De veghe in lanul de secara

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde onk » Mie Oct 23, 2002 1:55 pm

http://www.fanclub.ro/showthread.php?threadid=4760

COMENTARIUL MEU:

mi-e rau.....#-o #-o #-o #-o

mai nasol e ca se vede pe home, io acolo l-am vazut, dupa titlu

ai sa si citez, ca poate dispare threadul:
mega
Junior Member

Inregistrat: Oct 2002
m-ai stie cineva.......
m-ai stie cineva ceva de suie paparude? ce m-ai fac, unde m-ai cinta, ce-au m-ai scos?
onk

Mesajde onk » Joi Oct 24, 2002 1:49 pm

astazi s-a nascut o eroare genetica a limbii romane, nu ca idee de titlu, da e un generos subiect pentru acest thread:

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&postid=92058#post92058

sa o luam pe rand,

crazy_felina: iar daca a-ti avut (corect: ati avut)
oribilul mosh: imi place sa platesc cu aceiasi moneda (aceeasi)
robakita: mai ales la persoana care o iubeam nebuneste (pe care), (+cateva inadvertentze)

si mai astept,
onk

Mesajde baixinho© » Joi Oct 24, 2002 4:36 pm

Initial trimis de ROBAKITA
Barbatii in ziua de azi 2002 sint cei mai trintori fiinte care au existat vreodata pepamint .

Cred ca mai corect ar fi fost: cele mai trantore fiinte. Zic si eu, nu dau cu parul.

nu tu disco,nu tu chefuri ,nu mai spun de plimbari romantice in aer liber.

Am avut cu ceva vreme o tentativa de a incropi o plimbare romantica in casa, pe dar nu am reusit. Asa ca am iesit afara, in aer liber sub clar de luna.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde baixinho© » Joi Oct 24, 2002 4:36 pm

Barbatii in ziua de azi 2002 sint cei mai trintori fiinte care au existat vreodata pepamint .

Cred ca mai corect ar fi fost: cele mai trantore fiinte. Zic si eu, nu dau cu parul.

nu tu disco,nu tu chefuri ,nu mai spun de plimbari romantice in aer liber.

Am avut cu ceva vreme in urma o tentativa de a incropi o plimbare romantica in casa, pe sub lustra, dar nu am reusit. Asa ca am iesit afara din casa (sic!), in aer liber sub clar de luna.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde bonvoyage » Vin Oct 25, 2002 7:31 am

Se pare ca un user f. indarjat , Dnul Sebage pe Aberatii "Care-i faza ?" , la primul post al domniei sale pe acest forum , cu o inalta tinuta artistica si cu o profunda cunoastere a limbii romane, a reusit sa ne incante privirea si ...auzul cu urmatoarele :

"Acest lucru sa ignorat.."
"si intentionezi sati faci prieteni"
"ca el nui moderator"
"ca nu numai este el pe un forum"
"Da intradevar, cind.."
"ce ar zice domniile sale"

Felicitari Dle Sebage santeti un castig real pt acest forum...
bonvoyage
Junior Member

Mesajde onk » Vin Oct 25, 2002 7:40 am

Multumim domnu vaya con dios pentru ajutorul nepretuit, sunteti un gardian de nadejde, protector de vaza al limbii romane, as dori sa fac cateva completari:

1. linku:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?threadid=4777

2. il roaga pe Oprah sai inchida (sa-i)
3. de ce le place la moderatorii acestui forum (moderatorilor)
4. judecind din prisma (prin prisma)
5. ce drept ai tu mah sa te afirmi in felul asta? (asta-i o tampenie dpdv logic)
6. Dar, acesti useri care iam pomenit mai inainte (pe care i-am)
7. ar fi fost intradevar o experienta (intr-adevar)

si mai sunt....

ca sa nu mai zic ca este un post retard, jignitor, care ar cere banare pe viatza, cu injurii care altora le aduce ban cel putin o saptamana...
onk

Mesajde baixinho© » Lun Oct 28, 2002 9:31 am

Initial trimis de Fester Pe "Ce rol au barbatii pe lumea asta?"
De pilda am vazut la o emisiune la TV niste barbatei carora le placea sa gateasca sau sa coase goblenuri. Si mai spune-ti ca suntem puturosi....gresit!

