Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde marian jan » Mie Ian 01, 2003 9:19 pm

fratilor,azi(01.01.2002), am cautat in tot centrul+izvor+eroilor un loc in care sa mananc.NU AM GASIT!inchis peste tot!

intr-un tarziu am gasit deschis la "shorley"(grozavesti).un loc deosebit,preturi mici,servire ireprosabila.sa va spun pe ce au dat 2 persoane 300.000:cascaval pane cu cartofi prajiti,salata de rosii,mamaliga cu branza si smantana,3 mici,2 silva(asta am consumat eu :D ) si snitel de pui cu cartofi prajiti,3 mici,salata de castraveti si 2 cappy.

as mai recomanda "impinge tava" din piata rosetti.si normal,"la mama".
bravo baixule!
marian jan

Mesajde Amaterasu » Mie Ian 22, 2003 3:02 pm

Un local in care sa va feriti sa intrati(numai zic sa mancati!).
In ciuda faptului ca in fata sunt parcate numai masini bune,in ciuda faptului ca este situat in unul dintre cele mai frumoase cartiere(daca nu chiar selecte!)adica in Dorobanti,Barul-restaurant"FICUS" are un bucatar care, probabil, nu are o mana si e chior si... nespalat, deci plin de bube. Asadar, in speranta ca v-am scarbit indeajuns de tare incat sa nu intrati vreodata in acel local de groaza.
va doresc "SCARBA BUNA!" :bleah:
Amaterasu

Mesajde Wild Rose » Sâm Ian 25, 2003 11:06 pm

Ieri am fost la Phileas Fogg in mall cu Babygirl... Am mancat un Club Sandwich care este foarte bun, dar din nefericire foarte greu de mancat ... M-am chinuit ce m-am chinuit dar tot nu l-am putut termina (moshule.... trebuia sa vi cu mine sa ma ajuti!! :p ) Am mai mancat si niste nachos foarte buni cu 3 feluri de dip-uri :D Chiar vi le recomand pentru inceput , inspecial daca sunteti infometati!
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Dum Ian 26, 2003 10:41 am

la phileas recomand spare ribbs. recomand cu caldura
gaga

aferim :)

Mesajde Draga » Mar Feb 04, 2003 4:46 pm

aaahhhh, un subiect pa sufletu' meu, mancatz-as... cu mancare, bautura, alea-alea... ca m-am pus :t de citii tot threadu si pe la jumatate nu mai puteam de choraiala matzelor si alte asemenea sentimente sublime... foarte folositor subiectul, pe bune. :)

Sa arunc si eu cu ceva pareri:

1. Irish Pub din Constanta? NO. Eram cu niste prieteni, ne asezam noi la masa (personalu = cam obraznic cu clientu), comanda poporu de mancare ca era infometat, eu zic doar de-un banana split ca eram la regim :p si ma pun pe asteptat... soseste bautura, mancarurile, dupa-aia pauza, drept care atrag atentia in mod delicat chelnerului asupra comenzii mele... el se uita prostit la mine (deh, memoria), alearga inapoi si dupa un timp se intoarce cu un split cam flescait pe care l-am mancat cam fara entuziasm (ca-mi pierise pe cand asteptam)...

2. Prefer Sura Dacilor over Coliba Haiducilor.

3. La Mama ne plaaaace (da' daca nimeresti la ora de varf (i.e. cand poporu muncitor iese la masa de pranz) risti sa astepti cam mult)

4. PIzza Hut: Am incercat doar o data, aia din Romana. Nu mi-a placut - nici pizza nici atmosfera (parca era cantina).

5. Bottom la fast-food-uri: Springtime; si Sheriff's, dar depinde de locatie si ora)

6. Mai stiam niste loc'soare cu mancare buna prin Predeal si Sinaia da' am uitat cum le zice... poate-mi amintesc intr-o buna zi.

7. La On Plonge Jr. am nimerit in mai anu trecut cand inca nu era popor mult si am stat afara, pe malul lacului, in concert de broaste... a fost super. Mancare buna, too (bine, n-am luat chestii exotice pe care nu le-am vazut la fatza inainte :p ).

8. Sa nu uitam fostul Sydney / actualul Silkes.... Nachos, my favourite, nici salatele sau aripioarele nu-s rele, iar deserturile alea sunt absolut CRIMINALE... unicul meu regret e ca n-am reusit niciodata sa termin vreunul....deh, portii prea mari pentru stomacelul meu...

9. Bistro Atheneu - not bad at all.

10. am mai vizitat si altele da' nu mi s-au intiparit prea bine in memoria gastronomica, asa ca probabil nu meritau a fi mentionate... no big loss, then.
A goal is a dream with a deadline :-?
Draga
Junior Member

new entry

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Feb 16, 2003 6:58 pm

Aflandu-ma astazi cu Decret prin orash ne-am zis sa bem o bere. Era cam ora 15. Hai in Backstage ! Backstage inchis. La fel Fire. La fel Club A.
Si tot raul a fost spre bine. Asa am descoperit localul din incinta benzinariei OMV.

Un restaurant cat se poate de serios..unde se servesc ciorbe , friptane , pizza , hamburgeri , bere , vin , whisky. Pentru ca nu veniseram cu gand sa mancam..eu mi-am luat un capucino ..iar Decret un Goesser.

Si asteptand eu ceea ce comandasem..ma asteptam la o cescutza. Dar cand colo mi s-a adus o mica tavitza foarte frumoasa ca forma ce continea urmatoarele : ceasca de capucino pe o farfurioara , 2 pliculetze de zahar , un lapte condensat , un piscot si un pahar cu apa. Nu am inteles pentru ce a fost paharul cu apa ....si in necunostitnza de cauza l-am baut. Voi cei care umblatzi prin astfel de locuri..poate ma lamuritzi si pe mine.
Aaa...si absolut toate..purtau marca Jules si inca cumva. Cum era Decret ?

Mig..avetzi si voi la Constanta asa ceva la OMV ? Eu azi am servit doar niste clatite cu ciocolata....dar data viitoare ma voi duce sa incerc o friptura. Pretzuri deosebit de ieftine.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cutuma© » Dum Feb 16, 2003 10:19 pm

Mie mi-a placut de chelneritza care nu era sigura dak Gosser e bere sau cafea :)
Julius Meinl era marca respectiva. Tzin neaparat sa te contrazic , nu te vei duce sa incerci friptura. Ne VOM duce sa incercam friptura :)
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Re: new entry

Mesajde SOD » Dum Feb 16, 2003 11:44 pm

Initial trimis de Oribilul Mosh
..iar Decret un Goesser.

Nu am inteles pentru ce a fost paharul cu apa ....si in necunostitnza de cauza l-am baut.

1.atotcunoscatorule,vrei sa spui GOSSER !!!.
2.atoatestiutorule,e sa-ti pui lingurita dupa ce amesteci in cafea.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Re: Re: new entry

Mesajde eyewitness » Lun Feb 17, 2003 4:26 pm

Initial trimis de SOD

e sa-ti pui lingurita dupa ce amesteci in cafea.

l-ai rupt acu. el iera obisnuit s-o vare-n buzunar. te-ai prins acu unde dispareau tacamurile din backstage?
eyewitness

Mesajde Nicholas_Alex » Lun Feb 17, 2003 4:59 pm

Dupa cite stiu eu, paharul cu apa este pentru baut! Chestia este traditionala. O ceasca cu capuccino (sau expresso), este intotdeauna insotita de un pahar cu apa, de obicei cu cuburi de gheata in el.
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Feb 17, 2003 5:02 pm

bah alex de acord cu tine sau cu sod. pe mine nu ma intereseaza paharu cu apa . mie sa-mi spuneti destinu linguritei...
eyewitness

Mesajde Nicholas_Alex » Lun Feb 17, 2003 5:25 pm

*lol*...adica daca OM vine pe la mine, trebuie sa-mi iau lingurite din alea de unica folosinta?..*lol*

Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Feb 17, 2003 5:36 pm

bah nu ie o solutie zic io. daca vine OM la tine faci ca michi bravu si bastanu, parjolesti tot in fata lui de la gara pana acasa. chioscuri,gogosherii, patiserii tot nenica. nu-i lasi nica-n drum.acasa iei frigideru ,il duci la bunica , beciu de provizii zidit cu bca armat, lasi casa goala bah ai inteles? altfel e de rau te lasa asta oltean de muncesti 2 ani sa pui la loc ce praduie OMeu'. asta face foamea si setea o saptamana inainte sa vina la constanta. si ai grija ca o sa-ti dea de inteles ca vrea sa fie si infiat...nu stiu io zic sa ai mare grija si sa-i zici si lu migu...
eyewitness

Mesajde SOD » Lun Feb 17, 2003 8:13 pm

dar totusi sa nu uitati sa-l intampinati cu paine si sare,ca asa ii place lui.are o afinitate pentru paine.......
si daca-l duceti si la circ..........o sa luati bani buni pe el!
FOUR OF A KIND
SOD

Re: new entry

Mesajde MiG29 » Lun Feb 17, 2003 11:39 pm

Initial trimis de Oribilul Mosh

Mig..avetzi si voi la Constanta asa ceva la OMV ?

Moshule,mai bine intrebi dak avem shi noi la Constantza OMV:D
Shi cu paharu ala cu apa shi io tot ptr baut inclin sa cred k e ptr k in grecia teserveau cu asa ceva la frape shi cum ala n-are linguritza...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

daca vreti un raspuns stiintific,fie!

Mesajde SOD » Mar Feb 18, 2003 2:06 am

cum romania a fost invadata de diverse obiceiuri occidentale,vezi vallantine's day,halloween,4 iulie,asa si in industria hoteliera s-au importat ceva obiceiuri ce nu isi au rostul al noi.

mig,in grecia ai primit pahar cu apa la frappe,deoarece frappe-ul este o bautura rece ce se face cu gheta pisata in blander.fiind foarte cald,aceasta gheata se topeste si subtiaza crema de ness si lapte pe care o contine frappe-ul,existand riscul de a te murdari pe botic.drept urmare,primesti pahar cu apa sa te clatesti la sfarsit.concluzia-un obicei local,adaptat conditiilor de acolo.
daca imi aratati un singur retetar italian ,in care se pomeneste de faptul ca frappe-ul si cappucinno se servesc cu pahar cu apa,am curaj sa ma declar cel mai prost crasmar din univers!
atentie!frappe-ul a fost adaptat in unele zone sa fie servit si cald,inclusiv in romania!
tinand seama de acest lucru,mi se pare o prostie sa dai pahar cu apa la o bautura calda,respectiv cappucinno,in romania!
si inca un argument!cappucinno este preparat direct de automatele de cafea cu zahar in compozitie,nemaifiind necesara lingurita.dar,daca se doreste zahar extra,lingurita folosita la amestecare se baga in pahar cu apa,pentru a nu se intari ness-ul ramas in urma amestecului.clar pana aici?
ba ,mai mult ,vin si va spun ca in romania se serveste cappucunno cu frisca deasupra,ceea ce este o blasfemiei la adresa celui care a inventat aceasta bautura.de ce?pai,in compozitia acestei bauturi este inclus laptele si datorita faptului ca un cappucinno "adevarat" se obtine prin agitarea cu forta a tuturor componentelor,se obtine o frisca naturala ce trebuie sa apara sub forma unei spume!deci,ceea ce beti voi in romania este o facatura inventata pentru aceste meleaguri pline de ignoranti si nestiutori!
frisca se foloseste la ciocolata calda,cu adaos de cuisoara si scortisoara!

tema pentru acasa!de ce in romania,berea corona se bea cu lamaie in gat?dar tequila?
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde deampulea » Mar Feb 18, 2003 11:15 am

sodule cafeaua cum se serveste? cu apa sau fara?
Un calculator fara COBOL si FORTRAN este ca un tort de ciocolata fara ketchup si mustar
deampulea
Junior Member

Mesajde Nicholas_Alex » Mar Feb 18, 2003 12:49 pm

*lol*...am gasit cite ceva....:

"No coffee enters the world without an initial journey on a little square tray sitting next to a diminutive glass of water. All that is certain is that this glass provides a resting place for the coffee spoon, which must be lying against the edge of it when the coffee is served. Whether it is advisable to drink the water before the coffee, in order to prepare the palate and the stomach for the great experience to come, or to drink it afterwards, to soothe the passage of the pleasurable coffee"

Deci sint multe feluri de a folosi apa aia...:)

"Like every other bar in Bologna, an espresso is served with a small glass of water. Drink the water to cleanse the palate, then "you can enjoy the flavor of the coffee," Donatella explains. However, often she sees people drinking the water after the coffee, as a rinse. "I do that too," she says."

Daca imi aduc bine minte, la espresso ne dadeau italieni apa, nu la cappuccino!!!!!!

Stie ceva SOD...:)

Corona (si SOL), pe unde am fost, tot cu lamaie le-am baut...nu numai in Romania! Am baut si fara, dar are un gust deampulea.....:D

Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde SOD » Mar Feb 18, 2003 3:11 pm

cate feluri de espresso am baut eu?pai sa tot fie cateva zeci bune de retete!dar din toate,cel mai tare e ala italianu,de iti pune in cescuta un degetar de cafea.tu te uiti chioras la ei si iti spui cat de calici sunt.dar,efectiv te seaca la inima cat de tare este espresso ala.de aia iti da apa,sa nu te ineci!si mai e ceva!dupa espresso d'asta tare,nu vi se usuca gura si se amaraste?ei,am dreptate?
nicholas,acum ce sa zic?treaba asta cu apa,bag seama ca e un soi de cascaval la whisky,ca sa-i simti gustul desavarsit!

berea corona este prin excelenta o bere dulce.tara de provenienta,Mexic,are o clima extrem de calda.ei,domnii mei,cand stai la o crasma si bei bere corona(sau oricare substitut al ei- sol,desperados,salitos),vin mustele si se aseaza pe buza sticlei.drept urmare,se baga lamaie ca sa faca buza sticlei acra si sa goneasca musafirii nepoftiti!
adata cu succesul reputat de aceasta bere pe piata europeana,a fost importat si acest obicei.in prezent,toata berea corona de se serveste in europa se face in belgia.absolut toate materialele promotionale au lamaia infipta in sticla,aceasta devenind un simbol,un logo!
acum,daca voi credeti ca lamaia aia schimba gustul berii,va inselati!e doar subconstientul vostru,imbibat cu aceasta imagine : corona cu lamaie!concluzia - tot un obicei local!
FOUR OF A KIND
SOD

localul bun

Mesajde Cristina » Mie Mar 26, 2003 1:55 pm

Dupa parerea mea cel mai bun local care este si ieftin si se manaca bine este restaurantul La mama.
Cand a aparut prima data Mc'Donald numai la el mancam pentru ca imi placea mancarea, dar in ultimul timp nu mai pot manaca nimic deoarece ma doare stomacul.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

mancare buna

Mesajde Cristina » Mie Apr 02, 2003 1:22 pm

Acum cateva minute m-am intors de la o masa copioasa. Am fost si am mancat in fosta R3, care este langa serviciul meu. Nu este un restaurant renumit dar mancarea este buna la fel si prajiturile.
Am mancat o ciorba de burta extraordinara cu samntana iar felul II am mancat cartofi prajiti cu jintel de pui si cu salata de varsa, iar ca desert ecler cu ciocolata.
Nu m-a costat scump si ma duc in fiecare zi sa manac la pranz aolo impreuna cu colegii mei.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Apr 02, 2003 10:19 pm

Am mancat si eu odata in R3. Alaturi de Zgubilici. Un pireu cu snitel de mare exceptie. Si s-a indurat Zgubilici de mine...si m-a cinstit cu o savarina. :p
Mi-a placut atmosfera de acolo. Si mi-a placut ca aveau berica.
Raport..pretz/calitate = excelent

Pacat ca nu am si eu o asemenea cantina pe langa casa mea.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde marian jan » Dum Apr 06, 2003 6:56 pm

cantina r3 a devenit o cocina culinara.
bravo baixule!
marian jan

Mesajde Matrashita » Dum Apr 06, 2003 8:42 pm

Am mancat azi una dintre cele mai bune pizza din orash cred...:rulz:
Mai bun k la Pizza Hut sau yo mai stiu pe unde...
Celebrul Mat Sports Pub(nu m-am uitat f. bine kum se cheama k de afara nu mi s`a parut prea..primitor!)
Da` o pizza de te lingeai pe degete...eu am mancat Hawai si cel cu care am fost 4 Stagione dar enorma......si ieftina pot sa zic.
m`am simtit k un :@) dup`aia ..:yD
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde gaga » Mar Apr 08, 2003 2:33 pm

r3 si la mama au devenit nishte injurii aduse la adresa papilelor gustative, pt junk food molul ramane baza intoxicarii, nu mai munciti... cei ce apreciaza astfel de localuri probabil ca ar pune carpaccio pe gratar si ar marina pastravul in mirodenii... daca s-ar scula Pastorel din morti v-ar crucifica.

La shorley au cam micsorat portiile, inca e rezonabil.
Recomand "Big Brothers" in Pajura (mdap, cam departe), local nou noutz cu un bucatar (cand e disponibil) de exceptie, portiile uriase si ieftine fiind supravgheate la preparare chiar de patroni.
O halba de bergen 15.000.

Baaaa, la mama sux si chelnerii de acolo ar trebui rastignitzi
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Apr 08, 2003 2:44 pm

Bah dana...eu nu te inteleg. Am fost de peste 30 de ori la La mama....si mi s-a parut super-super marfa de fiecare data. Mancarea exceptionala , servirea impecabila. Totul..perfect.
Totzi cei care au fost cu mine..mi-au impartasit parerea.
Mentionez ca am fost numai la La mama 2....pe Calea Calarasilor. Poate in alte partzi e mai naspa.
Vezi ca au si site !

Pizza Hut ramane la fel de marfa ca pe vremuri. I-am vizitat sambata. Dar cam scumputzi. O pizza medie cu sunca si ciuperci m-a dus cam pe la 135 000 lei.....ceea ce ..sa recunoastem e cam scump pt. o pizza. Dar DeathQueen are dreptate. Mat Sports Pub ii bat la calitatea pizzei....si la pretz.
Cu doar 95 000 putetzi manca o pizza enorma chiar si pt. mine. Ma chinui eu sa o mananc.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Apr 08, 2003 2:51 pm

La mama 2 am stat cu un grup de (aprox) 10 amici - deci am si martori - exact doua ore din momentul in care am dat comanda pana ce aceasta a sosit. Dixit.

p.s. normal ca daca is amici de-ai tai avetzi gusturi comune :rolleyes:
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Apr 08, 2003 3:00 pm

Aliosha...e si amic de-al tau. Daca e sa ma iau dupa ceea ce zici tu....ar insemna ca prin tranzitivitate tu ai gusturi comune cu mine. :p

Aliosha..te rog sa povestesti danei cum a fost la ziua ta,acum 2 ani....cand am fost la La mama 2...nu mai putin de 8 oameni. Am asteptat noi mai mult de 10 min...sa ne aduca mancarurile ?

Pe langa Aliosha am mai fost acolo cu urmatorii forumisti : Decret , baixinho , Mirela , Alin , Joao , Rolf , Cristina. Care vedetzi acest post....sa povestitzi danei daca a fost de nota 10 sau nu. :p
Oribilul Mosh
Junior Member

la mama

Mesajde Cristina » Mie Apr 09, 2003 11:14 am

Fiecare cu parerea lui despre restaurantul La Mama, dar eu raman la aceiasi parere ca este un local bun cu mancare buna.
Eu mi-am sarbatorit ziua de nastere acolo si ne-au servit foarte repete si cu mancare super, chiar ne-au dat si un mic desert inainte.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

Mesajde marian jan » Mie Apr 09, 2003 2:45 pm

nu stiu ce sa zic in ceea ce priveste "la mama".n-am mai fost de ceva timp,o sa ma duc cu prima ocazie.si mie mi se pare ciudat.

la pui de urs care ati fost?cum e in comparatie cu shorley?
bravo baixule!
marian jan

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie