de vali » Joi Feb 27, 2003 5:21 pm
copiutzu, esti tare omule. e unul din putinele mesaje in care ai reusit sa legi mai mult de 2 randuri. ia sa vedem, poti si mai mult?
fratilor, am citit si m-am minunat. in afat de 2-3 mai rasariti, restul vorbiti din vise.
ai dracu astia de la casele de discuri, iau toti banii din vanzarea cd-urilor si nu dau drepturile la hartisti, nu platesc studioul de inregistrari, nu dau salarii lunare artistilor, nu cheltuiesc cu promovare, ci mananca ei toti banii. ia sa imi inchid shopul si sa imi fac si io o casa din asta, ca se castiga bani. marius moga2 o sa imi zic. daca nu stiti, nu vorbiti! este o minima regula a decentei si a conversatiei.
exista un cerc vicios:
1. artistii prosti sunt promovati pe spatele oamenilor cu bani, care ii pot intretine si baga bani in ei.
2. daca albumul nu se vinde inseamna ca artistul nu este apreciat, deci asta inseamna nema aparitii la tv, nema concerte, nema bani din publicitate...adica artistul nu moare de foame.
3. noi, comparand doar muzica ce ne place, facem o triere. noi dam ideea de muzica buna. muzica buna=discuri cumparate. cumparand produse pirat, nu facem decat sa incurajam artistii de la punctul 1, si dupa asta, ne plangem ca muzica romaneasca este proasta.
4. da, intr-adevar, un cd cu muzica straina este prohibitiv de scump. in state (sa imi confirme cineva), un cd costa 20$. adica 600 mii lei romanesti. un cd cu muzica romaneasca costa acum 2 luni (cand mi-am cumparat ultimele 3 cd-uri) 120-150 mii lei romanesti. la un mic calcul, 150k inseamna in jur de 5% din salariul de roman muncitor cinstit. adik mamica si taticu lu copilu care cumpara andre tre sa manance mai putin 5 zile ca sa ii ia lu ala micu un cd. in atari conditii, este normal ca vanzarile din muzica sa fie in impas.
nicholas alex
"Si asta dupa ce posturile de radio platesc deja partea lor!!!...deci casele de discuri iau dublu!!!!"
man, din cate stiam eu, casele de discuri plateau radiourile sa difuzeze muzica lor (eu asa mi-am luat computer). de ce? pai omu ascula la radio, ii place si isi cumpara albumu. minimum logicus.
some people deserve to die