pt. Cristian Stef (si nu numai) :
mmm, stiu ca-i un subiect delicat asta al "cainilor de lupta" cum li se mai spune, mai mult sau mai putin documentat.
uite cum vad io problema:
1. daca educatia pe care-o dai cainelui tau este asa cum trebuie, adica adaptata rasei lui si nevoilor oricarui caine, atunci mai bine de atat nu se poate.
2. daca exista oameni care nu fac treba asta si cainele lor rupe tot ce vede, atunci devine o problema sociala si nu prea mai putem vorbi numai de vina stapanului, ci si de legislatia romaneasca si de caracteristicile de facto ale acestor rase.
3. vrem sau nu sa credem, aceste rase au o componenta agresiva si prin asta nu inteleg numai ca ei "incep" o incaierare, ci si ca ei nu prea se opresc la timp si "partenerul" de lupta o ia pe coaja suparat.
4. (ca un rezumat) acesti caini reprezinta un factor de risc cel putin pentru ceilalti caini, daca nu si pentru oameni.
5. cum explici interzicerea acestor rase in unele state europene?
6. mi-ai recomanda sa-l plimb pe Akihito (Brac German - 7 1/2 ani) in compania lui Floyd?
cu sinceritate iti spun ca io sunt mort dupa BullTerrier la capitolul aspect... dar nu pot sa-mi iau asa ceva din considerentele de mai sus.
ce mai incolo si-n coace, mie-mi plac absolut toate animalele si nu spun asta cu "snobismul" sau usurinta cu care o fac multi, serios. am crescut foarte multe feluri de animale si stiu destul de multe despre toate cate am crescut.
stiu de exemplu ca nu trebuie pus un Astronotus intr-un acvariu cu pesti mici sau delicati pentru ca o sa-i faca varza. paralela cu pestii de acvariu este doar un "sample" din modul meu de a gandi, nu este o regula...
eh, hai ca am scris destul, sper ca m-am facut mai bine inteles, mai ales ca am simtit la tine o iritare (ai scris cu capitale raspunsurile la ce am spus eu) a carei izvor nu-mi apartine mie
PS: as fi chiar curios sa-l cunosc pe Floyd si te asigur ca, daca se va intampla asta, voi incerca sa scap de toate prejudecatile pe care intamplator le-as avea. dar probabil ca la inceput cel putin nu o sa-l iau cu mine si pe Akihito...