Metode de contraceptie si protectie.

de strans in brate, de pupat cu foc, de bagat in pat

Mesajde Aragorn » Mie Sep 11, 2002 3:41 pm

Aha...si cat costa astea?
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

Mesajde M@X » Mie Sep 11, 2002 4:41 pm

fara suparare dar pe unii va duce capul cit pe unul de 5 ani care nu stie ce-i ala ;r

In orice caz , pilula este ca mai buna olutie daca iti cunosti partenerl si sg. ta problema ar fii o sarcina nedorita . Nu protezeasa de STD insa asa ca prezerativul u trebuie sa lipseasca . Este chiar recomandabil sa fie folosite amindoua , daca se rupe prezervativul macar sti ca nu vei avea surprize de genul bebe , un control medical va face lumina in ceea ce priveste STD-urile
M@X
Junior Member

Bau

Mesajde PreferatA » Mie Sep 11, 2002 8:27 pm

Initial trimis de B-O-B-O
Aha...si cat costa astea?

pai la farmacia de la mine din cartier este 150.000 pachetul de 21 de pilule .. iar la Farmacia din centru .. kare e non stop l-am luat ku 180.000 -preturile sunt valabile in Craiova :)
While money can't buy love, It can buy a damn good imitation...
PreferatA
Junior Member

Mesajde Aragorn » Vin Sep 13, 2002 4:25 am

Pt MAx: specifica la cine te referi cu nume, da?

Pt Preferata: ok, eram curios daca astea cu doze difeite de hormoni is mai scumpe ca alealte...dar din cate tin eu minte de la prietena mea nu sunt cu mult mai scumpe... apropo is germane, nu?
I'm back, back again.
Aragorn
Junior Member

bai, gata cu discutiile...Aliosha...

Mesajde onk » Vin Sep 13, 2002 8:03 am

Aliosha, scuza-ma, dar ideile tale In primul rand pilulele aduc dereglari hormonale ce pot produce unele efecte neplacute pentru fete. ( ingrasatul spre exemplu) nu mai sunt valabile de fro 30 de ani, sau se mai practica la tzara, pe post de replica la "de ce ai fa, 15 copii?" - " ca sa nu ma ingrash, maicí£...." :D

deci,
aberatzi!

pentru ca nu stiti, va dati cu parerea.... prost.

1. in primul rand ca pilulele se iau numai la recomandarea doctorului, care este obligat sa execute controale la sase luni.
2. pilulele se recomanda (in cazul doctorilor buni) in functie de antecedente in familie de orice fel, de temperament, de boli, de obisnuinte alimentare, si in functie de sute de alti factori. o fisha completa se facea la cabinetuil sex de la Leu, in camine.
3. pilulele pe care le cunosc:
- se iau fara risc pana la 5 ani dupa care se recomanda pauza de un an si se reiau
- au sigurantza 99.99...5
- sunt ieftine, 100.000/luna
- nu modifica greutatea corporala
- nu modifica nimic hormonal, mustatza, bla--bla-bla
- regleaza "problemele" lunare la ORA fixa, nu numai la zi fixa, daca se iau zilnic la aceeasi ora.
- contraindicatzii: antecedente de tromboflebita, ceva probleme cu inima in familie, rarirea fumatului ca afecteaza la batranetze, bla-bla...

mda.... nu feresc de sida sau de alte boli, cum ar fi cele venerice, si nu pot fi luate de barbatzi.
cam atat.
simplu, nu?

ideea principala e: numai la recomandarea doctorului, control periodic (6 luni), nu vomitatzi si nu va deranjatzi la stomac in primele ore, ca dispare, logic.
onk

Re: bai, gata cu discutiile...Aliosha...

Mesajde Aliosha » Vin Sep 13, 2002 8:16 am

Initial trimis de onk
1. in primul rand ca pilulele se iau numai la recomandarea doctorului, care este obligat sa execute controale la sase luni.
2. pilulele se recomanda (in cazul doctorilor buni) in functie de antecedente in familie de orice fel, de temperament, de boli, de obisnuinte alimentare, si in functie de sute de alti factori. o fisha completa se facea la cabinetuil sex de la Leu, in camine.

Evident ca ai rezumat tu intr-un post ceva la ce ne balbaiam noi de ceva vreme dar as vrea sa cred ca toate fetele fac pasii de mai sus exact cum i-ai prezentat tu. Ce ai zis tu acolo e cazul ideal.
Aliosha

Mesajde onk » Vin Sep 13, 2002 8:18 am

nu e ideal, e foarte simplu.. tu crezi ca vorbesc din carti?
onk

Mesajde Superba Oana » Lun Sep 16, 2002 12:04 am

pastilele sunt cele mai bune
intr-un an de zile (de cand le iau) m-am ingrasat vreo 4 kg dar din cauza mancarii.n-am dat jos decat 2 in schimb dar inca ma chinui.
oricum am inceput o noua relatie si se pare ca prezervativul RULZ dar pot sa mai astept.
mie nu-mi place (prezervativul ) dar te apara de bts pana ajungi sa-ti cunosti partenerul mai bine.
asa ca merita sa astept
conclusion : pastilele sunt cele mai bune.:B
Superba Oana
Junior Member

Mesajde afra » Mar Noi 12, 2002 5:12 pm

Onk este foarte adevarat ceea ce spui.Cei care cred ca pilula ingrasa, sa isi schimbe parerea.Asemenea efect are cand iei pilule fara consult medical inainte, sau le iei din auzite, sau pe cele mai scumpe, pentru ca daca sunt scumpe sunt si bune- nu intotdeauna.
afra
Junior Member

Mesajde java » Mar Noi 12, 2002 11:30 pm

E adevarat ce spune Onk. In ziua de azi pilulele au un cu totul alt dozaj hormonal decat acu' 30 de ani. Povestile cu crescutul mustatii si cu ingrasatul nu-s mai valabile.

Pilula nu e eficienta doar in contraceptie, dar si in tratarea chisturilor ovariene de exemplu.
Sau in tratarea acneei si a pilozitatii excesive (diane 35).

E adevarat ca pilula se ia la recomandarea medicului, dar din pacate, am vazut femei care iau pilula de capul lor fara sa consulte un medic pentru ca asa le iau pe cele mai ieftine, si de unde rezulta complicatii apoi.

Cind eram in Romania, odata ce medicul mi-a spus ce pilule sa iau mi le cumparam singura de la farmacie apoi. Aici in Franta, a trebuit sa ma duc la un medic doar ca sa-mi dea reteta (si a trebuit sa platesc "consultatia"), ca daca nu, la farmacie nu-mi vindea nimic. Chestia asta e valabila pentru aproape toate medicamentele.
java

Mesajde ROBAKITA » Dum Noi 24, 2002 3:19 pm

Desi atunci cind eram in tara nu dadeam mare importanta protectie sau mai bine spun contraceptiei,poate ca din cauza ca nu am avut si motive,SLAVA DOMNULUI nu m-a fericit cu nimic.Dar as putea recomanda ,pentru ca si eu folosesc,SPIRALA de argint(care costa ceva cei drept,dar merita,250 euro) e cea mai buna metoda de contraceptie si tine 3 ani de zile.Iar impotriva protectiei ,sa zicem a unor boli,cel mai indicat e sa ai un prieten stabil si nu ar strica si un test OPAP(nu stiu cum se numeste in tara ,ca nu m-a interesat niciodata).
Apoi iti poti trai viata din plin.
''Pe masura ce aflu mai multe ,imi dau seama ca nu stiu nimic.'' SOCRATE
ROBAKITA
Junior Member

Mesajde andrusca » Vin Feb 18, 2005 10:49 pm

"Cat din placere "fura" un prezervativ ? " - e adevarat, fura cam mult...dar in loc de prezervativ exita si alte metode de contraceptie, nu ma refer la plilulele contraceptive ci la sterilet (fir). Parerea mea e nu numai ca este mai sanatos si mai sigur, dar "pastreaza placerea".
Intr-adevar ca nici steriletul nu te apara de bolile cu transmitere sexuala, asa ca "cel mai indicat e sa ai un prieten stabil si nu ar strica si un test"
Apropo steriletul este de trei feluri de cupru ,de argint si de aur (depinde ce reactii adverse ai); este valabil 5 ani si costa in jur de 1.500.000 (cel de argint). Binenteles sunt recomandate mai multe controale la ginecoloc ( e bine sa fi precauta)
andrusca
Junior Member

Mesajde andrusca » Vin Feb 18, 2005 11:01 pm

Intr-adevar ca nici steriletul nu te apara de bolile cu transmitere sexuala, asa ca "cel mai indicat e sa ai un prieten stabil si nu ar strica si un test"
Apropo steriletul este de trei feluri de cupru ,de argint si de aur (depinde ce reactii adverse ai); este valabil 5 ani si costa in jur de 1.500.000 (cel de argint). Binenteles sunt recomandate mai multe controale la ginecoloc ( e bine sa fi precauta).
andrusca
Junior Member

Mesajde Nanuka » Vin Feb 18, 2005 11:47 pm

andrusca scrie:"la sterilet (fir). Parerea mea e nu numai ca este mai sanatos si mai sigur, dar "pastreaza placerea".

Din contra,

Steriletul este f malefic organismului. Poti avea efecte secundare, cum ar fi sangerari, dureri uterine, stari de voma si de ameteala. Corpul uman este de-asha natura conceput, incat respinge alte corpuri straine si f putine femei se pot bucura de aceasta metoda contraceptiva.

Nu este indicat sa apelezi la sterilet daca nu ai cel putin un copil, e o regula ce trebuie respectata iar acei doctori ce nu iau in seama acest lucru sunt niste marlani ce se gandesc numai la buzunarul lor.

Metoda calendarului este buna, daca iti cunoshti bine organismul si o faci cu cap. Cel mai sigur este s-o faci inainte si dupa ciclu cam 3 zile. Nu exista riscul de a ramane insarcinata iar la mijlocul lunii nu-l lasa pe partener sa ejaculeze in tine, du-te si spala-te repede. Intr-adevar nu este o metoda sigura, eu sunt o norocoasa din pct asta de vedere, n-am ramas niciodata insarcinata, dar acum depinde de persoana, nu este valabil pt toata lumea.

:)
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde Nanuka » Dum Feb 20, 2005 1:56 am

That's my ShiT
Nanuka

Anterior

Înapoi la Sex