Medicamente si altele
21 mesaje
• Pagina 1 din 1
Medicamente si altele
Salut,
Stiti unde as putea gasi urmatoarele chestii: BettaMin, NovAqua, Amquel, pH Down, Aquari-Sol, Maroxy Freshwater, Aquarium Salt, Stress Zyme?
Am incercat sa le comand de pe internet dar nu am gasit nici un magazin care sa le aiba si care sa trimita in Romania (nici macar international).
De asemenea sunt ceva crescatori de Betta Splendens pe aici?
Toate bune,
Chris
Stiti unde as putea gasi urmatoarele chestii: BettaMin, NovAqua, Amquel, pH Down, Aquari-Sol, Maroxy Freshwater, Aquarium Salt, Stress Zyme?
Am incercat sa le comand de pe internet dar nu am gasit nici un magazin care sa le aiba si care sa trimita in Romania (nici macar international).
De asemenea sunt ceva crescatori de Betta Splendens pe aici?
Toate bune,
Chris
- ChrisGroove
chimicale
salut. eu unul n-am vazut chestiile astea nicaieri pe la noi, dar am auzit de toate prin forumurile americanilor.
nu ma pot abtine sa nu te-ntreb de ce cauti asa ceva? in afara de sarea pentru acvariu, toate celelalte sunt niste chimicale nenorocite care-ti dau senzatia ca ai ceva sub control...
nu spun numai eu asta... sunt o gramada de oameni care se ocupa cu acvaristica de multa vreme care sunt deaceeasi parere cu mine. nu e tocmai "wise" sa te pui cu mama natura, pe care si asa o provocam un pic cand "ne facem acvariu"...
nu ma pot abtine sa nu te-ntreb de ce cauti asa ceva? in afara de sarea pentru acvariu, toate celelalte sunt niste chimicale nenorocite care-ti dau senzatia ca ai ceva sub control...

Radu Dobre from Learn @ Reflex - Forum de web design
- andreiard
- Junior Member
Re: chimicale
sunt perfect de acord cu Andrei , in ce priveste betta am o tzara de experienta , am putea schimba pareriInitial trimis de andreiard
salut. eu unul n-am vazut chestiile astea nicaieri pe la noi, dar am auzit de toate prin forumurile americanilor.
nu ma pot abtine sa nu te-ntreb de ce cauti asa ceva? in afara de sarea pentru acvariu, toate celelalte sunt niste chimicale nenorocite care-ti dau senzatia ca ai ceva sub control...nu spun numai eu asta... sunt o gramada de oameni care se ocupa cu acvaristica de multa vreme care sunt deaceeasi parere cu mine. nu e tocmai "wise" sa te pui cu mama natura, pe care si asa o provocam un pic cand "ne facem acvariu"...
- Catalin B
- Junior Member
Deci hai sa clarificam niste chestii:
BettaMin - reprezinta o mancare speciala pentru pestii betta care contine niste ingrediente special concepute pentru ei; unii sustin (poate pe buna dreptate) ca nu e indicata o asemenea hrana pentru ei, de acord, dar tinand cont ca la noi mancarea pentru pesti=tubi=o chestie care duce la o carenta sporita de vitamine, imunitate scazuta fata de boli, chiar se spune ca transmite multi boli, duce la concluzia ca singura modalitate de a compensa asta e de a administra hrana uscata bogata in vitamine si eu m-am gandit la asta; desi ar mai fi solutii ca crustacei uscate etc.
NovAqua, Amquel - substante care neutralizeaza clorul si alte substante nocive pentru pesti aflate in apa de la robinet; o alternativa foarte buna de altfel ar fi folosirea apei de ploaie dar eu nu am gasit o metoda buna de a face rost de asta (stau la bloc si de asemenea se recomanda apa de la ploiele lungi dupa ce s-a depus praful, smogul din atmosfera) asa ca tot la substante ajungem...
pH Down - cea mai buna solutie la scaderea pH-ului din acvariu este injectarea de CO2 dar desi in cazul unui acvariu problema se poate rezolva, in cazul pestilor Betta pe care ii tin pe fiecare intr-un recipient din plastic de 2.5 l (pet-uri de Pepsi) e cam complicat, nu??
Aquari-Sol, Maroxy - medicamente... intr-o lume ideala nu exista boli dar din moment ce noi nu traim intr-o lume ideala avem totusi nevoie de medicamente; atat timp cat am procedat ca vechii vraci, adica asteptam ca pestii sa se vindece de la sine, am pierdut multe exemplare, dupa ce am inceput sa tratez bolile nu am mai pierdut atatia; bineinteles ca cel mai bine este sa cauti cauzele care duc la imbolnavire totusi nimeni nu e perfect asadar tb. sa fim de acord ca pestii se mai imbolnavesc.
Aquarium Salt - sare speciala pentru pestii de acvariu, se obtine prin evaporarea apei din mari (asta la firme de prestigiu bineinteles); sporeste imunitatea la boli, creeaza acel mucus care inveleste corpul pestelui cu rol in aparare etc.; este foarte recomandata in cazul pestilor Betta, nu prea stiu la altii...
Stress Zyme - este o substanta care contine, dupa spusele firmei producatoare, 1 milion de bacterii; pentru cei care nu stiu, intr-un acvariu bacteriile au un rol esential, acela de a descompune substantele toxice formand ceea ce se numeste filtrul biologic; acest filtru se formeaza cu timpul intr-un acavariu dar aceasta substanta (Stress Zyme) a fost testata la microscop si s-a observat cu stupoare ca intr-adevar contine aceste bacterii; astfel ciclul de refacere a filtrului biologic intr-un acvariu aflat la inceput este mult grabit.
Concluzia: ideal ar fi sa locuim cu totii in Asia de Sud de unde putem lua apa buna pentru micii locuitori, hrana propice (larve de tantari) si sa nu avem nevoie de "chimicale". Dar cum acest lucru nu se poate atunci cautam o solutie de compromis si permiteti-mi sa va impartasesc acest lucru. Substantele pe care le caut sunt cele mai bune, facute de firme de prestigiu, recunoscute de marii crescatori de pesti din intreaga lume. Pe scurt, nu tot ce zboara se mananca, exista o gramada de chimicale care zic ca fac aia si aia si nu o fac... de acord... dar asta nu inseamna ca toate sunt proaste...
Oricum nu am pus toate substantele de care am nevoie, lista e ceva mai lunga. Si in alta ordine de idei, crescatorul de Betta din Taiwan de la care am luat pestii mi-a recomandat el insusi sa pun in apa "conditioner".
BettaMin - reprezinta o mancare speciala pentru pestii betta care contine niste ingrediente special concepute pentru ei; unii sustin (poate pe buna dreptate) ca nu e indicata o asemenea hrana pentru ei, de acord, dar tinand cont ca la noi mancarea pentru pesti=tubi=o chestie care duce la o carenta sporita de vitamine, imunitate scazuta fata de boli, chiar se spune ca transmite multi boli, duce la concluzia ca singura modalitate de a compensa asta e de a administra hrana uscata bogata in vitamine si eu m-am gandit la asta; desi ar mai fi solutii ca crustacei uscate etc.
NovAqua, Amquel - substante care neutralizeaza clorul si alte substante nocive pentru pesti aflate in apa de la robinet; o alternativa foarte buna de altfel ar fi folosirea apei de ploaie dar eu nu am gasit o metoda buna de a face rost de asta (stau la bloc si de asemenea se recomanda apa de la ploiele lungi dupa ce s-a depus praful, smogul din atmosfera) asa ca tot la substante ajungem...
pH Down - cea mai buna solutie la scaderea pH-ului din acvariu este injectarea de CO2 dar desi in cazul unui acvariu problema se poate rezolva, in cazul pestilor Betta pe care ii tin pe fiecare intr-un recipient din plastic de 2.5 l (pet-uri de Pepsi) e cam complicat, nu??
Aquari-Sol, Maroxy - medicamente... intr-o lume ideala nu exista boli dar din moment ce noi nu traim intr-o lume ideala avem totusi nevoie de medicamente; atat timp cat am procedat ca vechii vraci, adica asteptam ca pestii sa se vindece de la sine, am pierdut multe exemplare, dupa ce am inceput sa tratez bolile nu am mai pierdut atatia; bineinteles ca cel mai bine este sa cauti cauzele care duc la imbolnavire totusi nimeni nu e perfect asadar tb. sa fim de acord ca pestii se mai imbolnavesc.

Aquarium Salt - sare speciala pentru pestii de acvariu, se obtine prin evaporarea apei din mari (asta la firme de prestigiu bineinteles); sporeste imunitatea la boli, creeaza acel mucus care inveleste corpul pestelui cu rol in aparare etc.; este foarte recomandata in cazul pestilor Betta, nu prea stiu la altii...
Stress Zyme - este o substanta care contine, dupa spusele firmei producatoare, 1 milion de bacterii; pentru cei care nu stiu, intr-un acvariu bacteriile au un rol esential, acela de a descompune substantele toxice formand ceea ce se numeste filtrul biologic; acest filtru se formeaza cu timpul intr-un acavariu dar aceasta substanta (Stress Zyme) a fost testata la microscop si s-a observat cu stupoare ca intr-adevar contine aceste bacterii; astfel ciclul de refacere a filtrului biologic intr-un acvariu aflat la inceput este mult grabit.
Concluzia: ideal ar fi sa locuim cu totii in Asia de Sud de unde putem lua apa buna pentru micii locuitori, hrana propice (larve de tantari) si sa nu avem nevoie de "chimicale". Dar cum acest lucru nu se poate atunci cautam o solutie de compromis si permiteti-mi sa va impartasesc acest lucru. Substantele pe care le caut sunt cele mai bune, facute de firme de prestigiu, recunoscute de marii crescatori de pesti din intreaga lume. Pe scurt, nu tot ce zboara se mananca, exista o gramada de chimicale care zic ca fac aia si aia si nu o fac... de acord... dar asta nu inseamna ca toate sunt proaste...
Oricum nu am pus toate substantele de care am nevoie, lista e ceva mai lunga. Si in alta ordine de idei, crescatorul de Betta din Taiwan de la care am luat pestii mi-a recomandat el insusi sa pun in apa "conditioner".
- ChrisGroove
Initial trimis de ChrisGroove
(Stress Zyme) a fost testata la microscop si s-a observat cu stupoare ca intr-adevar contine aceste bacterii; astfel ciclul de refacere a filtrului biologic intr-un acvariu aflat la inceput este mult grabit.
Chris , de mult vroiam sa intreb despre chestia asta cu bacteriile .. stiam ca exista ceva dar nu eram sigur .. deci Stress Zyme ii zice ... mai exista si altele din categoria asta? (in caz ca asta nu-i de gasit pe aici).
Si eu sunt de parere ca medicamentele sunt necesare .. bineinteles , cand e posibil trebuie ocolite , nu trebuie imbacsita apa cu chimicale la fiecare noua 'tremuratura' .
Despre procurarea medicamentelor : ai incercat sa platesti cu carte de credit ?
Ar fi o alternativa - magazinul Animax nou deschis in Bucuresti ; inca n-am fost pe acolo dar din vorbe se pare ca e ceva foarte fain si dotat ; s-ar putea sa aiba si medicamentele acelea .
-
Guppy - Mesaje: 414
Din cate stiu Stress Zyme e singura chestie care contine intr-adevar cultura de bacterii.
In legatura cu comanda de pe Internet, da, am incercat sa platesc cu carte de credit bineinteles dar ori am gasit magazine slab aprovizionate, ori nedemne de incredere ori care nu trimit in Romania
Nu mai spun ca am luat si o tzeapa de vreo suta de para' incercand sa comand la un magazin un capac de acvariu cu filtru (Eclipse-3 facut de Marineland). Pana la urma a ramas asa...
Despre Animax am citit pe board ca i se face reclama dar chiar nu e nimeni care sa fi fost intr-adevar in el?
In legatura cu comanda de pe Internet, da, am incercat sa platesc cu carte de credit bineinteles dar ori am gasit magazine slab aprovizionate, ori nedemne de incredere ori care nu trimit in Romania

Despre Animax am citit pe board ca i se face reclama dar chiar nu e nimeni care sa fi fost intr-adevar in el?

- ChrisGroove
Deci hai sa clarificam niste chestii:
Salut Chris.
Sa vedem daca pot sa te ajut. Bettamin daca nu ma insel e facuta de Tetra. Mergi la gara, la Favorit, sus e o panarama de petshop. Vorbeste cu ala de acolo, iti aduce la comanda produse Tetra. La fel si cu PhDown , ca e facut tot de Tetra. In ce priveste substantele astea care neutralizeaza clorul (conditioners) iti recomand AquaPlus facut de Hagen. Il gasesti tot la magazinul ala. Daca vrei poti sa ma contactezi sa iti arat substanta, eu o folosesc. Medicamentele, nu stiu, nu ma intereseaza aspectul. AquariumSalt poti sa o inlocuiesti cu succes cu sare de bucatarie obisnuita (dar sa fie neiodata, din aia mare). Substanta aia cu cultura de bacterii: e una echivalenta tot de la Hagen. Da asta se foloseste pentru accelerarea ciclului cu nitrati, nitriti, tra la la. Adica la inceput. Oricum, este. Cam atita. Daca ai neclaritati, tzipa.
- maybach
Initial trimis de maybach
Salut Chris.
Sa vedem daca pot sa te ajut. Bettamin daca nu ma insel e facuta de Tetra. Mergi la gara, la Favorit, sus e o panarama de petshop. Vorbeste cu ala de acolo, iti aduce la comanda produse Tetra. La fel si cu PhDown , ca e facut tot de Tetra. In ce priveste substantele astea care neutralizeaza clorul (conditioners) iti recomand AquaPlus facut de Hagen. Il gasesti tot la magazinul ala. Daca vrei poti sa ma contactezi sa iti arat substanta, eu o folosesc. Medicamentele, nu stiu, nu ma intereseaza aspectul. AquariumSalt poti sa o inlocuiesti cu succes cu sare de bucatarie obisnuita (dar sa fie neiodata, din aia mare). Substanta aia cu cultura de bacterii: e una echivalenta tot de la Hagen. Da asta se foloseste pentru accelerarea ciclului cu nitrati, nitriti, tra la la. Adica la inceput. Oricum, este. Cam atita. Daca ai neclaritati, tzipa.
nu's ce va agitati asa fara rost, pana la urma nici una nu e utila, poate doar bettaminul, nu l-am folosit, dar fara tubi si alte libelule nu faci betosii mari si frumosi
cat despre ultima chestie, nu cred ca e ceva care sa aiba asa efect de catalizare a ciclului, atata timp cat nu exista un prag de initiere format tot de pesti si plante, iar cand asta apare, viteza lui e f. mare si echilibrul se realizeaza rapid
- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Catalin B
nu's ce va agitati asa fara rost, pana la urma nici una nu e utila, poate doar bettaminul, nu l-am folosit, dar fara tubi si alte libelule nu faci betosii mari si frumosi
cat despre ultima chestie, nu cred ca e ceva care sa aiba asa efect de catalizare a ciclului, atata timp cat nu exista un prag de initiere format tot de pesti si plante, iar cand asta apare, viteza lui e f. mare si echilibrul se realizeaza rapid
Substanta aia o pui inainte de a baga pestii in acvariu, tocmai ca sa se realizeze ciclul fara sa freci pestii la cap. In rest ai dreptate, ne agitam prea mult.

- maybach
Initial trimis de maybach
Substanta aia o pui inainte de a baga pestii in acvariu, tocmai ca sa se realizeze ciclul fara sa freci pestii la cap.![]()
de acord , dar ciclul asta are mai multe etape
1absorbtia nutrientilor pe toate suprafetele active ale acvariului
2autoinsamantare cu bacterii nitrificatoare, pe fondul pct.1
3 inmultire bacterii -dependent de 02 si nr . pesti si plante moarte
4. realizare echilibru propriu-zis(fct. si de reactia de asimilare nitrati de catre plante, principiul lui Le Chatelier
cum primele 2 etape sunt de durata mare, nu vad cum se pot fortza arificial, cu niste pilule, deci acestea au rol doar de insamantare, nu de realizarea practica a ciclului in timecompresion
- Catalin B
- Junior Member
solidaritate
pai sa vin si eu in apararea lui Catalin B, ca si el a venit in apararea mea
fratilor, cu BettaMin-ul am dat-o un picut in bara... e adevarat, e o mancare pentru betta... foarte bun!
la capitolul StressZyme insa, lucrurile nu mai stau chiar asa... pune-te tu cu marea si o sa sfarsesti inecat. sau cu muntele si o sa pici de sus de-o sa-ti rupi oasele. asa cred eu ca stau lucrurile si la acvarii... adica aici nu o sa mori daca fortezi mana mamei natura, dar cuiva tot n-o sa-i fie bine... probabil pestilor sau plantelor
discutiile pe tema StressZyme se termina foarte repede pe forumurile cu traditie de prin state: vine unu' care se ocupa de chestia asta de foarte multa vreme si le-a-ncercat pe toate si le taie macaroana
si bine face...
la partea cu medicamentele ce sa zic? intr-adevar, cateodata sunt utile, dar oamenii au tedinta de a aplica propria ipohondrie la sarmanele peturi... sau, pentru ca ar mai fi o varianta, suntem prea nerabdatori sa avem ceva frumos langa noi si stricam totul prin graba - chestie de superficialitate sau copilarism
eu unul ma declar vinovat in ambele cazuri... pana acum vreo cativa ani...
eh, cam lunga polologhia, sper ca nu asteptati ceva demonstratii stiintifice la tot ce am spus aici, lol... probabil ca n-o sa le aveti de la nimeni... eu spun doar ce cred

fratilor, cu BettaMin-ul am dat-o un picut in bara... e adevarat, e o mancare pentru betta... foarte bun!

la capitolul StressZyme insa, lucrurile nu mai stau chiar asa... pune-te tu cu marea si o sa sfarsesti inecat. sau cu muntele si o sa pici de sus de-o sa-ti rupi oasele. asa cred eu ca stau lucrurile si la acvarii... adica aici nu o sa mori daca fortezi mana mamei natura, dar cuiva tot n-o sa-i fie bine... probabil pestilor sau plantelor

discutiile pe tema StressZyme se termina foarte repede pe forumurile cu traditie de prin state: vine unu' care se ocupa de chestia asta de foarte multa vreme si le-a-ncercat pe toate si le taie macaroana

la partea cu medicamentele ce sa zic? intr-adevar, cateodata sunt utile, dar oamenii au tedinta de a aplica propria ipohondrie la sarmanele peturi... sau, pentru ca ar mai fi o varianta, suntem prea nerabdatori sa avem ceva frumos langa noi si stricam totul prin graba - chestie de superficialitate sau copilarism

eh, cam lunga polologhia, sper ca nu asteptati ceva demonstratii stiintifice la tot ce am spus aici, lol... probabil ca n-o sa le aveti de la nimeni... eu spun doar ce cred

Radu Dobre from Learn @ Reflex - Forum de web design
- andreiard
- Junior Member
[si sarea aia..., parca aia stramoseasca a noastra, neiodata, nu e formata tot pe fundul marilor disparute , prin cristalizare datorata secarii lor, si va asigur ca are aceeasi compozitie
eu cred ca e tzapa de scos bani(chiar , ia sa vand eu apa de la robinet cu eticheta"SOUTHASSIAN WATER", 30 parai gallonu')
eu cred ca e tzapa de scos bani(chiar , ia sa vand eu apa de la robinet cu eticheta"SOUTHASSIAN WATER", 30 parai gallonu')
- Catalin B
- Junior Member
apropos de medicamente , stie cineva cum se vindeca hidrofizia abdominala, aia groaznica:) care le umfla burta si le zburlesc solzii, in cateva ore isi dau duhu in chinuri mari(singurul medicament care a avut efect la mine a fost imbaierea in apa trasa la WC:D )?
- Catalin B
- Junior Member
Nu-mi doresc sa intru in polemica cu nimeni, am incercat sa ajut si nu sa fantazez cu cunostintele pe care le am. Concluziile pe care le-am tras sunt dupa ani buni petrecuti citind despre experimentele altora si nu a unor novici. Daca vreti sa carpiti cu sare de a noastra, tubi si alte chestii treaba voastra... Incercati sa puneti intr-un acvariu fara pesti sare din asta si o sa vedeti cam ce impuritati ies... personal am incercat si am dat-o in bara. Asa ca am zis eu in sinea mea ca nu degeaba nemtii si americanii asa criticati cum sunt ei scot unele dintre cele mai sanatoase si frumoase exemplare de pesti aflati in captivitate. Sigur, daca singurul interes e acela de a face pestii sa supravietuiesca se pot inlocui cu succes cu formule autohtone altfel... concluzia o trageti singuri.
Cert este ca de mic copil ma uit le pestii crescuti la noi si nu am vazut NICIODATA exemplare de Betta care sa arate ca ale mele ... sic...
Culori pale, single tail (astia sunt descalificati din start in state la momentul asta), aripioare destramate etc. Ca sa nu mai vorbim ca sunt foarte putin (eu nu cunosc pe nimeni) care sa se priceapa cat de cat la genetica si sa aplice pentru obtinerea de exemplare mai frumoase. Totul se face la noi dupa ochi, cu carpeala... Mesajele de raspuns imi amintesc despre discutiile stupide pe care le-am avut cu cativa proprietari de pet shopuri din Iasi. De genul -"Imi trebuie sare pentru acvariu" -"Dar de ce?" "Ce sarea noastra nu e buna?" "Stai linistit, eu inmultesc pestii xxx cu apa de la robinet". Poate nu e rea intentie dar e o stare de incultura totala in Romania in domeniul acvaristic.
Exact si cu Stress Zyme: nu este un medicament, nu stiu care parte a mesajului nu l-ati inteles... este o substanta ce contine o CULTURA VIE DE BACTERII! Deci nu trebuie sa mai asteptam sa se formeze acele bacterii, le introducem si ele incep sa se inmulteasca rapid.
Am o rugaminte. Respect foarte mult experienta pe care o aveti si daruirea pentru "micii inhabitanti". Dar e de preferat ca atunci cand dati un raspuns ori il dati din propriile cunostinte, ori va documentati, nu asa hai sa zic si eu ceva... NO FLAMES PLEASE!
Si inca ceva. M-a frapat extrem de mult o chestie. E O CRUDITATE SA ARUNCI UN PESTE CAT DE CAT VIU LA WC!!! Aveti idee cam cat de mult continua chinul acelui pestisor si asa bolnav care intra intr-un mediu total septic? Sunt metode mai bune de "eutanasiere" in cazuri extreme. Cea mai buna, dupa parerea mea, este adaugarea de alcool (vodca) in apa. Treptat pestisorul se "imbata" si "adoarme" astfel avand o moarte mult mai usoara.
Cu stima,
Chris
Cert este ca de mic copil ma uit le pestii crescuti la noi si nu am vazut NICIODATA exemplare de Betta care sa arate ca ale mele ... sic...

Exact si cu Stress Zyme: nu este un medicament, nu stiu care parte a mesajului nu l-ati inteles... este o substanta ce contine o CULTURA VIE DE BACTERII! Deci nu trebuie sa mai asteptam sa se formeze acele bacterii, le introducem si ele incep sa se inmulteasca rapid.
Am o rugaminte. Respect foarte mult experienta pe care o aveti si daruirea pentru "micii inhabitanti". Dar e de preferat ca atunci cand dati un raspuns ori il dati din propriile cunostinte, ori va documentati, nu asa hai sa zic si eu ceva... NO FLAMES PLEASE!
Si inca ceva. M-a frapat extrem de mult o chestie. E O CRUDITATE SA ARUNCI UN PESTE CAT DE CAT VIU LA WC!!! Aveti idee cam cat de mult continua chinul acelui pestisor si asa bolnav care intra intr-un mediu total septic? Sunt metode mai bune de "eutanasiere" in cazuri extreme. Cea mai buna, dupa parerea mea, este adaugarea de alcool (vodca) in apa. Treptat pestisorul se "imbata" si "adoarme" astfel avand o moarte mult mai usoara.
Cu stima,
Chris
- ChrisGroove
Si ca sa nu vorbim discutii... 3 exemplare din colectia de betta pe care le-am primit din Taiwan:
http://www.geocities.com/plakatthairo/index.html
Mentionez ca pozele nu sunt facute de mine, ele apartin crescatorului dar pestii arata identic. Am mai multe varietati, mult mai faine, asta e doar un "sample"
http://www.geocities.com/plakatthairo/index.html
Mentionez ca pozele nu sunt facute de mine, ele apartin crescatorului dar pestii arata identic. Am mai multe varietati, mult mai faine, asta e doar un "sample"

- ChrisGroove
E O CRUDITATE SA ARUNCI UN PESTE CAT DE CAT VIU LA WC!!! Aveti idee cam cat de mult continua chinul acelui pestisor si asa bolnav care intra intr-un mediu total septic?
Chris, sunt de acord cu tine , dar de metoda cu stalinskaia nu stiam

-
Guppy - Mesaje: 414

auzi tu chris, am crescut si eu exemplare f. mari de betta, nezdrentuite, si chiar mai multi masculi au stat impreuna fara conflicte, singura diferenta e ca eu nu am drumuri sau cunostinte prin asia , deci m-am multumit cu bastinasi(intr-adevar, mi-as dori si eu exemplare ca acelea, vezi mult mai multe pe site-ul IBC),faptul ca americanii si nemtii obtin asa rezultate se datoreaza in proportie de 80% calitatii apei (la ei se iau amenzi uriase pt. cea mai mica depasire a cma), restul fiind , bineinteles, situatia financiara.
daca crezi ca te contrazice cineva fara argumente, gandeste-te ca nici tu nu ai adus argumente pentru ceea ce ai initiat
- Catalin B
- Junior Member
Initial trimis de Catalin B
faptul ca americanii si nemtii obtin asa rezultate se datoreaza in proportie de 80% calitatii apei (la ei se iau amenzi uriase pt. cea mai mica depasire a cma), restul fiind , bineinteles, situatia financiara.
Daca imi permiti sa te contrazic, aici nu e vorba numai de calitatea apei in sensul agentilor patogeni. Din cate stiu eu fiecare specie de pesti inclusiv Betta are nevoie de niste parametri ai apei in care traieste. pH si duritatea sunt doi dintre ei. Am mai multi prieteni in state si in canada care se plang de calitatea apei (am sa le sugerez sa dea in judecata compania care le distribuie apa

daca crezi ca te contrazice cineva fara argumente, gandeste-te ca nici tu nu ai adus argumente pentru ceea ce ai initiat
In primul rand, initial eu nu am sustinut absolut nici un punct de vedere, primul mesaj adresandu-se celor care ar putea sa ma ajute sa-mi procur cele necesare. Nu am zis ca asta e bun asta e rau, nu am postat mesaj pentru o disputa acvaristica traditionala versus acvaristica moderna, am pus o simpla intrebare. Am apreciat faptul ca probabil cei care au raspuns au incercat sa ma ajute si din acelasi motiv am incercat si eu sa-mi impartasesc cunostiintele. Personal as dori sa iau contact cu cei care sunt deja pe aceeasi directie cu mine (ex Guppy) si nu-mi doresc sa convertesc spiritul traditional de crestere a pestilor din Romania cu metode moderne preluate de la tari avansate nu numai din acest punct de vedere. Sincer vreau ca si crescatorii de la noi sa fie invitati la simpozioane si reuniuni internationale cum exista in state Congresul International al Crescatorilor de Betta si cred ca acest lucru este posibil nu printr-o politica inchisa la nou (vezi China) ci prin una deschisa. Empirismul e desuet, suntem deja in 2001!!
Cred ca deja acest "Thread" a deviat de la subiectul sau initial asadar as ruga administratorul forumului sa-l inchida.
Cu stima,
Chris
- ChrisGroove
draga Chris,nu are nimeni spirit conservatorist, asa cum crezi , sau ceva contra ta personal ca fiind mai nouvenit, problema este alta: incearca sa ne convingi concret, prin rezultate, eficienta lor, multi dintre noi nu am folosit, si poate sunt destul de costisitoare , sau riscante, ca sa ne aruncam orbeste, eu am incercat sa explic stiintific , logic , ineficienta lor, repet, acele exemplare de betta nu demonstreaza decat provenienta lor, "sangele nobil", nu mediul in care au crescut
ps - poate in viitor o sa apelez la tine pt. niste betta de rasa
sa mai zic ceva-pentru unii dintre noi, mai putini, conteaza si aspectul natural al acvaristicii , reproducerea mediului natural si dinamic, nu numai static, adica una e sa vezi cum pestisorul tau infuleca un vierme(la betta asta-mi place , paca e un piton care inghite o soparla), alta e sa manance tot felul de pufuleti colorati
alt aspect-niciodata nu as tine betta in tancuri d-alea rotunde si fara plante, cum fac marii crescatori, nu vad farmecul, totusi betta e peste, nu cobai
ps - poate in viitor o sa apelez la tine pt. niste betta de rasa
sa mai zic ceva-pentru unii dintre noi, mai putini, conteaza si aspectul natural al acvaristicii , reproducerea mediului natural si dinamic, nu numai static, adica una e sa vezi cum pestisorul tau infuleca un vierme(la betta asta-mi place , paca e un piton care inghite o soparla), alta e sa manance tot felul de pufuleti colorati
alt aspect-niciodata nu as tine betta in tancuri d-alea rotunde si fara plante, cum fac marii crescatori, nu vad farmecul, totusi betta e peste, nu cobai
- Catalin B
- Junior Member
Habitatul pe care l-am conceput pentru Betta mei se prezinta in felul urmator: un acvariu de 5 l, pietris pe fund dar nu mai mult de un deget, un mascul de Betta, o planta (Microsorum), un "crevete de sticla" (Glass Shrimp).
Daca tot am deschis problema, eu pot sa aduc din afara plante faine si creveti din astia care au un rol foarte bun in echilibrul micro-habitatului (mananca resturile, algele etc). Singura problema e ca nu pot aduce mai putin de 3000 de creveti din cauza conditiilor companiei aeriene. Asadar daca va intereseaza spuneti-mi ca sa pot face o lista. Pentru detalii postati mesaj sau contact pe ICQ 25227818.
Daca tot am deschis problema, eu pot sa aduc din afara plante faine si creveti din astia care au un rol foarte bun in echilibrul micro-habitatului (mananca resturile, algele etc). Singura problema e ca nu pot aduce mai putin de 3000 de creveti din cauza conditiilor companiei aeriene. Asadar daca va intereseaza spuneti-mi ca sa pot face o lista. Pentru detalii postati mesaj sau contact pe ICQ 25227818.
- ChrisGroove
21 mesaje
• Pagina 1 din 1
Înapoi la Animalele si plantele cu care convietuim