Vocea înainte de toate!

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Vocea înainte de toate!

Mesajde PhaseR » Joi Aug 15, 2002 9:06 am

In ultima vreme observ, cu neplacere, ca lumea vorbeste tot mai mult de sound si de cat de bun este, ce calitate are, ce instrumente au fost folosite, ce influente are... etc.

Nu credeti ca cel mai important lucru la o melodie este artistul care o interpreteaz� Peste tot pe la teveu vezi o gramada de fraieri care spun ca au lucrat la sound fara sa-si faca prea multe griji daca ei intepreteaza cat mai bine posibil melodia...

Adica sa ne gandim de exemplu la un artist cu o voce extraordinara cum ar fi Mariah Carey, Whitney Huston sau Alicia Keys etc. Credeti ca daca un asemenea artist ar urca pe scena shi ar interpreta melodia doar cu o baterie pe spate, care sa tina ritmul, nu s-ar auzi bine? Eu zic ca ar fi la fel de bine... pentru ca una peste alta artistul face diferenta...

Astept parerile voastre pe tema asta... mí£ intereseaza foarte mult!

:a
PhaseR
Junior Member

Mesajde baixinho© » Joi Aug 15, 2002 9:13 am

Ca sa conteze vocea inainte de toate, cantatorii nostri dragi trebuie sa "zica" live. Ori la catai pleibec se face la noi, mai avem de asteptat pana ca titlul acestui forum sa aiba prioritate.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde tre » Vin Aug 16, 2002 12:30 am

am fost la neptun la concert vama veche. concert organizat de tuborg. inainte au cantat 'hora'. penibilul a atins cote maxime in momentul cand sunetul a fost taiat complet (pozitivul adica) iar fufele au intins microfoanele spre public sa cante, asta de cateva ori.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde bhuttu » Sâm Aug 17, 2002 1:09 am

Io zic asa: e normal sa se vorbeasca de sound si treburi d-astea atata vreme cat in perioada asta la mare moda este muzica electronica. Vocea conteaza mai putin aici, iar de multe ori lipseste cu desavarsire. Despre ce voce ai vrea sa vorbeasca, de exemplu, Michi (ala de la Suie paparude. Poate nu e cel mai bun exemplu, dar e primul la indemana)? Nu mi se pare nimic rau in asta. Pur si simplu genul asta nu cultiva vocea.
La al'e Whitney sau Mariah, da, e normal sa primeze vocea, ca de, pe asta se bazeaza muzica lor. Dar, petricane, cred eu ca n-are legatura masura in care se foloseste vocea cu canatul live sau nu. Nu foarte multa, oricum. I'll give an example: Andra. Fata playbackuieste greu, dar in muzica ei conteaza cu precadere vocea. Plus ca eu nu stiu daca de exemplu, Whitney Houston face sau nu playback. Oarecare dreptate ai tu, in sensul ca mie personal mi-ar placea Andra daca ar canta live. Asa, cam stramb din nas cand aud. Ma rog... poate revin, ca e interesant subiectul.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde PhaseR » Lun Aug 19, 2002 9:06 am

Cand am vorbit de voce nu am atacat decat un aspect al profesionalismului care lipseste din toata muzica romaneasca. N-am vrut sa spun nimik despre un subiect vast care ar fi atras sute de pareri care la un moment dat ar fi scapat din vedere esentialul, asa ca am restrans totul la calitatile vocale ale artistilor. Cand cineva canta live isi arata profesionalismul. Sunt o gramada de artisti, si straini, care scot niste albume suuuuuuuuuupppeeeeeeerrrrrr dar live nu zic asa de bine (ex Backstreet Boys - parerea mea- dar mai sunt shi altii) shi totusi este de apreciat spectacolul pe care-l fac, faptul ca se chinuie shi faptul ca arata fanilor adevarata lor valoare, fara sa le fie teama s-o faca. De asta vorbesc. Cat despre sound, aici, este o lipsa totala de originalitate. La noi se manifesta un copiat la nivel national. Am uitat ca suntem o natiune care are oameni de valoare... dar nu stim sa-i promovam... Nu stiu daca s-a gandit cineva, dar oare din 20.000.000 de oameni nu exista cativa care sa aiba talentul si imaginatia sa schimbe ceva sau sa aduca ceva cu adevarat nou in muzica romaneasca? Nu cred... Cred ca ne place sa acceptam si sa ne complacem intr-o situatie pe care am putea-o usor, usor s-o schimbam.
:a
-[ <PhaseR> ]-
PhaseR
Junior Member

Mesajde Renato2002 » Mar Aug 20, 2002 5:04 pm

Initial trimis de baixinho
Ca sa conteze vocea inainte de toate, cantatorii nostri dragi trebuie sa "zica" live. Ori la catai pleibec se face la noi, mai avem de asteptat pana ca titlul acestui forum sa aiba prioritate.

Inainte de toate sa shtiti si voi ca vocea este...dar sin moment ce aceasta este modificata prin zeci de moduri de sintetizatoarele de studio muzica nu mai e aceeashi si nu se mai poate pune accent pe muzica de buna calitate...respect pentru acele formatii care ishi scot in evidentza vocea cantand live si inregistrand albume LIVE:o
Renato2002
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii