de vina-s parintzii

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

de vina-s parintzii

Mesajde kris » Lun Oct 15, 2001 8:06 pm

raspunsul dragului Lenn Goorer din rubrica"Andre" m-a inspirat.... cred... pozitiv. ce parerea avetzi voi despre parintzii care ishi scot practic "la produs" fetele de 13-14 ani? nu la coltz de strada, ci... pe fatza... direct pe scena. Unele, saracutzelele, nu au pic de voce. Dar imbracate in costume care fac sa le lase gura apa pedofililor, sunt racolate de oareshce case de discuri (aka cei mai profitabili peshti/proxenetzi autohtoni), vand ceva albume, ishi cumpara o mashina, un iubit la fel de pubertos shi celebru ca shi ele shi, eventual o casa. Din aceasta ascensiune sa nu excludem celebra publicitate negativa care, cu ajutorul presei de scandal, le aduce in topuri. Shi prin publicitate negativa intzeleg figa de acasa, note mici la purtate (chiar shi in shcoala generala sau mai ales acolo), accidente rutiere, droguri etc...
kris
Junior Member

Mesajde Sopra Tutt1 » Mar Oct 16, 2001 12:30 pm

nu toti au o moralitate ridicata ... parintii fac asta pentru ca ei au fost frustrati in tineretea lor - poate ca ishi doreau sa devina cantareti, sportivi, elevi eminentzi ... pentru ca nu numai in domeniul muzicii apare asha ceva ... sunt parinti care ishi trimit copiii fortat sa practice un anumit sport, deshi nu au talent, sunt parinti care tzipa la copil daca vine cu o nota de 8 acasa ... si tot asha, capishi?
Sopra Tutt1
Junior Member

Re: de vina-s parintzii

Mesajde blue » Mar Oct 16, 2001 6:48 pm

sunt niste curve ...ca si aproape toata "industria" noastra muzicala ... nu se urmareste sa sune trupa bine, ci sa dea bine pe scena ... sa fie cat mai voluptoasa ... poate sa aiba o voce de inger daca nu arata bine nu o/il baga nimeni in seama. Oricum si presa are multa vina la faza asta ... ca si "muzicienii" si ziaristii tot curve sunt nu au curaj sa critice un cacat de artist daca e sustinut de o agentie/trust puternica ...ca sa nu mai zic ca impreuna cu "artistii" fabrica subiecte ...asa ca isi merita soarta ...:) ...singurii care pierd in toata povestea asta sunt copii aia de 10-14 ani care saracii nu mai inteleg nimic ..:) ..stau si ma intreb cum poate canta o fata de 13-14 ani despre dragoste adevarata, sentimente, pasiuni nemuritoare si despartiri ...cand nici macar astia de peste 20 de ani nu prea le inteleg ei bine ...:)

Initial trimis de kris
raspunsul dragului Lenn Goorer din rubrica"Andre" m-a inspirat.... cred... pozitiv. ce parerea avetzi voi despre parintzii care ishi scot practic "la produs" fetele de 13-14 ani? nu la coltz de strada, ci... pe fatza... direct pe scena. Unele, saracutzelele, nu au pic de voce. Dar imbracate in costume care fac sa le lase gura apa pedofililor, sunt racolate de oareshce case de discuri (aka cei mai profitabili peshti/proxenetzi autohtoni), vand ceva albume, ishi cumpara o mashina, un iubit la fel de pubertos shi celebru ca shi ele shi, eventual o casa. Din aceasta ascensiune sa nu excludem celebra publicitate negativa care, cu ajutorul presei de scandal, le aduce in topuri. Shi prin publicitate negativa intzeleg figa de acasa, note mici la purtate (chiar shi in shcoala generala sau mai ales acolo), accidente rutiere, droguri etc...
blue

Re: Re: de vina-s parintzii

Mesajde kris » Mar Oct 16, 2001 7:21 pm

[quote]Initial trimis de blue
Oricum si presa are multa vina la faza asta ... ca si "muzicienii" si ziaristii tot curve sunt nu au curaj sa critice un cacat de artist daca e sustinut de o agentie/trust puternica ...ca sa nu mai zic ca impreuna cu "artistii" fabrica subiecte ...asa ca isi merita soarta ...:)

Man nu stiu cam cate shtii tu despre prea autohtona, dar sa spui ca ziarishtii sunt nishte curve mi se pare sincer, o barbaritate. Presa (scrisa, tv, radio) este o afacere ca oricare alta. Ziarishtii sunt efectiv obligatzi sa dea publicului ce e mai tare (subiecte nu... altceva):)). Nu conteaza daca subiectele sunt de kkt pentru unul dintre noi. Conteaza, in general, cum le primeshte publicul. Shi daca ai impresia ca la adresa vedetelor de "rasa" de pe la noi nu se scrie de rau, la-s ca-tzi voi trimite eu cateva articole in care se tarshie prin noroi shi alte substantze asemenatoare cu vedete sustinute de importante trusturi de presa. In rest... can atat :)
kris
Junior Member

Re: Re: Re: de vina-s parintzii

Mesajde blue » Mie Oct 17, 2001 9:52 am

Man nu stiu cam cate shtii tu despre prea autohtona, dar sa spui ca ziarishtii sunt nishte curve mi se pare sincer, o barbaritate. Presa (scrisa, tv, radio) este o afacere ca oricare alta. Ziarishtii sunt efectiv obligatzi sa dea publicului ce e mai tare (subiecte nu... altceva):)).

Pai am zis eu altceva ?! ....normal ca-s obligati ... ideea e ca ziaristi ar trebui sa fie impartiali ... nu sa urmeze "linia de partid", asha ca atunci cand ziaristului (care intre noi fie vorba ...nu-s tocmai niste oameni de caracter) nu-i place de x-ulescu dar scrie un articol in care il ridici in slavi tot curva imi pare. (s-ar putea sa fie cam dur da' asta e)
blue

Re: Re: Re: Re: de vina-s parintzii

Mesajde Sioux » Mie Oct 17, 2001 10:21 am

Pai am zis eu altceva ?! ....normal ca-s obligati ... ideea e ca ziaristi ar trebui sa fie impartiali ... nu sa urmeze "linia de partid", asha ca atunci cand ziaristului (care intre noi fie vorba ...nu-s tocmai niste oameni de caracter) nu-i place de x-ulescu dar scrie un articol in care il ridici in slavi tot curva imi pare. (s-ar putea sa fie cam dur da' asta e

Treaba este cu mult mai complicata decat crezi tu . Se vede cu ochiul liber ca eshti pe dinafara , shi mai cu seama faci parte din categoria celor care habar nu au cu ce se mananca meseria asta shi al caror argument forte este "totzi sunt de kkt" De ceee ??? "aaaaaa ....paaaaaiiii, aaaaa , ca sunt de kkt , uite de-aia". Nu neg ca este neplacut sa scri despre nishte maimutze cum sunt Andre sau mai shtiu eu care. Insa nu uita ca povestea asta in Romania tinde sa se faca din ce in ce mai mult cu ceea ce se intampla in vest - cu spatzii publicitare vandute in reviste, cu articole la comanda samd . Asta intra in obligatzii . Cat despre impartzialitate sa fim serioshi. Asta este o poveste frumoasa cu fetzi-frumoshi shi zane . Nu exista impartzialitate pt ca nici macar ziarishtii nu sunt robotzi . Singurul premiu pulizzer pt impartzialitate, daca nu ma insheala pe mine memoria, a fost acordat pt o idee cu adevart geniala, cand doi ziarishti dupa terminarea razbelului dintre Argentina shi Marea Britanie, nu au facut altceva decat sa contabilizeze comunicatele de presa date pe parcursul razboiului- de genul "brava armata argentiniana a ucis astazi 1000 de soldatzi shi a scufundat 3 vapoare " . Cand s-a tras linie shi s-a adunat, reieshea ca englezii rapusesera vreo 5 milioane de ostashi , iar argentinienii scufundasera vreo 200 de port-avioane . Nu are sens, cred , sa explic de absurditatea rezultatelor . Aia intr-adevar este impartzialitate 100%, dar altfel, ia-tzi gandul . Shi nu carecumva sa spui , ca "e meseria lor, uite ce frumos m-am spalat eu pe maini, sa se descurce", ca nu tzine.
Ziaristul nu este om de caracter ? Unii da, unii nu, dar asta nu tzine de meseria practicata . Vrei sa vezi cu adevarat hiene ? Sari gardu in tzari nmai calde , shi ai sa vezi acolo ce inseamna intr-adevar ziarist . Din pacate pt Romania , presa inca nu este a 4 a putere in stat. Inca nu am auzit de demisii in urma dezvaluirilor din presa , shi slava Domnului la capitolul dezvaluiri, ziarishtii fara caracter ishi fac treaba foarte bine . Or in conditziile in care puterea trateazaa presaa la stilu':"shi daca scrie ca fur, ca sunt om de kkt shi ce daca, ca eu am imunitate", ce vrei sa reprezinte presa in romania ? . In schimb cand apare cate unul mai rasarit, ca Tuca sau Calinescu, care nu dau pe-afara neaparat, dar au o oarecare influentza in mediul social, toata lumea incepe sa spuna-ce face mai nene jegosu' ala de 5000 de parai pe luna ? Ce e asha de greu sa dai dan' gura ? Desigur uitand ca multzi dintre ei nici nu shtiu bine sa se semneze .
Inainte sa faci o categorie de oajmeni "fara caracter" uita-te bine in oglinda shi vezi daca nu cumva shi tu mai ai cate ceva de ajustat. Daca toata povestea se pune pe seama unei frustrari - ca pe piatza nu iese nimic bun sau pe gustul tau shi culmea ! Presa ishi permite sa shi scrie despre ce iese pe piatza , atunci cu sigurantza ca discutzia nu are sens . Shi nu shtiu de ce am senzatzia ca despre asta este vorba .
Sioux
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: de vina-s parintzii

Mesajde kris » Mie Oct 17, 2001 10:33 pm

[B]Pai am zis eu altceva ?! ....normal ca-s obligati ... ideea e ca ziaristi ar trebui sa fie impartiali ... nu sa urmeze "linia de partid", asha ca atunci cand ziaristului (care intre noi fie vorba ...nu-s tocmai niste oameni de caracter) nu-i place de x-ulescu dar scrie un articol in care il ridici in slavi tot curva imi pare. (s-ar putea sa fie cam dur da' asta e

"Colegul" Sioux are super-dreptate in tot ceea ce zice. oricat de aspru eshti cu oameni care lucreaza in presa autohtona nu ai motive. deloc. nu ai cum sa generalizezi shi sa spui ca-s o apa shi-un pamant! este imposibil. chiar daca nu e padure fara uscatrui, shi in breasla despre care vorbim sunt uscaturi la greu, nu ai DREPTUL sa judeci un om care poate a plecat pe un front sa te tzina pe tine la curent cu evenimentele (ca vrei sa afli shi vrei sa shtii chiar daca nu-i agreezi pe aia care itzi furnizeza informatziile) shi poate ishi lasa acolo o mana, sau vreun alt organ la fel de important! ai dreptul sa-l priveshti cu respect ca-shi face meseria cum trebuie. dar chiar sunt curios: despre ce vrei tu sa citeshti in presa? ce vrei tu sa fie presa? cum o vezi? crezi ca in afara nu tot oameni ca noi fac ziarele?
kris
Junior Member

Re: de vina-s parintzii

Mesajde testoasa » Mar Noi 13, 2001 6:41 pm

Initial trimis de kris

Ceea ce ii indeamna pe parinti sa faca asa ceva cred ca e pura saracie in care traiesc, si inconstienta mai ales. Doar nu o sa se sacrifice ei, nu o sa se puna ei de vanzare, nu o sa se expuna ei, dragutii! Las' ca exista odraslele! Aceste fete sunt mai patetice decat tiganii ( hai sa spun rromii!) care sunt pusi de parintii lor ocrititori sa cerseasca in metrou, pe strada, etc. etc. Daca generatia asta se va distruge in felul acesta,(nu vb de rromi, care nu se mai pot recupera vreodata, ci de copii paranoici, drogati, violati etc. etc.) ce ne vom astepta de la viitor? Sa faca generatia viitoare si mai rau? Asta va fi sfarsitul lumii? Razboiul? Posibil. Ne-o croim cu mana noastra, fratzilor.Cred ca educatia este elementul principal in dezvoltarea unei civilizatii.
De ce sunt razboaie? Din lipsa de educatie! Oare-oare un academician ar distruge un oras cum ar face un terorist (scuzati antiteza exagerata!). Credeti ca bin-Laden a fost educat de mic? Da, a fost in spiritul terorismului!
Ei, de vina-s parintii, dar parintii parintilor, sunt si ei de vina nu? Si strabunicii sunt de vina pt. educatia parintilor parintilor nu?(Lista poate continua la nesfarsit.) Sa cred ca tot ce se intampla e predestinat si ca nu putem schimba destinul omenirii? Ei, nu stiu unde putem gasi raspunsul, poate prin biblie! Apropos, unde ne e credinta fata de Dumnezeu? Unde o tinem ascunsa?
P.S.: Ceea ce am scris mai sus nu e un mesaj de pace, ci o pura impresie despre TOT ceea ce se intampla in ziua de azi!
testoasa
Junior Member

Re: Re: de vina-s parintzii

Mesajde vladonne » Mie Noi 14, 2001 5:10 am

[quote]Initial trimis de testoasa
[B]
Ceea ce ii indeamna pe parinti sa faca asa ceva cred ca e pura saracie in care traiesc, si inconstienta mai ales. Doar nu o sa se sacrifice ei, nu o sa se puna ei de vanzare, nu o sa se expuna ei, dragutii! Las' ca exista odraslele! Aceste fete sunt mai patetice decat tiganii ( hai sa spun rromii!) care sunt pusi de parintii lor ocrititori sa cerseasca in metrou, pe strada, etc. etc.

Deshi nu pot sa sufar trupa Andrele , nu itzi pot da dreptate . Parintzii intr-adevar s-au impliucat shi cred ca initzial au fost cei care au intins o mana talentului shi inclinatzioilor pe care fetele le aveau . Potzi sa spui cumva ca shtiau daca vor avea sau nu succes shi se vor umple de bani ? Ma indoiesc . In antiteza vin acei parintzi care cand aud ca e vorba de muzica sau de actorie li se umfla vena de la gat , se inroshesc shi ai senzatztia ca pana la urma le va exploda capul. Unii ajung chiar sa ishi renege odraslele, pe care mai curand le-ar vedea doctori , ingineri sau economishti shi ishi terorizeaza copiii, impunanndu-le ce shcoala sa faca. Andrelele sunt sigur ca sufera de foarte multe pacate, inclusiv de lalaiala inutila , dar de persecutate de familie nu le vad .

Daca generatia asta se va distruge in felul acesta,(nu vb de rromi, care nu se mai pot recupera vreodata, ci de copii paranoici, drogati, violati etc. etc.) ce ne vom astepta de la viitor? Sa faca generatia viitoare si mai rau? Asta va fi sfarsitul lumii? Razboiul? Posibil. Ne-o croim cu mana noastra, fratzilor.Cred ca educatia este elementul principal in dezvoltarea unei civilizatii.

Patetismul de care dai dovada aici este foarte aproape de discursurile sforaitoare ale lui Vadim Tudor . Din nefericire pt noi , am luat ce e mai rau in vest , insa drogurile shi alcoolul sunt optzionale. Le alege numai cine ishi doreshte sa se complaca, din varii motive. Dovada este ca cine a ajuns dependent de droguri sau alcool, fara sa-shi fi dorit asha ceva, s-a lasat pana la urma . Iar eu sunt genul de individ care se uita numai la cei care au reushit , ca de cei care au eshuat , e lumea plina . Ma gandesc"aha, devci se poate ! Ce, aia care au reushit aveau 4 maini shi 6 boashe ? " Pe de alta parte, violatori, pedofili shi criminali au existat de cand lumea shi pamantul. Existau shi pe vremea lu' Nea Nicu, numa ca la vremea aia toate trebuiau sa fie perfecte, vacile precum cartzile in biblioteca shi porumbul ca stalpii de telegraf(cate-odata shi mai rar) , astfel incat , in epoca de aur, omul nou era perfect shi deci nu era permis sa se scrie.

De ce sunt razboaie? Din lipsa de educatie! Oare-oare un academician ar distruge un oras cum ar face un terorist (scuzati antiteza exagerata!). Credeti ca bin-Laden a fost educat de mic?

Razboaiele nu exista din cauza lipsei de educatzie , ci datorita unor mari interese . I.Q.ul shi cultura sa shtii ca nu garanteaza nimanui ca respectiva persoana nu este un potentzial criminal. Ne-am obishnuit sa aruncam intotdeauna vina pe cei cu minte mai putzina dar cu instincte primare mai dezvoltate shi in timp ce unuia vai mama lui ii intentam un proces moral de il facem bucatzi, unuia mai aproape de scara noastra valorica ii cautam scuze shi motive. Ce este shi mai trist, este ca de obicei palmam mizeria sub covor .
Despre bin Laden se pot spune foarte multe . De la faptul ca este paranoic , pana la faptul ca este educat . Facand insa abstractzie de acest dement , de ce este neaparat nevoie sa desfiintzam o cultura numai pentru simplul motiv ca nu o intzelegem ? Din nou, cultura shi civilizatzia se raporteaza la ce ni s-a spus la shcoala ca e bine shi e frumos. Ca sa intzelegi o tzara araba, inainte de toate trebuie sa ii intzelegi cultura , sa o percepi ca pe o civilizatzie shi sa o intzelegi ca pe o civilizatzie. Japonia crezi ca o pricepi suficient numai pt ca ai citit Shogun sau Tai Pan ? Ma indoiesc. Dar pe africani, crezi ca ii pricepi , sau pe indieni ? Ma indoiesc, daca nu ai o vasta cultura. Shi cand spun vasta vreau sa spun VASTA. Shi uite ca incet incet nu ramane decat modul de gandire european, singurul pe care il intzelegem shi ce e mai trist, singurul pe care il acceptam. Shi dintr-o data ne dam seama ca deshi traim in era comunicatziilor rapide , de fapt prin gandirea noastra de "buricul pamantului" ne-am insingurat...Shi mai mult decat atat, suntem prada ushoara pentru totzi cei care vin sa ne calce in picioare. Sunt sigur ca nu ai intzeles ce am vrut sa spun, dar cred ca un pic de gandire nu strica nimanui.
vladonne
Junior Member

Mesajde Vortex » Mie Noi 14, 2001 9:35 am

Mda... frumos post vladonne, offtopic dar bun...
De vina-s parintii dar nu numai, principala vina o poarta mass media, indobitocirea vine prin aer (apropos de andrele si copii, trecand prin fata TV, am prins din zbor o conversatie din copiii spun lucruri traznite: " Ce inseamna sexi?" intreba miliardarul. Iar copilul: "Sa-ti arati tatele") Exemplul, poate banal, l-am ales pt. ca vresu sa subliniez cat de mult isi pune amprenta media pe copilasi, nu cred ca mama pustiului umbla goala prin casa si de acolo i-a venit ideea. In acelasi spirit, de blamare a mediei aduc martor si filmul "Natural Born Killer" din care, daca dai la o parte violentele (au ele rostul lor in film, e adevarat) vezi clar influenta nefasta a mediei. Subiectul ar putea fi continuat si in sfera politica, economica, ce vreti voi... dar nu cred ca are rost, am adaugat-o doar pentru a-mi spune parerea si anume ca: nu-s numai parintii de vina...
Vortex
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Noi 14, 2001 10:46 am

Mda... frumos post vladonne, offtopic dar bun...
De vina-s parintii dar nu numai, principala vina o poarta mass media, indobitocirea vine prin aer (apropos de andrele si copii, trecand prin fata TV, am prins din zbor o conversatie din copiii spun lucruri traznite: " Ce inseamna sexi?" intreba miliardarul. Iar copilul: "Sa-ti arati tatele") Exemplul, poate banal, l-am ales pt. ca vresu sa subliniez cat de mult isi pune amprenta media pe copilasi, nu cred ca mama pustiului umbla goala prin casa si de acolo i-a venit ideea. In acelasi spirit, de blamare a mediei aduc martor si filmul "Natural Born Killer" din care, daca dai la o parte violentele (au ele rostul lor in film, e adevarat) vezi clar influenta nefasta a mediei. Subiectul ar putea fi continuat si in sfera politica, economica, ce vreti voi... dar nu cred ca are rost, am adaugat-o doar pentru a-mi spune parerea si anume ca: nu-s numai parintii de vina...

Multzam' fain , dar cred ca nici cu tine nu pot fi de acord . Shi mass media este tot optzionala . Problema care se pune este nu ca ea intoxica , ci ca sunt foarte multzi care se complac in treaba asta, transformandu-se in carne de tun . Daca shi-o fura(nu neaparat fizic), dau vina pe media :"voi ne-atzi intoxicat" . Cat se poate de fals - voi v-atzi lasat intoxicatzi. Solutzia este foarte ushor de formulat, dar greu de pus in practica :"Cetatzeni , mai shi ganditzi !"
Vizitator

Mesajde vladonne » Mie Noi 14, 2001 10:58 am

re-ul de mai sus imi apartzine .....Azi e Roza ... Cu scleeroza ...:)

Shi era cat pe ce sa uit ...Treaba aia cu puradeii shi teveul ... Hai sa fim serioshi ...Aveam prieteni carora parintzii le incuiau video-ul cand eram mai mici . Crezi ca nu s-au gasit solutzii de vizionare a casetelor porno ? Shi la vremea aia '82-'83, nu exista mass media in romania . Existau cateva ziare shi un simulacru de program tv care incepea la 8 shi se termina la 10. O ora era telejurnal, iar inca una din maretzele realizari ale tovarashului. Inca nu s-a inventat piedica pe care un copil sa nu o treca. Shtii ? Despre fiecare generatzie , aia mai mari zic ca e precoce shi ca pe vremea lor bla bla bla ...De fapt shi de drept nu este adevarat. Fiecare generatzie este la fel de precoce. Curiozitatea unui copil intotdeauna va fi starnita de chestiile interzise. Personal multzumesc lui Dumnezeu ca am nishte parintzi cu capul pe umeri care nu mi-au zis niciodata sa nu bag degetele in priza ca ma curentez, ca acolo m-ar fi gasit cand ar fi venit de la serviciu. Shi cand mai creshti, tot aia faci. Sa ne gandim de pilda putzin : ce invatza un cetatzean cand ajunge in tzari straine , mai intai shi mai intai ? Evident ! Sa injure ! Cred ca numai shi de aici shi tot putem sa tragem oareshce concluzii. Partea cea mai proasta nu e ca un copil zice ca a fi sexi este sa-tzi aratzi tzatzele. Face parte din laic treaba asta, iar pana la urma tot va realiza despre ce este vorba . Freud , alea alea . Tragic insa este cand un copil spune fie ca Ceaushescu a fost un pictor sau shi mai tragic , ca Ceaushescu a fost un preshedinte bun pe care l-a impushcat Iliescu.
vladonne
Junior Member

Mesajde Vortex » Mie Noi 14, 2001 11:43 am

Nu asta am vrut sa spun vladonne, evident ca nu ma leg de generatii (nu sunt genul... pe vremea mea...) ma leg de mass media, lumea ar fi mai buna fara ea... ca trebuie sa cunoastem ce se intampla in lume... Bah, curiozitate bolnava, se intampla multe sub nasul nostru si nu vedem de televizor ce e alaturi. Pun punct aici, e deja offtopic, e opinia mea si nu mi-o voi schimba. (subiectul e interesant dar incerc sa postez doar pe subiectele alocate)
Vortex
Junior Member

Mesajde vladonne » Mie Noi 14, 2001 12:01 pm

Shi daca e off topic ce ? E o discutzie interesanta , cum destul de rar se leaga pe aici. Nu cred ca lumea ar fi mai buna fara ea . Cred ca fara mass media ne-am intoarce in evul mediu . Ignorantza incet shi sigur te va transforma intr-o victima. Or in lumea asta se cauta oamenii puternici. ..Iar un om puternic, ai ghicit , este cel care detzine informatzia . Ca sa potzi accede l;a un moment dat in cercuri mai inalte , trebuie sa detzii in cutia craniana multa, foarte multa informatzie. Sa luam razboiul din Afghanistan ? Cine a avut multa informatzie shtia ca mai devreme sau mai tarziu acest razboi va izbucni. Daca nu ma inshel chiar un roman a intuit ca turnurile gemene vor cadea , iar treaba asta se intampla prin '94.
Cat despre cele de langa noi, imi e teama nu ca nu le vedem ci ca ne incapatzanam sa nu le vedem. Vremurile ne-au inrait . De pilda , daca vezi un tip cazut pe strada , preferi sa crezi ca este beat sau drogat , in loc sa te gandeshti ca poate i s-a facut rau.
vladonne
Junior Member

Mesajde Vortex » Mie Noi 14, 2001 12:41 pm

Nu trebuie neaparat sa vezi cum isi omoara x nevasta ca sa devii puternic, oricum stirile serioase sunt deformate, nu corespund realitatii. Da, trebuie sa detii multa informatie, dar nu genul pe care il promoveaza media (pana si animatia a degenerat, pokemoni, sange si gloante, asta e target-ul?). Cultura o poti capata si fara sa te intoxici de stiri aberante si in final ce-mi pasa mie ca a picat un avion in Panama sau aiurea?(nu vorbesc de Afghanistan ca e pericol pe forumul asta). Cei ce detin informatiile nu-ti dau tie decat cat sa te intoxice, am citit pe undeva ca razboiul actual este "Pearl Harbour-ul generatiei MTV", mi se pare buna comparatia...
Eu vorbesc despre fapte nu despre ce a vazut vasile in ceai sau ce a ghicit marghioala in tzuica, ignoranta exista in continuare, nu stii decat ce trebuie sa se stie, tot postul tau nu face decat sa-mi sprijine afirmatiile (si credinta) despre mass media.
Nu vremurile ne-au inrait, iti pot dovedi asta la orice ora dar nu am de ce. Nu opresc langa oricine pe strada din considerente de autoaparare, oricum se vede daca e un aurolac, daca e o batrana nu crezi ca e drogata... Ai gandirea plina de preconceptii, stiu ca nu e treaba mea dar intr-un fel am fost putin revoltat de ceea ce ai scris, citindu-ti posturile din urma nu credeam ca ai viziuni atat de inguste... (sa nu-mi vii cu povesti despre mama omida care a vazut moartea lui ceausescu in bobul de mazare ca nu-ti raspund...)
Vortex
Junior Member

Mesajde vladonne » Mie Noi 14, 2001 4:04 pm

[quote]Initial trimis de Vortex
[B]Nu trebuie neaparat sa vezi cum isi omoara x nevasta ca sa devii puternic, oricum stirile serioase sunt deformate, nu corespund realitatii. Da, trebuie sa detii multa informatie, dar nu genul pe care il promoveaza media (pana si animatia a degenerat, pokemoni, sange si gloante, asta e target-ul?). Cultura o poti capata si fara sa te intoxici de stiri aberante si in final ce-mi pasa mie ca a picat un avion in Panama sau aiurea?(nu vorbesc de Afghanistan ca e pericol pe forumul asta). Cei ce detin informatiile nu-ti dau tie decat cat sa te intoxice, am citit pe undeva ca razboiul actual este "Pearl Harbour-ul generatiei MTV", mi se pare buna comparatia...
Eu vorbesc despre fapte nu despre ce a vazut vasile in ceai sau ce a ghicit marghioala in tzuica, ignoranta exista in continuare, nu stii decat ce trebuie sa se stie, tot postul tau nu face decat sa-mi sprijine afirmatiile (si credinta) despre mass media.
Nu vremurile ne-au inrait, iti pot dovedi asta la orice ora dar nu am de ce. Nu opresc langa oricine pe strada din considerente de autoaparare, oricum se vede daca e un aurolac, daca e o batrana nu crezi ca e drogata... Ai gandirea plina de preconceptii, stiu ca nu e treaba mea dar intr-un fel am fost putin revoltat de ceea ce ai scris, citindu-ti posturile din urma nu credeam ca ai viziuni atat de inguste... (sa nu-mi vii cu povesti despre mama omida care a vazut moartea lui ceausescu in bobul de mazare ca nu-ti raspund...)

Despre shtirile proaste ce sa-tzi spun , intr-adevar ai dreptate . Insa aici intervine optziune - pac telecomanda . Ai schimbat powstul de tv . Ai destul alternative . Ca sa shi nominalizam - nu ter obliga nimeni sa-l vezi pe Dedu la ora 17.00. cu o adevarata cronica a deceselor shi mortzilor suspecte shi mai mult sau mai putzin anuntzate . In schimb ai shtirile de la tvr 1 de la ora 20.00 care sunt de departe cele mai bune . Asta daca ai de gand sa afli ce se mai intampla pe plan intern . N-ai chef de interne ? Pac , ai schimbat pe CNN. N-ai chef de americani , pac ai dat la BBC . Alternative ai o gramada. Dar pentru asta in primul shi in primul rand trebuiie sa shtii ce vrei de la mass media . Daca la tine mass media se limiteaza la un film bun...ghinion , imi bat buricele degetelor de pomana. Iar cu mo0ralisme de genul "pana si animatia a degenerat, pokemoni, sange si gloante" mai de vara . In afara de Tom & Jerry , desene pe care le vedeam cand shi cand , ca deh , asha erau vremurile , unul dintre fiolmele de baza ale copilariei mele este Pasarea de foc spatziala . Un desen de lung metraj Manga . Sau poate crezi ca Manga s-a inventat odata cu revolutzia din Romania ? Shi sa vezi acolo sange , lasere shi foc ...
evident ca ignorantza exista . Salashuieshte in fiecare dintre noi . Doar proportzia difera de la om la om .
Ba exact vremurile ne-au inrait . Inainte de rascoala din ecembrie oamenii erau ceva mai unitzi , deshi intotdeauna exista suspiciunea ca potzi fi turnat la securitate . Dar oamerni daca nu errau mai zambitori, cel putzin erau mai amabili.
Cat despre chestia aia cu shtiu sa deosebesc un aurolac , iar nu tzine . Intamplarea face sa- l fi dus la spital (cu nishte ani in urma ) pe un tip care era cazut pe jos . Jegos de numa'...Hainele rupte . Ulterior am aflat ca tipul fusese batut , sechestrat shi aruncat pe strada pt ca fqacuse o criza de epilepsie . Altfel , la prima vedere, era un aurolac perfect . Shi chiar shi asha , tzi se pare normal sa lashi un om sa moara , doar pentru faptul ca este aurolac ? Dar poluitzishtii aia , care nu au vrut sa-l duca pe pushtiul ala la spital , "ca e drogat" shi a murit in noaptea aia de supradozxa , e normal ? Mie nu mi se pare . Dupa cum spuneam , vremurile ne-au inrait . Think about it !
vladonne
Junior Member

Mesajde Vortex » Mie Noi 14, 2001 4:16 pm

Mass media se limiteaza singura (nu numai la un film bun) prin tampeniile pe care le indruga... daca dau din pac pacul tau peste Patapievici sau Anton Roman raman cu drag pe postul ala, daca dau peste stiri "pac". Acum ai inteles? Ce vezi tu la TV nu sunt stiri, e bullshit pentru cine sta sa creada...

Imi pare rau pentru tine (am vazut pasarea... e OK), dar iar deviezi... nu am zis ca violenta infantila s-a inventat aici sau acum am zis ca ea exista si nu pot fi de acord cu asta... daca esti fan pokemon treaba ta... lungi metrajele Disney insa se vand cu bani grei, deci calitatea este apreciata inca...

Ha ha, erau uniti pe draq inainte de revolutie... ii mai tii minte pe aia care imbranceau batranii la coada ca sa intre in fata? Despre Secu nu-ti spun nimic... eram uniti in rosu' osului sau ce?

Despre faza cu tipul jegos, OK, nu trebuie sa judeci dupa aparente dar... shit happens, nu generaliza, pe-aia cu intepat cauciucul ca sa te fure la semafor o stii? Dar hotii imbracati ca niste domni din 311 (ca doar esti in bukale).

Daca pe tine te-au inrait vremurile e treaba ta... dovada faptul ca te uiti prea mult la TV (too much TV - ca sa citez din NBK)... incearca o cura de muzica si carte, sunt si vernisaje si conerte, daca te aranjaza poti incerca un teatru, lasa-ti inima deschisa si ai sa vezi cate persoane au loc in ea... chiar daca sunt "come and go type". Crede-ma ca tine, am incercat...
Vortex
Junior Member

Mesajde vladonne » Mie Noi 14, 2001 5:47 pm

fiecare treaba pe care ai nominalizat-o o shtiu foarte foarte bine . Nu asta e problema . Tv-ul este bun, dar numai in masura in care shti sa-tzi faci o selectzie . eu personal o fac . Cat despre shtirile pe care le tot blamezi, cred ca ai vazut de prea multe ori Teoria conspiratziei.
Nu shtiu daca chiar am trait acele vremuri amandoi. Eu personal in '90 , am fost la Timishoara la un festival de rock shi imi aduc aminte ca numa nu m-au luat de mana sa ma duca pana la stadion...Chestie care clar, nu mai este valabila shi astazi . Cat despre zilele de dinainte de lovitutzie, eu personal am ramas cu amintirea ca oamenii erau mult mai unitzi decat in ziua de astazi . In principiu shi pt ca nu erau decat doua clase sociale-oamenii de rand shi nababii. Politrucii . Cine era cu unii, era clar impotriva celorlaltzi . Astazi lupta este acuta , iar fiecare individ incearca sa parvina . Din pacate din ce in ce mai multzi prin orice mijloace . Asta ar fi una dintre explicatzii , iar starea de normalitate este foarte departe . Sper ca macar fi-miu sa o prinda .
Shi eu am ramas in minte cu desenele animate frumoase shi evident ca detest ce e la ora asta. Dar cu sigurantza ca p'asta o putem incadra linishtitzi la conflictul dintre generatzii(ca sa vezi cat de devreme incepe). Shi daca tot ai nominalizat raul care il face tv-ul, ar trebui (sau ar fi trebuit) sa nominalizezi raul pe care il face net-ul, infinit mai mare . Cat despre cartzi shi teatru ( ca pictura nu mi-a spus niciodata nimic ...Asta e ...) doresc fiecaruia sa mearga macar 10% din cat o fac . Poate shi profesia ma obliga ... Dar daca nu imi facea placere gaseam eu o metoda sa ma dau lovit , ca doara sunt roman, iar in vocabularul romanului nu exista "nu pot" sau "este imposibil", atata vreme cat este vorba de interesul propriu.
vladonne
Junior Member

Mesajde Vizitator » Joi Noi 15, 2001 9:32 am

Cat despre shtirile pe care le tot blamezi, cred ca ai vazut de prea multe ori Teoria conspiratziei.
Iar incepi sa ironizezi fara a aduce argumente... eu am argumentat lipsa de incredere in stiri... e incorect

Nu conteaza cine ce vremuri a trait, am cunoscut in ultimii ani o multime de indivizi care mi-au acordat credit de la prima intalnire si personal fac la fel, iau orice persoana ca pe un potential nevinovat, daca nu acorzi clementa nu astepta sa ai parte de ea.
Fiecare individ incearca sa parvina (sau sa evolueze pe propria sa scara de valori) de cand e lumea... nu am chef sa discutam de imbogatitii de dupa revolutie, aici precis vom cade de acord... si nu numai noi doi ci si majoritatea romanilor (exceptand parvenitii in cauza...). Viitorul este o chestie mult prea difuza pentru a putea fi luata in discutie, putem abera, e adevarat dar n-are rost (btw, sa-ti traiasca baiatul)
Conflictul intre generatii este o chestie reala dar nu obligatorie, poti ramane uimit cat de departe au ajuns "tinerii din ziua de azi" ca mod de gandire si ca orientare, ma refer la cei cat de cat normali, scot din discutie copiii de bani gata si cazaturile (aurolacii sau cum vrei sa le mai spui tu...).
Nu sunt de acord cu tine... netul face mai mult bine decat rau si la concluzia asta am ajuns impreuna cu o multime de amici care ne-am intalnit pe net. Din contra, net-ul scurteaza distantele si apropie persoanele cu orientari comune. In rest e ca TV-ul, nu te obliga nimeni sa dai click pe subiecte care stii (ca urmare a educatiei sau a bunului simt) ca sunt nocive...
Chiar ieri (in timpul meciului) am trecut prin fata teatrului national unde era o multime de tineri la intrare - asta cum ti se pare?

iar in vocabularul romanului nu exista "nu pot" sau "este imposibil", atata vreme cat este vorba de interesul propriu.
Asta a fost o cugetare demna de Catavencu... la rubrica cu bula demnitarului... sorry, my oppinion
Vizitator

Mesajde Vortex » Joi Noi 15, 2001 9:34 am

Eu eram mai sus, scuze...
Vortex
Junior Member

Mesajde vladonne » Joi Noi 15, 2001 11:11 am

Cat despre shtirile pe care le tot blamezi, cred ca ai vazut de prea multe ori Teoria conspiratziei. Iar incepi sa ironizezi fara a aduce argumente... eu am argumentat lipsa de incredere in stiri... e incorect

"Ce vezi tu la TV nu sunt stiri, e bullshit pentru cine sta sa creada"...
Daca asta numeshti tu argument , inseamna ca am inebunit eu .

Conflictul dintre generatzii exista shi va exista mereu . Cu sau fara voia ta :) . Ca exista shi oameni care fac abstractzie de asta, e una , dar adevaru adevarat este ca oamenii aia sunt foarte putzini. Shi in general , razboiu asta se poarta intr-un singur sens - aia batrani , impotriva alora tineri. Aia tineri se mai uita din cand in cand shi in gura alora batrani . Invers , mai deloc. Exceptzii. Ce de pilda Pokemon vs. Tom & Jerry.

Net-ul scurteaza distantzele intr-adevar, insa in majoritatea cazurilor da dependentza shi transforma in leguma . Ceea ce face shi tv-ul , insa la ora asta intr-o mult mai mica masura. Net-ul este plin de porcarii...Shi daca tot le ai la dispozitzie , de ce sa nu profitzi de ele ? Net-ul in linii mari, ofera celor care navigheaza sex shi chat. Ai sa fi uimit ce potzi in gasi in calculatorul unor oameni pe care ii consideri super . Eu personal , nu numai ca am fost uimit , dar "am vazut nishte fapte care m-au scandalizat". Chiar shi eu in acest moment , in loc sa lucrez la ce am eu treaba stau sa fac teoria chibritului shi caut modalitatea optima de batut apa in piua , cu tine , pe aceasta lista de discutzii, fiecare dintre noi incercand sa fie shi deshtept in cap shi cult in gura . Treaba altfel super-facila, atata vreme cat se petrece la umbra anonimatului.

iar in vocabularul romanului nu exista "nu pot" sau "este imposibil", atata vreme cat este vorba de interesul propriu.
Asta a fost o cugetare demna de Catavencu... la rubrica cu bula demnitarului... sorry, my oppinion

Chestie care mi se pare tendentzioasa , atata vreme cat ai rupt-o din context , dar mai cu seama , atata vreme cat nu ai vrut sa realizezi ironia . Daca nu ai mirosit-o atunci , pot spune ca te-ai aruncat cu(,) capul inainte .
Mai curand la bula demnitarului ash putea sa bag asta : "Nu conteaza cine ce vremuri a trait"...Cum adica nu conteaza ? Omul traieshte cu mentalitatea vremurilor pe care le-a trait . Este ca shi cum ai pune un tip care a trait din plin epoca Woodstock, langa unu' care a trait epoca Sex Pistols , Iggy Popp & Stranglers . Vremurile ishi pun amprenta asupra individului. Creditul care tzi se ofera, este un merit care vine din ambele partzi. Faptul ca ai dovedit ca putem combate, de pilda , tzi-a acordat credit in ceea ce ma priveshte. Tocmai de aceea combatzi shi combat. Insa constat ca incet incet te-ai incrancenat, iar la momentul asta in oc sa combatzi, incerci sa-mi demonstrezi cat de ingust la minte sunt eu, cat de deschis catre viitor eshti tu shi cat de greshite sunt convingerile mele ...
vladonne
Junior Member

Mesajde Vortex » Joi Noi 15, 2001 12:01 pm

Nu m-am incrancenat deloc, incerc sa te descos... parerea ta conteaza (LOL), imi cer scuze daca ai interpretat asa si pot opri discutia aici... (mai ales acum ca esti dezamagit de mine...)
Nu incerc sa te conving de incorectitudinea convingerilor tale (chiar crezi ca pot face asta?), pur si simplu nu sunt de acord cu ele, e o discutie in contradictoriu, daca nu o suporti las-o balta dar nu ma acuza aiurea... Schimbul de opinii e benefic, chiar si cu un pic de incrancenare... si combat nu ma leg de tine, nu lua totul personal cum face m-sux.
Scuza-ma daca te-am deranjat.

p.s. nu sunt uimit de ce gasesc in calculatoare, in fond toti oamenii sunt asemanatori intr-o mare masura
Vortex
Junior Member

Mesajde Andrada The Dev » Mie Noi 28, 2001 2:59 am

Initial trimis de Sioux
Pai am zis eu altceva ?! ....normal ca-s obligati ... ideea e ca ziaristi ar trebui sa fie impartiali ... nu sa urmeze "linia de partid", asha ca atunci cand ziaristului (care intre noi fie vorba ...nu-s tocmai niste oameni de caracter) nu-i place de x-ulescu dar scrie un articol in care il ridici in slavi tot curva imi pare. (s-ar putea sa fie cam dur da' asta e

Treaba este cu mult mai complicata decat crezi tu . Se vede cu ochiul liber ca eshti pe dinafara , shi mai cu seama faci parte din categoria celor care habar nu au cu ce se mananca meseria asta shi al caror argument forte este "totzi sunt de kkt" De ceee ??? "aaaaaa ....paaaaaiiii, aaaaa , ca sunt de kkt , uite de-aia". Nu neg ca este neplacut sa scri despre nishte maimutze cum sunt Andre sau mai shtiu eu care. Insa nu uita ca povestea asta in Romania tinde sa se faca din ce in ce mai mult cu ceea ce se intampla in vest - cu spatzii publicitare vandute in reviste, cu articole la comanda samd . Asta intra in obligatzii . Cat despre impartzialitate sa fim serioshi. Asta este o poveste frumoasa cu fetzi-frumoshi shi zane . Nu exista impartzialitate pt ca nici macar ziarishtii nu sunt robotzi . Singurul premiu pulizzer pt impartzialitate, daca nu ma insheala pe mine memoria, a fost acordat pt o idee cu adevart geniala, cand doi ziarishti dupa terminarea razbelului dintre Argentina shi Marea Britanie, nu au facut altceva decat sa contabilizeze comunicatele de presa date pe parcursul razboiului- de genul "brava armata argentiniana a ucis astazi 1000 de soldatzi shi a scufundat 3 vapoare " . Cand s-a tras linie shi s-a adunat, reieshea ca englezii rapusesera vreo 5 milioane de ostashi , iar argentinienii scufundasera vreo 200 de port-avioane . Nu are sens, cred , sa explic de absurditatea rezultatelor . Aia intr-adevar este impartzialitate 100%, dar altfel, ia-tzi gandul . Shi nu carecumva sa spui , ca "e meseria lor, uite ce frumos m-am spalat eu pe maini, sa se descurce", ca nu tzine.
Ziaristul nu este om de caracter ? Unii da, unii nu, dar asta nu tzine de meseria practicata . Vrei sa vezi cu adevarat hiene ? Sari gardu in tzari nmai calde , shi ai sa vezi acolo ce inseamna intr-adevar ziarist . Din pacate pt Romania , presa inca nu este a 4 a putere in stat. Inca nu am auzit de demisii in urma dezvaluirilor din presa , shi slava Domnului la capitolul dezvaluiri, ziarishtii fara caracter ishi fac treaba foarte bine . Or in conditziile in care puterea trateazaa presaa la stilu':"shi daca scrie ca fur, ca sunt om de kkt shi ce daca, ca eu am imunitate", ce vrei sa reprezinte presa in romania ? . In schimb cand apare cate unul mai rasarit, ca Tuca sau Calinescu, care nu dau pe-afara neaparat, dar au o oarecare influentza in mediul social, toata lumea incepe sa spuna-ce face mai nene jegosu' ala de 5000 de parai pe luna ? Ce e asha de greu sa dai dan' gura ? Desigur uitand ca multzi dintre ei nici nu shtiu bine sa se semneze .
Inainte sa faci o categorie de oajmeni "fara caracter" uita-te bine in oglinda shi vezi daca nu cumva shi tu mai ai cate ceva de ajustat. Daca toata povestea se pune pe seama unei frustrari - ca pe piatza nu iese nimic bun sau pe gustul tau shi culmea ! Presa ishi permite sa shi scrie despre ce iese pe piatza , atunci cu sigurantza ca discutzia nu are sens . Shi nu shtiu de ce am senzatzia ca despre asta este vorba .

AI DREPTATE da eu n-ash scrie despre Andre!!!!!!!!!! Decat de rau!!!!!!!!!!!:)
Andrada The Dev
Junior Member

Mesajde Vizitator » Vin Noi 30, 2001 12:28 pm

Nu-i mai vaitati atata pe ziaristi, ca sunt niste jartele. Faptul ca toata lumea ii considera asa li se datoreaza in exclusivitate si are mai multe cauze suprapuse (sau juxtapuse? cum o fi oare?). Sa le analizam pe rind:
CAUZA1- cultura generala in cel mai bun caz precara a celor mai multi dintre ei are un cuvint greu de spus. Asta duce, pe de o parte, la abordari hilare sau penibile ale evenimentelor si la o incapacitate cvasiabsoluta de a sesiza ridicolul de care se acopera, iar pe de alta parte la greseli de exprimare, pronuntie si logica enervante care ii dau pe bietului telespectator impulsuri ucigase( sau sinucigase).
CAUZA 2- lipsa cvasitotala a culturii si cunostiintelor de specialitate. Gindesc ca aici ar intra in primul rind gramatica limbii romane cunoscuta la perfectie, literatura romana de asemenea iar literatura internationala sa le fie cel putin familiara, daca nu foarte bine cunoscuta. As mai include aici si cunoasterea obligatorie a cel putin unei limbi de circulatie internationala ( de preferat, desigur, engleza) la nivel avansat si a unei a doua limbi la alegere cel putin la nivel mediu.
CAUZA 3- posturile pentru care lucreaza nu au o politica de personal bine definita in domeniu si in orice caz nu isi conduc activitatea pe baza unor prognoze elaborate profesionist. Asta se vede atit structura personalului care asigura colectarea, prelucrarea si difuzarea stirilor, cit si in dinamica buletinelor de stiri sau a celorlalte emisiuni de profil.
CAUZA 4- "goana dupa aur" . Inteleg aici ca activitatea de reporter, jurnalist sau orice ce alte specializari din domeniu sint privite ca generatoare de plusvaloare (vorba lui Marx, parca) in mod direct, adica prin spagi, parnoase, atentii si nu in mod indirect prin nevoia de captare a publicului care sa aduca contracte de publicitate si sponsorizari, iar in final bani.
Vizitator

Mesajde vladonne » Vin Noi 30, 2001 2:13 pm

Pe undeva ai shi tu dreptate . Dar am senzatzia ca prea te cramponezi de Sorin Roshca Stanescu, Fanush Neagu, Mihaela Radulescu sau Mircea Badea ...Ceea ce nu e corect fatza de cei care chiar muncesc in domeniu shi chiar fac treaba buna .

pe viitor, ar fi genial daca ai da shi un nume . E tare ushor sa fi deshtept la umbra anonimatului absolut . Oricum , bine ai venit .
vladonne
Junior Member

Mesajde apunake » Vin Noi 30, 2001 2:43 pm

Initial trimis de vladonne
Pe undeva ai shi tu dreptate . Dar am senzatzia ca prea te cramponezi de Sorin Roshca Stanescu, Fanush Neagu, Mihaela Radulescu sau Mircea Badea ...Ceea ce nu e corect fatza de cei care chiar muncesc in domeniu shi chiar fac treaba buna .

pe viitor, ar fi genial daca ai da shi un nume . E tare ushor sa fi deshtept la umbra anonimatului absolut . Oricum , bine ai venit .

In afara de Sorin Rosca Stanescu cei de mai sus nu sint implicati in stiri. Daca nu gresesc se numesc moderatori sau host (na poftim...engleza). Ma refeream la cei care efectiv culeg stirile sau/si le redacteaza (reporterii de la fata locului si cei din redactii) ale caror nume nu le cunosc. Cit despre crampoane......ceva motive sint. Oricum, stima si mindria pentru cei care chiar fac treaba buna. Bafta popor.
apunake
Junior Member

Mesajde vladonne » Vin Noi 30, 2001 2:57 pm

[quote]Initial trimis de apunake
[B]

In afara de Sorin Rosca Stanescu cei de mai sus nu sint implicati in stiri. Daca nu gresesc se numesc moderatori sau host (na poftim...engleza). Ma refeream la cei care efectiv culeg stirile sau/si le redacteaza (reporterii de la fata locului si cei din redactii) ale caror nume nu le cunosc. Cit despre crampoane......ceva motive sint. Oricum, stima si mindria pentru cei care chiar fac treaba buna. Bafta popor.

acu' ca ai specificat am pricipit shi io ...Da din hailanta interventzie nu ai lasat sa se intzeleaga ca ar fi vorba numa' de shtirishti . DA ! Am un mare dinte impotriva lor la randu-mi . Nu mai departe de 3 martzi am vazut o fatuca la Realitatea Tv care la finalul unui interviu cu o tanti doctor , a intrebat patetic "Da' profilaxia cum se trateaza ? " Ca sa nu mai zic ca la meteo a zis "afara sunt
- (minus) o grade ", iar pe Ludovic Spiess l-a prezentat "acest monstru al operei romane " . Desigur sunt destui care intrat in tv pe baza de kur tzatze shi-alte felatzii (oops , ce trivial ), dar ca de obicei sunt de parere ca trebuie sa te uitzi la cei care fac treaba shi nu la rebuturi.
vladonne
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Noi 30, 2001 4:30 pm

M-am hotarit de vreo 4 ori pina acu sa colectionez aberatii din ziare. Ultima oara am luat aceasta decizie acu vreo saptamina, gasind in fiecare ziar din fiecare zi cel putin 2 timpenii. As putea sa postez si la ce va calca pe nervi: ignoranta ziaristilor. Ia sa bag si io ceva exemple aicicilisa.

O data avem ignoranta + necunostinta + miserupism. Sindromul "localitatilor": in o gramada de stiri vedem/auzim: in orasul cutare, in municipiul cutare, in satul/comuna cutare si in localitatea cutare. Am observat ca "localitate" e folosit in 50% cazuri (cel putin) pentru asezarile cu statut necunoscut de catre redactor: o fi oras sau sat? mai bine zicem localitate. Ce-i drept am auzit de orase decazute la rangul de sate, dar si invers, asa ca, pentru a evita incurcaturile, Beius (exemplu arbitrar) devine localitate. Sa nu zic de incurcatura sat-comuna. O comuna este unitatea administrativa mai mica decit un judet, in nici un caz o comuna nu este o asezare umana, ci mai multe asezari la un loc. Tot din sfera geografica: transcrierea gresita a unor nume, chiar si cunoscute, si aberatii si mai mari, ca urmatoarea. Acu 2 saptamini Antena1 anunta ca in judetul Caras-Severin sunt lucrari pe carosabil in municipiul Caras-Severin!?!? Asta scria pe ecran. Prezentatorului i s-a parut ceva ciudat, asa ca a citit: "in jud..... lucrari in municipiu" ?!?!. Bai tata, nu exista municipiul ala!
Mai e aici si sindromul "Cologne". Mai auzi "in orasul german Cologne...". Care nu e altul decit Koln, Cologne fiind numele englez. Bai, daca preiei o stire din strainataturi, tradu si orasele care au nume diferite. Cum ar fi sa ne anunte ceva ce s-a intimplat la Chisinev, sau la Athinai.
Astea ca mici exemple dintr-un singur domeniu, geografic, ce-i drept mai necunoscut si misterios chiar decit matematica pentru multi, dar asta nu-i o scuza nene. Te prezinti publicului. Cum zicea un mare scriitor: semnele mici nu trebuie ignorate, ele anunta belele mari in viitor. Aceste exemple mi se par relevante pentru ignoranta si lipsa de cultura de care s-a vorbit citeva posturi mai sus. Cred ca daca monitorizam gasim exemple din orice domeniu.
Tot ignoranta: Libertatea de acu 5-6 zile. Titlul: In cel mult 30 ani europenii pun piciorul pe Marte. Continutul articolului: plecarea pe Marte poate avea loc cel devreme peste 30 ani. Cel devreme sau cel tirziu, nenica, e o mare diferenta. Pentru mai multe cititi Catavencu.

Si sa mai abordez si verticalitatea ziaristilor, fara exemple, ca nu se poate.
Esti importator Ford, sa zic. Platesti excursii pe la 1-2 saloane auto pe an unor ziaristi si scriu numai de bine. Nu au mai fost de mult pe la un salon, au si bagat un fitil.
Esti in politica. Articole care te ataca sunt platite cu pina la 800 dolari (sau si mai mult), si observi cum te injura un analfabet, nici macar din proprie initiativa. Sau acreditezi o gasca de jurnalisti pe linga partidul/organizatia ta, ii chemi pe la toate simpozioanele, ei vin, maninca, beau, se f*t intre ei, le convine viata asta de plimbari, si ai articolele si elogiile asigurate. Am vazut multe cu jurnalisti, nu pot sa am nici cel mai mic dram de respect pentru ei.

Fa-le nene cursuri de cultura generala pe la facultate, pe linga cursurile de specialitate. Parerea mea e ca daca esti jurnalist tre sa te prezinti impecabil.

Asta e of-ul meu, inchei ca tre sa plec.
Rolf
Junior Member

ignoranta + necunostinta + miserupism.

Mesajde kris » Vin Noi 30, 2001 7:18 pm

ignoranta + necunostinta + miserupism

boala generalizatului!
de ce ai impresia totzi ziarishtii is dobitoci? sau ca totzi is shpagari, profitori, nesimtzitzi shi, peste toatea astea, proshti...
cum crezi tu ca se intra in presa autohtona? numai prin pile? dragule... te insheli amarnic. is unii care chiar muncesc sa ajunga acolo. care stau zile intregi pe drumuri, prin redactzi, se "discuta" cu totzi adevaratzii dobitoci care, intr-o mai mare sau mai mica masura au ajuns persoane publice, mai mult sau mai putzin cunoscute "publicului larg". dar... de ce sa itzi dai seama ca shi ei exista pe "piatza" ca doar ce se vede conteaza! adica MIhaela Radulescu (mahalagioaica de la coltzul strai aruncata pe sticla) sau "in fiecare ziar din fiecare zi (aka cotidian, da' e un cuvant compicat... ) cel putin 2 timpenii"! DA! doar doua tampenii pe zi. este un rezultat foarte bun! asta avand in vedere conditziile in care se lucreaza in presa autohtona in momentul de fatza! ce se shtie despre ziaristul roman? ca e spagar! bun... saracii politicieni (ca de ei ai adus vorba) ii platesc pe bogatashii ziarishti sa scrie ceva (orice) depre ei! e trist! ai idee cat cashtiga lunar un ziarist de presa scrisa? mult prea putzin pentru munca pe care o depune. mult prea putzin pentru statutul pe care ar trebui sa-l aiba. shi pana la urma nu orice muca se plateshte? ba da!
ai tu idee cu ce se lupta un ziarist in fiecare zi ca sa ai tu de unde culege cate 2, 3, 4, n tampenii pe zi?
sa-tzi povestesc cum ziariste mai infipte ishi iau pumni de la agentzii de securitate? sau cum din momentul in care un reporter a pus mana sa scrie ceva drepre unu' cu spate lat ishi primeshte amenintzarea de rogoare? sau procesele pe care ziarihtii aia tampitzi pe care ii blamai tu, le au pe rol pentru ca au avut curajul (da curajul) sa publice anumite articole ce au derajat un politician, sau doar un neica-nimeni care a facut bani prin alte cai decat cele legale?
va tot legatzi de faptul ca mananca pe la petrecerile organizate de bogatashi! te intreb: daca tu ai fi invitat acolo shi ai avea in fatza o gramada de mancare, asta dupa o zi intreaga de alergat ca sa faci rost de shtiri sa di "boborului" ce sa citeasca, te-ai abtzine? nu cred! ah... dar nu ca nu cred! shtiu sigur ca nu ai face-o. ai "baga" pana te-ai satura. ca vorba aia "de aceea e masa plina sa serveasca invitatul". oricare ar fi el. ziarist, om de afacei, politician, informatician, electornist sau aurolac!
kris
Junior Member

Re: ignoranta + necunostinta + miserupism.

Mesajde Andrada The Dev » Sâm Dec 01, 2001 8:09 pm

Initial trimis de kris
ignoranta + necunostinta + miserupism

boala generalizatului!
de ce ai impresia totzi ziarishtii is dobitoci? sau ca totzi is shpagari, profitori, nesimtzitzi shi, peste toatea astea, proshti...
cum crezi tu ca se intra in presa autohtona? numai prin pile? dragule... te insheli amarnic. is unii care chiar muncesc sa ajunga acolo. care stau zile intregi pe drumuri, prin redactzi, se "discuta" cu totzi adevaratzii dobitoci care, intr-o mai mare sau mai mica masura au ajuns persoane publice, mai mult sau mai putzin cunoscute "publicului larg". dar... de ce sa itzi dai seama ca shi ei exista pe "piatza" ca doar ce se vede conteaza! adica MIhaela Radulescu (mahalagioaica de la coltzul strai aruncata pe sticla) sau "in fiecare ziar din fiecare zi (aka cotidian, da' e un cuvant compicat... ) cel putin 2 timpenii"! DA! doar doua tampenii pe zi. este un rezultat foarte bun! asta avand in vedere conditziile in care se lucreaza in presa autohtona in momentul de fatza! ce se shtie despre ziaristul roman? ca e spagar! bun... saracii politicieni (ca de ei ai adus vorba) ii platesc pe bogatashii ziarishti sa scrie ceva (orice) depre ei! e trist! ai idee cat cashtiga lunar un ziarist de presa scrisa? mult prea putzin pentru munca pe care o depune. mult prea putzin pentru statutul pe care ar trebui sa-l aiba. shi pana la urma nu orice muca se plateshte? ba da!
ai tu idee cu ce se lupta un ziarist in fiecare zi ca sa ai tu de unde culege cate 2, 3, 4, n tampenii pe zi?
sa-tzi povestesc cum ziariste mai infipte ishi iau pumni de la agentzii de securitate? sau cum din momentul in care un reporter a pus mana sa scrie ceva drepre unu' cu spate lat ishi primeshte amenintzarea de rogoare? sau procesele pe care ziarihtii aia tampitzi pe care ii blamai tu, le au pe rol pentru ca au avut curajul (da curajul) sa publice anumite articole ce au derajat un politician, sau doar un neica-nimeni care a facut bani prin alte cai decat cele legale?
va tot legatzi de faptul ca mananca pe la petrecerile organizate de bogatashi! te intreb: daca tu ai fi invitat acolo shi ai avea in fatza o gramada de mancare, asta dupa o zi intreaga de alergat ca sa faci rost de shtiri sa di "boborului" ce sa citeasca, te-ai abtzine? nu cred! ah... dar nu ca nu cred! shtiu sigur ca nu ai face-o. ai "baga" pana te-ai satura. ca vorba aia "de aceea e masa plina sa serveasca invitatul". oricare ar fi el. ziarist, om de afacei, politician, informatician, electornist sau aurolac!

Mafie e in presa si va ramane multa vreme... eu cunosc o ziarista la Romania Libera care e silita sa scrie de bine despre persoane de care EA STIE ca numai bine nu fac. Asha ca ai dreptate Kris... Nu stiti fratzilor ca shi pa vremea lu Caragiale tot asha era?????? Dar nu stiti bancul cu olteanul care ajunge in fatza unui magazin shi vede cartea cu Iliescu "the future of Romania" shi-i zice lu musiu politicianu ca uite o carte de actualitate la care ala zice: cum asha?
la care olteanu: pai nu shtii sa citeshti Te Futura Of, Romanie????????????? Biata tzarishoara romana............ Mi-e scarba sa ma shi gandesc la d-nii politicieni (ca numai domni nu sunt ...muuuuuuuu) Da cred ca mass-media ne spala creierashele mai rau decat pa vremea comunishtilor... Mai RAU e ca noi nici macar NU NE DAM SEAMA de asta shi este un proces incet, dar ishi face efectul sau fatal asupra tzarii noastre f**e...
Andrada The Dev
Junior Member

Următorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii