de alter ego » Sâm Mar 20, 2004 8:16 pm
Cum am auzit eu de The Rasmus si de ce imi plac: de mult, pe vremea cand mai exista napster (sa fi fost prin 2001, cred) cautam o melodie, parca The Flaming Lips, nu mai stiu exact, o descarc si ma pomenesc cu ceva nou, ce n-auzisem niciodata. Era clar ca nu era ce cautam eu, dar mi-a placut. Am intrebat in dreapta si-n stanga si am aflat ca era The Rasmus - Chill. N-auzisem in viata mea de ei, dar am vrut sa aflu mai mult si pana la urma am ajuns sa cumpar direct din Finlanda albumul Into. E nemaipomenit. Daca aveti posibilitatea, ascultati mai ales F-f-f-falling. Din pacate lumea abia dupa "Into" a inceput sa auda de ei. "Dead Letters" e mult mai comercial, desi sunt cateva cantece formidabile (Funeral song si, mai ales, Not like the other girls - excelent solo de chitara). In the shadows nu este nici pe departe printre bucatile lor cele mai bune. Iar in ceea ce priveste povestea cu stilul funk si celelalte stiluri pe care le-au incercat, baietii s-au pus pe cantat in primii ani de liceu, ce vreti? Din incercari si tatonari au ajuns sa-si gaseasca propriul lor stil. Oricum, nu va legati de vocea lui Lauri, ca eu sunt mare fan! E printre cele mai bune voci din rock (aduce cu cea a solistului de la Linkin Park). Nu va grabiti sa-i dati la cap pana nu ascultati mai mult.
Si apropo de substitutii de astea de mp3 (in napster, kaaza etc), mai am o trupa pe care am descoperit-o astfel si care mi-a placut foarte mult. Extrem de originala: Clinic. Cautam Manic Street Preachers si am dat peste T.K. de Clinic. Daca o gasiti pe undeva s-o ascultati: merita.