site acvaristica : cum descriem un peste ?

pestele din acvariu, muscata din fereastra, "salatile" din gradina ursului

site acvaristica : cum descriem un peste ?

Mesajde Adi[CG] » Mie Oct 03, 2001 9:20 am

Va propun sa discutam "modelul de date" pentru un peste. Acesta va sta la baza sectiunii de cautare de specii din site.
Prin ce se caracterizeaza un peste exotic (de fapt o specie) :

1. Nume "po****r" (care poate fi si o concatenare de nume diferite Ex. "moly, moli, mulinez")
2. Nume stiintific (care la fel poate fi o insiruire de mai multe denumiri latinesti sub care e cunoscut pestele)
3. Dimensiune exemplar adult in cm (e necesar un domeniu de gen 10-12 cm sau 11 cm este suficient de ilustrativ ?)
4. Volum de acvariu recomandat pentru a creste un exemplar, o pereche sau un card (in functie de tipul pestelui)
5. Ph minim, Ph maxim acceptabil
6. Origini (zero sau mai multe tari in care specia cu pricina este prezenta in natura)
7. Cerinte - una dintre urmatoarele : recomandat incepatori, dificultate medie, dificil, numai pentru acvaristi experimentati
8. Caracteristici - zero sau mai multe din urmatoarele : de card | teritorial | teritorial la reproducere | teritorial la maturitate | agresiv | foarte agresiv | agresiv la reproducere | vorace | poligam | calm | activ| sociabil | nocturn | delicat | robust | vivipar | necesita plante | numai cu plante robuste | distruge plante | necesita ascunzisuri | face gropi in substrat
9. zona de activitate - una din urmatoarele : pe substrat | spre fundul acvariului | zona centrala a acvariului | spre suprafata
10. forma - una din urmatoarele : clasic | alungit | sarpe | disc | rapitor | turtit | atipic
11. Cerinte inmultire - una din urmatoarele : usoara | medie | dificila | foarte dificila | imposibil in acvariu
13. Culori - una din urmatoarele : sterse | mediu colorat | viu colorat | colorit in mare varietate
14. Descriere specie detaliat - in cuvinte
15. Ingrijire specie detaliat - in cuvinte.
16. Inmultire specie detaliat - in cuvinte

Astept sugestii privitoare la continut | chestii in plus | chestii in minus.
Ordinea nu este importanta.
Nu stiu cum se poate rezolva problema compatibilitatii : sa organizam grupuri de specii compatibile sau sa asociem fiecarei specii o lista de alte specii cu care aceasta este compatibila ?

++
Adi[CG]
Junior Member

Mesajde duduloi » Mie Oct 03, 2001 12:11 pm

O modalitate de a restrange numarul de "compatibilitati" este temperatura la care trebuie tinut un peste .. In plus, dimensiunea acvariului pe care il poseda acvaristul este importanta.

ma mai gandesc si revin :)
duduloi
Junior Member

Mesajde Catalin B » Mie Oct 03, 2001 12:18 pm

criterii de compatibilitate - temperatura
- pH,duritate
- hrana
-dimensiuni,caracter(interdependente)
concluzie:grupuri de specii compatibile , rezulta flimitele parametrilor pt . fiecare grup (parereamea),plus altele(dimens. acv etc)
Catalin B
Junior Member

Mesajde Adi[CG] » Mie Oct 03, 2001 12:41 pm

Am retinut sugestiile :

- duritate apa (min, max)
- hrana recomandata ( predominant hrana uscata | predominant vegetala | predominant hrana vie | hrana speciala )

[dimensiuni exista, caracter exista, ph exista]
Din pacate speciile sunt compatibile si in functie de agresivitate, mediu etc nu numai ph, duritate, temperatura ...
Voi mai studia problema.
Adi[CG]
Junior Member

lista speciilor care se suporta

Mesajde DarK SamuraY » Vin Oct 05, 2001 5:01 am

man ar trebui ca orice site care se respecta sa scrii shi o lista cu peshtii pashnici care se suporat la modul de coexistentza rapitori etc intzelegi tu ce vreau sa spun dar in primul rand shi o lista la fiecare specie sa scrii in ce relatii se afle cu toate celelalte specii cunoscute asta ar fi ideea mea pt ca in cartzile de specialitate rareori se gasesc kestii din astea :D
Ride the 420 highway
DarK SamuraY
Junior Member

Mesajde Adi[CG] » Vin Oct 05, 2001 7:45 am

Am retinut, deci lista de compatibilitate este prioritara.
Adi[CG]
Junior Member

Mesajde DarK SamuraY » Mar Oct 09, 2001 4:12 am

Initial trimis de Adi[CG]
Am retinut, deci lista de compatibilitate este prioritara.
in primul rand man eu cred ca este cel mai importanta
Ride the 420 highway
DarK SamuraY
Junior Member

Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim