Paulo Coelho-un scriitor care "da bine"

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde gaga » Mie Dec 04, 2002 1:48 pm

butonare io in locu' tau n-ash vorbi, ca am io in memoria-mi varaza nishte posturi veeechi in care erai acuzat de googletalkerie si nici nu te scuzai or sumthin' (zicei ceva, da e de pe google ca-s la munca, ca vreau shi ca pot, bodyguardianul, d'aia asha c'asha vreau io)

toti intram pe google dar selectam si noi lucruri despre care avem habar (mig 29 stieee ;P )

asa ca iarta-te singur shi vezi sa nu te mushc si pe tine... io-te frate se adunara butonarii din bukale sa imi dea mie la cap :)
gaga

Mesajde aphextwinz » Mie Dec 04, 2002 2:05 pm

demuazelo, io cat pa gugal ca shtiu shi poci, fane brobabil ashijderea.
una'i sa shtii despre ce vorbeshti shi sa cautzi o cifra/o referintza, alta'i sa fii tufa shi sa te crezi deshtept dupa un mic dejun pe internet. nu-i asha ca shtim despre ce e vorba, miss quantum?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Dec 04, 2002 4:21 pm

opaaaa, mr president of the "gigicontra land" ii ia lui fane apararea?
io stiu ce zici si de acord cu asta, io la fane am zis ca a luat ceva de pe google despre care nu citise si asteptam sa-si sustina dumnealui pozitia si cand colo va erijati in avocat?
mah io credeam ca fane poate sa se apere singur si ca se bazeaza pe cunostintele si lipsurile lui si tu care ii dadeai in barba il aperi? stii tu ceva ce eu nu stiu miss Sanda Marin? :j

p.s. fane, scuza-ma da creca gigicontra isi uita lungu' de nasuc, nu o sa ma bag in relatia voastra de butonari, impart io separat pumnii la dumnealui :)
gaga

Mesajde aphextwinz » Mie Dec 04, 2002 5:55 pm

dana, in calitatate de prezident te numesc vice :cool:

in cazul lui fane se numeshte "prospectziune". s-a interesat shi a recunoscut onest ca nu a citit. nu l-am vazut facand furori pe aici cu aprofundarea folclorului oriental, intzelegi, miss libertate? :D

p.p.s. fane pana cand apari tu o sa se suga treaba, ne distram shi noi in lipsa ta
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Dec 04, 2002 11:39 pm

Initial trimis de aphextwinz

p.p.s. fane pana cand apari tu o sa se suga treaba, ne distram shi noi in lipsa ta

I kinda got that :D... Nu ma bag.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Dec 05, 2002 10:59 am

afex poti sa imi propui numirea da' teme-te pentru postul tau, eh?

acu il si defineste pe fane, bine butonare, a prospectat si a fo cum zici matale cu noptzile seherezadei, da' a zis sau nu aia cu puiu si m-a corectat cand am zis bruma de schrodinger pe care o stiam si s-a bagat cu hesinger? huh?

asa ca fane care sta deoparte e googletalker si voi puteti sa faceti armata butonarului roman, sa faceti plutoane separate (unu cu emblema linux pe stindard altu cu a lu windoze) si sa cuceriti "gigicontra land"

am si boldat ca sa vezi mai bine :rolleyes: sau se zice bolduit? :p

pps ai bah fane ca de la tine ne luaram, nu te aperi? nu te juri pe rosu ca tu stiai de gigeii aia si de fizici cuantice din generala?
gaga

Mesajde aphextwinz » Joi Dec 05, 2002 1:39 pm

i can't wait :j

hesinger ? mwhahahaha, miss pseudoquantum o cam zbarcishi :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Dec 05, 2002 1:52 pm

Initial trimis de aphextwinz
i can't wait :j

hesinger ? mwhahahaha, miss pseudoquantum o cam zbarcishi :D

ce stii tu mah? e heisenberg+schrodinger = hesinger :p

bine ca nu m-am gandit la alte alea ca scriam haflinger si porma ma intrebai ce are laptele miraculos cu cubitu... politzaiu draq ce eshti :D
gaga

Mesajde stefan » Vin Dec 06, 2002 12:53 am

Initial trimis de dana
da' a zis sau nu aia cu puiu si m-a corectat cand am zis bruma de schrodinger pe care o stiam si s-a bagat cu hesinger? huh?

Ce faci dana, candidezi la "De veghe in lanul de secara"? :D Nu-s greseli de gramatica, da' formularea...

pps ai bah fane ca de la tine ne luaram, nu te aperi? nu te juri pe rosu ca tu stiai de gigeii aia si de fizici cuantice din generala?

Nu ma bag ma, nu inteleg de ce sa ma apar - nu vad ce incriminezi tu, cred ca se amesteca in capul tau Heisenberg cu Schrodinger cu Google (cu 1001 de nopti)... Deja ma ia cu ameteala :D.

Auzi, da n-ar trebui sa deschidem un thread Afex & Fane vs Dana pe Generalitati pentru discutii d-astea? Ca poate vine vreunu sa ne demonstreze ca Paulica e mare meserias si noi ne certam aici despre pui si google si "alte alea".
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

nota explicativa

Mesajde gaga » Lun Dec 09, 2002 9:32 am

breh fane hai satz explic ca vaz ca ai inceput sa te prinzi de una alta ...
in aceasta minunata perioada a vietzii mele, nebeneficiind de un creier matematic, lucrand cu cifre si ametzind netu' sinapsele mele au inceput sa o ia pe alte cai decat cele normale.
acu' nu ma scuz ca una alta, gresesc ata ete, e intotdeauna un afex la panda sa dea cu cnutu' (portetu robot al lui afex ----> :j )

dvs devenind intre timp mai permeabil va urez sa va luati rolul de ucigash de googletalkeri in serios si daca avetzi gloantze pe tzeava sa trageti, io am antiglontz permanent :p

nu incriminez mah, ca sa citez un clasic inca (din pacate) in viatza "in general fac mishto, (...) iar fane ramane in ceatza", nu am lasat si citatul celalalt ca nu am vrut sa citez doi din pacate in viatza :p

si in incheierea elucubrantului meu post, dovada clara a faptului ca dupa ce ca-s putini (neuronii) se si electrocuteaza aiurea, iti urez un calduros welcome to the club (al mamutzilor of course)

p.s. io nu postez pe generalitati si alte alea fiindca acolo e lulutze si io nush ce parfum e la moda si mi-e frica sa-mi bag cercei prin propria-mi carne, zi-mi barbar de vrei... literatura e coltzul pricinoshilor
gaga

Re: nota explicativa

Mesajde stefan » Lun Dec 09, 2002 10:43 pm

Incepand de la coada...

Initial trimis de dana

si in incheierea elucubrantului meu post, dovada clara a faptului ca dupa ce ca-s putini (neuronii) se si electrocuteaza aiurea, iti urez un calduros welcome to the club (al mamutzilor of course)

Dana, stai linistita, cred ca ratiunea mea limitata a sesizat natura initiatico-ezoterica a post-ului tau. Si, dupa cum stim, orice initiere trebuie sa fie criptica, de ce nu, chiar elucubranta. Iti multumesc pentru welcome, ma simt flatat de pe movilita mea de 200 de post-uri atinse in mare parte datorita lui afex (multumiri sincere, colega :)).

portetu robot al lui afex ----> :j )

Pai lipsesc pletele prinse-n coada (oops), in rest parca-i leit :D.

dvs devenind intre timp mai permeabil va urez sa va luati rolul de ucigash de googletalkeri in serios si daca avetzi gloantze pe tzeava sa trageti, io am antiglontz permanent :p

Wow, ma simt ca-ntr-un western d-ala vechiu: "I'm a deputy sheriff now! Where's my badge?" etc. Daca ai vesta bulletproof, nici o problema, avem si maciuca in dotare ;).

nu incriminez mah, ca sa citez un clasic inca (din pacate) in viatza "in general fac mishto, (...) iar fane ramane in ceatza", nu am lasat si citatul celalalt ca nu am vrut sa citez doi din pacate in viatza :p

Aha...

p.s. io nu postez pe generalitati si alte alea fiindca acolo e lulutze si io nush ce parfum e la moda si mi-e frica sa-mi bag cercei prin propria-mi carne, zi-mi barbar de vrei... literatura e coltzul pricinoshilor

Ok, da poate mai trece si mamutii si pricinoshii pe "Legende", ca acolo cam bate vantul, si e pacat...
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Re: nota explicativa

Mesajde MiG29 » Lun Dec 09, 2002 11:31 pm

Initial trimis de dana

Dana,bah definitzia asta a ta n-o fii ea prea conforma cu realitatea,da e a draq de reusita...:p
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde gaga » Mar Dec 10, 2002 11:27 am

fane, nu numarul de posturi conteaza, io am multe ca-s de mult si inca am mai sters din ele. si ash mai sterge da' nu se poate ca nu ne lasa adminu' (stii tu, nenea ala fara simtzu' umorului care numa' la ban se gandeshte). Cat despre "Legende", io acceses destul de anarhic forumul, in functie de timp si satelitzi, sa incercam.

Migule, migule, e neconforma si diforma dar nu e definitie ci parere, mai bine zi tu, ca tot e thread despre Coelho, cum e cu acid jazzul si ce trupe canta genul asta muzical? :j
gaga

Mesajde onk » Mar Dec 10, 2002 11:33 am

si uite asa.... pupat piatza endependntzii.... bineinteles cu referire stricta la coelho.... binenteles...

si da, da bine in "lumea buna" sa citesti coelho. io n-am citit (rushine! rushine!) si la ultima petrecere vorbeam de steinhardt cioran si nichita (marotele mele) si in teancul discutziei avantate numa ca ce aud din spate:

"-da' coelho n-ai citit????"
onk

Mesajde MiG29 » Mie Dec 11, 2002 1:20 am

Dana nu shtiu cum ie cu acidjazzu`(adik mi-e jena sa stau sa caut pa google k iar vine aphez shi ma embaraseaza:p) da vad k tu tot acida ai ramas...;)
MiG29

Mesajde Cruela » Sâm Ian 18, 2003 5:42 pm

Am citit "Alchimistul" acum cateva luni si am ramas profund impresionata de valoarea operei. Nu putem vorbi despre Paulo Coelho ca despre un scriitor care "da bine" si atat. Paulo Coelho este o valoare adevarata, este cel care a studiat timp de 10 ani alchimia pentru a scrie o carte, este cel care a scris cel mai bine despre destinul omului si despre legenda sa personala, in drumul careia nu poate sta nimic.
Cruela
Junior Member

Mesajde stefan » Dum Ian 19, 2003 12:14 am

Initial trimis de Cruela
Am citit "Alchimistul" acum cateva luni si am ramas profund impresionata de valoarea operei. ...

Ma Cruela, marele ghinion al lui Paulica e ca exista si alti scriitori precum Eco, Hesse, Dostoievski etc. Daca nu existau astia (si multi altii, pe care tu oricum probabil nu te-ai obosit sa-i citesti), intr-adevar poate ar fi fost un scriitor important. Dar atunci n-ar mai fi avut pe cine pastisa! Deh, ce ti-e si cu "valoarea operei"...
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

scuzatzi limbaju

Mesajde MiG29 » Mar Ian 21, 2003 12:43 am

Initial trimis de Cruela
Am citit "Alchimistul" acum cateva luni si am ramas profund impresionata de valoarea operei. Nu putem vorbi despre Paulo Coelho ca despre un scriitor care "da bine" si atat. Paulo Coelho este o valoare adevarata, este cel care a studiat timp de 10 ani alchimia pentru a scrie o carte, este cel care a scris cel mai bine despre destinul omului si despre legenda sa personala, in drumul careia nu poate sta nimic.

Ai sa mori tu?Sunt tare curios ce ai priceput tu din amalgamu ala de religie,filosofie shi alchimie?Shi mai e shi abureala aia cu legenda personala?Est6i fotomodel cumva?K in general asta e cartea lor preferata ,asta din cauza k se citeste atat de usor,k nu tre sa itzi prea pui capu` la contributzie.Grow up damn it:(
MiG29

Mesajde Draga » Mie Feb 05, 2003 4:07 pm

Hai c-am citit si io "Alchimistu", ca sa nu tac CA COcostarcu-n varfu parului cand vine vorba de dansul. :p

Usoara cartea - therefore digerabila, nu te tine treaz noaptea cu intrebari si probleme existentiale, fiindca iti da concluziile mura-n gura si povestea curge bland si are si happy-end (I love happy-ends! :A daca-s realiste, ca daca-s fanteziste... bah...)

Ideile > sau < filosofice exprimate nu-s complicate, nici rele - poate forumistii mai cititi in ale "greilor" literaturii au de obiectat - dar de ce sa-i sarim omului in cap c-a scris ceva comercial? se numeste ca are instinct de supravietuire ;)

Pe scurt, o carte potrivita dispozitiei mele actuale, ca nu mai am rabdare sa citesc tomuri groase de scrieri complexe si complicate... probabil ca am citit prea mult la viata mea (si obligata - bibliografii, alea-alea) - cea mai mare parte in copilarie, insa, :p eram un adevarat "soarece de biblioteca"... sau pur si simplu mi-e lene.
A goal is a dream with a deadline :-?
Draga
Junior Member

Mesajde lois » Lun Mar 31, 2003 11:54 pm

coelho.... pare diferit de sine insusi in fiecare din cartile lui. Cel mai bun imi pare a fi in Diavolul si domnisoara Prym, dar acolo e putin fortat finalul. o alta carte buna imi pare Veronika se hotaraste sí£ moarí£. E interesant de observat concurenta pe care o face acolo lumea de la sanatoriu realului.
dar Alchimistul mi se pare slabuta, la fel si La raul Piedra am sezut si am plans.
Lois C.
lois
Junior Member

Mesajde Shaki » Lun Apr 14, 2003 12:13 pm

N-am citit deocamdata decat Veronika se hotarasete sa moara, dar mi-a placut mult. Sincera sa fiu, ma asteptam sa fie cine stie ce scriitor "pretentios", dar m-am inselat. Cel putin Veronika e o carte buna. Abia astept sa dau si de celelalte (mai ales de Alchimistul, la cate pareri pro si contra am auzit)...
Shaki

Mesajde nu brublem » Mar Apr 15, 2003 6:35 am

Initial trimis de Cruela
[...] Paulo Coelho este o valoare adevarata, este cel care a studiat timp de 10 ani alchimia pentru a scrie o carte, [...]

:D
ma umfla rasul, cruelo...
corect ar fi fost: "este cel care a studiat timp de 10 ani alchimia (si alte stiinte mai mult sau mai putin oculte), dupa care, neintelegand nimic, s-a gandit sa scrie o carte..."
este un autor lipsit de profunzime... sa spunem ca, spre deosebire de "idolul" sau (eco, that is... ) el nu are mai multe planuri care pot fi patrunse in functie de cunostintele cititorului...
La Coehlo, si tanti aia precupeata, de vinde salmale-n piata intelege la fel de mult ca si un profesor universitar. La Eco, lucrurile nu stau tocmai asa...
Daca vrei sa citesti literatura sud-americana de calitate... iti sugerez alte nume: Cortazar, Llosa, Marquez, Sabato...
(ii gasesti pe Google :D)
ce este de apreciat la coehlo este ca a stiut sa-si vanda mediocritatea frumos ambalata in coperti placute la pipait si si-a ales bine momentul sa o faca...
daca imi permiteti exprimarea, valoarea cartilor sale nu sta atat in subiectele tratate, ci mai degraba in lipsa unor subiecte care bombardeaza societatea contemporana: sexul si violenta.

sa auzim de bine.
Cu respect, nesemnatul.
nu brublem
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Apr 15, 2003 11:32 am

daca imi permiteti exprimarea, valoarea cartilor sale nu sta atat in subiectele tratate, ci mai degraba in lipsa unor subiecte care bombardeaza societatea contemporana: sexul si violenta.

sa auzim de bine.

nu brublem, vezi mai sus punctul meu de vedere pe aceasta tema, io ziceam cumva invers... ca putea sa faca si el carti cu impuscaturi si femei goale si nu se supara nimeni, am fi inteles foamea lui, dar sa faci literatura de vulgarizare sau cum vrei sa-i zici... In fine.

Tin sa va anunt ca dupa ce am citit un pic mai mult de jumate din "Insula zilei de ieri" a lui Eco nu prea-mi trece prin cap ce asemanare ar putea fi intre ea si "Alchimistul", cel putin din ce mi s-a povestit (deh, n-am citit "Alchimistul" :D). Pare mai plauzibila ipoteza ca s-a inspirat din "1001 de nopti".
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde angus » Mar Apr 15, 2003 12:29 pm

Initial trimis de stefanp

(deh, n-am citit "Alchimistul"

brazar, ce glume-s astea?! pai dupa vehementa cu care dai cu paru shi-l de denigrezi pe nenea C, o ashea afirmatzie ma descumpanejte total, definitiv shi irevocabil. nici nu zici ca n-ai citit de doo ori toate cele 5 volume dupa cum te-contrezi pe tema asta. ori cantzi dupa ureche, ce tzi s-a transmis folcloric din gura-n gura, ori e doar ashea, casa fi pe invers decat majoritatea aia de care shtii tu, una din doo?!
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Mesajde nu brublem » Mar Apr 15, 2003 1:58 pm

stefane, eu incercam sa gasesc si parti bune in ce a scris...
lasand la o parte faptul ca nu prea sunt...
si faptul ca a vandut atatea carti inseamna ca are un impresiariat foarte bun, e citibil.. a stiut cui si cand si cum sa se adreseze...
daca vrei e un fel de sandra brown al literaturii sud-amercane fara libidosenii...
ceea ce e de admirat, pe undeva...
sau poate ca nu...
:D
Cu respect, nesemnatul.
nu brublem
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Apr 15, 2003 2:06 pm

anguso, vezi mai sus, am zis ca am citit doar "Al cincilea munte", sincer mi s-a parut asa o tampenie ca nu prea mai am chef de citit altceva de Iepurila.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde Shaki » Mie Apr 23, 2003 8:52 am

Am citit si Al cincilea munte, dar m-a cam dezamagit...parca e mai bun "Veronika se hotaraste sa moara". Nu stiu, am senzatia ca autorul putea sa scoata mai mult din subiectul asta, si nu l-a exploatat pana la capatul posibilitatilor.
Shaki

Mesajde UnCopilutz » Lun Apr 28, 2003 8:18 pm

mai am un pic si termin "Alchimistul" . dragutza carte. care ati citit o si aveti ceva de zis...spuneti-mi acuma..sa stiu o treaba: o las naibii sau o termin?!@
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
UnCopilutz
Junior Member

Re: Paulo Coelho-un scriitor care "da bine"

Mesajde OONA » Lun Apr 28, 2003 11:25 pm

no offence, picantul tau e putin acrisor
sau poate mi se pare
imi place Coelho
dar am o intrebare:ce inseamna pt tine si nu pt Liiceanu carte de valoare?
OONA
Junior Member

Re: scuzatzi limbaju

Mesajde Salma » Sâm Mai 24, 2003 9:40 am

Initial trimis de MiG29

Est6i fotomodel cumva?K in general asta e cartea lor preferata ,asta din cauza k se citeste atat de usor,k nu tre sa itzi prea pui capu` la contributzie.Grow up damn it:(

Subscriu la aceasta afirmatie cu citate: " Fotomodelul care apare in ultima reclama XL i-a impresionat in mod placut pe membri echipei de filmare deoarece in pauze citea Coelho". QED.
Salma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte