Muzica "rece" Vs. Synth & Computer
30 mesaje
• Pagina 1 din 1
Muzica "rece" Vs. Synth & Computer
Care este muzica "adevarata": cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
Adevãrul absolut este cã totul e relativ
- Pirtea Sorin
- Junior Member
cum naiba se voteaza in sondaju' aista? :con:
dar privind topicu', nea sorine, eu tzi-am mai spus, eshti tehnofob. ce inseamna instrument "rece"? chitara clasica? clavecin? pana shi-n mult laudatzii 60 shi 70 chitara electrica era in voga shi in privintza clapelor, hammondu' shi moogu' tronau bine-merci. sa nu-tz spun de poema electronica a lu' varese din '58 sau de alte realizari tehnologice in instrumentatzie.
dar privind topicu', nea sorine, eu tzi-am mai spus, eshti tehnofob. ce inseamna instrument "rece"? chitara clasica? clavecin? pana shi-n mult laudatzii 60 shi 70 chitara electrica era in voga shi in privintza clapelor, hammondu' shi moogu' tronau bine-merci. sa nu-tz spun de poema electronica a lu' varese din '58 sau de alte realizari tehnologice in instrumentatzie.
- aphextwinz
- Junior Member
Gandind "la rece", ce inseamna "muzica adevarata"? Facand abstractie de stilurile de muzica pe care le preferi, cum poti defini muzica adevarata?
Parerea mea e ca tine de gustul fiecaruia. Si un astfel de thread ar duce la inca o inclestare de genul: "ba a mea e mai mare si mai tare" (vezi "conflictele" hh - rock, de ex.)
Nu-si are rostul o asemenea intrebare...generalizeaza o chestie mult prea relativa ca sa iasa ceva corect.
Dar daca vrei sa afli parerea poporului de pe forum despre instrumente "reci" si cele "sintetice", reformuleaza intrebarea, in genul:
"Care instrumente sunt pe placul vostru: ..... ?"
sau
"Ce muzica preferati: cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?"
Parerea mea....
Parerea mea e ca tine de gustul fiecaruia. Si un astfel de thread ar duce la inca o inclestare de genul: "ba a mea e mai mare si mai tare" (vezi "conflictele" hh - rock, de ex.)
Nu-si are rostul o asemenea intrebare...generalizeaza o chestie mult prea relativa ca sa iasa ceva corect.
Dar daca vrei sa afli parerea poporului de pe forum despre instrumente "reci" si cele "sintetice", reformuleaza intrebarea, in genul:
"Care instrumente sunt pe placul vostru: ..... ?"
sau
"Ce muzica preferati: cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?"
Parerea mea....
-
MadMax - Junior Member
Initial trimis de MadMax
Gandind "la rece", ce inseamna "muzica adevarata"? Facand abstractie de stilurile de muzica pe care le preferi, cum poti defini muzica adevarata?
Desi nimeni nu a zis-o pana acum, exista muzica adevarata si muzica falsa. Pare hazliu, dar in Romania e posibil orice. Muzica adevarata este cea CANTATA efectiv, care a fost compusa scriind notele PE HARTIE (pe portativ, evident) si apoi CANTANDU-LE, fara a face playback. Muzica adevarata este cea cantata natural, fara efecte pe voce, de exemplu. In timp ce muzica falsa este cea procesata in studio (nu ma refer aici la reglajele obligatorii care trebuie facute: volume, mixaje etc.) si apoi MIMATA pe scena, atat de instrumentisti, cat si de solisti. Pot chiar sa dau si exemple, daca nu ma credeti! Un exemplu de muzica adevarata il reprezinta melodiile cantate UNPLUGGED, indiferent de gen (rock, country, folk etc.), iar un exemplu de muzica falsa il reprezinta (il dau doar pe cel mai cunoscut) 3 sud-est. Din trei oameni, doar unul stie muzica, da' toti canta.
Mai baieti, inainte sa faceti remarci rautacioase, mai studiati. Mai intrebati profesori de muzica, compozitori consacrati si o sa vedeti ca am dreptate.
Si n-am inteles o treaba: e chiar o rusine sa lucrezi la RATB si sa ai transport gratuit pe toate mijloacele de transport in comun din tara, nu numai din Bucuresti? Nu stiam... Oricum, ma mandresc cu locul meu de munca si va zic ca nu e o rusine sa fii sofer, desi eu sunt inginer. Dar iar imi pierd vremea cu fraze off-topic intru lamurirea prostimii.
Sunt cate unii, din cei care tot posteaza aici, care n-ar merita sa aiba un calculator...
It all seems so stupid / It makes me want to give up / But why should I give up / When it all seems so stupid
- Pirtea Sorin
- Junior Member
Initial trimis de Pirtea Sorin
Sunt cate unii, din cei care tot posteaza aici, care n-ar merita sa aiba un calculator...
Doar pentru ca nu ma pricep la teoria muzicii si totusi imi mai dau cu parerea pe aici, nu cred ca merit sa fiu asa aspru pedepsit (sa fiu privat de compu' meu)

Cat despre definitia ta, imi place, mai ales ca e general valabila...am "pacatuit" cand am scris mesajul anterior, punandu-l in contextul discutiilor in contradictoriu despre care stil de muzica e mai "adevarat"...
Sorry ca m-am bagat intr-o discutie care pana la urma m-a depasit

I'm outta here :a
-
MadMax - Junior Member
Initial trimis de MadMax
Doar pentru ca nu ma pricep la teoria muzicii si totusi imi mai dau cu parerea pe aici, nu cred ca merit sa fiu asa aspru pedepsit (sa fiu privat de compu' meu)
Sorry, MadMax, nu m-am referit la tine

- Pirtea Sorin
- Junior Member
nea sorin, sunt multzi muzicieni care nu-sh scriu notele pe hartie, iar chiar de le scriu, o pot face intr-o maniera mai simplista (tabulaturi, sau pur shi simplu o inshiruire de acorduri care se preteaza la folk, pop, chiar shi la rock). asha ca acest criteriu nu il consider bun pentru a face o diferentza care sa spuna ceva, mai ales ca pe mashina portativul este intotdeauna scris, daca tu il preferi pe hartie se poate trage la imprimanta. cred ca e vorba doar de interpretare om vs mashina shi nu de portativ vs fara-portativ, altfel ai fi surprins ca muzica "adevarata" pe care o consideri tu prin acest criteriu ar deveni "falsa".
- aphextwinz
- Junior Member
Iata dovada ca Aphex Twin este o trupa. Cu Google am gasit aceasta dovada. Si nu pe http://www.allmusic.com.
De la stanga la dreapta: Richard, Tom Jenkinson (Squarepusher), Rob and Sean (Ae) and B52(?)
De la stanga la dreapta: Richard, Tom Jenkinson (Squarepusher), Rob and Sean (Ae) and B52(?)
- Fişiere ataşate
-
- aphex twin group.jpg (38.62 KiB) Vizualizat de 4118 ori
- Pirtea Sorin
- Junior Member
Bai Sorine nu ai picat destul in penibil???
Doar ca ai vazut o poza cu Squarepusher si Aphex te-a batut pe tine gandul ca sunt impreuna in aceeasi formatie ???
Mai documenteaza-te ca risti sa devi penibil. Unii oameni au discografie completa si Aphex si Squarepusher si au citit mai mult la un loc despre ei decat iti poti imagina. Fa dumneata cale intoarsa spre un loc cu allmusic cauta, citeste si pe urma vino sa te prezinti cu scuzele de rigoare.
Liber!
PS: tu i-ai ascultat pe astia vreodata sau doar iti place sa le scrii numele ???
PS: ma uit si eu la ce mesaje lasi pe diferite threaduri si ma frec la ochi... cati ani ziceai ca ai ??? 28 ???
Doar ca ai vazut o poza cu Squarepusher si Aphex te-a batut pe tine gandul ca sunt impreuna in aceeasi formatie ???
Mai documenteaza-te ca risti sa devi penibil. Unii oameni au discografie completa si Aphex si Squarepusher si au citit mai mult la un loc despre ei decat iti poti imagina. Fa dumneata cale intoarsa spre un loc cu allmusic cauta, citeste si pe urma vino sa te prezinti cu scuzele de rigoare.
Liber!
PS: tu i-ai ascultat pe astia vreodata sau doar iti place sa le scrii numele ???
PS: ma uit si eu la ce mesaje lasi pe diferite threaduri si ma frec la ochi... cati ani ziceai ca ai ??? 28 ???
"Against modern football."
-
Aliosha - Mesaje: 5042
loooool, lasa-l mah aliosha, ii place sa se contrazica, o sa caute pe net toate pozele cu rdj shi cu ma-sa shi cu ta-su shi cu prietenii de bere sa ne arate ca aphex twin e o trupa.
- aphextwinz
- Junior Member
aphextwinz, noi l-am lasa dar (cu toata politetea de care sunt capabil) da din prostie in penibil.
si poate cauta pe net cate poze vrea, daca gaseste cu nevasta lui aphex si copiii tot trupa se cheama, nu?
draga dispecer sau sofer, uite aici site-ul:
http://www.aphextwin.nu/
(probabil ca nu se deschide, numai fanclubu' e agreat de calculatoarele pe care pune dansul mana)
si o poza a domnului in cauza mai de aproape ca sa nu-l confundati si alta data.
si poate cauta pe net cate poze vrea, daca gaseste cu nevasta lui aphex si copiii tot trupa se cheama, nu?
draga dispecer sau sofer, uite aici site-ul:
http://www.aphextwin.nu/
(probabil ca nu se deschide, numai fanclubu' e agreat de calculatoarele pe care pune dansul mana)
si o poza a domnului in cauza mai de aproape ca sa nu-l confundati si alta data.
- Fişiere ataşate
-
- aphex_interview.gif (17.35 KiB) Vizualizat de 4087 ori
tot ceea ce am scris reprezinta pareri pur personale. nu luati nici o vorba ca pe o ofensa, e doar o discutie.
- Vortex
- Junior Member
Ala nu e siteul Aphex Twin !!!!!!!! L-ai facut tu special ca sa te contrazici cu Sorin.
Sorine sa nu crezi ce scrie acolo ca e o facatura ieftina.
PS: nus' ce search ai dat tu pe Google ca la cuvintele "Aphex twin" gaseste numai poze din care reiese ce am zis noi.
http://images.google.ca/images?q=Aphex+Twin&svnum=10&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&start=0&sa=N
PS 2: pun pariu ca vine din nou si mai gaseste el o portita...e insistent.
Sorine sa nu crezi ce scrie acolo ca e o facatura ieftina.
PS: nus' ce search ai dat tu pe Google ca la cuvintele "Aphex twin" gaseste numai poze din care reiese ce am zis noi.
http://images.google.ca/images?q=Aphex+Twin&svnum=10&hl=en&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&start=0&sa=N
PS 2: pun pariu ca vine din nou si mai gaseste el o portita...e insistent.
"Against modern football."
-
Aliosha - Mesaje: 5042
da mah aliosha, da aia nu se pune ca e site canadian, poate daca cautzi pe google.ratb.ro gaseshti :o
sorine, check it out, aphex nu e o trupa mah, e o ditamai compania
sorine, check it out, aphex nu e o trupa mah, e o ditamai compania

- aphextwinz
- Junior Member
Re: Muzica "rece" Vs. Synth & Computer
Care este muzica "adevarata": cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?
Parerea mea (si nu mi-o lua in nume de rau domnu Pirtea) este ca Sorin vrea sa ajunga si el sa-si puna poza in dreptu numelui si de aceea posteaza tot ce-i trece prin cap, face threaduri fara noima, orice numa sa creasca contoru ala cu mesaje postate. Io zic sa faci un thread cu un titlu sugestiv (adica noi sa ne prindem si sa nu intram) si sa postezi acolo mesaje goale pana faci 300 sau cate iti trebuie. Ha, ce zici de pont?
- Ashu
- Junior Member
Cred ca ai pus un pic gresit problema. Eu as face o altfel de distinctie.
Sa-ti dau un exemplu: chitara electrica. Bun, sunetul este generat electronic dar exista posibilitatea interpretarii. Nu stiu daca stii dar cu o chitara cu distorsion poti interpreta chestii clasice imitind vioara . Citi nu au cintat Albinoni in concerte Rock?
Ceea ce vreau sa zic ii ca distinctia intre chitara rece si chitara electrica facuta de tine in sondaj nu-si are rostul. Dupa parerea mea diferenta ar fi ca cea dintre pian si orga de biserica.
Eu in general apreciez muzica in care exista posibilitatea interpretarii. Asta nu inseamna ca judec pe ceilalti. Mai exista si Jean M. Jeare de exemplu care foloseste instrumente electronice dar nu poti sa zici ca ceea ce face el nu-i muzica adevarata.
Si inca ceva: se zice ca un chitarist adevarat se recunoaste dupa prima nota pe care o atinge.
Sa-ti dau un exemplu: chitara electrica. Bun, sunetul este generat electronic dar exista posibilitatea interpretarii. Nu stiu daca stii dar cu o chitara cu distorsion poti interpreta chestii clasice imitind vioara . Citi nu au cintat Albinoni in concerte Rock?
Ceea ce vreau sa zic ii ca distinctia intre chitara rece si chitara electrica facuta de tine in sondaj nu-si are rostul. Dupa parerea mea diferenta ar fi ca cea dintre pian si orga de biserica.
Eu in general apreciez muzica in care exista posibilitatea interpretarii. Asta nu inseamna ca judec pe ceilalti. Mai exista si Jean M. Jeare de exemplu care foloseste instrumente electronice dar nu poti sa zici ca ceea ce face el nu-i muzica adevarata.
Si inca ceva: se zice ca un chitarist adevarat se recunoaste dupa prima nota pe care o atinge.
- bad_2_the_bone
Muzica adevarat?? Cam greu de definit...
Muzica adevarat poate fi Bach? poate fi Mettalica?
Oricum ar fi, muzica adevarat este cea care va fi fredonata sau cintata si peste 20 de ani de la lansare (vezi Beatles, Pheonix...).
Poti spune ca muzica adevarat este cea "live" si nu play-back... (dar asta tine mai mult de cit de "buni" sunt cei care cinta.. imaginati-va Jimmy Hendrix facind play-back... bleahhh).
In Romania muzica adevarata... mai greu... pine nu vor dispare manelele si pina cind solistii si formatiile nu vor cinta live nu vom auzi muzica buna. Am vazut un recital "Sistem" play-back... m-am stricat de ris cind s-a agatat CD-ul.
Parerea mea este, cum am spus si mai sus, muzica adevarata este cea care se va cinta si peste 20 de ani! Parerea mea...
Muzica adevarat poate fi Bach? poate fi Mettalica?
Oricum ar fi, muzica adevarat este cea care va fi fredonata sau cintata si peste 20 de ani de la lansare (vezi Beatles, Pheonix...).
Poti spune ca muzica adevarat este cea "live" si nu play-back... (dar asta tine mai mult de cit de "buni" sunt cei care cinta.. imaginati-va Jimmy Hendrix facind play-back... bleahhh).
In Romania muzica adevarata... mai greu... pine nu vor dispare manelele si pina cind solistii si formatiile nu vor cinta live nu vom auzi muzica buna. Am vazut un recital "Sistem" play-back... m-am stricat de ris cind s-a agatat CD-ul.
Parerea mea este, cum am spus si mai sus, muzica adevarata este cea care se va cinta si peste 20 de ani! Parerea mea...
- Unregistered
Initial trimis de Unregistered
poate fi Mettalica?
(vezi Beatles, Pheonix...).
parerea ta conteaza. Dar pentru credibilitate ar trebui sa incerci a tasta: Metallica si Phoenix
tot ceea ce am scris reprezinta pareri pur personale. nu luati nici o vorba ca pe o ofensa, e doar o discutie.
- Vortex
- Junior Member
Mah Sorine, nu te supara, dar.... am creat eu mai demult pe Oldies but Goldies, un thread dedicat muzicii synthpop si New Wave. Ai trecut pe-acolo?
-
dEpEchEmIND - Junior Member
Initial trimis de dEPECHEmIND
Mah Sorine, nu te supara, dar.... am creat eu mai demult pe Oldies but Goldies, un thread dedicat muzicii synthpop si New Wave. Ai trecut pe-acolo?
Nu vad de ce era obligatoriu sa trec pe acolo... Era ceva interesant? Dar, ma rog, da-mi link-ul si ma duc imediat acolo.
- Pirtea Sorin
- Junior Member
Nu vad de ce era obligatoriu sa trec pe acolo... Era ceva interesant? Dar, ma rog, da-mi link-ul si ma duc imediat acolo.
sa te clarific. siteul muzica buna.ro pe care intri, are de fapt forumul pe un alt site, fanclub.ro. asta iti spunea depeche. deci tu cand postezi pe muzica buna, de fapt postezi pe fanclub. poti foarte frumos sa iesi de pe acest forum si sa postezi si pe altele.
on-topic. nicodata computerul nu se va compara cu muzica rece. asta am simtit-o pe propia piele.
K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
-
K-gula - Mesaje: 951
Initial trimis de K-gula
on-topic. nicodata computerul nu se va compara cu muzica rece. asta am simtit-o pe propia piele.
K-gula.
O conditie ar fi ca sa ai niste meseriasi sa-ti cante pe intrumente analogice. Ca daca nu e mai bine pe calculator iti zic eu.

Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
-
dadius - Mesaje: 779
na vezi
Stimate domn, muzica aceea falsa ar fi in realitate falsa (adica notele nu ar mai avea frcventele care trebuie) daca nu ar exista procesoarele alea pe care tu le urasti...de exemplu, Eventide Harmonizer sau Antares Autotune variantele hard si soft, aproape identice, care iti corecteaza vocea aia plina de falsuri a ta si a tuturor care se "demit" sa foloseasca procesoare, doar de dragul de a face o piesa sa sune bine...nasol, nu ? Vezi, mai citeste pe aici si vezi de ce suna muzica romaneasca prost...tocmai ca NU folosesc o procesare corecta, sau deloc...egalizare, compresie, microfon ca lumea, preamp calumea, negativce facute profi si nu din clapa Casio de 200 de parai. Toate lipsurile astea de scule(mai putin ca au tipii destule) si de cunostinte in domeniu (la greu) fac sa sunr tot cum suna. Si daca esti curios, astea se pot folosi si live fara sa iti pateze sunetul tau pur. Este chiar o arta sa faci sa sune la concert mai bine ca pe cd, si sa stii ca se poate da nu la noi, iar eu vorbesc in cunostiinta de cauza ca spectator si artist. Iar despre sinth-uri, sunt folosite inca de prin 1900, ce-i bine variante mai primitive dar conteaza ca un sinth de calitate folosit cu cap si nu abuzat face numai bine. Si apropos, chiar si trupe rock isi "programeaza" albumele in studio paralel cu inregistratul cantecelor. Suna bine...tu ce zici ?
- Unregistered
Re: na vezi
Initial trimis de Unregistered
Stimate domn, muzica aceea falsa ar fi in realitate falsa (adica notele nu ar mai avea frcventele care trebuie) daca nu ar exista procesoarele alea pe care tu le urasti...de exemplu, Eventide Harmonizer sau Antares Autotune variantele hard si soft, aproape identice, care iti corecteaza vocea aia plina de falsuri a ta si a tuturor care se "demit" sa foloseasca procesoare, doar de dragul de a face o piesa sa sune bine...nasol, nu ? Vezi, mai citeste pe aici si vezi de ce suna muzica romaneasca prost...tocmai ca NU folosesc o procesare corecta, sau deloc...egalizare, compresie, microfon ca lumea, preamp calumea, negativce facute profi si nu din clapa Casio de 200 de parai. Toate lipsurile astea de scule(mai putin ca au tipii destule) si de cunostinte in domeniu (la greu) fac sa sunr tot cum suna. Si daca esti curios, astea se pot folosi si live fara sa iti pateze sunetul tau pur. Este chiar o arta sa faci sa sune la concert mai bine ca pe cd, si sa stii ca se poate da nu la noi, iar eu vorbesc in cunostiinta de cauza ca spectator si artist. Iar despre sinth-uri, sunt folosite inca de prin 1900, ce-i bine variante mai primitive dar conteaza ca un sinth de calitate folosit cu cap si nu abuzat face numai bine. Si apropos, chiar si trupe rock isi "programeaza" albumele in studio paralel cu inregistratul cantecelor. Suna bine...tu ce zici ?
nu inteleg exact cui i te adresezi cu aceste explicatii. ???
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
-
dadius - Mesaje: 779
"Care este muzica "adevarata": cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?"
mi se pare aiurea o comparatie pt ca fiecare are farmecu ei si se completeaza una pe cealalta
Spre exemplu instrumentele reci nu pt face ce face sintetizatorul si invers
mi se pare aiurea o comparatie pt ca fiecare are farmecu ei si se completeaza una pe cealalta
- SatyR
Initial trimis de SatyR
"Care este muzica "adevarata": cea creata cu instrumente "reci" sau cea electronica, facuta pe calculator si pe sintetizatoare?"
In sfarsit, a dat cineva raspunsul pe care-l asteptam.

SatyR, daca poti, scrie din nou mesajul asta cu litere de marimea 200, pe un banner mare, ca sa-l vada toti si sa se convinga odata pentru totdeauna. Accept criticile pe care mi le-ai adus... chiar le doream, deoarece in fiecare clipa mi-e frica sa ating perfectiunea...

- Pirtea Sorin
- Junior Member
apropo de muzica pe sintetizator poate vizitati si voi
http://www.mp3.com/the_beyond_project
si imi spuneti si mie cum vi se pare muzica asta.
Auditie placuta:))))))
http://www.mp3.com/the_beyond_project
si imi spuneti si mie cum vi se pare muzica asta.
Auditie placuta:))))))
- SatyR
30 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii