Cd-urile pirat. Ce e de facut?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

ce e de facut in privintza CD-urilor pirat?

ieftinitzi CD-urile originale!
15
34%
moarte piratzilor!
3
7%
trebuie sa traiasca shi oamenii aia din ceva.
2
5%
Cd-urile pirat, o problema? Fugi dom'le d'aicia!
24
55%

Voturi totale : 44

Re: haha

Mesajde aspyrin » Joi Feb 27, 2003 2:46 pm

Initial trimis de ja sam pitbull

Cand nu o sa mai vad la tv ca a aparut "RoManele 5" sau alte prostii o sa dau bani si la casele de discuri, pana atunci insa...

nu te inteleg... nu te obliga nimeni sa cumperi romanele :)...

sa inteleg ca daca o casa de discuri promoveaza ceva ce nu-ti palce si are in acelasi timp si chestii care iti plac tu cumperi cd-uri pirat doar pentru ca nu renunta la chestiile pe care nu le agreezi tu?
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Feb 27, 2003 2:50 pm

Initial trimis de belenenses

Intrebarea mea e : sunt pirat daca ii ajut si pe altii sa asculte ceea ce nu vor gasi niciodata in magazine, contra unei sume minime care acopera pretul CD-ului si efortul meu de a-l inscriptiona ?

da esti....

pentru ca daca tu si inca 5 prieteni ar face efortul sa sune la reprezentanta casei de discuri din Romania pentru a comanda un anumit CD acestia l-ar aduce... si atunci s-ar gasi si in magazine...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Feb 27, 2003 2:50 pm

Initial trimis de Mihai-MOF
casele de discuri nu iau decat cel mult o treime din pretul unui album, iar jumatate se duc la autori... iar daca un compozitor nu reuseste sa traiasca decent din vanzarea unui album, nu va reusi niciodata sa creeze si ceva de calitate...

stai linistit ca si daca reuseste sa traiasca decent tot nu va scoate ceva de calitate ptr ca este mult mai usor si ieftin sa copiezi o melodie sau sa scoti un material slab dpdv calitativ.

una peste alta CD-urile pirat sunt, si uneori sunt ok si binevenite, la urma urmei ce sa fac daca vreau sa cumpar un CD cu Nightwish (de ex.) sa ma duc sa-l cumpar din Germania?! categoric nu. tin mitne totusi ca parca pe la Muzica a existat un CD Nightwish. unu'...eh, noroc cu netu'. :)

cat despre CD-uri piratate cu "artistii" romani nu se merita nici macar deranjul de a le pirata. sa te aresteze politia ca te-a prins cu CD-uri AndreeABC...piratate. ce rusine. :o
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde copiutzu » Joi Feb 27, 2003 2:55 pm

da esti....

pentru ca daca tu si inca 5 prieteni ar face efortul sa sune la reprezentanta casei de discuri din Romania pentru a comanda un anumit CD acestia l-ar aduce... si atunci s-ar gasi si in magazine...

Nu mai spune?
Vrei sa zici ca astia ar umple magazinele de Moonspell, doar pentru ca cere x sau y dintre cumparatorii pentru care ei nu au nici cel mai mic respect?
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Re: Re: haha

Mesajde ja sam pitbull » Joi Feb 27, 2003 3:07 pm

nu te inteleg... nu te obliga nimeni sa cumperi romanele :)...

sa inteleg ca daca o casa de discuri promoveaza ceva ce nu-ti palce si are in acelasi timp si chestii care iti plac tu cumperi cd-uri pirat doar pentru ca nu renunta la chestiile pe care nu le agreezi tu?

