Mosh Craciun
25 mesaje
• Pagina 1 din 1
Mosh Craciun ......
La un moment dat al existentei mele mi-a venit brilianta idee (asa zic eu, dar voi ma puteti contrazice) de a pune la bataie un subiect nou: cand si cum ati aflat ca nu exista Mosh Craciun? Cum ati reactionat? Sau poate pentru unii dintre voi inca exista si nu ati incetat niciodata sa credeti in el?!!!
aveti cuvantul dragi amici!
aveti cuvantul dragi amici!
is somebody more happy than me???
i don't think so!!!
i don't think so!!!
- lulutza
- Junior Member
Un subiect foarte interesant si mai ales ...foarte racoritor...acum in plina vara.
Pai eu eram fan Mosh Craciun. Ii scriam zeci de scrisori . Ma rugam sa imi aduca sute de cadouri.
Nu mai stiu cum am aflat ca nu exista. Am cam intrat eu la banuieli...ca in fiecare an parintzii ma trimeteau la bunici pe 24 decembrie...iar pe 25 cand veneam acasa..gaseam un brad minunat cu o gramada de cadouri sub el. Cam pe la vreo 10 ani cred ca mi-am dat seama.
Si cand mi-am dat seama...parca nu mi s-a mai parut asa frumoasa sarbatoarea Craciunului !
O sa mai revin cu cateva istorioare. Astept sa mai scrie si altzi useri !
Pai eu eram fan Mosh Craciun. Ii scriam zeci de scrisori . Ma rugam sa imi aduca sute de cadouri.
Nu mai stiu cum am aflat ca nu exista. Am cam intrat eu la banuieli...ca in fiecare an parintzii ma trimeteau la bunici pe 24 decembrie...iar pe 25 cand veneam acasa..gaseam un brad minunat cu o gramada de cadouri sub el. Cam pe la vreo 10 ani cred ca mi-am dat seama.
Si cand mi-am dat seama...parca nu mi s-a mai parut asa frumoasa sarbatoarea Craciunului !
O sa mai revin cu cateva istorioare. Astept sa mai scrie si altzi useri !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Io am aflat pe la vreo 10 ani, k tot aveam o banuiala, k nu are cum sa shtie ce vreau eu, k de ce nu pot sa-l vad, cum reusheshte sa intre in casa (varianta din desene animate cu coshul nu merge k stau la bloc) shi pana la urma au recunoscut ai mei de inshelaciunea pe care o practicasera pana atunci...
Moshule , deshi poate parea un clisheu, spiritul lui Mosh Craciun continua sa existe in sufletele celor ce au crezut odata in el...shi nu te supara k itzi zic, dar frumusetzea craciunului nu ar trebui sa fie data de un personaj imaginar cu barba alba costum roshu shi burta (umflata probabil cu bere)...ea consta in nashterea Mantuitorului shi acesta este adevaratul farmec al sarbatorii (asta in cazul in kre nu eshti ateu...)
Moshule , deshi poate parea un clisheu, spiritul lui Mosh Craciun continua sa existe in sufletele celor ce au crezut odata in el...shi nu te supara k itzi zic, dar frumusetzea craciunului nu ar trebui sa fie data de un personaj imaginar cu barba alba costum roshu shi burta (umflata probabil cu bere)...ea consta in nashterea Mantuitorului shi acesta este adevaratul farmec al sarbatorii (asta in cazul in kre nu eshti ateu...)
-
cutuma© - Mesaje: 3047
Nu sunt ateu..si ai mare dreptate Decret. Eu altceva am dorit sa spun..dar cred ca nu m-am facut inteles. Imi pareau mai frumoase cadourile stiind ca sunt de la Mosh Craciun..decat cand mi-am dat seama ca sunt de la mama si de la tata.
Si sa stii tu ca....sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Isus Hristos.....este cea mai frumoasa sarbatoare de peste an,pentru mine. O ador. Cu toate ce le contine : mersul la biserica,masa de Craciun,bradul,colindele sau zapada de afara (care in ultimii ani a fost inexistenta) .
Si sa stii tu ca....sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Isus Hristos.....este cea mai frumoasa sarbatoare de peste an,pentru mine. O ador. Cu toate ce le contine : mersul la biserica,masa de Craciun,bradul,colindele sau zapada de afara (care in ultimii ani a fost inexistenta) .
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
hm...
Eu nu cred ca am crezut vreodata cu adevarat in Mos-Craciun....
Shtiam ca defapt nu exista ..dar voiam totusi sa cred ca exista ....
si acum cred ca exista....
adica cel putin imi inkipui ca acele cadouri pe care le primesc de Craciun sunt de la el ....
cand eram mai mika...(si mai mika...
..acum vreo 5 ani ...
inca mai aveam surprize din partea parintilor si gaseam cadouri sub brad ....de la un timp ..am ajuns la concluzia ca cel mai bine e ca parintii sa-mi dea banii ...ma duc .. imi cumpar ce vreau ...si le pun tot eu sub brad ..ca sa pastrez traditia si spiritul serii de ajun
(anul trecut am facut eu cu sora mea pe Mos-Craciun si pentru parintii noshtrii ...:p ..a fost kiar c00l!!..si kiar le-am facut surpriza ..nu se ahteptau
)
oricum ...faptul ca shtiu ca nu exista Mos-Craciun (..defapt pt mine exista
...shtiu ca nu ma intzelegeti ..) nu skimba cu nimik spiritul craciunului pentru mine ....
ashtept cu acelasi entuziasm si bucurie sarbatorile de iarna...intotdeauna ma bine-dispun !
Eu nu cred ca am crezut vreodata cu adevarat in Mos-Craciun....
Shtiam ca defapt nu exista ..dar voiam totusi sa cred ca exista ....
si acum cred ca exista....
adica cel putin imi inkipui ca acele cadouri pe care le primesc de Craciun sunt de la el ....
cand eram mai mika...(si mai mika...

inca mai aveam surprize din partea parintilor si gaseam cadouri sub brad ....de la un timp ..am ajuns la concluzia ca cel mai bine e ca parintii sa-mi dea banii ...ma duc .. imi cumpar ce vreau ...si le pun tot eu sub brad ..ca sa pastrez traditia si spiritul serii de ajun
(anul trecut am facut eu cu sora mea pe Mos-Craciun si pentru parintii noshtrii ...:p ..a fost kiar c00l!!..si kiar le-am facut surpriza ..nu se ahteptau

oricum ...faptul ca shtiu ca nu exista Mos-Craciun (..defapt pt mine exista

ashtept cu acelasi entuziasm si bucurie sarbatorile de iarna...intotdeauna ma bine-dispun !
It's too bad, but that's me
what goes around comes around, you'll see that I can carry the burden of pain 'cause it ain't the first time that a man goes insane and when I spread my wings to embrace him for life I'm suckin' out his love, 'cause I, I'll never be NOBODY`S WIFE !!!
what goes around comes around, you'll see that I can carry the burden of pain 'cause it ain't the first time that a man goes insane and when I spread my wings to embrace him for life I'm suckin' out his love, 'cause I, I'll never be NOBODY`S WIFE !!!
-
Dee Dee - Junior Member
Eu am aflat pe la 9 ani si am fost extrem de dezamagita;P . Ca eu mereu ma certam cu aia de la scoala pe tema asta. Dar si acum imi mai place sa cred ca mai este Mosh Craciun asa de amuzament:p
Cel mai frumos lucru care i se poate intampla unei persoane este sa fie iubit si sa invinga. Insa sa iubeasca si sa fie invins este al doilea lucru frumos care i se poate intampla
- zuza
- Junior Member
Si io tot pe la 10 ani, intr-a patra, s-a trezit un coleg sa-l intrebe pe invatator cine e Mos Craciun, si bulangiu' de invatator a dat in vileag manevra! Dar m-am facut ca nu stiu inca fo 2-3 ani, ca sa-i bucur pe ai mei.
Tiu minte ca scriam scrisori cu tot felu de dorinte si ne mai 'sugera' tata 2-3 jucarii in lista noastra (mie si lu fratemeu), pe care le si primeam si ramineam cu gura cascata! Mai punea pe tot felu de colegi sa ne sune sa ne intrebe ce vrem. In seara de Craciun ne duceam la bunici, pe acelasi palier, vizavi. Parintii mereu intirziau 10 minute, sa puna cadourile sub brad. Dupa ce mincam un vecin pesemne suna la usa, noi: uraa!, veni mosu, hai acasa sa vedem! Mergeam pina acasa, vedeam cadourile, dupa aia: hai inapoi la bunici sa vedem daca o fi venit si acolo. Si culmea: venise! Era misto.... Cind eram mici de tot faceau si bradul in intervalul ala, mai incolo faceam noi bradu si pe urma plecam la masa.
Tiu minte ca scriam scrisori cu tot felu de dorinte si ne mai 'sugera' tata 2-3 jucarii in lista noastra (mie si lu fratemeu), pe care le si primeam si ramineam cu gura cascata! Mai punea pe tot felu de colegi sa ne sune sa ne intrebe ce vrem. In seara de Craciun ne duceam la bunici, pe acelasi palier, vizavi. Parintii mereu intirziau 10 minute, sa puna cadourile sub brad. Dupa ce mincam un vecin pesemne suna la usa, noi: uraa!, veni mosu, hai acasa sa vedem! Mergeam pina acasa, vedeam cadourile, dupa aia: hai inapoi la bunici sa vedem daca o fi venit si acolo. Si culmea: venise! Era misto.... Cind eram mici de tot faceau si bradul in intervalul ala, mai incolo faceam noi bradu si pe urma plecam la masa.
Numele meu este Rolf si sunt d'a binelea absent.
- Rolf
- Junior Member
ce coincidenta

se pare ca aproape toata lumea afla in acelasi timp...... lol
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
- Andrada The Dev
- Junior Member
sincer si eu acum mai am impresia ca Moshu' exista, iar atunci cand primesc cadouri de Craciun nu ma gandesc ca sunt de la parinti sau prieteni.... ci de la el. :a
i don't think so!!!
i don't think so!!!
- lulutza
- Junior Member
Initial trimis de lulutza
sincer si eu acum mai am impresia ca Moshu' exista, iar atunci cand primesc cadouri de Craciun nu ma gandesc ca sunt de la parinti sau prieteni.... ci de la el. :a
Buna idee lulutza! ti-ai pastrat sufletul "tanar" si inocent... bravo tie! Eu n-as putea sa fac asta....
- Andrada The Dev
- Junior Member
eh........
am sa incerc........ buna esti la convins lumea:)
- Andrada The Dev
- Junior Member
nu cred....
stii de ce nu sunt buna la convins lumea?? pt ca ma las repede. renuntz. n-am rabdare!!!!!
i don't think so!!!
i don't think so!!!
- lulutza
- Junior Member
cum adica???adik....M-m-m-moshsh C-c-cc-craci-ci-ciuuuun n-n-n-n exista???
si chiar nu exista???
;P ;P ;P
nu va cred!!!
ba sigur ca exista!ba nu e adevarat!!!ba exista!!!
traieste acolo in Laponia,la Polul Nord,cu Doamna Craciunitza si cu elfii si cu renii zburatori(mai ales Rudolf,cel cu nasul roshu) si in fiecare an imi aduce cadouri multe-multe,de la lucruri palpabile la imbratisarile si uraruile de bine ale celor dragi.
va mai spun inca o data: desigur ce exista Mosh Craciun!!!
si chiar nu exista???
;P ;P ;P
nu va cred!!!
ba sigur ca exista!ba nu e adevarat!!!ba exista!!!
traieste acolo in Laponia,la Polul Nord,cu Doamna Craciunitza si cu elfii si cu renii zburatori(mai ales Rudolf,cel cu nasul roshu) si in fiecare an imi aduce cadouri multe-multe,de la lucruri palpabile la imbratisarile si uraruile de bine ale celor dragi.
va mai spun inca o data: desigur ce exista Mosh Craciun!!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
-
Mirela - Mesaje: 2566
Nu mai tin minte exact cand am aflat ce si cum, dar mi-aduc aminte de o faza petrecuta cu multi ani in urma. Venisera nasii mei pe la mine si femeile din casa aveau sarcina precisa de a lasa cadourile la pom. Nu pot sa va spun ce tenis am jucat la mine in camera cu nasul (evident, la perete) sin timp ce tata nu stiam cum sa ocupe mai mult cadrul usii sa nu imi treaca mie ideea sa ies. Atunci am inceput sa banuiesc cate ceva.
-
baixinho© - Mesaje: 14117
Multi ani la rand, Mos Craciun in carne si oase, cu burta mare, obosit, cu barba, costum rosu, desigur, tot ce trebuie, venea la mine sa-mi aduca darurile de rigoare, si eu ii spuneam poezii pregatite din vreme, dupa ce-mi treceau emotiile. Si ce mila imi era de copii care ziceau ca nu exista, la ei nu venea, saracii...Tarziu si fara sa vreau am aflat ca de fapt era nasul meu, deghizat. Da' nu mi-a venit sa cred.
lucrurile nu sunt ce par a fi
- angus
- Junior Member
si care-i legatura???
care-i legatura intre Dumnezeu si Mosh Craciun???? ai zis ca esti ateu..., nu? tu-l vezi pe mosh ca pe o divinitate??? gresit!
i don't think so!!!
i don't think so!!!
- lulutza
- Junior Member
Am inceput sa imi pun intrebari despre Mos Craciun la gradinita, cand intr-un an am primit un set galben de mobila pt papusi acasa, si ac set dar roz la gradinita. De ce de 2 ori ? Incepusem sa spionez..dar degeaba, asa ca eram convinsa ca exista.. pana in clasa I sau a II-a, nu mai retin exact, cand invatatoarea a spun la un moment dat "..ca Mos Craciun nu exista, stiti deja, nu?..ca acum sunteti copii mari" Oricum am stiut clar nu exista cam pe la 9-10 ani, insa atmosfera a ramas.. numai cand ma gandesc la Mos Craciun imi inchipui tot decoru`.
- Dulcika
- Junior Member
Cool topic!
.....sincer,nu-mi aduc aminte cand am aflat adevarul...cred ca a luat ceva timp sa ma conving ca Moshul nu vine la fiecare casa si lasa cadouri sub brad...
Tin minte ca vazusem nu-stiu-ce pe la televizor,ceva despre Laponia,dupa aia am auzit ca Mos Craciun e de-acolo si a inceput sa ma pasioneze regiunea respectiva...
Acum,vorbind foarte serios,s-a spus pe la radio ca in iulie a avut loc un congres,o adunare a Mos Craciunilor(din Finlanda,Norvegia,Suedia,Danemarca,Groenlanda etc.) si au inceput iar lupta pentru suprematie.De ce?Pai chestia asta e o afacere profitabila,ridica uimitor turismul zonei!De exemplu,Rovaniemi-resedinta Mosului finlandez-e una din principalele destinatii turistice din Finlanda!
Mi s-a parut tare amuzant cand am auzit prima data de toata povestea asta!
Totusi nu se poate ca Mos Craciun sa nu aiba o legtura cu divinitatea;sunt atatia care cred in el,e unul dintre simbolurile celei mai mari sarbatori crestine...
Tin minte ca vazusem nu-stiu-ce pe la televizor,ceva despre Laponia,dupa aia am auzit ca Mos Craciun e de-acolo si a inceput sa ma pasioneze regiunea respectiva...
Acum,vorbind foarte serios,s-a spus pe la radio ca in iulie a avut loc un congres,o adunare a Mos Craciunilor(din Finlanda,Norvegia,Suedia,Danemarca,Groenlanda etc.) si au inceput iar lupta pentru suprematie.De ce?Pai chestia asta e o afacere profitabila,ridica uimitor turismul zonei!De exemplu,Rovaniemi-resedinta Mosului finlandez-e una din principalele destinatii turistice din Finlanda!
Mi s-a parut tare amuzant cand am auzit prima data de toata povestea asta!
Totusi nu se poate ca Mos Craciun sa nu aiba o legtura cu divinitatea;sunt atatia care cred in el,e unul dintre simbolurile celei mai mari sarbatori crestine...
"It all started with a brilliantly engineered sound that's increased in frequency,until it sounds like an alarm following you through the track.
It left no chance but dance for your life!"
It left no chance but dance for your life!"
-
Stormy Lady - Junior Member
Cand eram mica, bunica-mea s-a deghizat in Mosh Craciun,si a venit la mine.Sa va spun cum arata?:)
Era imbracata intr-o geaca roshie,avea nishte pantaloni de lana,si -cea mai interesanta era fatza: avea o masca cu fatza de mitza.I-am recunoscut vocea shi i-am zis: ,,Moshule da-tzi fatza aia de mitza jos!!!!"
Altadata a venit taika-meu imbracat in moshu,doar ca avea o batista neagra pe ochi si vorbea in shoapta.Faza dura era ca ,,taika-meu disparuse"
Ca o fetitza cuminte n-am zis nimik deshi shtiam ca Moshul ,,era ruda cu mine".
Era imbracata intr-o geaca roshie,avea nishte pantaloni de lana,si -cea mai interesanta era fatza: avea o masca cu fatza de mitza.I-am recunoscut vocea shi i-am zis: ,,Moshule da-tzi fatza aia de mitza jos!!!!"
Altadata a venit taika-meu imbracat in moshu,doar ca avea o batista neagra pe ochi si vorbea in shoapta.Faza dura era ca ,,taika-meu disparuse"
Ca o fetitza cuminte n-am zis nimik deshi shtiam ca Moshul ,,era ruda cu mine".
-
dEpEchEmIND - Junior Member
eu,pana pe la vreo 5 ani nici nu stiam cine e ala Mos Craciun, una pt ca nu aveam parte de spiritul Craciunului, si doi ca eram un copil mai aiurit ,mai izolat,parca eram somnambula.Iar pe la vreo 6 ani,cand se tot vorbea la gradinita de Mos, am intrebat si eu cine e asta,si dupa ce mi s-a spus povestea lui eu am spus foarte serioasa : inseamna ca Mos Craciun este mama mea pt ca ea imi face cadoul de craciun.
,copil tampit ce eram! Am stricat si visele celorlati copii!;P .Asadar ,cum momentul aflarii existentei si non-existentei lui mos Craciun au coincis, nu prea a avut nici un efect asupra mea.Doar mult mai tarziu, pe la vreo 16 ani , cand eram la o vecina acasa si la fetita acesteia de 4 ani, si a venit tatal ei deghizat in Mos craciun, am vazut bucuria de pe fatza ei si am regretat ca nu am putut si eu sa simt asa ceva.Ata e ! 

- Hera
- Junior Member
25 mesaje
• Pagina 1 din 1