Nu stiu de ce ,dar de mic copil am avut o mare dragoste pentru portari . Cand eram mic si ma uitam la meciuri intodeauna il intrebam pe tata cine e in poarta . Nu ma interesa cine e in atac sau la mijloc ,cine e capitanul echipei sau cel mai bun de pe teren...eu trebuia sa stiu portarii .

Asa ca....deschid subiectul de fatza dedicat ingerilor dintre buturi . Sa povestim aici ce portari ne plac , parade celebre ,gafe celebre . Sa povestim despre portarii de legenda ,dar si despre portarii actuali .
Si voi incepe eu .
Pe vremea cand am inceput eu sa ma uit la fotbal existau catziva portari de mare valoare . Ulterior ei au devenit legendari .
Si ii enumar aici pe : Peter Schilton (care la peste 40 de ani apara intr-o semifinala de Campionat Mondial ) , Rinat Dasaev (celebrul portar al Uniunii Sovietice , in nu mai putin celebrul sau echipament galben complet cu initialle negre pe piept CCCP ) , Walter Zenga (portarul care in 6 ani de nationala a permis doar 0,41 goluri in medie pe meci . cea mai buna medie a tuturor timpurilor) , Peter Schmeichel (ani de'a randul portar al nationalei Danemarcei si al lui Man U ,campion european in 1992 ) ,Antoni Zubizareta (Spania ) .
Din batrani am auzit despre un mare portar ,al Uniunii Sovietice : Lev Yaschin . Nu prea stiu multe despre el . Doar ca a fost foarte mare .
In momentul de fatza imi place Jose Luis Chilavert . Nu am vazut multe meciuri cu el ,dar imi place. Are sange . Apara destul de bine . Plus ca este un deliciu cand executa loviturile libere . L-am urmarit la doua campionate mondiale si am constatat ca este sufletul echipei Paraguayului . Pe langa indatoririle de portar isi imbarbateaza colegii . Imi place acest lucru .
Si portalul nationalei Turciei si a lui Fener , Rustu .
O sa revin in alt post cu gafe memorabile si parade exceptionale . Si tot atunci despre altzi preferatzi ai mei .
Pana atunci astept parerile voastre .