Am mai raschetat din mesaj, dar am lasat ideea de baza. Problema este cat se poate de gravida. Doua perle in patru cuvinte - asta da performanta. Cred ca si daca ma chinuiam nu o comiteam mai bine. Asta este! Sunt altii mai buni ca mine! Ma duc sa cosesc niste gobleni, dar va rog ca in timpul asta sa vede-ti voi ce scrie oamenii pe aici.
ANTI

baixinho©

**

Mesajde ROBAKITA » Mie Oct 30, 2002 5:21 pm

Vad ca faceti observatii la mici greseli de exprimare ,dar si greselile pot fi comise si din graba, dar mai pot fi din din cauza vorbirii curente a limbii romine,vreau sa spun ca sint ceva ani de cind a plecat din tara si vorbesc romineste doar de doua ori pe saptamina,poate si de loc ,atunci cind vorbesc cu mama la telefon.
Voi da mai mare atentie,sic,sic.
ROBAKITA
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Oct 30, 2002 5:48 pm

@robakita
nimeni nu cred ca se erijeaza aici in cunoscator infailibil al limbii romane. dar e limba noastra si ar trebui sa facem cu totii eforturi sa o vorbim si scrie corect. poate ca atunci cand postam sa fim ceva mai atenti. cei ce sanctioneaza aici greselile o fac ca noi toti sa ne corectam si sa nu mai repetam greselile. deci nu se vrea un thread deschis cu rea vointa. poate sunt si unele aspecte sarcastice care uneori sunt prea tentante pt a fi omise dar in principiu scopul este acelasi : sa vorbim si sa scriem corect romaneste. ah si inca ceva ...nu cred ca plecarea din tara este o scuza...
eyewitness

Mesajde eyewitness » Mie Oct 30, 2002 7:08 pm

Initial trimis de baixinho

dupa parerea mea cred ca mai corect ar fi fost :
"cei mai trantori dintre fiinte" fiintele cumpinzand ambele genuri...

sau
dar parca nu-mi suna mie prea bine :
"cele mai trantorite fiinte" nu stiu ,nu-mi suna bine pt ca sensul de trantor peiorativ vorbind se refera exclusiv la barbati deci masculin. trantorita se refera la femei da' ideea a fost in context de barbati chiar daca fiinta e feminin

dilema mai a dracu decat o sedinta de partid

poate onk sa ne elucideze cu chestia asta
eyewitness

Mesajde xumbech » Mie Oct 30, 2002 9:03 pm

De ce neaparat in lanul de secara? Un lan papusoi nu s-a gasit? sau de grau? Nica nu s-a ascuns in papusoi cand s-a intors de la scaldat si era in curu' gol?

De veghe de ce-au mai stat aia? Sa nu vina ciorile cumva? Puteau s-o puna pe Narcisa Suciu, ca se speria si Muma Padurii. ( Eu cica-s Fat-Frumos).
xumbech
Junior Member

Mesajde Mirela » Mie Oct 30, 2002 10:02 pm

nu pot sa nu il remarc pe nenea Golem(pe literatura)

Nu cred absolut de loc(corect deloc ) ca faptele istorice prezentate acolo sunt dovezi ale eruditiei lui Eco.
Mirela

Mesajde Aliosha » Mie Oct 30, 2002 10:27 pm

"Visuri erotice...ce reactie a-ti avut dupa...

Cred ca fiecaruia dintre noi i s-a intimplat o data sau mai de multe ori sa aiba un vis erotic,cum a-ti reactionat dupa si care a fost senzatia pe care a-ti trait-o,cit de intens a fost visul si cit de erotic?
Voi mai reveni si cu alte completari ,pentru moment voi astepta de la voi ."

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=4846
"Against modern football."
Aliosha

corectare

Mesajde ROBAKITA » Joi Oct 31, 2002 12:36 am

Ptr. EYEWITNESS,poate ai dreptate cind spui ca sintem romini si ca trebuie sa vorbim si sa scriem corect romineste,daca voi spune ca am vreo 5 ani de cind nu am mai scris asa de mult romineste ca acum,nu am avut unde si cui sa-i scriu.Si ca sa vorbim asa ''se intimpla si la case mai mari''.

ALIOSHA,intr-adevar ai dreptate .
Nu ma deranjeaza faptul ca unii te corecteaza ,dar imi e putin cam dificil ,pentru ca in creierul meu ''flutura'' vreo 5 limbi,tinind cont ca vara lucrezi cu turisti din toata lumea,apropo anul acesta am avut ocazia sa intilnesc o familie de romini stabiliti in GERMANIA si care si-au facut concediul in GRECIA.Atunci sa ma vedeti in cite limbi vorbesc odata,nu ma intelege nimeni.
Si pot spune ca scriu mai bine greceste decit romineste,pentru ca acest lucru o fac in fiecare zi,nu mai spun de vorbit.
ROBAKITA
Junior Member

dilema

Mesajde ROBAKITA » Joi Oct 31, 2002 12:49 am

Apropo EYEWITNESS,vreau sa stiu si eu care am ramas in urma cu noul vocabular a tinerilor de azi,ce intelegi prin ''FRAPIERA''ca eu nu am inteles ce ai vrut sa spui,presupunem.
ROBAKITA
Junior Member

Mesajde Aliosha » Joi Oct 31, 2002 12:54 am

Robakita:

Asa ne mai corectam si noi greselile. Nu am pus linkul catre postul tau cu tendinta de a te jigni.
Iar daca nu ai mai scris de mult in romaneste, nu-i nimic, exersezi acum pe forum.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Mr Hyde » Joi Oct 31, 2002 1:22 am

Al naibii titlu... eram convins ca e vorba de cartea omonima a lui Salinger! Trecand la subiect, tin sa mentionez o greseala extrem de frecvente, pe care am intalnit-o din pacate destul de des si pe acest forum: conjugarea verbului "a trebui" - trebuieste, trebuiesc, trebuim etc. - greseala consta in faptul ca "a trebui" e impersonal si in consecinta si unipersonal, cere intotdeauna subiectiva -----> corect e de ex. "Ei trebuie sa ..." si nu "Ei trebuiesc sa..." pt. ca "ei" e subiect in cadrul subiectivei, si nu al principalei, de altfel fraza se poate reformula "Trebuie ca ei sa...." sau "Asta trebuie" ( si evident nu "asta trebuiesc"). Sper ca nu v-am plictisit...
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Re: dilema

Mesajde eyewitness » Joi Oct 31, 2002 8:40 am

eu care am ramas in urma cu noul vocabular a tinerilor de azi,

off topic
din pacate si eu...
io inca mai folosesc limbaju tinerilor de mai demult....
explicatiile pe alt thread aici nu e voie...
eyewitness

Mesajde onk » Joi Oct 31, 2002 8:45 am

aci e voie ORICE , ochiosule.
onk

Mesajde eyewitness » Joi Oct 31, 2002 8:57 am

Initial trimis de onk
aci e voie ORICE , ochiosule.

off topic
daca zic ce-i cu frapiera iti stric threadu ,stergi posturi,dai in balbaiala,apoplexie,spume,spitalizare,perfuzii,dat coltu...si uite ca nu vreau.na!
eyewitness

Mesajde onk » Joi Oct 31, 2002 9:08 am

stiu ce e cu frapiera desteptule, am citit si io acolo. BA! vorbeste si cu dana satz confirme: pe literatura e voie ORCE care aduce un castig limbii si culturii, desteptule, nu sa-mi zici mie ca aia e frustrata de revelion ca ala avea nasu mic da de fapt avea ea craticioara nu frapiera,

deci:
daca e literatura, merge
du-te sa vezi poeziile bagate de Shomi, si pe urma vorbeste, bai desteptule

a, am uitat, inlocuieste "desteptule" cu "uratule"
onk

Mesajde eyewitness » Joi Oct 31, 2002 11:00 am

Initial trimis de onk

a, am uitat, inlocuieste "desteptule" cu "uratule"

eh...asa mai merge...bine ca o zisesi in final ca deja imi plecasera dejetzelele pe tastatura sprea alea de 4 litere....

si oricum nu zic nimic de frapiera...na!
eyewitness

Mesajde onk » Joi Oct 31, 2002 11:07 am

ok, ne-am intzeles. gata cu discutiile particulare sa revenim la ideea zisa de thread

ca acu vazui ce a zis

xumbech

De ce neaparat in lanul de secara? Un lan papusoi nu s-a gasit? sau de grau? Nica nu s-a ascuns in papusoi cand s-a intors de la scaldat si era in curu' gol?

De veghe de ce-au mai stat aia? Sa nu vina ciorile cumva? Puteau s-o puna pe Narcisa Suciu, ca se speria si Muma Padurii. ( Eu cica-s Fat-Frumos).

de secara imbecilule, de secara, ca asa e catch in the rye

"de ce-au mai stat aia"? ai auzit de limba romana? fa-i o vizita si pe urma intra pe literatura

si daca te mai bagi in seama asa, s-ar putea ... sau nu, nu ma intereseaza ce faci... LA REVEDERE
onk

Mesajde eyewitness » Joi Oct 31, 2002 11:36 am

Initial trimis de onk
stiu ce e cu frapiera desteptule, nu sa-mi zici mie ca aia e frustrata de revelion ca ala avea nasu mic da de fapt avea ea craticioara nu frapiera,

cred ca avem de-aface cu o dilema in aceasta problema atat de dezbatuta pe un anumit thread care se refera la micimea iesita din comun a unui anumit organ masculin si neputinta acestuia sa se incadreze cat de cat in standardele si pretentiile unei anumite persoane de sex feminin probabil obisnuita pana in acea clipa (un anumit revelion) cu o alta scara de valori unde locul primordial era ocupat de bustenii nodurosi ,proaspat taiati. momentul culminant si revelatia daramarii unui intreg sistem de valori s-a simtit ca un strigat de durere,sfasaietor ,zdruncinand din temelii un forum pasnic pana nu demult, cum ca mai exista pe lume si ramurele sau vreascuri neinsemnate pe langa falnicii busteni. gandul ma duce la pasternac ,la dr zhivago, "-- cum ti se parea mama ta ,atunci cand tu erai de-o schioapa", "--- mare..." fu raspunsul.
si astfel analogand ne putem pune intrebarea ce-o fi gandind acea ramurica a baiatului ,cand salivand previzionand placerea ce avea sa urmeze se trezi in fata prapastiei capabila sa absoarba si mobila din jur...exclamand "mama ce frapiera..."

eh...doar o speculatie nu trebe sa si dati crezare
eyewitness

Mesajde xumbech » Joi Oct 31, 2002 5:42 pm

de secara imbecilule, de secara ,ca asa e catch and rye

Vai ma simt flatat,;o, imi vine sa ma sinucid sa mor eu de batranete de nu! Ma duc pe stanca aceea pe care o vezi in spatele fundului meu si ma arunc in oceanul de ... secara. :yD:yD:yD:yD:yD
xumbech
Junior Member

Mesajde ROBAKITA » Joi Oct 31, 2002 11:33 pm

Initial trimis de Aliosha
Robakita:

Asa ne mai corectam si noi greselile. Nu am pus linkul catre postul tau cu tendinta de a te jigni.
Iar daca nu ai mai scris de mult in romaneste, nu-i nimic, exersezi acum pe forum.

Tank you,nu ma deranjeaza sa fiu corectata ,ce-i drept exersez mult prin acest forum si asta ma face sa ma simt bine si mai aproape de ''casa''.
ROBAKITA
Junior Member

Mesajde angus » Joi Noi 07, 2002 9:12 am

"noi barbatii nu d-am doi bani pe romantism", zise Nicholas Alex...
emotzia.
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Noi 08, 2002 6:40 pm

"O noapte de dragoste perfecta reprezinta pentru mine (...) o noapte in care sa te invaluie visul" (cleopatra)
eyewitness

Mesajde Hera » Sâm Noi 09, 2002 5:58 am

Initial trimis de eyewitness
.p*** luasi in gurica numa intr-o zi de luni. daca m-ai bag si io un ym de pe-atunci de cand plangeai

"daca mai bag " ! Explicatia o stiti.
Hera
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Noi 09, 2002 8:29 am

ups!
eyewitness

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte