?

bhuttule, io i-tzi recomand spanzurarea. cica obtzii o erectzie cum na-i avut toata viatza. am citit asta la unu Henry Miller shi tipu shtia ce vorbeshte.De asemene, cica Mina Minovici ia pus pe studentzii lui s-al spanzure shi s-al dea jos din shtreang c-and i s-e scoala.

frica instinctuala? ete a dracului, la-so in spate ca eshti om cu mintea deschisa!

un ultim hint: la moarte violenta, auzul este simtzul care moare ultimul, la 15 minute dupa ce nu mai bate inima. adica dupa ce mori, o sa potzi sa auzi pe cineva zicand: uite shi la fraeru asta! Din pacate n-o sa potzi sa-l vezi.
Sinuciderea nu e o optziune, e renuntzarea la optziuni. Sa mor io!
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 26, 2002 4:23 pm

m-sux, o trupa care-mi place mie zicea: "if you chose not to decide you still have made a choice". Adica ce ai zis tu poti sa sucesti pana borasti, renuntarea la optiuni e o optiune, sa mor io.

iar nenea minovici, din cate am citit io intr-o carte a trei volume care se chema "in slujba vietii si a adevarului" si despica in patru o gramada de crime si tot felul de criminalisti, zicea ca domnul minovici se spanzura singur ca sa vaza cum este. cartile le-am citit in copilarie pe post de basme turceshti, o a le caut si o satz zic mai multe de esti curios.

dinu (cel nasol), cam aia e problema artistilor, persoanelor anormale in sensul de neuzuale. daca nimeni nu vede ce vezi tu (am dezbatut asta in alta parte, apropos de lapte negru, etc.) esti anormal. deci artist :D (parerea mea). acum exista si aici diverse interpretari, arta ar trebui sa fie constructiva, gigelul matale e distructiv, poti sa sari cu asta la bataie. eu ma refeream doar la gandirea initiala, cea neinteleasa de restul lumii.

daca am fost ambigua ata ete, io stiu ce am vrut sa zic (si sper sa nu sara iar uratul ala care il admira pe costica la bataie ca n-am chef)
gaga

Mesajde manelesux » Mar Aug 27, 2002 2:26 pm

[quote]Initial trimis de DANA
[B]m-sux, o trupa care-mi place mie zicea: "if you chose not to decide you still have made a choice". Adica ce ai zis tu poti sa sucesti pana borasti, renuntarea la optiuni e o optiune, sa mor io.

mda, shi nimicu e un numar, doar ca coborand in genunile planului real, e optziunea care nu conteaza.

iar nenea minovici, din cate am citit io intr-o carte a trei volume care se chema "in slujba vietii si a adevarului" si despica in patru o gramada de crime si tot felul de criminalisti, zicea ca domnul minovici se spanzura singur ca sa vaza cum este. cartile le-am citit in copilarie pe post de basme turceshti, o a le caut si o satz zic mai multe de esti curios.

deci da, se spanzura singur, da era la seminarii, cu studentzi langa el, ca sa-l dea jos cand nu mai putea.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 27, 2002 3:06 pm

O fi si zero numar dar legatura intre nimicul numar si optiunea noastra este? Sau era un exemplu la plici asha?
Ca daca un zero nu conteaza singurel conteaza dupa altceva si urmand exemplul matale si optiunea de a renunta la optiuni vine tot in urma a ceva. Nu optezi la oha, nu e zero, e o decizie. Care te lasa fara decizii. sa mor io.

Mah io am citit ca era sa moara, ca nu numa la seminarii. Dar cum ziceam, am citit mai demult, o fi ca matale.
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte