solo-uri celebre

Cafeneaua muzicii anilor '60, '70 si '80

solo-uri celebre

Mesajde eyewitness » Lun Sep 09, 2002 12:40 pm

de multe ori am avut ocazia sa ascult multe grupuri sau solisti care mai cu seama in concerte dand frau liber imaginatiei si talentului au demonstrat o virtuozitate aproape iesita din comun in "manuirea" instrumentelor realizand solo-uri memorabile de chitara ,de bass,de pian/orga,de tobe si chiar de flaut, piesele ramanand celebre. sunt foarte multe piese si virtuosi dar m-as opri numai la o piesa "scoasa" in 1968, ce efectiv m-a impresionat cand am ascultat-o prima oara prin anul 1975 si pe care o ascult cu aceiasi placere de multe ori si azi. piesa se numeste In-A-Gadda-Da-Vida interpretata de iron butterfly. pe langa faptul ca a fost prima piesa in istoria rock-ululi care a socat prin lungime peste 17 minute, prima piesa in istorie care sa primeasca discul de platina si stationand in topuri peste 140 de saptamani este remarcabil solo-ul de baterie al lui ron bushy care reuseste in vreo 10 minute sa demonstreze pt prima oara pana atunci ce inseamna un virtuos al tobelor. pt cine nu a ascultat inca aceasta piesa o recomand din toata inima. nu veti fi dezamagiti.

sunt foarte multe alte solo-uri celebre si ar fi interesant ce v-a placut pe aceasta tema...

----------
walk in balance!!!
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Sep 09, 2002 1:53 pm

Nu ash putea sa ma pronuntz asupra unei melodii anume. Dar printre cele mai bune solo-uri mi se par cele ale lui Jimi Hendrix....care a incantat deseori cu a sa magica chitara electrica.

Mai imi plac foarte mult...solo-urile de saxofon. Aici chiar ca nu pot da nici un nume. Dar am ascultat destule bucatzi de jazz...unde saxofonul era prim solist...si suna excelent.

Virtuosi ai unor instrumente se gasesc o gramada la noi...in muzica populara si lautareasca.
Faramitza Lambru la acordeon . Toni Iordache la tambal. Si bineinteles Zamfir la nai. Ii ascult intodeauna cu mare placere.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde onk » Lun Sep 09, 2002 2:33 pm

pai sa vedem.... solourile lui Tzandarica la tobe?
onk

Mesajde eyewitness » Lun Sep 09, 2002 3:14 pm

mi-aduc aminte de un alt solo de tobe celebru al lui don brewer de la grand funk railroad dar nu mai tin minte numele piesei. era in concert.

stie cineva?

din ce am auzit (poate sunt doar speculatii) se pare ca spre sfarsitul solo-ului de tobe don cam obosise , fiind si "high" incepuse sa dea cu capu' in tobe si cu pumnii , alternativ,fiind plin de sange pe fata...bineinteles in delirul publicului...
eyewitness

oftopic

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Sep 09, 2002 3:22 pm

Am discografie completa cu Grand Funk Railroad in format mp3. Dar din pacate..piesele sunt trase cu nume scurt..asa ca nici o piesa nu o stiu dupa nume. :cry:

Un solo f. frumos..mi se pare ..chitara din "The man who sold The World" ...a celebrilor Nirvana....dar nu intra la Oldies but goldies. (adica o intra..da' peste vreo 25 de ani)
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Aliosha » Lun Sep 09, 2002 3:56 pm

O sa mentionez si eu pentru moment cateva solouri de chitara(din ce imi vine rapid in minte):

Gilmour - "Confortably Numb" (Pink floyd)
Blackmore - "Child in time" ... (Deep Purple). De fapt pe "Live in Japan" se pot gasi multe solouri celebre.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde MiG29 » Mar Sep 10, 2002 11:25 pm

tot Blackmore -Highway Star(live...am vazut concertul pe un DVD)Keith Richards-Not Fade Away shi jumpin jack Flash-numai in concerte....ex.Miami`97 in turul de promovare Voodo Lounge
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde aphextwinz » Mie Sep 11, 2002 3:10 pm

mosh, the man who sold the world e o piesa a lu' bowie (shi intra la oldies but goldies), anyway nu cred ca intra la categoria solo-uri celebre
aphextwinz
Junior Member

Mesajde onk » Mie Sep 11, 2002 3:20 pm

acu depinde, ca daca e sa iei subiectul de forba "bucatzi celebre" de piese, ca eu nu prea am inteles ce discutam: virtuozitatea sau clasicitatea?. ca mai bagam europa santanista...
onk

Mesajde aphextwinz » Mie Sep 11, 2002 3:34 pm

e o diferentza intre clasicitatea unei trupe, a unei piese sau a unui pasaj dintr-o piesa. zi-mi tu de solo-urile celebre ale lui bowie ...
aphextwinz
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Sep 11, 2002 3:46 pm

Initial trimis de onk
acu depinde, ca daca e sa iei subiectul de forba "bucatzi celebre" de piese, ca eu nu prea am inteles ce discutam: virtuozitatea sau clasicitatea?. ca mai bagam europa santanista...

nu este vorba de virtuosi ai instrumentelor in general(mosh-ul a tras putin de tema) ci de solo-uri celebre din cadrul unor piese celebre. in negru voda a lui phoenix de exemplu asistam la un magistral solo de bass. cam asta e ideea...ai mentionat tandarica in schimb nu ai mentionat piesa unde are un solo celebru la tobe.
eyewitness

Mesajde stefan » Vin Sep 13, 2002 12:01 am

Initial trimis de Aliosha

Gilmour - "Confortably Numb" (Pink floyd)

Hehe - melodia preferata a lui Dave... Totusi prefer solo-urile lui Gilmour de pe "Animals", in special "Dogs".
In rest, in ultima vreme mi-a ramas in minte Jerry Gracia (Grateful Dead) - "Crazy Fingers".
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Aliosha » Sâm Sep 14, 2002 4:24 am

"Sex Machine" - Sly and the family Stone. Cine stie melodia intelege de ce am trecut-o aici la threadula asta.
Aliosha

Mesajde MiG29 » Lun Sep 16, 2002 12:36 am

Make-up-Hey Joe....am shi vaga impresie k la chitara e o domnisoara,de origine asiatica...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Aliosha » Mar Oct 22, 2002 6:14 am

Chiar in momentul asta ascultam Neil Young - "Cowgirl in the sand" o melodie de 10 minute superba cu un solo de chitara pe masura.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Oct 22, 2002 8:25 pm

Pai sa mai zic si eu o melodie ce contine un solo de chitara tare de tot. Am vrut sa o scriu pe melodii de moment dar parca nu prea mai imi place atmosfera de acolo.

Creedence Clearwater Revival - I put a speel on you

La mijlocul melodiei intalnim 150 de secunde de chitara extraordinare. De fapt ,chitara este incredibila pe tot parcursul melodiei .
Imi plac mult de tot acesti Creedence Clearwater Revival ...si nu doar din cauza melodiei mai sus amintite.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde vali » Joi Noi 21, 2002 7:31 am

la tobe: john bonham - bonzo's montreux
la chitara: jimmy page - achilles last stand
duet: ian gillan-ritchie blackmore - lazy de pe "made in japan"
some people deserve to die
vali

Mesajde vali » Joi Noi 21, 2002 7:32 am

era sa uit

la orga: manzarek - light my fire
some people deserve to die
vali

Mesajde Panshui » Mie Dec 11, 2002 12:40 am

Toate solo-urile mentionate sunt super (desi unele nu le stiu :0)

Personal, Hendrix is the king, undisputed. the pinnacle.

Dar mai e ceva, foarte spcieal si curat: solo-ul lui Waters (cred) din Another Brick in The Wall (p.2, cred). Superb. O bijuterie.

A, ar mai fi Santana - Blues for El Salvador. Dar mai bine sa ascultam dacat sa ne pierdem vremea pe net. Sunt atatea solo-uri de descoperit...
I'm just a regular guy from outer space.
Panshui
Junior Member

Mesajde jiji » Sâm Mai 03, 2003 6:06 pm

solo de baterie: John Bonham pe "Moby Dick".
asta mi-o sarit in minte. poate o sa-mi mai sara si altele, da momentan...
ha...
Ian Anderson (Jethro Tull) - o gramada de solouri de flaut extraordinare...
..., părerea mea, ...
jiji
Junior Member

Mesajde cubu » Mie Mai 07, 2003 11:28 am

solo de baterie: Mike Portnoy - "Live in Japan" sau vezi "Liquid Drums"
solo de chitara: Petrucci - "Home", "A Change of Seasons", "Lines in the Sand"
si sa nu-i uitam pe ceilalti doi instrumentisti de la DT, Myung si Rudess... Myung face solo de bass la fiecare melodie daca e s-o iei asa... "Those fingers never stop", cum zice Portnoy... (ala adevarat, nu eu ;n ). Si Rudess, ce sa mai zic... Cei care au fost la concert in Romania au vazut solo-ul lui...

P.S. Ma rog, dupa ce am scris mesajul asta mi-am dat seama ca sunt la "Oldies", dar... what the hell?
indescifrabil
cubu

Mesajde Monolith » Vin Mai 09, 2003 5:52 pm

bass - John Paul Jones - Lemmon Song, Dazed and Confuzed
-Jaco Pastorious -mai multe
chitara - Jimmy Page - stairway (de pe The Song Remains The Same)
-Gilmour - dogs
-Blackmore - mistreated
-McLaughlin - Birds of fire
baterie - John Bonham - Moby Dick
ar mai fi multe
Monolith
Junior Member

Mesajde Sick Tear » Sâm Iul 05, 2003 4:46 pm

[quote]Initial trimis de eyewitness
[B]mi-aduc aminte de un alt solo de tobe celebru al lui don brewer de la grand funk railroad dar nu mai tin minte numele piesei. era in concert.

stie cineva?

Piesa se numeste T.N.U.C. si apare pe "Live Album" din 1970.

Da' de soloul de ghitara al lui Clapton pe "Crossroads" (de pe "Wheels Of Fire") ce ziceti? Vad ca nimeni nu aminteste aici de Cream, care daca nu ar fi existat, nu prea am fi avut astazi ce povesti in materie de rock/blues.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde oaspetele » Mar Ian 06, 2004 11:46 am

cred ca tot aici s-ar incadra si solo-ul de pe Beat it , al pedofilului maical.
desi nu prea intins, Eddie van Halen isi arata maiestria recunoscuta.
iar acest solo fi-va copiat de foate multi chitaristi, inclusiv maestrul Nutu Olteanu........
oaspetele
Junior Member

Mesajde paiacec » Lun Ian 12, 2004 6:21 pm

Vad ca nimeni nu l-a mentzionat pe Yngwie Malmsteein.Melodia "Prelude to April"are un solo de chitara super.
Ar mai fi shi Steve Vai cu - am uitat.Era ceva cu Seattle parca.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Înapoi la Oldies but goldies