Nu! Eu m-am gandit din punctul meu de vedere. De ce sa dau bani la o casa de discuri care promoveaza altceva decat muzica. Banii pe care ii dau eu unei case de discuri se vor duce intr-o proportie mult prea mare in chestii care nu au legatura cu muzica. Macar piratii vand chestii faine.
Cel putin eu asa vad lucrurile. CD originale nu am romanesti, dar am o gramada straine
Dreams are answers to questions we haven't figured out how to ask.
ja sam pitbull
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Feb 27, 2003 3:13 pm

Initial trimis de copiutzu
Vrei sa zici ca astia ar umple magazinele de Moonspell, doar pentru ca cere x sau y dintre cumparatorii pentru care ei nu au nici cel mai mic respect?

oare MOF Records are face asa ceva?! poate pune Mihai o vb buna ;) pretty pls. :a

nocturna

completare

Mesajde ja sam pitbull » Joi Feb 27, 2003 3:13 pm

Si oricum, e o chestie de cand e lumea. Daca poti sa iei ceva mai ieftin si la fel de bun o sa o faci. Daca nu ar fi CDurile pirat pe la toate coltzurile ar lua lumea si muzica originala. Si o intrebare mai am: MS Windows-ul tau este licentiat? Si restul de programe soft. Aceeasi poveste, anticipand raspunsul tau te parafrazez: QED
ja sam pitbull
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Feb 27, 2003 3:15 pm

Initial trimis de Nightwish

oare MOF Records are face asa ceva?! poate ne pune Mihai o vb buna ;) pretty pls. :a

din pacate noi suntem casa de productie, nu de distributie... si nici nu suntem reprezentanta nici unei case de discuri de afara...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Re: completare

Mesajde aspyrin » Joi Feb 27, 2003 3:17 pm

Si oricum, e o chestie de cand e lumea. Daca poti sa iei ceva mai ieftin si la fel de bun o sa o faci. Daca nu ar fi CDurile pirat pe la toate coltzurile ar lua lumea si muzica originala. Si o intrebare mai am: MS Windows-ul tau este licentiat? Si restul de programe soft. Aceeasi poveste, anticipand raspunsul tau te parafrazez: QED

da este
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde copiutzu » Joi Feb 27, 2003 3:19 pm

din pacate noi suntem casa de productie, nu de distributie... si nici nu suntem reprezentanta nici unei case de discuri de afara...

Si atunci de ce te bagi in curtea altora?
De ce ne "instigi" sa ne luam de altii, nevinovati saracii.
Poate ca nici macar nu sti cum fac si iti dai cu parerea. Si pana la urma poate ca nici pe fetele de la TNT nu le cunosti. Si nu esti decat o persoana care vrea sa impresioneze spunanad ca este de la nu stiu ce casa de productie.
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Feb 27, 2003 3:20 pm

off...ce pacat. oricum n-ati fi facut-o. recunoaste! :p si pe de o parte va inteleg, prea multi bani cheltuiti pentru prea putin public...

nocturna

Re: Re: completare

Mesajde ja sam pitbull » Joi Feb 27, 2003 3:24 pm

da este

Daca tu vii si imi spui ca tot softul care il ai pe computador este licentiat inseamna ca esti unul din cei mai bogati oameni pe care ii stiu. Si merg cu deductia mai departe. Asta inseamna ca esti foarte bine platit, ceea ce inseamna ca banii pe care eu ii dau pe muzica originala ajung la tine in buzunar, ceea ce ma duce la aceeasi concluzie QED.
Logica asta m-a omorat pe mine:D :o
ja sam pitbull
Junior Member

Re: Re: Re: completare

Mesajde copiutzu » Joi Feb 27, 2003 3:25 pm

Daca tu vii si imi spui ca tot softul care il ai pe computador este licentiat inseamna ca esti unul din cei mai bogati oameni pe care ii stiu. Si merg cu deductia mai departe. Asta inseamna ca esti foarte bine platit, ceea ce inseamna ca banii pe care eu ii dau pe muzica originala ajung la tine in buzunar, ceea ce ma duce la aceeasi concluzie QED.
Logica asta m-a omorat pe mine:D :o

Pitbull cat esti de bun, reusesti sa scri si de pe lumea aialalta.
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Feb 27, 2003 4:04 pm

da esti....

HA HA HA HA HA hA hA!!!!!!!!!!!!!!! uite mai vorbesc io cu 20 de prieteni shi sunam la oricare casa de discuri vrei tu shi rugam sa aduca OOOmph! sau Umbra Et Imago. sa vezi ce o sa grabeasca aia sa aduca CD-uri. imediat dupa ce se opresc din ras.
haide ba, tu pe ce lume traieshti? shi de curiozitate: n-ai cumparat shi tu macar un CD pirat la viatza ta?
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Re: Re: completare

Mesajde neatza » Joi Feb 27, 2003 4:07 pm

da este

ca shi cand ai recunoashte tu ca foloseshti la studio vrun program fara licentza... sa fim serioshi!
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Re: Re: Re: completare

Mesajde copiutzu » Joi Feb 27, 2003 4:39 pm

Initial trimis de neatza

ca shi cand ai recunoashte tu ca foloseshti la studio vrun program fara licentza... sa fim serioshi!

Cum, nu au licente pe programe? :eek:
;f :moon:
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Re: Re: Re: Re: completare

Mesajde neatza » Joi Feb 27, 2003 4:53 pm

Initial trimis de copiutzu

Cum, nu au licente pe programe? :eek:
;f :moon:

ba da! in fiecare zi cumpara de mii shi mii de parai softuri pentru toata aparatura din studio.
neatza

Mesajde vali » Joi Feb 27, 2003 5:21 pm

copiutzu, esti tare omule. e unul din putinele mesaje in care ai reusit sa legi mai mult de 2 randuri. ia sa vedem, poti si mai mult?

fratilor, am citit si m-am minunat. in afat de 2-3 mai rasariti, restul vorbiti din vise.

ai dracu astia de la casele de discuri, iau toti banii din vanzarea cd-urilor si nu dau drepturile la hartisti, nu platesc studioul de inregistrari, nu dau salarii lunare artistilor, nu cheltuiesc cu promovare, ci mananca ei toti banii. ia sa imi inchid shopul si sa imi fac si io o casa din asta, ca se castiga bani. marius moga2 o sa imi zic. daca nu stiti, nu vorbiti! este o minima regula a decentei si a conversatiei.

exista un cerc vicios:
1. artistii prosti sunt promovati pe spatele oamenilor cu bani, care ii pot intretine si baga bani in ei.
2. daca albumul nu se vinde inseamna ca artistul nu este apreciat, deci asta inseamna nema aparitii la tv, nema concerte, nema bani din publicitate...adica artistul nu moare de foame.
3. noi, comparand doar muzica ce ne place, facem o triere. noi dam ideea de muzica buna. muzica buna=discuri cumparate. cumparand produse pirat, nu facem decat sa incurajam artistii de la punctul 1, si dupa asta, ne plangem ca muzica romaneasca este proasta.
4. da, intr-adevar, un cd cu muzica straina este prohibitiv de scump. in state (sa imi confirme cineva), un cd costa 20$. adica 600 mii lei romanesti. un cd cu muzica romaneasca costa acum 2 luni (cand mi-am cumparat ultimele 3 cd-uri) 120-150 mii lei romanesti. la un mic calcul, 150k inseamna in jur de 5% din salariul de roman muncitor cinstit. adik mamica si taticu lu copilu care cumpara andre tre sa manance mai putin 5 zile ca sa ii ia lu ala micu un cd. in atari conditii, este normal ca vanzarile din muzica sa fie in impas.

nicholas alex
"Si asta dupa ce posturile de radio platesc deja partea lor!!!...deci casele de discuri iau dublu!!!!"
man, din cate stiam eu, casele de discuri plateau radiourile sa difuzeze muzica lor (eu asa mi-am luat computer). de ce? pai omu ascula la radio, ii place si isi cumpara albumu. minimum logicus.
some people deserve to die
vali

Mesajde Nicholas_Alex » Joi Feb 27, 2003 6:07 pm

*lol*...adica da bani de-al de REM si U2 la radio in Romania, sa le faca reclama??? Tu poate vorbesti de "incepatori", care dau si ei o spaga/platesc (prin casa de discuri), se le bage melodiile. Dar nu cred ca formatiile "ajunse sus" (3 Sud Est, etc), trebuie sa mai de-a vreun ban la posturile de radio, ci dimpotriva. Dupa cite stiu, in Europa, un artist ia in jur de 0.10€, de fiecare data cind o melodie de a lui este difuzata la radio..depinde bineinteles de artist si de contract. Reclama isi fac la radio, dar in genul: " A venit pe piata, noul album a lui U2, cu melodia "XY", si in spate se aude melodia...

Uite ca am gasit si din ce se compune pretul unui cd..in mare:

Magazinul de desfacere 25%
Taxe 18%
Inregistrarea 15,4%
Casa de discuri 8,1%
Distribuirea 7,7%
Reclama 6,2%
Fabricare 6,2%
Artistul 3,8%
Licenta 5,8%
Imbunatatirea productului 3,8&
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Re: Re: Re: haha

Mesajde Unregistered » Joi Feb 27, 2003 6:32 pm

Nu! Eu m-am gandit din punctul meu de vedere. De ce sa dau bani la o casa de discuri care promoveaza altceva decat muzica. Banii pe care ii dau eu unei case de discuri se vor duce intr-o proportie mult prea mare in chestii care nu au legatura cu muzica. Macar piratii vand chestii faine.
Cel putin eu asa vad lucrurile. CD originale nu am romanesti, dar am o gramada straine

Bine spus!
Industria muzicala romaneasca ar trebui sabotata! Sa cumparam doar chestii de calitate! Pacalicii (3sudezi etc) daca vrei sa ii asculti la un chef sau la o betie ii luam de pe net si astfel poate isi schimba orientarea casele de discuri de la kkturi la chestii mai ca lumea.
Unregistered

Mesajde basstard » Joi Feb 27, 2003 7:06 pm

pai uite cum sta treaba... daca nu-ti place AndreEA normal ca nu cumperi un CD original si la fel de normal n-o sa cumperi nici unul pirat...

problema e atunci cand iti place un artis de la noi... sa zicem Iris... daca cumperi unul pirat nu le faci nici un bine...

Sunt produse muzicale pe care le asculti cateva saptamani dupa care le uiti. Da aia am dat-o exemplu pe AndreEA. Cumpar (ipotetic) un cd cu ea pt o piesa... ca sa o pun la cheful pe care urmeaza sa il fac (tot ipotetic). Adica dau 300 000 pt un cd pe care il ascult de 10 ori (si alea nu complet)? Si tot 300 000 dau pe Phoenix - In umbra marelui urs pe care o sa il ascult si peste 10 ani?
PRODUSELE ARTISTILOR DE CONSUM AR TREBUI SA FIE MAI IEFTINE.

Mai e o chestie... eu nu stiu ce cumpar... in afara de hitul pe care il vad la teve habar nu am ce e pe albumul ala. Si in general recunoaste ca nu mai e decat maxim inca o piesa buna. In rest 2 remixuri si umplutura.
Muzica romaneasca am foarte putina originala: Phoenix, Omul cu Sobolani (aveam deja piesele dar i-am cumparat ca sa ii sustin... pe bune).
In schimb am muzica straina mai putin cunoscuta: am dat (maica-mea dar erau banii mei) 32 GBP (32x50k=1 600 000 si crede-ma era o treime din salariul meu) in Londra pe K's Choice - Cocoon Crash si Live - Secret Samadhi tocmai pt ca sunt trupe (K's Choice in special) care nu vand tone de albume dar au produse deosebite si ma bucur foarte mult ca i-am sustinut prin treaba asta. (poate la ei au ajuns 0.2 centi, dar sunt ai mei :) )

Ai priceput unde vreau sa ajung?
human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde vali » Joi Feb 27, 2003 7:22 pm

Initial trimis de Nicholas_Alex
nu cred

asta e diferenta: tu crezi, eu stiu.

Initial trimis de Nicholas_Alex
Uite ca am gasit si din ce se compune pretul unui cd..in mare:

intotdeauna precizeaza sursa. ofera mai multa credibilitate.
some people deserve to die
vali

Mesajde Nicholas_Alex » Joi Feb 27, 2003 8:08 pm

Hehehe...uite aici linkul..

http://www.vtt.fi/tte/GT/rap0101.pdf

...pagina 20, ca-i pdf...sper sa intelegi ceva.

Ok, daca tu zici ca stii, bine, dar nu mi se pare logic, cind vine vorba de "veterani"....:p
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde Darec » Vin Feb 28, 2003 1:49 am

Am citit si eu, m-am minunat sunt de acord in mare parte pentru piraterie si de ce. Am ajuns cu toti oarecum la concluzia ca pirateria in Romania a ajuns la cote alarmante (pentru casele de discuri....care s-au gandit totodata sa bage acest subiect ca sa le dam si noi in cap). Pai daca ne aud acum unii producatori ar fi bine sa stie cateva lucruri. O melodie cat de cat buna pe album nu face omul sa cumpere albumul respectiv. (sau mai bine spus nu mai face) S-a luat teapa cu Mafia - Casa, Andreea A, Andreea B, Akcent (Mihai-Mof ce-a fost ineptia aia de In culori care dadea si numele albumului, Sa intrebam Rotonul de ce nu a promovat-o pe aia prima? ca sa stim si noi o treaba) ; lista ar putea continua la nesfarsit... Se ia teapa de exemplu acum cu Kapital, cu Papa Junior si Monik (astia sunau bine pe prima melodie... bagami-as).

Deci, m-am fript odata cu ciorba suflu si in iaurt,ce mama mea.
Pentru Mihai Mof
Si oricum faza cu compozitorii ca iau banii dupa albume etc etc e expirata. Astia iau banii pe loc si la multi ani .Ce esti prost sa ii iei dupa vanzarea albumului. Pai mori de foame pana atunci...

S-a pierdut increderea totall in existenta unui album bun sau cat de cat bun pe piata romaneasca,desi e pacat pentru ca sunt cateva care sunau bine (Parazitzii , Unu', Vitza de vie...)dar asta e cand esti coleg, sau partener de oala cu K-pital nou, Georgia, Gia, Andrelele, sau mai stiu eu ce alte bashini mai sunt pe la noi...

D-aia se si vand manelele in draci pentru ca pe un album de manele betivul si alcoolistul roman (ii gasesti peste tot pe la noi) gaseste manele cap coada toate la fel de bune sau la fel de proaste ca aia pentru care a luat albumul...

In situatia asta MIHAI _ MOF ce vrei sa fac?:con: :con:
Darec

Mesajde aspyrin » Vin Feb 28, 2003 10:15 am

Initial trimis de Darec

[B]Pentru Mihai Mof

Si oricum faza cu compozitorii ca iau banii dupa albume etc etc e expirata. Astia iau banii pe loc si la multi ani .Ce esti prost sa ii iei dupa vanzarea albumului. Pai mori de foame pana atunci...
]

Nu e chiar asa.. un compozitor ia si un procent din vanzarea albumelor care ii contin piesa... si gandeste-te la oamenii care compun pentru formatia din care fac parte... aia ce bani iau?
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde copiutzu » Vin Feb 28, 2003 10:34 am

Initial trimis de vali
fratilor, am citit si m-am minunat. in afat de 2-3 mai rasariti, restul vorbiti din vise.

ai dracu astia de la casele de discuri, iau toti banii din vanzarea cd-urilor si nu dau drepturile la hartisti, nu platesc studioul de inregistrari, nu dau salarii lunare artistilor, nu cheltuiesc cu promovare, ci mananca ei toti banii. ia sa imi inchid shopul si sa imi fac si io o casa din asta, ca se castiga bani. marius moga2 o sa imi zic. daca nu stiti, nu vorbiti! este o minima regula a decentei si a conversatiei.

exista un cerc vicios:
1. artistii prosti sunt promovati pe spatele oamenilor cu bani, care ii pot intretine si baga bani in ei.
2. daca albumul nu se vinde inseamna ca artistul nu este apreciat, deci asta inseamna nema aparitii la tv, nema concerte, nema bani din publicitate...adica artistul nu moare de foame.
3. noi, comparand doar muzica ce ne place, facem o triere. noi dam ideea de muzica buna. muzica buna=discuri cumparate. cumparand produse pirat, nu facem decat sa incurajam artistii de la punctul 1, si dupa asta, ne plangem ca muzica romaneasca este proasta.
4. da, intr-adevar, un cd cu muzica straina este prohibitiv de scump. in state (sa imi confirme cineva), un cd costa 20$. adica 600 mii lei romanesti. un cd cu muzica romaneasca costa acum 2 luni (cand mi-am cumparat ultimele 3 cd-uri) 120-150 mii lei romanesti. la un mic calcul, 150k inseamna in jur de 5% din salariul de roman muncitor cinstit. adik mamica si taticu lu copilu care cumpara andre tre sa manance mai putin 5 zile ca sa ii ia lu ala micu un cd. in atari conditii, este normal ca vanzarile din muzica sa fie in impas.

Restul vorbim din vise? Asa cum nu faci tu cand vb despre pretul unui cd in state, desi nu esti sigur ca e asa sau nu e asa.

1. Artistii prosti sunt promovati tot de niste prosti. Ca daca nu ar fi asa, nu ar baga banii in porcarii. De ce nu promoveaza ceva de calitate daca tot au bani? pentru simplul motiv ca la noi CALITATEA nu aduce bani multi. Toti vor sa faca bani multi in cel mai scurt timp si daca se poate sa nu munceasca deloc.
2. cred ca ai gresit concluzia.
3. Eu nu am vazut inca Andre sau tziganul minune piratati. In general se pirateaza muzica buna si nu bull shiturile. Si in plus nu cred ca risca nimeni amenzi in romania pentru a pirata un album care oricum se vinde. Problema e ca la noi se vinde orice. Nu se face nici o triere.
4. si totusi nu sunt din moment ce mereu si mereu apar trupe noi cu aceleasi versuri, cu aceeasi muzica. Din ce bani sunt platiti daca nu li se vand albumele? Cum iti explici?
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Feb 28, 2003 10:36 am

Nu e chiar asa.. un compozitor ia si un procent din vanzarea albumelor care ii contin piesa... si gandeste-te la oamenii care compun pentru formatia din care fac parte... aia ce bani iau?

da' uite ca te-am intrebat shi io o treaba shi te-ai facut chinez. uite ca repet, poate asha o sa-mi raspunzi: n-ai cumparat shi tu la viatza ta vrun CD sau vrun soft pirat?
neatza

Mesajde copiutzu » Vin Feb 28, 2003 10:44 am

Initial trimis de neatza

da' uite ca te-am intrebat shi io o treaba shi te-ai facut chinez. uite ca repet, poate asha o sa-mi raspunzi: n-ai cumparat shi tu la viatza ta vrun CD sau vrun soft pirat?

Nu cred ca o sa iti raspunda in veci.
E stilul lui, daca nu-i place intrebarea dispare din peisaj.
Eu cred ca MOF asta e andrei gheorghe under cover :p
V-am pupat pe chelie! ;e
copiutzu
Junior Member

Mesajde aspyrin » Vin Feb 28, 2003 11:07 am

Initial trimis de neatza

ba da... prin 93-94 nici nu gaseai de altele... si scoteau case de discuri mari Pink Floyd si Queen piratate.... si mi-am luat si cateva jocuri...

dar sa stii ca n-am cumparat in viata mea vreu album piratat al unui artist roman... daca-mi place Iris, dau bani pe ce-au facut...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Feb 28, 2003 11:16 am

ba da... prin 93-94 nici nu gaseai de altele... si scoteau case de discuri mari Pink Floyd si Queen piratate.... si mi-am luat si cateva jocuri...

dar sa stii ca n-am cumparat in viata mea vreu album piratat al unui artist roman... daca-mi place Iris, dau bani pe ce-au facut...

nici eu nu am cumparat in viatza mea vrun cd pirat al unei trupe romaneshti. shtiu ca faptu' asta nu ie relevant in discutzia de fatza pentru ca n-am cumparat nici CD-uri originale cu trupe romaneshti.
da' vrei tu sa-mi zici mie ca din 93-94 tu n-ai mai cumparat nici un CD pirat? io asha am intzeles.
neatza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma