Muzica buna?!?!? - explica-te!!!

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Muzica buna?!?!? - explica-te!!!

Mesajde Judge_Aris » Mar Iun 04, 2002 10:44 pm

Ce credeti ....? exista notiunea de "muzica buna" daca ne referim la muzica in general?
Personal consider ca acest termen de "muzica buna" nu se poate aplica in nici un caz la general....totul tine de gusturi, de preferintele fiecaruia, poate de genuri muzicale....Nu vreau sa ma gandesc la o analogie intre ceea ce gandeste un fan "Fear Factory" si un impatimit al muzicii clasice despre acest termen in acest moment:D

Voi ce credeti?:con:
Judge_Aris
Junior Member

Re: Muzica buna?!?!? - explica-te!!!

Mesajde tre » Mie Iun 05, 2002 3:03 am

Initial trimis de Judge_Aris
Ce credeti ....? exista notiunea de "muzica buna" daca ne referim la muzica in general?
Personal consider ca acest termen de "muzica buna" nu se poate aplica in nici un caz la general....totul tine de gusturi, de preferintele fiecaruia, poate de genuri muzicale....Nu vreau sa ma gandesc la o analogie intre ceea ce gandeste un fan "Fear Factory" si un impatimit al muzicii clasice despre acest termen in acest moment:D

Voi ce credeti?:con:

iar?! subiectul asta n-o sa fie niciodata inchis. nu exista 'muzica buna', totul depinde de gusturi e-adevarat.
dar se poate vorbi de 'muzica' si 'non-muzica'? prin 'muzica' intelegand opera care se naste din pasiune si talent.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde dinu » Mie Iun 05, 2002 11:33 am

Weee man, e cel putin al treilea subect identic pe forumu asta...
dinu
Junior Member

Mesajde djdiu » Mie Iun 05, 2002 6:13 pm

Subiectul nu va fi niciodata inchis sau va fi candva inchis. Exista muzica buna!
"Uneori se intampla ce nu vrei" ;e :rulz:
I am :cool:
djdiu
Junior Member

Re: Re: Muzica buna?!?!? - explica-te!!!

Mesajde Judge_Aris » Mie Iun 05, 2002 10:40 pm

Initial trimis de tre cool

iar?! subiectul asta n-o sa fie niciodata inchis. nu exista 'muzica buna', totul depinde de gusturi e-adevarat.
dar se poate vorbi de 'muzica' si 'non-muzica'? prin 'muzica' intelegand opera care se naste din pasiune si talent.

Sunt intru totul de acord cu tine...!
Judge_Aris
Junior Member

Nelamurire si convingere

Mesajde Kayla » Mar Iul 09, 2002 3:36 pm

In momentul de fata nu exista cam nicaieri in lume adevarata notiune de "muzica buna", si nu mai sper sa existe vreodata, pentru ca sansele sunt de 1 la 1000!
:con:Ceea ce nu inteleg este de ce se lanseaza, chiar in ultima vreme, atatia solisti si atatea formatii care habar nu au de muzica, voce si tot ce mai trebuie ca sa faci "muzica buna". Sa stea, nene, acasa, s-o ajute pe mama!
Kayla

Mesajde belenenses » Mie Iul 10, 2002 10:48 am

Cred ca asistam in ultimii ani la un regres evident al muzicii pe plan mondial. Si cand spun asta ma gandesc in primul rand la melodie. Eu consider ca o piesa este buna daca are o linie melodica buna, indiferent de gen. Ascult de toate si cred ca in toate genurile exista muzica buna, caracterizata prin linii melodice interesante, nu neaparat usor de retinut. Din pacate in ultima vreme, facand o medie, nimic nu mai e ce-a fost : rockul nu mai e rock, dance-ul tip europop e inlocuit cu house/trance, hip-hopul e din ce in ce mai sec - da, asta e cuvantul - muzica actuala cred ca e mult mai seaca decat cea din anii '80-'90. Nici macar latino nu mai reuseste sa dea hituri 'grele' desi latino e prin esenta o chestie melodica. Iar 'greii', vrand -nevrand, tind sa se alinieze la tendinta actuala care numai buna nu e. Hai sa iau rockul, de exemplu. Ce era Metallica in anii '90 si ce canta acum (daca mai canta), ce forta avea Bon Jovi in '84-'86 si ce baladute gen holograf a scos in ultimii 10 ani, unde-s baladele alea de dadeai pe spate pe care le scoteau alde Cinderella, Scorpions, Skid Row, Guns daca tot vorbesc de balade, unde-i forta unui Judas Priest, Malmsteen, Iron Maiden, s.a.m.d. Si-n schimb au aparut noii 'grei' gen Limp Bizkit, Korn, Papa Roach, Manson, pe care, sa ma scuze fanii, am incercat sa-i suport, sa-i agreez, insa muzica lor e prea seaca pentru mine, prea inchisa la capitolul muzicalitate. Bun, unii din ei sunt mai mult pe alternativ, dar si acolo ... ce muzica faceau nu de mult alde Smashing Pumpkins, Oasis, Verve, Cranberries, ca sa nu mai zic de Nirvana, care or fi fost ei grunge, dar aveau o muzicalitate deosebita. Cred ca muzica actuala e prea industrializata, pune prea mare accent pe tobe , pe distorsiuni, e mai mult o colectie de sunete si nu un tot. De fapt cred ca muzica buna a inceput sa moara incet o data cu Freddie ... si apoi cu Kurt.
belenenses
Junior Member

Mesajde Kayla » Mie Iul 10, 2002 11:02 am

Eu zic ca ai foarte mare dreptate. Eu nu i-am prins, nici pe Freddie, nici pe Kurt, dar erau buni de tot (la muzica).
Si "chestiile" astea din ziua de azi, care fac toate melodiile sa sune aproape la fel, pur si simplu nu le inteleg. Cum poti numi "muzica" un lucru care este tot timpul neschimbat, indiferent de "genurile" ei. Acum hip-hop-ul seamana cu dance-ul, rock-ul cu house-ul, deci, o "cocina industriala".
Iar linie melodica buna au foarte, dar foarte putine melodii si formatii. My opinion.
Kayla

Mesajde SatyR » Lun Oct 07, 2002 11:42 pm

Prerea mea este ca exista muzica buna si muzica nasoala sau cum vrei sa-i spuneti ,nu sunt de acord cu sintagma "gusturile nu se discuta" ba eu zic ca se discuta chiar prea bine ,in primul rand gusturile se formeaza ,de a asa pleaca totul,daca nu ai o cultura muzicala cat de cat nu poate sa-ti placa o muzica mai intewligenta /rafinata mai necomerciala
Daca ii dau lu' mamaia sa asculte muzica metal inustrial nu cred ca o sa-i placa asta pt c anu o o sa inteleaga nimik ,pt c anu are cultura muzicala.Deci trebuie sa incerci sa intelegi sa asociezi sa cunosti anumite lucruri sa poti aprecia o muzica .
Parerea mea este ca exista un fel de etalon pt muzica buna si in functie de acest etalon care are anumite criterii/standarde se poate judeca daca o muzica este buna sau nu,deci trebuie sa-ti formezi acest etalon sa inveti sa-l distingi sa stii esentialu lui,din ce e format si pe urma sa raportezi ce vrei sa judeci dupa modelu asta.
Etalonu despre care vorbesc reprezinta deci un standard,niste criterii,niste cerinte ,niste asteptari ,daca o trupa este in concordanta cu aceste criterii ,cerinte atunci este o trupa buna daca este sub inseamna ca este o muzica care lasa de dorit.

Firul dintre o muzica buna si o muzica proasta sa-i zic asa este deseori f subtire si in unele genuri de muzica cum ar fi muzica dark-ambient/electro.noise.....sau alte combinatii de genul asta unde intervin elemente f fine de sound este chiar si mai fin,aici firul de la un kitsch la o muzica geniala este si mai subtire.
SatyR

Mesajde SatyR » Lun Oct 07, 2002 11:54 pm

Muzica buna a fost si va fi tot timpul numai ca adevaratii artisti stau acum mai in spate ,in muzica necomerciala.

de exemplu cati dintre voi asculta deine lakaien ?

sunt geniali ......si cu toate astea de ce nu ii asculta lumea ? raspunsul este pt ca este considerata o muzica mult prea underground pt a fi promovata excesiv asa cum se face cu alte trupe de tot rasul dar care aduc bani grei;majoritatea oamnilor prefera muzica de prost gust muzica mega comerciala,s-a creat o intreaga industrie in privinta asta ,nu se mai vorbeste de muzica ca o arta ci ca o industrie si cum majoritatea rep medicritatea "prosti ,da multi " mi se pare si normal sa nu se auda de deine lakaien sau dead can dance la tot coltu.

Este adevat inainte lucrurile nu steatu la fel exista si muzica mai comerciala dar care suna intradevar bine ,defapt e prea mult spus muzica comerciala,exisa practic muzica buna ,care se facea din dragoste de muzica ,acum muzica buna se face doar in "underground".inainte era undergrodul-reprezentat de muzica experimentala ,mai ciudata ,non-conformista ,mai sumbra cum vreti sa-i ziceti ,era o muzica buna si coexista cu muzica acesibila tuturor ,muzica ceva mai comerciala ,muzica din topuri care era si ea la randu ei o muzica buna ,acum lucrurile staui altfel exista muzica underground ca si inainte reprezentatea din tot ce-i mai bun si muzica comerciala care a devenit mega nasoala.
SatyR

Re: Nelamurire si convingere

Mesajde dadius » Mar Oct 08, 2002 7:26 am

Initial trimis de Calypso
In momentul de fata nu exista cam nicaieri in lume adevarata notiune de "muzica buna", si nu mai sper sa existe vreodata, pentru ca sansele sunt de 1 la 1000!

cu aceasta afirmatie te bati pentru locul 1 in topul tampitilor. tine-o tot asa si ai sa ajungi pe locul intai.

te pup
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
dadius

Mesajde bad_2_the_bone » Vin Oct 11, 2002 5:16 am

Muzica buna exista si acum. Trebuie sa ne dam seama cind ne

referim la muzica ca nu numai ce ascultam noi (tineretul in

general) sau ce-i la moda exista.

Gusturile intr-adevar se formeaza si nu-i vorba numai de educatie ci si de pasiune.

Daca te pasioneaza muzica asculti din ce in ce mai mult ,ascultind tot mai mult gusurile se rafineaza. cu cit cunosti mai mult cu atit doresti mai mult de la muzica s. a.m.d.

in fine.... atit........
bad_2_the_bone

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii